WTI utvider sin 4-dagers Bearish Bias, og treffer en fem måneders laveste!

Under mandagens tidlige asiatiske handelssesjon, WTI Råoljeprisene klarte ikke å stoppe den synkende strekningen fra forrige uke, og falt til et nytt lavpunkt under $ 34,00-nivået på dagen, hovedsakelig på grunn av den fornyede bekymringen over den globale økonomiske utvinningen, ettersom antallet COVID-19 tilfeller fortsetter å økning i Europa og USA. La meg minne deg på at antall saker i USA steg til en fersk heltid på 76,302 29. oktober. I mellomtiden har Storbritannia erklært en nasjonal nedlåsing, ettersom antall nye saker daglig har steget til 50 000 de siste dagene, noe som truer oljeetterspørselen og trekker oljeprisene lavere.

Bortsett fra dette, utøver forsinkelsen i den amerikanske COVID-19-hjelpepakken og urolighetene foran det amerikanske presidentvalget også press på råoljeprisene. Over dammen spilte de geopolitiske spenningene mellom Kina og noen bemerkelsesverdige land, som USA og Australia, også en viktig rolle i å undergrave råoljeprisene. På den annen side trakk den friske bullish biasen til den styrebaserte amerikanske dollaren, utløst av det risikofrie markedssentimentet, råoljeprisene ned, ettersom oljeprisen er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. Tvert imot har de positive samtalene mellom Storbritannia og EU, over Brexit, blitt en nøkkelfaktor som er med på å begrense dypere tap i råoljeprisene. For øyeblikket handles råolje til $ 34,19, og konsolideres i området mellom 33,65 og 35,09.

Som vi allerede har nevnt, frykter det økende antallet COVID-19-tilfeller i USA, Europa og noen av de bemerkelsesverdige asiatiske nasjonene kontinuerlig å bekymre seg for den økonomiske utvinningen, som igjen har undergravd råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten fra COVID-19 Tracking Project, økte antall tilfeller i USA til en fersk heltid på 76.302 29. oktober. På den europeiske fronten har tallet for Storbritannia steget til 50.000 nye saker per dag de siste dagene, noe som resulterte i at Storbritannia ble den siste europeiske majoren som kunngjorde en nasjonal nedlåsing. Med tanke på den nåværende tilstanden rundt koronavirus i Europa, er de store europeiske statene, som Tyskland og Frankrike, klare til å gå delvis i en månedslås i forsøk på å stoppe den voksende andre bølgen av pandemien. Dette har i sin tur fortsatt å veie utsiktene for etterspørsel etter råolje.

Bortsett fra dette, spiller også den amerikanske kongressens manglende evne til å tilby en ny stimulansepakke og skuffede markeder før de viktigste valgene i USA, der den demokratiske seieren generelt forventes, å undergrave råoljeprisene. I mellomtiden øker fortsatt den økende spenningen mellom USA og Kina, noe som legger ytterligere press på markedssentimentet og bidrar til tapene på råolje.

Som et resultat klarte den bredbaserte amerikanske dollaren å utvide sin baisse forspenning fra forrige uke, og tok noen ytterligere bud på dagen, midt i et risikofylt markedssentiment og positive data fra verdens største økonomi, som har en tendens til å understøtte Amerikanske dollar. Gevinstene i greenbacken kan imidlertid være kortvarige eller midlertidige, blant forverrede koronavirus (COVID-19) forhold i USA eller forsinkelsen i den amerikanske COVID-19 hjelpepakken, for ikke å glemme urolighetene før det amerikanske presidentvalget . Alle disse faktorene øker frykten for en økonomisk nedgang. Dermed kan gevinstene i amerikanske dollar også være en nøkkelfaktor som har holdt råoljeprisene nede, ettersom prisen på olje er omvendt relatert til prisen på den amerikanske dollaren. I mellomtiden har den amerikanske dollarindeksen, som sporer greenback mot en bøtte med andre valutaer, steget til 94,037.

Over dammen kan tapene i råoljeprisene også være knyttet til rapporter fra de norske konsulentene Rystad Energy, noe som tyder på at den europeiske oljeetterspørselen sannsynligvis vil trekke seg sammen med 10% av dagens oljeforbruk på 13 millioner bpd i november eller mer enn 1 million bpd i etterspørsel.

Tvert imot har de positive samtalene mellom Storbritannia og EU om brexit blitt nøkkelfaktoren som er med på å begrense dypere tap i råoljeprisene. I henhold til den siste rapporten har Brexit-samtalene endelig begynt å blinke positive signaler, noe som igjen bidrar til å begrense dypere tap når det gjelder markedets handelsstemning..

Ser fremover, vil handelsmennene holde øye med Kinas Caixin Manufacturing PMI og den amerikanske ISM Manufacturing PMI for oktober. Bortsett fra dette, vil ikke det kontinuerlige dramaet rundt forholdet mellom USA og Kina og oppdateringer om den amerikanske stimulanspakken miste noen betydning. Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me