WTI råolje klarer å utvide sin nattlige Bullish Bias!

Under torsdagens asiatiske handelssesjon, ble WTI råoljeprisene lyktes med å opprettholde den seiersrekke over natten og forble bullish, godt over $ 40,00-nivået på grunn av overraskelsen i de offisielle oljelagrene, som vist av Energy Information Administration (EIA). Bortsett fra dette, bidro også svakheten til den bredbaserte amerikanske dollaren, sammen med håpet om en amerikansk stimuleringspakke, råoljeprisene til å utvide sine gevinster over natten. Økningen i den nordamerikanske Frac Spread Count hadde også en positiv innvirkning på råoljeprisene.

Tvert imot har koronavirusens gjenoppblomstring, som fører til ytterligere restriksjoner på aktiviteter, blitt nøkkelfaktoren som holder lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. Videre utfordrer frykten for et økende tilbud fra Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) også råoljegevinsten. Andre steder ser det ut til at den intensiverte krangelen mellom USA og Kina om flere saker, og jobbkutt fra amerikanske enheter som Disney og Goldman Sachs, peker på råoljetyrene. For øyeblikket handles råolje til $ 40,16 og konsolideres i området mellom 39,91 og 40,45.

Som vi allerede har nevnt, ga de ukentlige dataene som ble publisert av US Energy Information Administration (EIA) et ekstra løft til WTI råoljeprisene. På datafronten kunngjorde VVM at råoljelagrene sank med 2 millioner fat i uken som endte 25. september, sammenlignet med analytikernes estimater om en økning på 1,56 millioner fat.

Bortsett fra dette, ser det ut til at markedssentimentet som er vitnet av sterke gevinster i Wall Street’s hovedindekser, hjelper råoljeprisene. Ved pressetiden var S&P 500 Futures økte med 0,25% til 3360, mens de amerikanske 10-årige statsrentene også holdt seg positive på rundt 0,68%. Imidlertid ble den positive tonen rundt markedets handelsstemning støttet av håpet om ytterligere stimulanspakker. Ikke bare den amerikanske kongressen, men også den japanske regjeringen er klar for nok et likviditetsløft for å kontrollere de negative økonomiske virkningene av coronavirus (COVID-19). Dette undergravde i sin tur den bredbaserte amerikanske dollaren og ga ytterligere støtte til råoljeprisene.

Som et resultat forble den bredbaserte amerikanske dollaren deprimert under den asiatiske økten, midt i en markedsrisiko. På den annen side veide også den forsiktige stemningen til handelsmenn, foran det amerikanske presidentvalget, den amerikanske dollaren, selv om tapene i den amerikanske dollaren holdt oljeprisene høyere, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen av amerikanske dollar. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en kurv med andre valutaer, sunket til 93,718.

Videre ble den bullish stemningen rundt råoljeprisene styrket ytterligere av tallene fra stordataselskapet Primary Vision, som antyder at den nordamerikanske Frac Spread Count, som sporer de fracking-kompletteringsmannskapene som for tiden fullfører brønner, steg til 101 fra 12 forrige uke.

Tvert imot svever bekymringene om den globale økonomiske gjenopprettingen fortsatt over hele markedet, blant økende antall koronavirustilfeller. I henhold til den siste rapporten har coronavirus smittet mer enn 7,2 millioner mennesker og drept mer enn 206 000 i USA, noe som gir etterspørselen bekymringer og blir nøkkelfaktoren som takler ytterligere oppsving i råoljeprisene.

Videre ble gevinstene i råoljeprisene begrenset av den økende frykten for forsyning fra Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC). Produksjonen økte med 160 000 fat per dag i september, sammenlignet med august, da noen libyske installasjoner startet på nytt og Irans eksport vokste.

Over havet havnet også den siste rapporten fra Storbritannia, som antydet 7.500 tap av arbeidsplasser i Storbritannia på grunn av Brexit, oljetyrene. Foruten dette, er de pågående samtalene om hvor nær Storbritannia kommer til nasjonale lockdowns på grunn av viruset, en ekstra belastning på råvareprisene.

Ser vi fremover, kan markedstrekkene bli begrenset på grunn av Kinas fravær i en hel uke. Men Australias AiG Performance Mfg Index og Commonwealth Bank Manufacturing PMI vil være nøkkelen til å se på. Videre vil handelsfolk holde øye med overskriftene angående Brexit, koronaviruspandemien og USAs presidentvalg, som kan gi viktige ledetråder. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector