WTI klarer ikke å oppnå gevinster over natten blant etterspørselsvekstproblemer – alle øyne på API-data!

I løpet av tirsdagens asiatiske åpningstider, WTI Råoljeprisene klarte ikke å forlenge gevinsten over natten, og falt under $ 40,50 fra $ 40,79, hovedsakelig på grunn av den pågående økningen i COVID-19-tilfeller, som stadig styrker etterspørselsproblemene og overskygger håpet om en ny amerikansk stimulansepakke. Bortsett fra dette ble nedgangen i olje ytterligere styrket etter at Kina økte ytterligere vanskeligheter for den kinesisk-amerikanske handelsavtalen, som også veide energibehovet..

Videre økte etterspørselsbekymringene ytterligere tempo, etter utgivelsen av Japans oljeimporttall for august, som indikerte at øya nasjonens råimport falt med 26%, ifølge myndighetsdata. I mellomtiden ble den globale frykten for overforsyning drevet etter økningen i Libyas råproduksjon denne uken, fra 100.000 fat per dag (BPD) til 250.000 BPD. Dette har igjen presset råoljeprisene nedover.

Tvert imot kan svakheten i den bredbaserte amerikanske dollar, utløst av en kombinasjon av andre faktorer, betraktes som en av nøkkelproblemene som er med på å begrense dypere tap i råoljeprisene. I tillegg til det ser den amerikanske kongressen nærmere ut til å bli enige om en stimulansepakke, som også holder lokk på eventuelle ekstra tap i råoljeprisene. For øyeblikket handles råolje til $ 40,22, og konsolideres i området mellom 40,14 og 40,70.

Det er verdt å huske at råoljeprisene rapporterte gevinster i handel over natten, ettersom investeringene ble styrket av den siste politiske utviklingen i USA. Disse håpene kom etter at husets høyttaler Nancy Pelosi kunngjorde en ny Demokratisk $ 2, 2 billioner koronavirushjelpspakke som styrket markedet. Men gevinsten var kortvarig, ettersom den fortsatte etterspørselen bekymret på grunn av koronaviruspandemien, oppveide håpet om en ny amerikansk stimuleringspakke. I henhold til den siste rapporten har omtrent 1 million mennesker dødd av COVID-19 fra og med tirsdag, mens dødsfall og infeksjoner fortsetter å øke i flere land.

Over dammen ble den svake råoljeprisen ytterligere utfordret av nyheten om at libysk olje nå kom tilbake på markedet. Det er verdt å nevne at Libyas råproduksjon har steget denne uken, fra 100.000 fat per dag (BPD) til 250.000 BPD. Som vi vet var den libyske oljeproduksjonen utsatt for en blokkade i mange måneder, noe som senket den globale forsyningen og økte prisene. Bortsett fra dette har også den iranske sanksjonsbrytende oljeeksporten økt, med 1,5 millioner BPD som nå forlater landet.

Videre kan tapene i råolje også tilskrives den intensiverende kranglingen mellom USA og Kina. South China Morning Post (SCMP) publiserte nyheten under den tidlige asiatiske økten, og antydet ytterligere vanskeligheter for den kinesisk-amerikanske handelsavtalen. Årsaken til dette er Kinas manglende evne til å kjøpe til og med en tredjedel av de amerikanske varene som ble avtalt, innen utgangen av august. Videre kommentarene fra China Daily om at “De usinofobiske politikkene i USA forårsaker tap for Kina på kort sikt, men på sikt kan Kina dra nytte av dem”, fortsetter å utfordre forholdet mellom USA og Kina..

Tvert imot har markedets handelsstemming blinket grønt siden den asiatiske økten startet, muligens på grunn av de siste overskriftene som antydet en sterk immunrespons mot coronavirus-vaksinen, med et enkelt skudd, i de tidlige prøvestadiene. I tillegg til dette ble markedssentimentet ytterligere styrket av håpet om den amerikanske stimulansen til å bekjempe de økonomiske effektene av coronavirus (COVID-19). Bortsett fra dette, hadde optimismen rundt Brexit også en positiv innvirkning på markedssentimentet. Dermed kan det optimistiske markedssentimentet betraktes som en av nøkkelfaktorene som bidro til å begrense dypere tap i råoljeprisene.

Til tross for håpet om ytterligere stimulans, forblir den bredbaserte amerikanske dollaren deprimert og tar tilbud på dagen midt i et markedsrisiko. På den annen side veide også den forsiktige stemningen til handelsmenn, foran tirsdagens amerikanske presidentdebatt mellom president Donald Trump og demokratisk kandidat Joe Biden, den amerikanske dollaren. Gevinsten i amerikanske dollar bidro imidlertid til å begrense dypere tap i oljeprisen, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I mellomtiden hadde klokka 10:23 ET (02:23 GMT) den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en kurv med andre valutaer, falt med 0,03% til 94,278, og falt fra to-måneders-høyden sett i løpet av forrige uke.

Ser vi fremover, vil markedshandlerne holde fokus på overskrifter som gjelder Brexit, pandemien og det amerikanske presidentvalget, som alle kan gi viktige ledetråder. Bortsett fra dette, vil ukentlige lagerdata fra en privat leverandør, American Petroleum Institute (API), være nøkkelen til å se på. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector