WTI Bearish Streak fortsetter – Alle øyne på OPEC-avgjørelsen

Under tirsdagens asiatiske handelssesjon, ble WTI råoljeprisen klarte ikke å stoppe tapet i forrige dag, og var fortsatt deprimert rundt $ 45,00-nivået, hovedsakelig på grunn av den intensiverende nysgjerrigheten fra investorenes side, foran et OPEC + -møte, der en beslutning vil bli tatt som til om OPEC + -organisasjonen vil fortsette med sine nåværende produksjonskutt på 7,7 millioner fat per dag eller stoppe kuttene.

Hvis de betydelige produsentene i verden utvider sine produksjonskutt, vil dette understøtte råoljeprisene. Over havet spiller forsinkelsen i den amerikanske COVID-19-hjelpepakken og bekymringene over det økende antallet koronavirus-tilfeller over hele verden en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. I mellomtiden har også den langvarige usikkerheten om Brexit-handelssamtalene og frykten for en fullverdig handel / politisk krig mellom Vesten og Kina skadet råoljeprisene. Omvendt økte den optimistiske frigivelsen av Kinas Caixin Manufacturing PMI for november håpet om økonomisk bedring i Kina, som viste seg å være en av de ledende faktorene som har bidratt til å begrense dypere tap i råoljeprisene..

I mellomtiden kan den pågående svakheten i amerikanske dollar, utløst av mulighetene for ytterligere monetær lettelse fra den amerikanske sentralbanken, også betraktes som en av nøkkelfaktorene som er med på å undersøke bearish bevegelse i råoljeprisene, pga. til det omvendte forholdet mellom oljeprisen og prisen på amerikanske dollar. For øyeblikket handles råolje til $ 45,02 og konsolideres i et område mellom 44,83 og 45,34.

Etter å ha unnlatt å komme til noen produksjonsrelatert avgjørelse under Joint Ministerial Monitoring Committee (JMMC) -møtet, trenger organisasjonen for petroleumseksportlandene (OPEC) en dag med diskusjoner til, og en kamp for å presse på for å øke produksjonsnivået. Når de har kommet til en avgjørelse, vil lederne nærme seg de allierte for å formidle OPEC + -avgjørelsen på torsdag, per Reuters.

Organisasjonen for petroleumseksportlandene (OPEC) -medlemmer klarte ikke å gi noen ledetråder over den produksjonsrelaterte beslutningen under JMMC-møtet, noe som har resultert i mye nysgjerrighet blant investorene, for å se om OPEC + -organisasjonen vil fortsette med sin nåværende produksjonskutt på 7,7 millioner fat per dag, eller stoppe kuttene. Derfor har OPEC og dets allierte, OPEC +, utsatt sine produksjonspolitiske diskusjoner til torsdag. Det er verdt å huske at OPEC + -gruppen opprinnelig var klar til å redusere produksjonskutt med rundt 2 millioner BPD fra januar, men etterspørselen er fortsatt svak, så de fleste investorene håper at produksjonskuttene vil forbli på plass.

Andre steder fremmer frykten for økende antall tilfeller av koronavirus (COVID-19) i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene bekymringer over den globale økonomiske utvinningen, noe som legger ytterligere byrder på råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten øker coronavirus (COVID-19) tallene i USA dag for dag. Over dammen utøver Brexit-uroen og samtalene rundt spenningene mellom Vesten og Dragon Nation ytterligere press på råoljeprisene.

Til tross for de forverrede koronavirusforholdene (COVID-19) og bekymringene over den fullverdige handels- / politiske krigen mellom Vesten og Kina, har markedets handelsstemming blinket grønt siden den asiatiske økten startet. Årsaken til dette kan være knyttet til Kinas upbeat Caixin Manufacturing PMI for november, som nylig økte håpet om økonomisk bedring i Kina og ble nøkkelfaktoren som har bidratt til å dempe det baisse rallyet i råoljeprisene. På datafronten kom Kinas Caixin manufacturing Purchasing Managers Index (PMI) for november inn på 54,9 for november, som var opp fra 53,6 i oktober.

I mellomtiden er farmasøytiske regulatorer i USA, Europa og Storbritannia klar for å godkjenne koronavirusvaksinene som har vist tilnærmet 90% effektivitet i løpet av de endelige forsøkene. Dette har igjen styrket håpet om tidlig etterlengtelse av den etterlengtede kuren mot pandemien, noe som har bidratt til å begrense tapet i råolje..

På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe den synkende strekningen fra tidligere på dagen, og var fortsatt baisse under den asiatiske økten da tvilen fortsetter over den økonomiske utvinningen fra COVID-19 i USA. I mellomtiden er også sannsynligheten for ytterligere monetær lettelse fra den amerikanske sentralbanken en vekt på greenbacken. Det er verdt å huske at Fed-leder Jerome Powell og finansminister Steve Mnuchin begge viste beredskap for ytterligere stimulans for å hjelpe den økonomiske veksten under sine forberedte uttalelser mandag. I tillegg til dette, oppfordrer de lovende dataene fra COVID-19-vaksineutviklerne investorer mot mer risikable valutaer og eiendeler med høyere avkastning, snarere enn eiendeler som er i sikre havn, noe som til slutt førte til tap i den sikre havnen i amerikanske dollar. Tapene i amerikanske dollar har blitt nøkkelfaktoren som har holdt lokk på eventuelle ekstra tap i råoljepris, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden hadde klokka 21:27 ET (1:27 AM GMT) den amerikanske dollarindeksfuturen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,12% til 91,903.

I mangel av vesentlige data / hendelser på dagen, vil markedshandlerne holde øye med data om råoljeforsyning fra American Petroleum Institute, som forfaller senere på dagen. I tillegg til dette vil oppdateringene om den amerikanske stimulanspakken også være nøkkelen å se på. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme Brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector