WTI råolje stiger over $ 48 – et raskt grunnleggende utsikter

Under torsdagens asiatiske handelssesjon, ble WTI Råoljeprisene klarte å stoppe deres bearish strekning i forrige dag, og forfrisket den ni måneders høyden rundt $ 48,00, hovedsakelig etter at statlige data viste et fall i amerikanske råoljer i forrige uke, noe som reduserte frykten for overforsyning og bidro til gevinster i råolje.

Bortsett fra dette, spilte fremgangen mot en amerikansk finanspolitisk stimulansavtale og sterk asiatisk etterspørsel også en viktig rolle for å understøtte råoljeprisene. Videre ble prisene i svart gull oppmuntret av optimismen over utrullingen av vaksiner for det svært smittsomme koronaviruset. I mellomtiden ble den baisse forspenningen til den bredbaserte amerikanske dollaren også sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt råoljeprisene høyere, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I motsetning til dette har de økende bekymringene over opptrappingen av COVID-19-pandemien i USA og Europa blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. For øyeblikket, WTI Råolje handles til 48,36, og konsolideres i området mellom 47,81 og 48,43.

På datafronten viste dataene for råolje som ble utgitt av US Energy Information Administration (EIA) en trekning på 3.135 millioner fat for uken som endte 11. desember. Dette var større enn den forventede trekkingen på 1,937 millioner fat og 15,189 -million-fatbygning sett i forrige uke.

Annet enn dataene fortsatte markedssentimentet å blinke grønt, ettersom det mottok støtte på grunn av den rådende optimismen over en potensiell vaksine for det svært smittsomme koronaviruset, som til slutt økte etterspørselssentimentet rundt råolje. Som vi alle vet, ga 11. desember US Food and Drug Administration (FDA) tillatelse til nødbruk av BNT162b2, COVID-19-vaksinen som ble utviklet av Pfizer (NYSE: PFE) og BioNTech SE (F: 22UAy). I tillegg til dette utvidet USA også sin kampanje for å levere COVID-19-vaksineskudd for leger og sykepleiere i frontlinjen til en pandemi. En annen grunn til det risikofylte markedssentimentet kan også tilskrives de ferske rapportene som antyder at USA Kongressen nærmer seg å vedta et COVID-19 stimulansregning. Det er verdt å nevne at republikanerne og demokratene i Kongressen angivelig “avsluttet” godkjennelse av en stimulusregning på 900 milliarder dollar på onsdag, som er det mest positive tegnet vi har sett på flere måneder. Videre jobber de også med å sende en utgiftsregning på 1,4 billioner dollar innen fredag ​​for regnskapsåret som starter 1. oktober, for å forhindre en regjeringsavstenging.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noe positivt trekkraft, og ble lavere på dagen da tvilen vedvarte over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19. I tillegg til dette spilte risikosituasjonen på markedet også en viktig rolle i å undergrave den amerikanske usikre havnen. Imidlertid har tapene i greenbacken blitt en nøkkelfaktor som har holdt lokk på ytterligere tap i råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. 21:12 ET (02:12 GMT) hadde den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en kurv med andre valutaer, falt med 0,04% til 90,102.

Videre ble gevinstene i råoljeprisene styrket ytterligere av de siste rapportene fra Edward Moya, senior markedsanalytiker, og antydet at den siste hele handelsuken i året har vært veldig bullish for råoljeprisene, ettersom energihandlere konsentrerer seg mer om lys på slutten av COVID-tunnelen, og ettersom den asiatiske etterspørselen fortsatt er sterk.

På den baisse siden ble gevinsten i råoljeprisene begrenset litt av den økende tvilen om den globale økonomiske utvinningen, i kjølvannet av intensiverende koronavirus (COVID-19) bekymringer i USA og Europa. Antall tilfeller av COVID-19 viser fremdeles ikke noe tegn på å bremse, spesielt i USA og Europa, noe som har fått noen europeiske land til å innføre restriktive tiltak, som låsing og portforbud.

Videre vil markedshandlere holde øye med de australske sysselsettingsendringsdataene og Storbritannias pengepolitiske sammendrag. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme Brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me