MWC – Ekstremt knappe skalerbare spøkelsespenger har endelig kommet

Hva gjør gode penger i informasjonsalderen? Kvaliteten på et pengeprodukt kan primært tilskrives at den er (1) gjenkjennelig, (2) knapp, (3) sensurbestandig, (4) holdbar & uforgjengelig, (5) utvidbar, (6) salgbar, (7) bærbar, (8) soppbar, (9) privat og (10) delbar.

Den største forstyrrende innovasjonen i pengehistorien ble publisert 31. oktober 2008 av den pseudonyme Satoshi Nakamoto med tittelen Bitcoin: A Peer-to-Peer Elektroniske kontanter System som skisserte en manipulasjonssikker, desentralisert peer-to-peer-protokoll som kunne spore og verifisere digitale transaksjoner, forhindre dobbeltbruk og generere en gjennomsiktig post for alle å inspisere i nesten sanntid.

Som vist med Bitcoin i løpet av det siste tiåret, tar markedet et pengeprodukt som det for øyeblikket er sammen med spekulasjoner om hva det kan bli i stedet for hva det var.

Det tok omtrent åtte år før en lignende forstyrrende monetær innovasjon ble publisert da den pseudonyme Tom Elvis Jedusor plasserte den originale MimbleWimble hvitt papir på en Bitcoin-forskningskanal og forsvant deretter.

På det 49 sider formelle matematiske beviset publisert i 2018 med tittelen Aggregate Cash System: A Cryptographic Investigation of Mimblewimble [https://eprint.iacr.org/2018/1039.pdf], Fuchsbauer, et. al. konkluderte: “I denne artikkelen gir vi en påviselig sikkerhetsanalyse for Mimblewimble. Vi gir en presis syntaks og formelle sikkerhetsdefinisjoner for en abstraksjon av Mimblewimble som vi kaller et samlet kontantsystem. Vi beviser da formelt sikkerheten til Mimblewimble i dette definisjonelle rammeverket. Våre resultater innebærer spesielt at to naturlige instantiations (med Pedersen-forpliktelser og Schnorr- eller BLS-signaturer) er beviselig sikre mot inflasjon og myntstyveri under standardforutsetninger. ”

En Mimblewimble-basert mynt muliggjør større nettverk skalerbarhet, personvern og soppbarhet enn eldre blockchain-protokoller. Alle transaksjoner på baselaget bruker CoinJoin med konfidensielle transaksjoner og signaturaggregering. Hvalvarsler er ikke engang mulig med ekstremt skalerbare spøkelsespenger. Men som med alt, er det avveininger i grunnleggende egenskaper som hvert pengeprodukt må gjøre.

I 2016 podcast Bitcoin kjerneutvikler Peter Wuille uttalte,

“Å introdusere Mimblewimble i Bitcoin på en bakoverkompatibel måte ville være en vanskelig øvelse. Det er kanskje ikke umulig, men det vil være vanskelig. Jeg tror den måten hvis folk eksperimenterte med dette, ville jeg forvente at det var en eksperimentell separat kjede eller sidekjede. I en sidekjede ville vi ikke introdusere en ny kryptovaluta, men det ville være en egen kjede. Det er noen ulemper ved Mimblewimble. Spesielt har den ikke et skriptspråk … et skriptspråk er veldig pent å leke med, men det har en ulempe med personvernet. Mimblewimble tar dette til den andre siden der du har veldig godt privatliv, men på bekostning av ingen andre funksjoner lenger. ”

Heldigvis har det blitt gjort betydelig forskning siden den gang, og med Mimblewimble er disse typer skript og applikasjoner mulig: Multi-Signature-transaksjoner, tidslåser, atombytter og hashede tidslåste kontrakter som er byggesteinen for betalingskanaler og Lightning Network.

I januar 2019 ble GRIN og BEAM begge lansert til ekstrem forventning som Mimblewimble baselagmynter. Begge har imidlertid ekstremt lave lager-til-strøm-forhold, og GRIN har ikke et forsyningsgrense.

18. januar 2019, før GRIN lanserte, åpnet en utvikler en utgave den Github om GRINs utslippshastighet og forsyningsgrense, men ble oppsummert. På grunn av GRINs manglende interesse for et forsyningstak, tolket utvikleren det som et grønt lys for å eksperimentere med en sunnere pengepolitikk.

I februar 2019 ble MWC kunngjort som en gaffel av GRIN. Den opprinnelige aksjen av både BEAM og GRIN ble opprettet ved gruvedrift som var svært inflasjonær. For finansiering av programvareutvikling er GRIN avhengig av donasjoner og BEAM tildeler en del av blokkbelønningen til en stiftelse.

I oktober 2019 en Bitcoin og MWC atombytte ble fullført på testnet.

I november 2019 lanserte MWC mainnet som en eksperimentell separat kjede og har fungert feilfritt i henhold til konsensusreglene siden. De konsensusregler sørge for totalt 20.000.000 MWC. 10 000 000 vil være bevis på arbeidet som ble utvunnet, og den opprinnelige beholdningen på 10 000 000 ble opprettet i genese-blokken.


MWC-lagerbeholdningen ble distribuert annerledes enn GRIN eller BEAM ved å bruke disse tre måtene: (1) 2.000.000 til utviklerne for programvareutviklingsarbeid umiddelbart etter at geneseblokken ble utvunnet; (2) 6.000.000 omtrent en måned etter at mainnet ble lansert via en airdrop-program som først og fremst har gått til de mest grizzled og sofistikerte veteranene i kryptoindustrien: Bitcoin-holdere som registrerte seg med mer enn 148 000 BTC i bunnen av bjørnemarkedet mellom april og juli 2019. Noen ble ikke gjort krav på og vil enten bli brent, luftdroppet eller lagt til HODL-programmet; og (3) 2.000.000 vil bli fordelt over barndomsårene til prosjektet via en HODL-program til de som fortsetter å ha MWC. Registrering er funksjonell og over 6,7 m 8m MWC er registrert. Registrert MWC er fremdeles helt flytende og kan flyttes etter brukerens skjønn.

MWC-utviklerne har uttalt i Veikart, “Det er mange potensielle steder utviklingsressurser kan tildeles, og de vil bli valgt ut fra markedsbehov med høyeste prioritet gitt forespørsler som først og fremst vil være til nytte og kommer fra kjøpere og hodere av siste utvei.”

Bare fordi et nytt pengeprodukt er opprettet, betyr ikke det at markedet tilskriver det noen verdi. Slik var tilfellet fra 3. januar 2009 til januar 2011 hvor Bitcoin handlet til mindre enn 0,25 dollar.

Og slik var det 2. desember 2019 da MWC airdrop begynte å distribueres. 3. desember nådde MWC et helt lavpunkt på rundt $ 0,25 eller en markedsverdi på mindre enn $ 2 millioner.

Bitcoin har forvirret markedsverdien fra ingenting. På samme måte var MWC nesten verdiløs, likevel ble det oppdaget hjerterytme og spekulasjonsnettverkseffekten startet. Noen mennesker har begynt å anskaffe og holde MWC bare i tilfelle det kan komme på. Det ser ut til at fundamentalt gode produkter alltid gjør det etter hvert.

MWC-vanskelighetsalgoritmen er basert på ren bevis på arbeid. Arvet fra GRIN var bruken av C29 og C31 og i fremtiden C32 og C33. I henhold til konsensusreglene er C29 planlagt å fase ut rundt november 2019 med en hastighet på 1% per uke. Rent bevis på arbeid, som MWC-teamet anser som en overlegen form for sikkerhet sammenlignet med alternativer som bevis på innsats, krever en avveining mellom utslippshastighet og sikkerhet.

Da MWCs pris begynte å styrke, ble avgjørelsen fattet enstemmig av alle interesserte interessenter for å hardgafle MWC, fjerne C32- og C33-delene av konsensuskoden og herde MWC-utslippshastigheten raskt. Dette vil etterlate MWC den eneste mynten på C31-algoritmen.

En algoritme som det er en ASIC designet for, men ikke satt i produksjon. 17. januar 2020 Innosilicon kunngjort,

“Vi beklager å informere deg om at vårt Grin-produkt G32 GPU ASIC-fabrikasjon ikke har blitt støttet godt av støperiet … så vi må sette denne produksjonen på vent til fremtidig klarering. Innosilicon investerte enorme beløp på R&D dollar for å fullføre det innovative CC31 / CC32 Grin GPU ASIC-designet til vår tilfredshet fordi vi tror på Grin og dets kjerneteam. ”

31. mars 2019 gikk MWC hard gaffel feilfritt, og 7. april 2019 reduserte utslippshastigheten med omtrent 75%. Aksjestrømmen endret seg fra 6,4 til 25,7. I februar 2021 vil MWC-aksjen være over 62.

Selv om MWC fortsatt er i sin spede begynnelse, har den konsekvent handlet over en markedsverdi på $ 100 millioner med et månedlig gruveutslipp på rundt $ 500.000. Ved markedsverdi gjør dette MWC til # 3-personvernmynten bak Monero og Zcash og i topp-15 bevis på arbeidsmynter rundt Ravencoin og Decred. Men i nominelle tall er MWC lite i forhold til Bitcoins ukentlige utslipp på $ 90 millioner.

MWC er designet for å være ekstremt komplementært til Bitcoin, og atombytter vil bare styrke dette forholdet. Bitcoin kan fungere som en ekstremt effektiv monetær VPN.

Det ser ut til å være betydelig informasjonsasymmetri angående Mimblewimble og til og med eksistensen av MWC. Som et resultat vil det være veldig interessant å se hvordan markedet reagerer på dette seks måneder gamle pengeproduktet. Når du utfører økonomisk beregning, vil fortjenesten gå til de som beregner riktig og tapene til de som beregner feil. Bestillingsboken vil være dommer av meninger.

Når alt kommer til alt, i en tid med pandemisperrer, uendelig redning, økende inflasjon, drakoniske formuesskatter og annen økonomisk, politisk og geo-politisk uro, kan det bare være at markedet er interessert i et pengeprodukt som leverer ekstremt lite skalerbart spøkelse. penger.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector