Weekly Outlook, 18. – 22. januar 2021: De viktigste økonomiske begivenhetene å se denne uken

Den bredbaserte amerikanske dollaren kommer til å avslutte denne uken på det bullish sporet, da investorer begynte å vise preferanse for safe-haven eiendeler i kjølvannet av en risikofri markedssentiment. Gevinstene i den amerikanske dollaren virker imidlertid relativt upåvirket av Federal Reserve-leder Jerome Powells dykkende kommentarer som indikerer at rentene ikke vil stige snart. I mellomtiden klarte ikke utgivelsen av detaljer om den valgte president Joe Bidens stimulansepakke på 1,9 billioner $ å gi noen meningsfull støtte til greenbacken. Imidlertid har den amerikanske dollarindeksen gjenopprettet etter å ha nådd det laveste nivået siden mars 2018 i forrige uke, ettersom utsiktene for ytterligere stimulans veide amerikanske statsobligasjoner, som sendte referanseindeksen på 10-årig statsrente over 1% for første gang siden mars.

Ser vi fremover i den kommende uken, kan serien av BNP og arbeidsledighetskrav, sammen med pengepolitiske uttalelser og president-Elect Bidens tale, føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. Overskriftene på geopolitiske spenninger og koronavirus (COVID-19) vil også følges nøye over havet, da de kan spille en nøkkelrolle i å bestemme risikonivå i markedet.

 

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

 

1: – Bruttonasjonalprodukt (ÅÅÅ) – Mandag – 2:00 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av National Bureau of Statistics of China. Den undersøker bruttoverdien av Kinas varer og tjenester. Denne indikatoren representerer hastigheten som den kinesiske økonomien vokser eller krymper. Denne økonomiske begivenheten har stor innvirkning på Forex-markedet, siden den kinesiske økonomien har betydelig innflytelse på den globale økonomien. Høye tall blir sett på som bullish for CNY; omvendt blir lave tall sett på som negative for CNY.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 4,9%

DEV: -0,61

Ulemper: 5,2%

DATO: 20.10.2020 02:00

2: – Forbrukerprisindeks (MoM) – Tirsdag – 7:00 GMT

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Statistisches Bundesamt Deutschland, som undersøker den gjennomsnittlige prisendringen for alle varer og tjenester som er kjøpt av husholdninger for forbruksformål. KPI regnes som nøkkelindikatoren for å måle inflasjon og endringer i innkjøpstrender. Høye tall blir sett på som positive eller hausse for EUR, mens lave tall blir sett på som negative (eller baisse) for Euro.

Forrige utgivelse


FAKTISK: 0,5%

DEV: -1,58

Ulemper: 0,6%

DATO: 01/06/2021 13:00

3: – Bank of Canadas pengepolitiske rapport – onsdag – 15:00 GMT

Bank of Canada publiserer en studie av økonomiske endringer i den kanadiske økonomien. Denne rapporten indikerer tegn på en ny finanspolitikk. Eventuelle endringer i denne rapporten har en tendens til å påvirke CAD. Hvis Bank of Canada demonstrerer et hawkisk syn, anses det som bullish for CAD-valutaen; omvendt blir en holdning av døv sett på som negativ for den kanadiske dollaren.

ii) BoC-sats:

Denne uttalelsen er det viktigste mediet som brukes av Bank of Canada (BoC) for å samhandle med investorer med hensyn til pengepolitiske beslutninger, spesielt de som gjelder renten. Denne uttalelsen inneholder resultatene av deres beslutninger om renter, og kommentarer om de økonomiske forholdene som påvirker deres beslutning.

4: – BoC pressekonferanse – onsdag – foreløpig

BOC-guvernøren og senior viseadministrator holder vanligvis denne pressekonferansen etter å ha gitt ut BOCs pengepolitiske rapport. Pressekonferansen har to deler. Først leveres den forberedte uttalelsen, deretter er konferansen åpen for spørsmål fra pressen. Spørsmålene fører vanligvis til uskrevne svar som skaper tung volatilitet i markedet. Det er også verdt å nevne at denne pressekonferansen er tilgjengelig som en lydwebcast på BOC-nettstedet.

5: – Sysselsettingsendring – Torsdag – 0:30 GMT

Australian Bureau of Statistics frigir vanligvis disse dataene, som måler endringen i antall sysselsatte i Australia. På den måten har en økning i indikatoren positive implikasjoner for forbruksutgiftene, noe som stimulerer økonomisk vekst. Derfor blir høye tall sett på som positive eller hausse for AUD; omvendt er et lavt tall negativt for Aussie.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 90 K

DEV: 0,57

Ulemper: 50 K

DATO: 17.12.2020 00:30

ii) Arbeidsledighet – Disse dataene blir vanligvis utgitt av Australian Bureau of Statistics. Den måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Renteøkninger indikerer mangel på ekspansjon i det australske arbeidsmarkedet, som igjen har en tendens til å svekke den australske økonomien. Dermed blir en lav lesing sett på som positiv eller bullish for AUD; omvendt blir en høy figur sett på som negativ (eller bearish) for den australske dollaren.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 6,8%

DEV: -0,65

Ulemper: 7%

DATO: 17.12.2020 00:30

6: – BoJ pengepolitiske uttalelse – torsdag – foreløpig

Denne offisielle pengepolitiske erklæringen er utgitt av Policy Board of Bank of Japan. Det er det primære verktøyet som brukes av BOJ for å kommunisere med investorer om pengepolitikken. Etter å ha kommunisert resultatene av komiteens avstemning om renter og andre politiske tiltak, gir uttalelsen ledetråder om fremtidige pengepolitiske endringer. Økonomiske forhold påvirker også deres beslutninger. Dermed blir mer hawkisk enn forventet sett på som bullish eller positiv for JPY.

7: – ECBs pengepolitiske uttalelse og pressekonferanse – torsdag – 13:30 GMT

Etter ECBs økonomiske politiske beslutning presenterer ECBs president en pressekonferanse om pengepolitikken. Kommentarene hennes påvirker vanligvis Euroens volatilitet og bestemmer en kortsiktig positiv eller negativ skjevhet. Et hawkisk perspektiv blir sett på som positivt eller bullish for EUR, og et syn på døv blir sett på som negativt eller bearish for Euro.

8: – German Flash Manufacturing PMI – Fredag ​​- 8:30 GMT

Disse dataene blir vanligvis gitt ut av Markit økonomi. Den undersøker de europeiske forretningsforholdene i produksjonssektoren. PMI for industrien blir sett på som nøkkelindikatoren for forretningsforholdene og Tysklands generelle økonomiske tilstand, da industrien dominerer en stor del av det totale BNP. En høy avlesning, over 50, blir sett på som bullish for EUR, mens en lav avlesning, under 50, blir sett på som bearish for Euro.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 58.3

DEV: -0,26

Ulemper: 58.6

DATO: 01.04.2021 08:55

ii) French Flash Services PMI:

Disse dataene blir vanligvis utgitt av Markit Economics, basert på et stort antall forretningsledere i industri og produksjons- og serviceselskaper. Dataene frigjøres normalt den 3. virkedagen i hver måned. Hvert resultat vektes i henhold til størrelsen på selskapet og dets bidrag til den totale produksjonen eller tjenesteproduksjonen, regnskapsført av undersektoren som selskapet tilhører. Resultatene presenteres av spørsmål som viser prosentandelen av respondentene som rapporterer en forbedring, en forverring eller ingen endring siden forrige måned. Et tall over 50,0 indikerer industriutvikling, mens et tall under 50,0 viser bransjens sammentrekning. 

 

Forrige utgivelse

FAKTISK: 49.1

DEV: -0,43

Ulemper: 49.8

DATO: 01/06/2021 09:00

 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector