WTI råolje utvider sin bearish bias, blant pandemi og forsyning bekymringer!

Under tirsdagens asiatiske handelssesjon, ble WTI råoljeprisene klarte ikke å stoppe tapet fra forrige dag, forble deprimert rundt nivået på 45,50 dollar, da virkningen av fornyede lockdowns og usikkerhet om de langsiktige utsiktene for produksjonskutt fra organisasjonen for petroleumseksportlandene og dens allierte (OPEC +), gir frykt for overforsyning og bidrar til tap i råolje. Det er verdt å huske at råoljeprisene kom seg forrige uke, etter positiv utvikling angående vaksiner mot coronavirus (COVID-19), men gevinsten var kortvarig eller midlertidig som nyheten om rekordhøye i COVID-19 tilfeller i USA økte frykten for at etterspørselen kan stupe på kort sikt.

Bortsett fra dette, kan de store tapene i råoljeprisene også tilskrives de siste rapportene som antyder at Iran vurderer å øke produksjonen innen 3 måneder. Videre ble tapene i råoljeprisene styrket ytterligere etter en ny fiasko i Brexit-samtalene mellom Storbritannia og EU. Over dammen er USA klar til å innføre nye sanksjoner mot mer enn et dusin kinesiske tjenestemenn på grunn av deres handlinger i Hong Kong, og dette kan skade handelsavtalen mellom de to landene. Dette har igjen presset råoljeprisene ned. For øyeblikket handles råolje til $ 45,45 og konsolideres i området mellom 45,27 og 45,73. Videre synes handelsmenn å være forsiktige med å plassere sterke posisjoner foran data om råolje fra American Petroleum Institute, som forfaller senere på dagen..

Som vi allerede har nevnt, fortsetter de pågående bekymringene angående den andre bølgen av coronavirus, som har ført til fornyede låsingstiltak over hele verden, fortsatt å true en utvinning i etterspørselen etter råolje. Som vi alle vet tar coronavirus (COVID-19) en stor toll på USA. I henhold til den siste rapporten viser koronavirusens gjenoppblomstring i Europa og USA fortsatt ingen tegn til å bremse opp, noe som fortsetter å gi tvil om økonomisk utvinning, ettersom myndighetene i USA og Europa fortsetter å kunngjøre restriksjoner på aktiviteter. , i et forsøk på å dempe spredningen av viruset. Dette utøvde igjen et nedsettende trykk på markedsrisikotonen og bidro til tapene på råolje.

Årsaken til den baisse råoljeprisen kan også være knyttet til den langvarige kranglingen mellom USA og Kina, som igjen tok fart etter at USA innførte nye sanksjoner mot diplomater fra Beijing. I mellomtiden har Hong Kong-politiet arrestert flere opposisjonspartimedlemmer, noe som ytterligere drev den allerede intense krangelen og veide på risikotonen.

Andre steder forblir Brexit-problemet på kort, midt i en ny sammenbrudd i Brexit-samtalene mellom Storbritannia og eurosonen, noe som har holdt markedsaktørene på spissen. Disse negative overskriftene spilte imidlertid også en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. Over havet ble nedgangen i råolje ytterligere forsterket av rapporter som antydet at Iran er satt til å øke produksjonen innen 3 måneder.

Imidlertid har markedssentimentet blinket røde signaler siden dagen startet. Som et resultat kan årsaken til den blandede handelen tilskrives de blandede signalene angående koronavirus (COVID-19) og den siste snakkingen om USA-Kina-kranglingen. Derfor klarte den bredbaserte amerikanske dollar å få noe positivt trekkraft, og økte høyere på dagen. Den bullish bias i amerikanske dollar var ganske upåvirket av de forverrede coronavirus (COVID-19) forholdene i USA, og fremdriften med hensyn til stimulus samtalene, som begge har en tendens til å undergrave den amerikanske valutaen. Gevinstene i greenback har imidlertid blitt en nøkkelfaktor som har holdt råoljeprisene under press, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på amerikanske dollar. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, steget til 90,838.

Omvendt kan tapene i råoljeprisene være begrenset av den raske etterspørselen i Kina, som vitnet etter at Kinas eksport for november steg i det raskeste tempoet siden februar 2018. Dette til slutt økte håpet om en sterk global etterspørsel. Over dammen har optimismen over behandlingsmuligheter for det svært farlige coronavirus blitt en nøkkelfaktor som har bidratt til å begrense dypere tap i råoljeprisene.

I mangel av nøkkeldata / hendelser på dagen, vil markedshandlerne holde øye med data om råoljeforsyning fra American Petroleum Institute, som forfaller senere i dag. I tillegg til dette vil oppdateringene om den amerikanske stimulanspakken også være nøkkelen å se på. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme brexit, ikke miste noen betydning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector