Weekly Outlook, 22. – 26. februar 2021: Topp økonomiske hendelser å se neste uke

Den bredbaserte amerikanske dollaren kommer til å slutte denne uken på det bearish sporet, blant skuffende amerikanske arbeidsmarkedsdata, som førte til at håpet om en rask utvinning fra COVID-19-pandemien ble svakt. Håpene om den amerikanske stimulanspakken ble ytterligere drevet etter at USA ga ut skuffende data, som øyeblikkelig økte mer tvil om den amerikanske økonomiske utvinningen fra COVID-19 og undergravde amerikanske dollar. Imidlertid kan tapene i den amerikanske dollaren være kortvarige eller midlertidige, ettersom markedets dårlige stemning oppfordrer investorer til å investere i eiendeler i trygge havnen, som den amerikanske dollaren. Vi ser frem til den kommende uken, den pengepolitiske uttalelsen og renten Beslutningsserier, sammen med Fed Chair Powells vitnesbyrd og RBNZ pressekonferanse, kan føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. I tillegg til dette, vil også de geopolitiske spenningene og nyhetene rundt koronavirusvaksinen (COVID-19), sammen med den amerikanske COVID-19-hjelpepakken, følges nøye, da de kan spille en nøkkelrolle i å bestemme risikonivået i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

1) Tysk Ifo Business Climate – mandag – 4:00 GMT

Disse dataene frigjøres av Ifo Institute. Det er høyt respektert på grunn av sin store utvalgstørrelse og historiske sammenheng med de økonomiske forholdene i Tyskland og eurosonen. Det har en tendens til å skape en sterk markedspåvirkning etter utgivelsen. Det er også verdt å nevne at det er en nøkkelindikator for økonomisk helse – virksomheter reagerer øyeblikkelig på markedsforholdene, og endringer i deres følelser kan være et tidlig signal om fremtidig økonomisk aktivitet, som forbruk, investering og ansettelse. Bortsett fra dette undersøker instituttet mer enn 7000 selskaper for å vurdere forretningssituasjonen og deres kortsiktige planlegging. Positiv økonomisk vekst blir sett på som bullish for EUR; omvendt forstås en lav avlesning som negativ for EUR-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 90.1

DEV: -1,86

Ulemper: 91,8

DATO: 25/01/2021 09:00

2) GBP – ILO arbeidsledighetsrate (3 millioner) – tirsdag – 07:00 GMT

Disse dataene frigjøres av Office for National Statistics. Den måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Det er en nøkkelindikator for Storbritannias økonomi. Høye tall indikerer mangel på ekspansjon innen det britiske arbeidsmarkedet. En høyere lesning fører derfor til svekkelse av den britiske økonomien. Et lavt tall blir sett på som bullish for GBP; omvendt betraktes et høyt tall som negativt eller bearish for GBP-valuta.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 5%

DEV: -0,57


Ulemper: 5,1%

DATO: 01/26/2021 07:00

3) BOC guvernør Macklem’s tale – tirsdag – 12:30 GMT:

Tiff Macklem ble valgt som guvernør i Bank of Canada 3. juni 2020. Som guvernør er han også styreleder i banken. Før han ble utnevnt til BOC-sjef, jobbet Macklem som dekan for Rotman School of Management ved University of Toronto i seks år. Bortsett fra dette hadde han allerede jobbet som Senior Vice Governor for Bank of Canada fra juli 2010 til mai 2014.

Macklem var også den første styrelederen for Financial Stability Board’s Standing Committee for Standards Implementation fra 2009 til 2013. Som guvernør i Bank of Canada, som forvalter kortsiktige renter, har han større innflytelse over verdien av den kanadiske valutaen enn noen annen. ellers. En hawkisk tone er bullish for valutaen, mens en dovish tone blir forstått som bearish for CAD-valutaen.

4) RBNZ rentebeslutning – tirsdag – 20:00 GMT:

Reserve Bank of New Zealand kunngjør denne avgjørelsen. Hvis RBNZ er hawkish om inflasjonssynet i økonomien og øker rentene, blir det sett på som bullish for NZD-valutaen; omvendt, hvis RBNZs utsikter er dovish, og de kutter rentene, blir det sett på som bearish for NZD-valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 5%

DEV: -0,57

Ulemper: 5,1%

DATO: 01/26/2021 07:00

ii) RBNZ pressekonferanse:

Rett etter reservebankens økonomiske politiske beslutning leverer reservebanksjefen en pressekonferanse angående pengepolitikken. Hans kommentarer påvirker normalt volatiliteten i NZD og bestemmer en kortsiktig positiv eller negativ trend.

5) Råoljelager – onsdag – 10:30 GMT

Disse dataene frigjøres av Energy Information Administration (EIA). Det er en nøkkelindikator som for det meste påvirker den kanadiske dollaren på grunn av Canadas betydelige energisektor. Den måler ubalanser i tilbud og etterspørsel, noe som fører til endringer i produksjonsnivå og prisvolatilitet. Hvis ‘Faktisk’ er mindre enn ‘Prognosen’, blir det sett på som bullish for USD-valutaen.

6) Bruttonasjonalprodukt årlig – torsdag 8:30 GMTDisse dataene blir normalt utgitt av US Bureau of Economic Analysis, som viser pengeverdien av alle varer, tjenester og strukturer produsert i et land i en gitt periode. BNP-årsvis er et brutto mål på markedsaktivitet, ettersom det viser tempoet i hvilken nasjonens økonomi bedres eller forverres. Med enkle ord blir høye tall sett på som bullish for USD-valutaen; omvendt er en lav avlesning bearish for USD. Tidligere utgivelse

FAKTISK: 4%

DEV: 0,00

Ulemper: 4%

DATO: 01/28/2021 13:30

7) CHF bruttonasjonalprodukt s.a. (QoQ) (Q4) – Fredag ​​- 08:00

Disse dataene frigjøres vanligvis av sveitsisk statistikk. Den viser pengeverdien av alle varer, tjenester og strukturer produsert i Sveits i en gitt periode. Sveitsisk BNP er et grovt mål på markedsaktivitet, da det viser tempoet i hvilken sveitsisk økonomi forbedrer eller forverres. Med enkle ord blir høye tall sett på som bullish for CHF, og lave avlesninger blir sett på som bearish.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 7,2%

DEV: 4,93

Ulemper: 5,9%

DATO: 12/01/2020 06:45

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector