WTI Oil Price mislykkes i å utvide Bullish Rally – Sterkere dollarvekter!

Under fredagens asiatiske handelsøkt, WTI Råolje klarte ikke å forlenge sin lange seiersrekke og falt under $ 58,00-nivået, da OPEC kuttet etterspørselsprognosen, og sa at drivstoffbehovet over hele verden for 2021 vil komme seg saktere enn tidligere antatt. I mellomtiden sa Det internasjonale energibyrået at tilbudet fremdeles oversteg etterspørselen globalt, selv om COVID-19-vaksiner kan hjelpe dem å komme seg.

Bortsett fra dette, ga de svakere enn forventede amerikanske forbrukerprisindeksene (KPI) for januar, som ble offentliggjort i går, tvil om den økonomiske utvinningen i USA, og bidro til økende bekymringer for drivstoffetterspørselen. Det baisse sentimentet rundt råoljeprisene ble ytterligere styrket etter at Japan utvidet aktivitetsbegrensningene i ti regioner, mens den australske staten Victoria også kan erklære en ny låsing, blant fremveksten av virusvarianter. Over dammen ble styrken til den bredbaserte amerikanske dollaren også sett på som en av nøkkelfaktorene som undergravde råoljeprisene, da dollar vanligvis beveger seg omvendt til olje. I motsetning til dette har den tidligere frigitte større enn forventede bygningen i US Supplies og fortsatte håp om COVID-19-inokulasjon blitt en nøkkelfaktor som er med på å begrense dypere tap i råoljeprisen. I mellomtiden har president Joe Bidens løfte om å kunngjøre billioner dollar i nye COVID-19-hjelpetiltak, lindret bekymringene over den globale økonomiske nedgangen, noe som også kan gi litt støtte til råolje og begrense det baisse rallyet..

I tillegg til dette har Saudi-Arabias løfte om produksjonskutt spilt en viktig rolle i å støtte oljeprisene. For øyeblikket handles råolje til 57,81 dollar, og konsolideres i området mellom 57,72 og 57,97. På datafronten viste de amerikanske råoljeleveransedataene fra US Energy Information Administration (EIA) en uavgjort på 6,644 millioner fat for uken som endte 5. februar, som var mye større enn både 985.000 fat innbyggingen i prognosene og 994.000-tønnsbygningen rapporterte uken før. Tirsdagens data fra American Petroleum Institute viste en uavgjort på 5,821 millioner fat.

På den bearish siden viser antall virussaker fremdeles ikke noe tegn på å bremse opp, noe som har resultert i at Japan utvider aktivitetsbegrensningene i ti regioner, mens Victoria, Australia også er i stand til å kunngjøre nye låsinger på grunn av fremveksten av flere tilfeller av virusvariantene. Dermed holder COVID-19-uroen energiindustrien under press, noe som skader den høyere avkastningen av råolje. Videre har den nylige telefonsamtalen mellom presidentene i USA og Kina holdt de gamle tvister levende og gjenopprettet geopolitisk frykt, som ble sett på som en nøkkelfaktor som har holdt markedets handelsstemning under press og bidratt til de høyere avkastningsoljeprisene..

Til tross for de nedslående amerikanske jobbdataene klarte den brede baserte amerikanske dollar å stoppe den synkende strekningen fra den forrige økten, og snudde seg bullish under den asiatiske økten på dagen, ettersom handelsmenn foretrekker å investere i eiendeler i trygge havner, som den amerikanske dollaren, midt i det nedstemte markedstemningen. Gevinsten i amerikanske dollar ble sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt oljeprisene under press, ettersom den svakere USD har en tendens til å gjøre det billigere for innehavere av andre valutaer å kjøpe råolje. Den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, handler nær 90.468.

Videre sa Organisasjonen for petroleumseksportlandene (OPEC) at oljeetterspørselen over hele verden for 2021 ville komme seg saktere enn tidligere antatt. I mellomtiden sa Det internasjonale energibyrået (IEA) at oljetilførselen fortsatt overstiger den globale etterspørselen, noe som økte tvil om utvinningen i drivstoffetterspørselen.

På den positive siden gir Saudi-Arabias løfter om ensidige reduksjoner i produksjonen støtte til råoljeprisene og begrenser tapene. I tillegg forventes flere stimulerende tiltak å bli levert av den valgte presidenten Joe Biden, som også kan hjelpe oljeprisene.

Når vi går videre, vil markedshandlerne holde øynene med praten over den amerikanske hjelpepakken og virusoppdateringene; i mellomtiden vil US Michigan Consumer Sentiment være nøkkelen til å se på. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector