WTI råolje klarer ikke å stoppe tapstrekningen og treffer en fem måneders laveste!

I løpet av fredagens tidlige asiatiske handelssesjon klarte ikke WTI råoljepris å stoppe den baisse skjevheten de siste to dagene, og falt til en fem måneders lav pris rundt $ 35,00, som frykt for en annen global økning i koronavirus tilfeller og en overraskende stor ukentlig bygging i amerikanske råoljer holdt energimarkedet under press. Bortsett fra dette, kan gjenopptakelsen av den libyske forsyningen og en norsk avtale også betraktes som viktige faktorer som holdt oljeprisen under press.

Over dammen ga mangelen på fremgang med en avtale om den amerikanske hjelpepakken for koronavirus ytterligere et press på råoljeprisene. I mellomtiden holder bekymringene over de geopolitiske spenningene mellom USA og Kina markedssentimentet under press, noe som har en bearish innvirkning på råoljeprisene. Styrken til den bredbaserte amerikanske dollaren, støttet av den risikofrie stemningen på markedet, spilte også en viktig rolle i å undergrave oljeprisen, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. For øyeblikket handles råolje til $ 36,08 og konsolideres i området mellom 34,93 og 37,77.

Det økende antallet COVID-19-tilfeller har styrket restriksjonene i hele Europa, noe som gir bekymringer for utsiktene for økonomisk utvinning i USA og globalt. I henhold til den siste rapporten har Tyskland og Frankrike erklært nye tiltak for å dempe spredningen av viruset, som igjen undergraver etterspørselen etter råolje. Andre steder begynner Storbritannia på samme vei, mens Italia, Spania, Portugal og Polen også har registrert nye høyder når det gjelder daglige saker.

Videre ble det bearish sentimentet rundt råoljeprisene forsterket ytterligere av det uventede store amerikanske rålageret for forrige uke, som rapportert av Energy Information Administration i forrige dag, som støttet bekymringene for den fallende etterspørselen etter drivstoff, blant den forverrede global spredning av COVID-19, som undergraver følelsen av råoljeprisene. På datafronten har råoljelagrene økt med 4,3 millioner fat, mot forventningene om en økning på 1,23 millioner fat. Det kommer en uke etter at råbeholdningen falt med 1 million fat. Som et resultat stupte råoljeprisene med omtrent 5% over natten og falt under nøkkelen på $ 40 per fatstøtte.

Foruten virusproblemene, kan årsaken bak den forsiktige følelsen blant investorer også være knyttet til den langvarige kranglingen mellom USA og Kina om det potensielle salget av amerikanskproduserte raketter til Taiwan, som kontinuerlig tar fart. På baksiden dempet også den utbredte usikkerheten om resultatet av det amerikanske presidentvalget markedstemningen. I følge den siste rapporten viser de nasjonale meningsmålingene at demokratenes rival Joe Biden har ledelse over den republikanske sittende presidenten Donald Trump.

På USD-front klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å opprettholde sin seiersrekke gjennom forrige økt, ettersom handelsmennene fremdeles foretrekker de sikre havnene på grunn av dagens markedstemning. Gevinstene i amerikanske dollar ble imidlertid ytterligere styrket av de sterkere enn forventede amerikanske BNP-dataene, som siterte at verdens største økonomi hadde utvidet seg med 33,1% på årsbasis i tredje kvartal 2020. Imidlertid var den bullish biasen rundt den amerikanske dollaren var upåvirket av den økende politiske usikkerheten, foran det kommende amerikanske presidentvalget 3. november. Gevinstene i den amerikanske dollaren kan imidlertid være kortvarige eller midlertidige på grunn av bekymringene for at den økonomiske utvinningen i USA kan kvern til slutt, på grunn av tilfeller av koronavirus. I tillegg til dette ble gevinsten i greenback ytterligere styrket av mangel på fremgang med hensyn til en amerikansk stimulansepakke, som har satt handelsmenn i et forsiktig humør. Dermed har gevinsten i amerikanske dollar blitt nøkkelfaktoren som holder råoljeprisene under press, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Gevinstene i greenbacken har imidlertid holdt oljen under press. I mellomtiden står dollarindeksen, som setter dollaren mot en kurv med 6 hovedvalutaer, på 93,955.

Over dammen kan årsaken til tapet i råolje også være knyttet til gjenopptakelsen av produksjonen i Libya, ettersom landet begynner å utvide sin produksjon / eksportkapasitet etter en blokade som varer flere måneder.

Tvert imot indikerte Saudi-Arabia og Russland at de var villige til å utvide kutt i oljeproduksjonen og utsette planlagte økninger når de møtes for samtaler med OPEC + -partnerne i slutten av november, noe som kan bidra til å begrense dypere tap i oljeprisene. Ser fremover, vil markedshandlerne holde øye med USD-bevegelsene, i mangel på større data / hendelser på dagen. Dessuten vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme Brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector