WTI råolje når $ 50-nivået – Saudi-Arabia forplikter seg til produksjonskutt!

I løpet av onsdagens asiatiske åpningstider, WTI Råolje lyktes i å utvide sin seiersrekke over natten, og traff det høyeste nivået på nesten ti måneder, godt over $ 50,00-nivået, hovedsakelig etter den uventede forpliktelsen fra Saudi-Arabia til å kutte råproduksjonen ytterligere, med en million fat om dagen i februar. Dette underbygget øyeblikkelig råoljeprisene. Bortsett fra dette, kan en annen årsak til gevinsten i råolje tilskrives de positive amerikanske råoljeforsyningsdataene fra American Petroleum Institute, som viste en trekning på 1,663 millioner fat.

Videre spilte optimismen over en mulig koronavirusvaksine og sannsynligheten for en ekstra amerikansk økonomisk hjelpepakke også en viktig rolle for å understøtte råoljeprisene. På den positive siden tvang det stadig økende antallet COVID-19-tilfeller land til å innføre strengere restriktive tiltak, noe som ga bekymring for drivstoffetterspørselen og ble en nøkkelfaktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene . Bortsett fra dette, har den ferske, bredbaserte bullish bias av amerikanske dollar, støttet av flere faktorer, vist seg å være en av nøkkelfaktorene som kan dekke oppsvinget i råoljeprisene, ettersom oljeprisen er omvendt relatert. til prisen på amerikanske dollar.

På den annen side ble gevinsten i råoljeprisene også begrenset av den langvarige kinesisk-amerikanske krangelen. WTI Råolje handles for tiden til 50,05, og konsolideres i området mellom 49,72 og 50,25. Når vi går videre, virker markedshandlerne forsiktige med å plassere sterke posisjoner før utgivelsen av data om råoljeforsyning fra US Energy Information Administration, som kommer senere på dagen..

På datafronten viste de amerikanske råoljeleveransedataene fra American Petroleum Institute en trekning på 1,663 millioner fat. Denne trekningen var større enn trekkingen på 1,5 millioner fat i prognosen, men mindre enn 4,785 millioner fat trekk forrige uke.

Videre fikk råoljeprisene en ekstra løft etter Saudi-Arabias overraskende forpliktelse til å redusere råoljeproduksjonen ytterligere i februar, med en million fat om dagen. I henhold til den siste rapporten kom den saudiske kunngjøringen da Organisasjonen for petroleumseksportlandene og allierte, eller OPEC +, stengte den andre dagen av sin felles ministerovervåkingskomité og det 13. OPEC- og ikke-OPEC-ministermøtet. Det er verdt å huske at møtene ble forlenget med en dag etter at medlemmene ikke nådde enighet om februar-produksjonen mandag.

I mellomtiden beskrev Alexander Novak (russisk visestatsminister) den saudiske forpliktelsen som “en flott nyttårsgave for hele oljeindustrien”, noe som ga handelsmenn mer tillit..

Over havet kan økningen i råoljeprisene også være forbundet med fornyet optimisme over potensielle vaksiner for det svært smittsomme koronavirus. I henhold til den siste rapporten sa den amerikanske mat- og medikamentadministrasjonen (FDA) at millioner av medisiner er på vei til Storbritannia. Dette kom etter at den amerikanske Food and Drug Administration (FDA) viste et suksessforhold på nesten 95% for de ledende koronavirusvaksinene, etter to doser.

Alternativt representerer markedssentimentet en negativ utvikling på dagen, ettersom det bearish utseendet til US Stocks Futures har en tendens til å markere risikofri stemning. Imidlertid kan årsaken bak det risikofrie markedssentimentet også tilskrives nyheten om at USAs president Donald Trump nylig signerte en utøvende ordre om å stoppe virksomheten med rundt 8 kinesiske applikasjoner. I mellomtiden vurderer New York Stock Exchange sin beslutning om å stoppe 3 store kinesiske teleselskaper fra å bli avnotert. I mellomtiden legger frykten for å øke antallet koronavirustilfeller globalt ytterligere press på aksjemarkedet. Imidlertid ble disse negative overskriftene sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt lokk på eventuell ytterligere økning i råoljeprisene.

På USD-fronten klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å stoppe tapstrekningen i forrige dag, og tegnet noen nye bud på dagen, da håpet om større statlige lån lånte referanseindeksen for 10-årige amerikanske statsrenter til det høyeste nivået siden mars, som lette det bearish presset rundt amerikanske dollar. Bortsett fra dette, støtter også den forsiktige følelsen i forkant av Georgias valgresultat, kombinert med den kinesisk-amerikanske spenningen, den amerikanske usikrede dollar. Gevinstene i greenback har imidlertid blitt en nøkkelfaktor som kan dekke ytterligere oppsving for råolje, ettersom den svakere USD har en tendens til å gjøre det billigere for innehavere av andre valutaer å kjøpe råolje. 11:16 ET (04:16 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, steget med 0,15% til 89,547.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med utgivelsen av data om råoljeforsyning fra US Energy Information Administration, som kommer senere på dagen. Bortsett fra dette, vil utgivelsen av de siste pengepolitiske møteprotokollene i FOMC være nøkkelen å se på, ettersom FEDs politiske utsikter vil spille en nøkkelrolle i å påvirke den nærmeste prisdynamikken i USD. I mellomtiden har ikke oppdateringene rundt den kinesisk-amerikanske krangelen og virusproblemene mistet sin betydning på dagen. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector