Weekly Outlook, 14. desember -18, 2020: Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

Den bredbaserte amerikanske dollaren vil slutte denne uken på det bearish sporet, ettersom vaksineutrullingen og løs pengepolitikk har en tendens til å undergrave greenbacken. Optimismen overfor koronavirusvaksinene ble styrket etter at Storbritannia startet vaksinasjonsprosessen. I tillegg til Storbritannia godkjente Canada også sin første COVID-19-vaksine på onsdag, og sa at vaksinasjoner ville starte neste uke. Dette har også oppfordret investorer til å investere i mer risikofylte eiendeler, noe som selvfølgelig strider mot verdipapirene. Annet enn dette ble håpet om at den amerikanske stimuleringspakken endelig ville bli godkjent ytterligere drevet etter at USA ga ut skuffende data, som øyeblikkelig reiste mer tvil om den økonomiske utvinningen fra COVID-19 i USA og undergravde amerikanske dollar..

Ser vi fremover i den kommende uken, vil serien med PMI og arbeidsledighetskrav i produksjon, sammen med pengepolitiske møteprotokoller og FOMC-uttalelsen kunne føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. De geopolitiske spenningene og overskriftene på koronavirus vil også følges nøye, da de kan spille en nøkkelrolle for å bestemme risikonivået i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

1) Europeisk industriproduksjon s.a. (MoM) – Mandag – 10:00 GMT 

Disse dataene frigjøres av Eurostat, som måler volum når det gjelder næringer, som fabrikker og produksjon. Enhver opptrend anses som inflasjon, noe som viser behovet for å øke rentene. Vanligvis blir en høy release for industriell vekst sett på som positiv eller bullish for EUR-valutaen. Omvendt blir lav industriproduksjon sett på som negativ eller bearish.

Forrige utgivelse

FAKTISK: -0,4%

DEV: -0,62

Ulemper: 0,7%

DATO: 11/12/2020 10:00

2) Protokoll for australske pengepolitiske møter – tirsdag – 0:30 GMT

Disse referatene offentliggjøres to uker etter rentebeslutningen. De gir generelt full oversikt over politiske diskusjoner, inkludert forskjeller. I tillegg til dette registrerer de også stemmene til de enkelte medlemmene i komiteen. Hvis RBA er hawkish om den australske økonomiens inflasjonsutsikter, ser markedene en større mulighet for en renteøkning, som har en tendens til å understøtte AUD-valutaen. Omvendt, hvis RBA er dovish om inflasjonsutsiktene for den australske økonomien, ser markedene en høyere mulighet for rentenedsettelser, som blir sett på som en baisse eller negativ følelse for den australske dollaren..

3) German Flash Manufacturing PMI – onsdag – 8:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis gitt ut av Markit Economics, som undersøker forretningsforholdene i industrien. PMI for industrien er en ledende indikator på forretningsforholdene og Tysklands generelle økonomiske situasjon, siden produksjonssektoren utgjør en stor del av det totale BNP. Resultater over 50 blir sett på som positive eller hausse for EUR-valutaen; omvendt blir resultater under 50 sett på som bearish eller negative for Euro.

Forrige utgivelse


FAKTISK: 57.8

DEV: -0.06

Ulemper: 57.9

DATO: 12/01/2020 08:55

 

4) Detaljhandel (MoM) – onsdag – 13:30 GMT

Disse dataene blir utgitt av US Census Bureau, som måler den totale kvitteringen for detaljhandel. Månedlige prosentvise endringer gjenspeiler endringsgraden i slikt salg. Endringer i detaljhandel følges i stor grad, da de anses å være en viktig indikator på forbruksutgiftene. Derfor blir høye tall sett på som bullish for USD-valutaen; omvendt er lave tall negative eller baisse for amerikanske dollar.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,3%

DEV: -0.05

Ulemper: 0,5%

DATO: 17.11.2020 13:30

5) Fed rentebeslutning – onsdag – 19:00 GMT

Nasjonens sentralbank har regelmessige økonomiske politiske møter, hvor styremedlemmene diskuterer forskjellige tiltak. Den viktigste av disse er rentene den vil belaste på lån og forskudd til forretningsbanker. I USA møtes Federal Reserve Board of Governors med intervaller på 5 til 8 uker, på hvilket tidspunkt de kunngjør sine siste beslutninger. Kursstigninger har en tendens til å understøtte USD-valutaen, som blir sett på som et tegn på betydelig inflasjon. Motsatt betraktes rentenedsettelser som et tegn på økonomiske og inflasjonære problemer, og dette har en tendens til å undergrave greenbacken.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 11.05.2020 19:00

FOMC-uttalelse:

Rett etter Feds rentebeslutning frigjør FOMC sin uttalelse om pengepolitikken. Uttalelsen har en tendens til å påvirke volatiliteten i USD og bestemme en kortsiktig bullish eller bearish trend. Derfor blir et hawkisk syn sett på som positivt eller bullish for USD-valutaen. Omvendt blir en døvsyn sett på som negativ eller bearish.

 6) ECBs pengepolitiske uttalelse og pressekonferanse – torsdag – 13:30 GMT

Etter ECBs økonomiske politiske beslutning gir ECBs president en pressekonferanse om pengepolitikken. Disse kommentarene påvirker vanligvis volatiliteten i EUR-valutaen og bestemmer en kortsiktig bullish eller bearish trend. Som hawkisk syn fra presidenten blir sett på som positivt for EUR; på samme måte er et døvutsyn negativt eller bearish for Euro.

7) Aussie ansettelsesendring – torsdag – 0:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis gitt ut av Australian Bureau of Statistics, som måler antall sysselsatte i Australia. Med enkle ord påvirker en økning i denne indikatoren forbruksutgiftene positivt, noe som har en tendens til å øke økonomisk vekst. Høye tall blir derfor ansett som bullish for AUD og lave tall blir sett på som negative (eller bearish) for AUD-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 178,8 K

DEV: 2.32

Ulemper: -30 K

DATO: 11/19/2020 00:30

Vanligvis blir disse dataene frigitt av Australian Bureau of Statistics, som måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Høye tall indikerer mangel på ekspansjon innenfor det australske arbeidsmarkedet. Denne økningen fører til svekkelse av den australske økonomien. En lavere figur blir sett på som en bullish følelse for AUD. Motsatt betraktes en økning som negativ eller baisse for australske dollar.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 7%

DEV: -0,57

Ulemper: 7,2%

DATO: 11/19/2020 00:30

8) BOJs pengepolitiske uttalelse – fredag

Denne uttalelsen er utgitt av Policy Board of Bank of Japan. Ved å kommunisere resultatet av komiteens stemmer om renter og andre politiske tiltak, og de økonomiske forholdene som påvirker deres beslutninger, gir denne uttalelsen mange hint om fremtidige endringer i pengepolitikken.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector