WTI lykkes med å utvide sin vinnestrek – Enorm støttebeholdning for loddtrekning!

Under torsdagens tidlige asiatiske handelssession klarte WTI råoljepris å utvide utvinningsrallyet sitt fra forrige dag. Råolje tok noen ytterligere bud over $ 39,00, etter at Energy Information Administration rapporterte at råoljelageret i USA hadde falt med 8 millioner fat i forrige uke, noe som lette bekymringene for overforsyningen og ga litt støtte til råoljeprisene. Disse dataene kom etter at American Petroleum Institute estimerte en trekk på 8 millioner fat, som opprinnelig økte råoljeprisene.

Bortsett fra dette ble den bullish stemningen rundt råoljeprisene ytterligere styrket av rapportene som antydet at Organisasjonen for petroleumseksportlandene (OPEC) og dens allierte fremdeles vurderer ideen om å forsinke planlagte økninger i produksjonen. Over dammen spilte svakheten til den bredbaserte amerikanske dollaren, utløst av en kombinasjon av faktorer, også en viktig rolle for å støtte oljeprisen, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på greenbacken..

Tvert imot har bekymringene om opptrappingen av COVID-19-pandemien og usikkerheten rundt utfallet av det amerikanske presidentvalget blitt nøkkelfaktorer som holder lokk på ethvert løpsk løp for råoljeprisene. På samme linje kan økningen i Libyas oljeproduksjon / eksport også betraktes som en viktig faktor som har fått tak i ytterligere oppsving for råoljeprisene. WTI råolje handles for tiden på 39,09, og konsolideres i området mellom 37,27 og 39,23.

Som vi allerede har nevnt, falt råoljelagrene mer enn forventet i forrige uke, i henhold til de siste myndighetsdataene. På datafronten kaste WTI råoljelagre 7,99 millioner fat, mot forventningene om et bygg på 890.000 fat, i henhold til rapporten om energiinformasjon. Det er også verdt å huske at tre av de fem foregående ukene har vist en nedtrekning i varelageret.

Bortsett fra dette ble den bullish stemningen rundt råoljeprisene styrket ytterligere av rapportene som antydet at Organisasjonen for petroleumseksportlandene (OPEC) og dens allierte, en gruppe kjent som OPEC +, som ledes av Russland, fortsetter å vurdere ideen om å utsette de planlagte produksjonsøkningene (opprinnelig planlagt i januar 2021), som har en tendens til å lette bekymringene for overforsyning og understøtte råoljeprisene.

Over dammen støtter den positive markedet tonen også råoljeprisene. Risikosentimentet favoriseres derfor av rapportene som tyder på at sjansene for president Donald Trumps seier har blitt redusert i den viktige slagmarkstaten Michigan. Detaljer antyder at den demokratiske utfordreren Joe Biden nå har 49,5% stemmer mot Trumps 48,8% av de 97% forventede stemmene hittil. Til tross for dette opprettholder Donald Trump fortsatt en ledelse på 700 000 i Pennsylvania, selv om det fortsatt er mer enn 1,4 millioner stemmer som ennå ikke skal telles i staten. Dermed har den økende sannsynligheten for Bidens seier økt investorens tillit, ettersom Biden-administrasjonen forventes å passere store stimuleringspakker for å øke økonomien, som har blitt hardt rammet av COVID-19. Som et resultat har den amerikanske aksjeterminen blitt styrket, noe som har en tendens til å undergrave etterspørselen etter tradisjonelle safe-haven eiendeler, som den amerikanske dollaren.

På USD-fronten klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin gevinststrek forrige dag, ettersom den kom under press dagen, etter at Reuters rapporterte at den sittende presidenten Donald Trumps ledelse har blitt redusert i den viktigste slagmarkstaten Michigan . Bortsett fra dette ble tapene i amerikanske dollar ytterligere forsterket etter at ADP-rapporten viste at arbeidsgivere i den private sektoren la til færre jobber enn forventet, og utgjorde bare 365 000 jobber i oktober, sammenlignet med forrige måneds oppjusterte lesing på 753 000. I mellomtiden fortsetter koronavirusens gjenoppblomstring frykten for at den økonomiske utvinningen i USA kan stoppe, noe som også holder greenbacken under press. Dermed har tapene i greenbacken blitt en nøkkelfaktor som holder oljeprisen høyere, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en kurv med andre valutaer, falt til 93.490.

Tvert imot ble gevinsten i råoljeprisene begrenset av den pågående frykten for økende antall COVID-19 tilfeller i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene, som stadig gir bekymringer over økonomisk utvinning, og har blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. I mellomtiden kan økende Libyas oljeproduksjon / -eksport også betraktes som en viktig faktor som har fått tak i ytterligere oppsving for råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten fortsetter Libyas oljeproduksjon / eksport å øke, siden landet har løftet force majeure i mange av havnene og oljefeltene..

Fremover vil markedshandlerne holde øye med de amerikanske arbeidsledighetskravene, prisdynamikken i USD og overskriftene på coronavirus, noe som kan gi ny retning for råoljeprisene. I mellomtiden vil det kontinuerlige dramaet rundt det amerikanske valget og oppdateringer om den amerikanske stimulanspakken ikke miste noen betydning på dagen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector