Weekly Outlook, 15-19 Mar: Top Economic Events to Watch This Week

Den bredbaserte amerikanske dollaren kommer til å slutte denne uken på det bullish sporet da amerikanske avkastninger klarte å stoppe sine tidligere tap etter deres kraftige fall fra ett års høyder. Det er verdt å huske at den amerikanske dollaren falt over hele linja i går da amerikanske statsrenter falt etter den fortsatte økningen siden begynnelsen av dette året. Fra og med i dag hadde de amerikanske statsobligasjonsrentene sluttet å falle, så de som ikke klarte å benytte seg av muligheten til å kjøpe dollar når rentene steg, så rommet igjen for å kjøpe den. Referanseporteføljen for 10-årig statsobligasjonsrente gjenvunnet rundt 1,54% dagen etter et tredagers fall fra et års høyde på 1,6250%.

Bortsett fra dette, kan oppgangen i den amerikanske dollaren også være assosiert med det svake markedssentimentet, noe som økte etterspørselen etter trygg havn og bidro til dollargevinsten. Ser vi fremover i den kommende uken, kan serien med detaljhandel og pengepolitikkerklæring, sammen med sysselsettingsendring, og KPI føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. Over havet vil chatterne rundt den amerikanske stimulansepakken og geopolitiske spenningers overskrifter også følges nøye, da de kan spille en nøkkelrolle i å bestemme risikonivået i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

1) CNY-detaljhandel – mandag 02:00 GMT

Disse dataene blir utgitt av National Bureau of Statistics of China, som måler detaljhandelenes totale inntekter. Den viser den totale forbruksvaren som de forskjellige næringene leverer til husholdningene og sosiale grupper gjennom flere kanaler. Endringene i detaljhandel følges imidlertid stort sett som en ledende indikator på forbruksutgiftene. Dermed blir den ‘faktiske’ større enn ‘prognosen’ sett på som bullish for CNY; omvendt blir en lav figur sett på som negativ (eller bearish) for CNY.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 4,6%

DEV: -0,95

Ulemper: 5,5%

DATO: 01/18/2021 02:00

2) USAs detaljhandel (MoM) – tirsdag, 12:30 GMT

Disse dataene ble utgitt av US Census Bureau, som måler den totale kvitteringen for detaljhandel. Månedlige prosentvise endringer viser endringsfrekvensen i slikt salg. Endringene i detaljhandel følges imidlertid stort sett som en ledende indikator på forbruksutgiftene. Dermed blir den ‘faktiske’ større enn ‘prognosen’ sett på som bullish for Greenback; omvendt blir en lav figur sett på som negativ (eller bearish) for den amerikanske dollaren. tidligere utgivelse

FAKTISK: 5,3%

DEV: 5,82


Ulemper: 1,1%

DATO: 02/17/2021 13:303) Fed rentebeslutning – onsdag 18:00 GMTi) Fed rentebeslutning – Nasjonens sentralbank har et økonomisk politisk møte, der styremedlemmene treffer forskjellige tiltak, den viktigste er renten den vil belaste på lån og forskudd til forretningsbanker. I USA møtes Federal Reserve Board of Governors med intervaller på 5 til 8 uker, hvor de erklærer sine siste beslutninger. På den måten har renteøkningen en tendens til å understøtte USD-valutaen, ettersom den blir sett på som et tegn på betydelig inflasjon. Omvendt betraktes renten som et tegn på økonomiske og inflasjonære problemer, som har en tendens til å undergrave USD-valutaen.

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 01/27/2021 19: 00ii) – FOMC-uttalelse – Rett etter Feds rentebeslutning, offentliggjør FOMC sin uttalelse om pengepolitikken. Uttalelsen har en tendens til å påvirke volatiliteten i USD og bestemme en kortsiktig bullish eller bearish trend. Derfor blir et hawkisk syn sett på som positivt eller hausse for USD-valutaen; omvendt blir en døvsyn sett på som negativ eller bearish for USD-valutaen.

4) Aussie ansettelsesendring – torsdag, 0:30 GMT

i) Aussie Employment Change – Disse dataene blir utgitt av Australian Bureau of Statistics, som måler antall sysselsatte i Australia. Med enkle ord påvirker økningen i denne indikatoren forbruksutgiftene positivt, noe som har en tendens til å øke økonomisk vekst. Derfor anses høye tall som bullish for AUD-valutaen; omvendt blir lave tall sett på som negative (eller bearish) for AUD-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 29,1 K

DEV: -0,13

Ulemper: 40 K

DATO: 02/18/2021 00:30

ii) Arbeidsledighetsgrad – Disse dataene blir utgitt av Australian Bureau of Statistics, som måler antall arbeidsledige delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Høye tall indikerer imidlertid mangel på ekspansjon innenfor det australske arbeidsmarkedet. På den måten fører en økning til svekkelse i den australske økonomien. Så, figurens reduksjon blir sett på som en bullish følelse for AUD-valutaen; omvendt betraktes en økning som negativ eller baisse for AUD-valuta.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 6,4%

DEV: -0.34

Ulemper: 6,5%

DATO: 02/18/2021 00:30

5) BoE-rentebeslutning – torsdag 12:00 GMT

Bank of England kunngjør denne avgjørelsen. Hvis Bank of England er hawkish om inflasjonsutsiktene i Storbritannias økonomi og øker renten, forstås det å være bullish for GBP-valutaen. Omvendt, hvis BoE er døv over inflasjonsutsiktene for Storbritannias økonomi og holder den løpende renten eller reduserer renten, forstås det som bearish for GBP-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,1%

DEV: 0,00

CONS: 0,1%

DATO: 02/04/2021 12:00

6) BOJs pengepolitiske uttalelse – fredag, foreløpig

Denne uttalelsen er utgitt av Policy Board of Bank of Japan. Ved å kommunisere komiteens stemmeresultat om renter og andre politiske tiltak og de økonomiske forholdene som påvirker deres beslutning, gir uttalelsen mange hint om fremtidige endringer i pengepolitikken. Derfor blir et hawkisk syn sett på som positivt eller bullish for JPY-valutaen; omvendt blir en visning av døv sett på som negativ eller bearish for JPY-valutaenii) BoJ-rentebeslutning

Bank of Japan kunngjør denne avgjørelsen. Hvis Bank of Japan er hawkish om den japanske økonomiens inflasjonsutsikter og øker rentene, forstås det som bullish for JPY-valutaen. Omvendt, hvis BoJ er døv over den japanske økonomiens inflasjonsutsikter og holder den løpende renten eller kutter renten, forstås det som bearish for JPY-valutaen.

FAKTISK: -0,1%

DEV: 0,00

Ulemper: -0,1%

DATO: 01/21/2021 03:00

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map