WTI råolje bearish under $ 52,00 – Sterkere dollarvekter!

I dag, i den asiatiske handelssesjonen, klarte ikke WTI råolje å stoppe den synkende strekningen tidlig på dagen, og den forble deprimert rundt $ 52,00-nivået, ettersom det stadig økende antallet COVID-19-tilfeller globalt fortsetter å øke bekymringene for drivstoffetterspørsel, som har bidratt til tapet i råolje. Dessuten kan det baisse stemningen rundt råoljeprisene også tilskrives ryktene om at den amerikanske presidenten Joe Biden kommer til å kansellere Canadas Keystone XL-rørledningstillatelse.

I mellomtiden har de nedslående amerikanske dataene som ble offentliggjort på fredag, spilt en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. Tapene i olje ble ytterligere forsterket av oppgangen i den amerikanske dollaren, ettersom den amerikanske dollar vanligvis beveger seg omvendt til råolje. I motsetning til dette fortsetter de positive BNP- og industriproduksjonsdataene fra den nest største økonomien (Kina) å utfordre den baisse forspenningen av olje. Samtidig har optimismen knyttet til utrullingen av COVID-19-vaksiner i Storbritannia også bidratt til å begrense dypere tap i råoljeprisene. For øyeblikket handles råolje til $ 52,28 og konsolideres i området mellom 51,83 og 52,38.

På den kinesiske datafronten økte Kinas 4. kvartal (4. kvartal) BNP fra 6,1% til 6,5% år, men lette på QoQ-basis, til 2,6%, mot 3,2% prognosen og forrige 2,7%. Videre vokste industriproduksjonen i desember forbi de forventede 6,9%, til 7,3% året før, mens detaljomsetningen falt under forrige avlesning på 5,0% og 5,5% konsensus. Til tross for at den kinesiske økonomien spilte en viktig rolle i den globale økonomien, klarte ikke de positive kinesiske dataene å støtte valutamarkedet.

Til tross for disse støttedataene har det stadig økende antallet globale COVID-19-tilfeller presset flere land, som USA og Kina, til dype låsingstiltak, som stadig forsterker bekymringene for drivstoffetterspørsel og bidrar til tap av råolje. I henhold til den siste rapporten er mer enn 28 millioner kinesere i låsing mens Beijing prøver å unngå en gjenoppblomstring av coronavirus i landet der den først ble oppdaget. Dermed holder COVID-elendighetene energiindustrien under press, noe som legger en belastning på den høyere avkastningen av råolje.

Andre steder har de skuffende dataene i USAs detaljhandel og ledige krav, som ble utgitt på fredag, spilt en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. På den amerikanske datafronten falt kjerneutsalget med 1,4% fra måned til måned i desember, noe som var høyere enn 0,1% sammentrekning i prognosene og 1,3% sammentrekning registrert i november. I mellomtiden økte produsentprisindeksen (PPI) med 0,3% måned i måned i desember, mens detaljhandel gikk ned med 0,7% i samme måned..

Til tross for nedtrappede amerikanske data klarte den brede amerikanske dollar å utvide sin tidlige gevinststrek, og forbli bullish under den asiatiske økten på dagen, ettersom investorene fremdeles foretrekker å investere i safe-haven eiendeler, i kjølvannet av en risikofri markedssentiment. Det er verdt å huske at den amerikanske dollaren ble støttet av demokratiske seire i avrenningens senatvalg i delstaten Georgia tidligere i måneden. Dette resulterte i en økning i amerikanske avkastninger, ettersom han demokrater fikk kontroll over kongressen. Gevinsten i amerikanske dollar ble sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt oljeprisene under press, da den svakere USD har en tendens til å gjøre det billigere for innehavere av andre valutaer å kjøpe råolje. 10:46 ET hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, steget med 0,05% til 90.800.

På den positive siden er det synkende antallet COVID-19-infeksjoner i Storbritannia med på å begrense dypere tap i markedssentimentet. I følge de siste tallene rapporterte Storbritannia 38598 nye tilfeller av koronavirus på søndag, som er det laveste tallet siden 27. desember. Storbritannia vil begynne å gi doser med vaksine til personer som er 70 år og eldre og til de som anses som ekstremt sårbare for coronavirus, fra et klinisk synspunkt. Dermed vil utrulling av vaksinene lette noen av de økonomisk skadelige begrensningsbegrensningene i mars.

I mangel av noen større data / hendelser på dagen, vil markedshandlerne holde øye med BOE Gov Bailey’s tale, sammen med Candian Housing Starts. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, også være nøkkelen til å se på. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map