WTI Bullish Bias fortsetter midt i API-rapporten – Fokus på MKB-rapport!

Under onsdagens asiatiske handelsøkt, WTI Råolje steg igjen, og utvidet rallyet på mer enn en uke, etter den hausse ukentlige API-varelagerrapporten, som viste en trekning på 3,5 millioner fat. I mellomtiden spilte markedsforholdene og håpet om global økonomisk utvinning fra COVID-19 også en viktig rolle for å understøtte råoljeprisene. Den bullish forspenningen rundt råoljeprisene kan også tilskrives håpet om den etterlengtede amerikanske stimulanspakken for COVID og optimisme angående koronavirus (COVID-19) vaksiner, som også hadde en ytterligere positiv innvirkning på råoljeprisene. Noe annet som også kan støtte oljesentimentet er de siste rapportene som antyder at verdens største eksportør, Saudi-Arabia, reduserer oljetilførselen i februar og mars.

 

I mellomtiden støtter også de nylig avtalte produksjonskuttene fra andre medlemmer av Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og deres allierte råoljeprisene. Over havet utøvde svakheten til den bredbaserte amerikanske dollar, utløst av den lave etterspørselen etter trygg havn, også en positiv innvirkning på råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på greenbacken. I motsetning til dette fortsetter det økende antallet COVID-19-tilfeller globalt å presse flere land til dypere låsingstiltak, noe som kan dekke ytterligere fart på råoljeprisene..

 

WTI Råolje handles for tiden til 58,20 og konsolideres i området mellom 58,11 og 58,45. Fremover ser handelsmenn ut til å være nøye med å plassere sterke posisjoner foran data fra US Energy Information Administration, som forfaller senere på dagen. Den bullish bias rundt råoljeprisene kan tilskrives de siste positive API-dataene, som viste et overraskende trekk i amerikanske råoljeforsyninger. På datafronten rapporterte USAs forsyningsdata fra American Petroleum Institute om et trekk på 3,5 millioner fat mot en prognose om 1,340 millioner fat og en 4,261 millioner fat trekking, som ble registrert i forrige uke.

 

Markedsandelens sentiment utvidet sin positive utvikling de siste ukene, og blinket fortsatt grønt på dagen, muligens på grunn av fremgangen mot å passere USAs president Joe Bidens stimulansepakke på 1,9 billioner dollar. I mellomtiden ble upticks styrket ytterligere av optimismen angående koronavirus (COVID-19) vaksiner. I henhold til den siste rapporten diskuterer den amerikanske kongressen den etterlengtede stimulansen, til en verdi av 1,9 billioner dollar, og det forventes en utrulling veldig snart. Samtidig har produsentene av koronavirus (COVID-19) vaksiner begynt å lede forskning mot å takle variantene.

 

En annen faktor som også kan støtte markedssentimentet er Kinas nedadgående forbruksprisindeks (KPI) og produsentprisindeks (PPI) for januar, som antyder nylig svakhet hos den globale råvarelederen og behovet for mer finanspolitisk bistand. Dermed ble det positive markedet handelsstemningen sett på som en av de kritiske faktorene som ligger til grunn for råoljeprisene.

 

Over dammen reduserer verdens største oljeeksportør, Saudi-Arabia, tilbudet i løpet av februar og mars. Dette blir sett på som en av nøkkelfaktorene som hjelper råoljeprisene til å holde bud. I mellomtiden støtter også de nylig avtalte produksjonskuttene fra andre medlemmer av Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og deres allierte råoljeprisene.

 

På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe den tapte streken i forrige dag, og fortsatt være deprimert, ettersom etterspørselen etter eiendeler med trygt tilfluktssted er lav, blant håp om den etterlengtede amerikanske COVID-stimulansepakken og optimismen angående koronavirus (COVID-19) vaksiner. Imidlertid hjalp tapene i amerikanske dollar råolje til å holde bud, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I mellomtiden hadde klokka 22:54 ET (03:54 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, falt med 0,05% til 90,370.

 


På den bearish siden, undersøker et team fra Verdens helseorganisasjon (WHO) den mulige opprinnelsen til COVID-19 i Kina. På grunn av dragenasjonens bitre forhold til vest, og noen andre asiatiske land, venter de globale beslutningstakerne spent på ledetråder som vil gjøre dem i stand til å holde Kina ansvarlig for det globale kaoset forårsaket av viruset. Imidlertid kan negative resultater sette bremsene på den optimistiske stemningen i markedet. En annen faktor som også kan være i tvil om det positive markedet, er fremveksten av COVID-19-saker i mange land, som har oppfordret myndighetene til å innføre ytterligere restriktive tiltak, som for eksempel lockdown, som reiser tvil om håpet om en bedring i drivstoffbehovet. Dette blir sett på som en nøkkelfaktor som har lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene.

 

Fremover vil markedshandlerne holde øye med forsyningsdataene fra US Energy Information Administration, som forfaller senere i dag. I mellomtiden vil handelsmenn også se på amerikanske KPI-data for å bekrefte reflasjonsprat. Federal Reserve-styreleder Jerome Powells tale, som skal være klokken 19:00 GMT, vil også bli nøye observert. I tillegg til dette kan oppdateringene rundt koronavirusvaksinene og den amerikanske økonomiske hjelpepakken gi ny retning for varen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector