WTI klarer ikke å utvide sin Bullish Bias fra forrige dag – et grunnleggende utsikter!

Under onsdagens tidlige asiatiske handelssesjon, ble WTI Råoljeprisene klarte ikke å utvide sin seiersrekke fra forrige dag, og tok noen ferske tilbud nærmere $ 41,00-nivået, hovedsakelig etter den større enn forventede innbyggingen i amerikanske råoljer, som umiddelbart utløste frykt for et svakt drivstoffetterspørsel og bidro til tapene i råolje. Bortsett fra dette, har de fornyede bekymringene over den globale økonomiske gjenopprettingen, blant det økende antallet COVID-19 tilfeller, en tendens til å undergrave oljeetterspørselen og trekke oljeprisene lavere.

Forsinkelsen i den amerikanske COVID-19-hjelpepakken har også utøvd et press på råoljeprisene. Over dammen spilte også de geopolitiske spenningene mellom Kina og noen bemerkelsesverdige land som USA en ledende rolle i å undergrave råoljeprisene. På den annen side har den friske hausseutviklingen i den bredbaserte amerikanske dollaren, utløst av det risikofrie markedssentimentet, lagt en ytterligere belastning på råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på Amerikanske dollar.

Tvert imot har de positive samtalene mellom Storbritannia og EU om Brexit-handelsavtalen blitt en nøkkelfaktor som er med på å begrense dypere tap i råoljeprisene. I mellomtiden ble tapene på råolje begrenset noe av håpet om at OPEC og dets allierte vil utsette økningen i oljeproduksjonen som er planlagt til januar. For øyeblikket handler råolje til 41,20 dollar og konsolideres i området mellom 41,08 og 41,4,2

Den større enn forventede bygningen i amerikanske råoljer trakk råoljeprisene lavere, da det utløste frykt for en langsom gjenoppretting av drivstoffetterspørselen og en potensiell forsyningsutslipp. På datafronten kunngjorde American Petroleum Institute (API) over natten at amerikanske råoljelagre hadde økt med 4,2 millioner fat i forrige uke, mot analytikernes forventninger om et bygg på 1,7 millioner fat.

Bortsett fra dette, er frykten for et økende antall COVID-19-tilfeller i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene, inkludert Japan, kontinuerlig til å bekymre seg for global økonomisk utvinning, noe som har undergravd råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten rapporterer USA kontinuerlig rekordmange nye tilfeller av COVID-19, sykehusinnleggelsesrate og dødsfall. Storbritannia, Europa og Japan har også registrert flest tilfeller, med omtrent 54,8 millioner saker globalt, noe som igjen presser de store økonomiene mot en ny runde med nasjonale lockdowns. De siste oppdateringene antyder at Tokys varslingsnivåer vil bli maksimalt, i et forsøk på å dempe spredningen av viruset. Dette har igjen presset markedsrisikotonen ned og bidratt til tap i oljeprisen.

Andre steder i USA spiller kongressens manglende anelse om stimuleringspakken også en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. I mellomtiden fortsatte de økende spenningene mellom USA og Kina å øke tempoet, noe som til slutt satte ytterligere press på markedssentimentet, og bidro til tapet på råolje.

Som et resultat klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin bullish bias over natten, ved å ta ytterligere bud på dagen, midt i et risikofylt markedssentiment, som har en tendens til å understøtte den trygge amerikanske dollar. Gevinstene for Greenback kan imidlertid være kortvarige eller midlertidige, blant forverrede koronavirus (COVID-19) forhold i USA og forsinkelsen i frigjøringen av en amerikansk COVID-19 hjelpepakke, som citerer frykten for en økonomisk nedgang. Dette ble vitne til etter utgivelsen av mindre positive amerikanske detaljhandelsdata. Dermed kan gevinstene i amerikanske dollar også være en nøkkelfaktor som har holdt råoljeprisene nede, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Samtidig steg US Dollar Index, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, til 94,037.

Detaljomsetningen økte med 0,3% forrige måned, noe som var mindre enn konsensusprognosen om en gevinst på 0,5%. Den første 1,9% økningen i september ble revidert ned til 1,6%, i henhold til handelsavdelingen.

Tvert imot har de positive samtalene mellom Storbritannia og EU om brexit blitt en nøkkelfaktor som er med på å begrense dypere tap i råolje. I henhold til den siste rapporten letter Frankrike litt over fiskerikravene, og som et resultat av dette nærmer Storbritannia og EU (EU) seg nærmere en Brexit-handelsavtale..

Ser fremover, vil handelsmenn holde øye med de amerikanske boligdataene og dataene fra Aussie Employment Change. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som koronavirusoppdateringer og vaksiner, ikke miste plassene sine. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me