Weekly Outlook, 25. – 29. januar 2021: Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

Den bredbaserte amerikanske dollaren kommer til å slutte denne uken på det baisse sporet, ettersom handelsmenn fortsetter å heie på innvielsen av Joe Biden-administrasjonen ved å vende seg til risikable valutaer. Den nye presidenten i USA, Joe Biden, fortsetter å presse på for ytterligere utgifter på opptil 2 billioner dollar, og dette ga amerikanske aksjer et løft over natten og undergravde greenbacken. I tillegg til dette vil den 1,9 billioner COVID-19-stimuleringspakken som Biden har foreslått tidligere i måneden, motta den nødvendige republikanske støtten i Kongressen, et faktum som har gitt håp om økonomisk bedring i USA fra COVID-19-pandemien..

Dermed har den positive utviklingen over COVID-19-stimuluspakken og koronavirusvaksiner spilt en viktig rolle i å svekke den amerikanske usikre havnen. Omvendt kan tapene i greenbacken være kortvarige, ettersom de nylig utgitte amerikanske ledige dataene viste en nedgang i de første jobbløse kravene. Det er verdt å huske at de sentimentdrevne trekkene har redusert gevinstene i den amerikanske dollaren siden demokratene fikk kontroll over den amerikanske kongressen tidligere i måneden..

Ser vi fremover i den kommende uken, kan talene og arbeidsledighetskravene, sammen med BoJ Monetary Policy Meeting Minutes og FOMC Statement, føre til mange overskrifter for å holde markedene på farta. På en annen side vil de geopolitiske spenningene og coronavirus (COVID-19) overskriftene også følges nøye, da de vil spille en nøkkelrolle for å bestemme risikonivå i markedet.

Topp økonomiske begivenheter å se denne uken

1) – BoJ pengepolitiske møtereferater – mandag – 23:50 GMT

Bank of Japan publiserer vanligvis denne rapporten, som undersøker de økonomiske bevegelsene i Japan, rett etter selve møtet. Hensikten med disse møtene er å analysere den økonomiske utviklingen både i og utenfor Japan, noe som indikerer en ny finanspolitikk. Endringene i denne rapporten har imidlertid en tendens til å påvirke JPYs volatilitet. Med enkle ord, hvis BoJ-minuttene gir et hawkisk syn på den japanske økonomien, blir det sett på som bullish for JPY; omvendt, er en dovish utsikter betraktet som bearish.

2) – ECB-president Lagardes tale – mandag – 3:45 GMT

Som leder av Den europeiske sentralbanken, som forvalter kortsiktige renter, har Lagarde større muligheter for å påvirke verdien av euroen enn noen annen person. Markedshandlere følger nøye med på hennes offentlige taler, da de vanligvis leverer detaljerte ledetråder angående fremtidig pengepolitikk. Derfor, hvis Lagarde presenterer et hawkisk syn på den europeiske økonomien, blir det sett på som bullish for EUR, mens et dovish-perspektiv betraktes som bearish.3) – Aussie Consumer Price Index (QoQ) – tirsdag – 19:30 GMT

Disse dataene blir normalt utgitt av RBA og gjenutgitt av Australian Bureau of Statistics. Det er et mål på prisendringer, som sammenligner utsalgsprisene på en representativ handlekurv med varer og tjenester. Som vi alle er klar over, påvirkes Aussies kjøpekraft negativt av inflasjonen. KPI blir sett på som nøkkelindikatoren som måler inflasjon og endringer i innkjøpstrender. Generelt sett blir en oppadgående lesing sett på som bullish for AUD; på baksiden blir en nedslående lesing sett på som bearish for den australske valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 1,6%

DEV: 2,50

Ulemper: 1,5%

DATO: 28.10.2020 00:30


4) – RBA trimmet gjennomsnittlig CPI (QoQ):

Disse dataene blir vanligvis utgitt av RBA og gjenutgitt av Australian Bureau of Statistics. Det er en studie av prisbevegelser gjennom sammenligning av utsalgsprisene for et representativt utvalg av varer og tjenester. Et trimmet gjennomsnitt antas som det vektede gjennomsnittet av de sentrale 70% av den kvartalsvise prisendringsfordelingen av alle KPI-komponenter, med årssatsene basert på sammensatte kvartalsberegninger.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,4%

DEV: 1.02

Ulemper: 0,3%

DATO: 28.10.2020 00:30

5) – Fed rentebeslutning – onsdag – 14:00 GMT

I likhet med andre sentralbanker har den amerikanske sentralbanken regelmessige økonomiske politiske møter, hvor styremedlemmene iverksetter forskjellige tiltak, den mest relevante er renten som vil bli belastet på lån og forskudd til forretningsbanker. Styret i Federal Reserve møtes med intervaller på 5 til 8 uker, hvoretter de kunngjør sine siste beslutninger om renten. Renteøkninger regnes som et tegn på sunn inflasjon, så de har en tendens til å øke den lokale valutaen, amerikanske dollar. Motsatt betraktes rentenedsettelser som et tegn på økonomiske og inflasjonære problemer, som igjen svekker greenbacken. Hvis prisene ikke endres, vender oppmerksomheten seg til tonen i FOMC-uttalelsen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,25%

DEV: 0,00

Ulemper: 0,25%

DATO: 12/16/2020 19:00

ii) Feds pengepolitiske uttalelse:

Direkte etter Feds rentebeslutning, publiserer FOMC sin uttalelse om pengepolitikken. Uttalelsen påvirker vanligvis volatiliteten i USD og bestemmer en kortsiktig positiv eller negativ trend. Generelt sett blir et hawkisk syn sett på som bullish for den amerikanske dollaren, og et syn på døv blir forstått som negativt eller bearish.

Forrige utgivelse

DEV: 0,57

Ulemper: 50 K

DATO: 17.12.2020 00:30

6) – Forhånds-BNP q / q – Torsdag – 8:30 GMT

Disse dataene blir normalt utgitt av US Bureau of Economic Analysis, som måler pengeverdien av alle varer, tjenester og strukturer produsert i landet i en forhåndsbestemt periode. Det årlige BNP er et grovt mål på markedsaktivitet, fordi det hjelper til å måle hastigheten som et lands økonomi vokser eller krymper. Generelt sett forstås en oppadgående trend som bullish for USD-valutaen; alternativt blir en lavere lesing sett på som negativ eller bearish for den amerikanske valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 33,4%

DEV: 0,39

Ulemper: 33,1%

DATO: 22.12.2020 13:30ii) – Arbeidsledighetsrate:Disse dataene frigjøres normalt av US Department of Labor Statistics, som måler antall arbeidsledige arbeidstakere delt på den totale sivile arbeidsstyrken. Renteøkninger indikerer mangel på ekspansjon i det amerikanske arbeidsmarkedet, som har en tendens til å svekke den amerikanske økonomien. Lave målinger blir derfor sett på som positive eller hausse for den amerikanske valutaen; omvendt blir høye tall sett på som USD (eller bearish).

Forrige utgivelse

FAKTISK: 900 K

DEV: -0.11

Ulemper: 910 K

7) – Bruttonasjonalprodukt (MoM) – Fredag ​​- 8:30 GMT

Statistics Canada frigjør disse dataene, som er et mål på den totale verdien av alle varer og tjenester produsert i Canada. BNP forstås som et grovt mål på kanadisk økonomisk aktivitet og helse. Med enkle ord har en høy figur en bullish effekt på CAD, mens lave tall anses som negative for den kanadiske valutaen.

Forrige utgivelse

FAKTISK: 0,4%

DEV: –

ULEMPER: –

DATO: 23.12.2020 13:30

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map