Weekly Outlook, 15. – 19. februar 2021: De viktigste økonomiske begivenhetene å se denne uken

Den bredbaserte amerikanske dollaren klarte å stoppe den synkende ruten fra forrige sesjon, og ser frem til å avslutte denne uken på et bullish spor, muligens på grunn av det svake markedssentimentet, som oppfordrer investorer til å legge pengene sine i eiendeler med trygge havner som den amerikanske dollaren. Opptrappingen i greenbacken kan imidlertid være kortvarig eller midlertidig, ettersom nye tegn på svakhet i det amerikanske arbeidsmarkedet har redusert investorens forventninger til tempoet i amerikansk økonomisk bedring fra pandemien..

En annen faktor som også kan begrense eventuelle gevinster i USD, kan være rapportene som antyder at Fed-sjef Jerome Powell har understreket behovet for å holde pengepolitikken imøtekommende i noen tid. I henhold til den siste rapporten kunngjorde Federal Reserve-styreleder, Jerome Powell, i Economic Club i New York at en “tålmodig imøtekommende pengepolitisk holdning” er veldig viktig for å øke arbeidsmarkedet og den samlede økonomien, etter en stopp de siste månedene..

Ser frem til neste uke, serien med PMI og arbeidsledighetskrav i produksjon, sammen med pengepolitiske uttalelser og FOMC Meeting Minutes, kan føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. Overskriftene på geopolitiske spenninger og koronavirus (COVID-19) vil også følges nøye over havet, da de kan spille en nøkkelrolle i å bestemme risikonivå i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

1) – Pengepolitiske møtereferater – mandag – 19.30 GMT

Protokollen blir vanligvis publisert uker etter rentebeslutningen. De gir en detaljert oversikt over det siste møtet i RBA-styret, og hjelper til med å måle dagens økonomiske forhold som påvirker deres beslutninger om hvor de skal sette renten. Med enkle ord, hvis RBA er hawkish om inflasjonsutsiktene for økonomien, ser markedene en større mulighet for en renteøkning, og det er positivt for AUD. Omvendt blir en døvtone sett på som bearish for Aussie.

2) – EUR bruttonasjonalprodukt s.a. (QoQ) – Tirsdag – 5:00 GMT

Disse dataene blir vanligvis gitt ut av Eurostat. Det er et mål på den totale verdien av alle varer og tjenester produsert i eurosonen. BNP forstås som et omfattende mål for den økonomiske aktiviteten og helsen til eurosonen. Vanligvis påvirker en oppadgående trend positivt Euro; på baksiden, er en nedadgående trend ansett som bearish for delt valuta.

Forrige utgivelse

FAKTISKE: –

DEV: –

Ulemper: -0,7%

DATO: 02/15/2021 10:00

3) – Detaljhandel (MoM) – onsdag – 8:30 GMT

Disse dataene er utgitt av US Census Bureau. Den måler den totale kvitteringen for butikkene. Månedlige endringer i prosent reflekterer endringsgraden i slikt salg. Endringer i detaljhandel følges i stor grad som en viktig indikator på forbruket. Derfor blir høye tall sett på som bullish for USD, mens lave tall blir sett på som negative (eller baisse) for greenbacken.


Forrige utgivelse

FAKTISK: -0,7%

DEV: -0,97

Ulemper: 0%

DATO: 01/15/2021 13:30

4) – FOMC møtereferat – onsdag – 14:00 GMT

Etter Feds rentebeslutning offentliggjør FOMC sin uttalelse om pengepolitikken. Denne rapporten har en tendens til å påvirke volatiliteten i USD, og ​​den bestemmer en kortsiktig bullish eller bearish trend. Derfor blir et hawkisk syn sett på som positivt, eller bullish, for den amerikanske dollaren; omvendt blir en døvsyn sett på som negativ eller bearish for USD.

5) – Aussie Employment Change – onsdag – 19:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Australian Bureau of Statistics, som måler antall sysselsatte i Australia. Med enkle ord påvirker en økning i denne indikatoren forbruksutgiftene positivt, noe som har en tendens til å øke økonomisk vekst. Derfor er høye tall ansett som bullish for Aussie; omvendt blir lave tall sett på som negative (eller bearish) for AUD.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 50 K

DEV: 0,00

Ulemper: 50 K

DATO: 21/01/2021 00:30

ii) – Arbeidsledighetsrate:

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Australian Bureau of Statistics. Den måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Høye tall indikerer mangel på ekspansjon innenfor det australske arbeidsmarkedet. En økning fører til svekkelse av den australske økonomien, og en reduksjon i tallet blir sett på som bullish for den australske valutaen. omvendt betraktes en økning som negativ eller baisse for AUD-valuta.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 6,6%

DEV: -0,37

Ulemper: 6,7%

DATO: 21/01/2021 00:30

6) – Arbeidsledighetskrav – Torsdag – 8:30 GMT

Disse dataene frigjøres av US Department of Labor, som måler antall personer som innleverer førstegangskrav for statlig arbeidsledighetsforsikring. Et større enn forventet tall viser svakhet i det amerikanske arbeidsmarkedet, noe som etterlater en negativ innvirkning på styrken og retningen i den amerikanske økonomien. Omvendt blir lave avlesninger sett på som positive eller hausse for greenbacken.

 Forrige utgivelse

FAKTISK: 812 K

DEV: -0,65

Ulemper: 830 K

DATO: 02/04/2021 13:30

           

7) – German Flash Manufacturing PMI – Fredag ​​- 3:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis gitt ut av Markit økonomi, som undersøker forretningsforholdene i den europeiske produksjonssektoren. Imidlertid blir produksjons-PMI sett på som nøkkelindikatoren for forretningsforhold og generelle økonomiske forhold i Tyskland, da industrien dominerer en stor del av det totale BNP. Dermed blir en høy avlesning, over 50, sett på som bullish for Euro, og en lav avlesning, under 50, blir sett på som bearish for EUR-valutaen..

Forrige utgivelse

FAKTISK: 57.1

DEV: 0,09

Ulemper: 57

DATO: 02/01/2021 08:55

 ii – French Flash Services PMI

Disse dataene er også utgitt av Markit Economics, basert på mange bedriftsledere i industri og industri. Disse dataene blir vanligvis utgitt den tredje arbeidsdagen i hver måned. Hvert resultat vektes i henhold til størrelsen på selskapet og dets bidrag til den totale produksjonen eller tjenesteproduksjonen som regnes av delsektoren som selskapet tilhører. Resultatene blir presentert av spørsmål som viser, og viser prosentandelen av respondentene som rapporterer om forbedring, forverring eller ingen endring siden forrige måned. Et tall over 50,0 indikerer industriens utvikling; på samme måte viser en figur under 50.0 bransjens sammentrekning.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 46,7

DEV: -0.06

Ulemper: 46.8

DATO: 02/03/2021 08:55

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector