WTI råolje utstiller en annen Bullish Wave – OPEC Supply Cut Supports

Under den asiatiske handelssesjonen i dag, WTI Råolje klarte å utvide sin økende serie fra forrige økt, og traff en intradagshøyde godt over midten av $ 61,00-nivået, hovedsakelig på grunn av optimismen angående den amerikanske COVID-19-hjelpepakken, som umiddelbart styrket håpet om en bedring i drivstoffetterspørsel og bidro til gevinsten i råolje. Bortsett fra dette, kan den bullish biasen rundt råoljeprisene også tilskrives de siste nyhetene som antyder at USAs president Joe Biden hadde sagt at USA ville ha nok COVID-19-vaksiner for hver amerikanske statsborger i slutten av mai..

Videre ble økningen i råoljeprisene styrket ytterligere av muligheten for at OPEC + -produsentene på et kritisk møte senere på dagen kunne bestemme seg for å øke produksjonen. Men tilfellene med den nye varianten av COVID-19 i New Zealand har oppfordret regjeringene til å innføre ytterligere restriktive tiltak, for eksempel lockdowns, som har blitt en kritisk faktor som holder lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene . I mellomtiden ble den friske styrken til den bredbaserte amerikanske dollaren også sett på som en av de kritiske faktorene som avkortet oppsvinget i råolje, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar..

For øyeblikket, WTI Råolje handles til 61,45, og konsolideres i området mellom 60,69 og 61,60. Markedshandelssentimentet klarte ikke å opprettholde sin positive ytelse dagen før, og ble sur, selv etter at den amerikanske kongressen kom nærmere å støtte president Joe Bidens optimistiske hjelpepakke COVID-19. I mellomtiden klarte ikke den tunge pressen fra den britiske regjeringen, med sikte på rask gjenoppretting via det årlige budsjettet, å gi noen meningsfull støtte til markedets handelsstemning. Dermed hjelper det britiske budsjettet og fremdriften i USA med hensyn til vaksineforventninger de høyere avkastningene på råoljeprisene til å holde bud. Det skal bemerkes at USAs president Joe Biden og den australske statsministeren Scott Morrison er fortsatt sikre på grunn av de siste vaksineleveransene.

Organisasjonen for petroleumseksportland (OPEC) og allierte, referert til sammen som OPEC +, tenker å trekke seg tilbake fra planen om å øke produksjonen, fordi en gjenoppretting av oljeetterspørsel fortsatt er usikker på grunn av koronaviruskrisen. Markedet hadde forventet at OPEC + ville redusere produksjonskutt med rundt 500 000 fat per dag (BPD) fra april, som ble sett på som en av nøkkelfaktorene som sto til grunn for råoljeprisene.

I mellomtiden fikk råolje en ekstra løft etter at amerikanske bensinaksjer falt i forrige uke, med den største marginen i sin rapporteringshistorie, mens raffineringsproduktet falt til rekordlave, som en konsekvens av dypfrysingen i Texas som stengte produksjonen. Bensinlagrene falt også og gikk ned til 243,5 millioner fat. Videre falt destillatlagrene også med den største marginen siden 2003, til 143 millioner fat.

På USD-fronten klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin seiersrekke fra forrige økt. Det tok noen ytterligere bud på dagen, ettersom skuffende amerikanske data og snakking rundt USAs evne til å vaksinere alle voksne i landet innen mai, favoriserte statskasseutbyttet, noe som igjen økte dollaren; det er verdt å nevne at referanseindeksen for 10-årig statsobligasjon vokste til 1,4894% under den asiatiske økten, med dollar som handlet opp mot de fleste valutaer, da en atmosfære av ro fortsatte å komme tilbake til markedet, noe som økte investorperspektivet. Per nå synes handelsmenn å være forsiktige med å plassere noen sterke posisjoner foran den amerikanske sentralstyreleder Jerome Powells tale, som kommer senere på dagen.

Gevinstene i amerikanske dollar ble imidlertid sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. 21:19 ET (02:19 GMT) steg den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, med 0,03% til 91,032.

Fremover vil markedshandlerne holde øye med den amerikanske sentralstyreleder Jerome Powells tale, som kommer senere i dag. I mellomtiden vil også det kommende OPEC + -møtet følges nøye. Over dammen vil ikke praten rundt stimulanspakker i USA og Storbritannia miste sin betydning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector