WTI utvider forrige dags gjenopprettingsrally til å øke over 41,00 dollar – et grunnleggende utsikter!

Under onsdagens tidlige asiatiske handelssesjon, ble WTI råoljeprisen utvidet sitt største en-dags bullish rally noensinne. Olje forble godt budd på rundt midten av $ 41,00, ettersom håpet om en COVID-19-vaksine og Joe Bidens seier økte markedets handelsstemning og etterspørselssentimentet rundt råolje. Imidlertid fortsetter de sorte gullmarkedene å heie håpet om at en mulig vaksine kan komme ut og bringe alt tilbake til det normale igjen. I mellomtiden ble gevinsten i råoljeprisene styrket ytterligere etter at American Petroleum Institute (API) rapporterte den største trekningen i råoljelagrene på 5,147 millioner fat for uken som avsluttet 6. november. svart gull ble ytterligere forbedret av de nyeste rapportene som antydet at OPEC + vurderer å utsette produksjonsavtalen, i et forsøk på å dempe den økende effekten av lockdowns.

Årsaken til den hausseutviklingen i råoljeprisene kan også knyttes til de kinesiske dataene som viser at varelagrene hadde gått betydelig ned de siste ukene, da den innenlandske økonomien kom seg, noe som igjen ga et ytterligere løft til stemningen rundt den globale oljeetterspørselen . I mellomtiden ble den baisse skjevheten i den bredbaserte amerikanske dollaren også sett på som en av nøkkelfaktorene som holdt råoljeprisene høyere, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Omvendt har de økende bekymringene over den eskalerende COVID-19-pandemien i USA og Europa blitt en nøkkelfaktor som holder lokk på eventuelle ekstra gevinster i råoljeprisene. For øyeblikket handler WTI råolje for øyeblikket til 4,80 og konsoliderer seg i området mellom 39,42 og 41,83.

På datafronten falt råbeholdningen med 5,1 millioner fat, mot anslag for et trekk på 900.000 fat, i henhold til American Petroleum Institute. Det er også verdt å huske at råoljelagrene falt med 8 millioner fat i forrige uke. Så dette kan betraktes som den andre store trekningen på rad.

Som vi allerede har nevnt, klarte markedets handelsstemning å utvide sin positive resultat fra forrige dag og fortsatte å blinke grønt under den tidlige asiatiske økten på dagen. Som et resultat ble markedssentimentet støttet av utbredt optimisme over en potensiell vaksine for det svært smittsomme coronaviruset, som til slutt økte etterspørselssentimentet rundt råolje. Det er verdt å nevne at Pfizers eksperimentelle vaksine – utviklet sammen med BioNTech – var mer enn 90% effektiv for å dempe COVID-19-infeksjoner. Påstanden var imidlertid basert på data fra de første 94 personene som ble smittet med coronavirus i Pfizers store kliniske studier.

Som et resultat klarte ikke den bredbaserte amerikanske dollaren å oppnå noe positivt trekkraft, og ble lavere på dagen da tvilen vedvarer over den globale økonomiske utvinningen fra COVID-19. I tillegg til dette, spilte også markedssentimentet, støttet av optimismen over en potensiell vaksine for det svært smittsomme koronaviruset, en viktig rolle i å undergrave den usikre amerikanske dollar. Imidlertid har tapene i amerikanske dollar blitt en nøkkelfaktor som begrenser ytterligere tap i råolje, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på greenback. I mellomtiden, på 92,707, er den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenbacken mot en bøtte med andre valutaer, nede.

Over dammen kan årsaken til gevinsten i råolje også være knyttet til de siste rapportene som tyder på en kraftig forbedring i kinesisk råoljeimport, som til slutt har gitt ekstra støtte til energimarkedet. Det er verdt å huske at de kinesiske varebeholdningene har gått betydelig ned de siste ukene etter hvert som den innenlandske økonomien ble frisk. Bortsett fra dette ble den bullish følelsen rundt det sorte gullet forsterket ytterligere av de siste rapportene som antydet at OPEC + vurderer å utsette avtalen om kutt i produksjonen, i et forsøk på å redusere den økende effekten av lockdown..

På den baisse siden ble gevinsten i råoljeprisene begrenset av den pågående tvilen om den globale økonomiske gjenopprettingen, i kjølvannet av intensiverende koronavirus (COVID-19) bekymringer i USA og Europa. I henhold til den siste rapporten viser forekomsten av COVID-19-tilfeller fortsatt ikke noe tegn på å bremse, spesielt i USA og Europa, noe som resulterer i at noen europeiske land, som Storbritannia og Frankrike, innfører restriktive tiltak, som for eksempel lockdown. og portforbud. På den amerikanske fronten registrerte fylket sin fjerde påfølgende dag med over 100.000 nye infeksjoner, og stiger fra California til Midtvesten og den meksikanske grensen. Med tanke på den nåværende koronavirussituasjonen i Europa og USA, sa International Energy Administration (IEA) Director for Energy Markets and Security at nye låsingstiltak vil redusere utsiktene for den globale oljeetterspørselen, noe som har en tendens til å begrense dens bullish strek.

I mangel av noen større data / hendelser på dagen, vil markedshandlerne holde øye med det kontinuerlige dramaet rundt den amerikanske stimulanspakken. I mellomtiden vil risikokatalysatorene, som geopolitikk og virusproblemer, for ikke å glemme Brexit, også være nøkkelen til å se etter ny retning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector