Skaffe ekte stablecoins USDQ og KRWQ: Ecosystem of Q DAO stablecoins utvikles i motvekt til BitFinex’s Scammy Tether. Trade’em alt på BTCNEXT.io

Nick Krash er Blockchain-arkitekt hos Platinum Q DAO Engineering. I denne artikkelen deler han den unike naturen til USDQ / KRWQ, en stablecoin hans team hjelper til med å utvikle. Før karrieren deltok Nick med suksess i en rekke programvareutviklingsprosjekter for store europeiske og asiatiske banker. USDQ / KRWQ utnytter en bunke med nye teknologier, blant annet prediktive evner, algoritmisk stabilisering og fellesskapsinsentiver. Snart vil det være enda mer støttede stabile mynter: JPYQ, KRWQ, SGDQ, HKDQ, CNYQ, RUBQ under Q DAO-merke. Les videre for å lære om hva som gjør USDQ / KRWQ så unikt. Videre vil KRWQ – en stablecoin festet til Korean Won være knyttet til Q DAO-familien. Dette vil ikke bare påvirke det lokale koreanske markedet, men også for hele den asiatiske regionen. Det vil bli handlet som andre ERC-20-tokens på børser som BTCNEXT.

Se på prosedyrer for å registrere og skaffe lån

I denne artikkelen vil jeg dele om prosessene brukerne gjennomgår for å registrere seg i systemet og få lån, med sikkerhet for Bitcoins. Vårt utviklingsteam på PLATINUM Q DAO ENGINEERING har fokusert på å levere høy sikkerhet og brukervennlighet slik at enhver bruker kan begynne å få tilgang Q DAO uten problemer.

Når vi jobber som et team, ser vi på mange konkurrerende løsninger for bestemte komponenter. Og det er fullt mulig at systemarkitekturen vil gjennomgå store endringer i nær fremtid. Dette betyr at det du ser i denne artikkelen kanskje ikke er relevant i løpet av et par måneder. Prosjektet vårt er i gang, så selv om vi allerede ser konturer av systemets arkitektur, gir vi fortsatt mye “wiggle room” for potensielle endringer.

Før vi ser på disse prosessene, vil jeg gi fugleperspektiv oversikt over Q DAOs indre arbeid.

Figur 1 viser hovedmodulene til Q DAO som gule rektangler. Pilene brukes til å identifisere mulige interaksjoner mellom individuelle moduler.

Figur 1

Samspillet mellom brukere og systemet styres av modulen “Customer Web Panel”, som er en ekstern komponent som brukes som et brukergrensesnitt. Modulen “dApp p2p network” er en annen ekstern blokk, styrt gjennom konsensus av nevrale nettverk. Disse modulene brukes sammen som en barriere mellom de eksterne blokkjedene, den desentraliserte delen av systemet.

Jeg vil rette oppmerksomheten mot det faktum at alle brukernes handlinger går gjennom sikkerhetsmodulen, som brukes til å sikre integriteten til den lokale kjeden. Jeg bruker begrepet “Local Chain” for å identifisere en distribuert hovedbok, ansatt for å registrere endringer i transaksjonens status i systemet.

Ved utformingen av systemet så vi behovet for å implementere denne løsningen for å muliggjøre verifisering av interaksjoner mellom Bitcoin og Ethereum blockchains. Samtidig bruker vi den lokale kjeden til å utføre interaksjoner mellom vår Q Box-applikasjon, operasjoner for å utvinne symbolet og “dele innsikt og erfaringer” mellom forskjellige agenter i det beslutningstakingens nevrale nettverk..

Vi bruker BTC Node Integration and ETH Node Integration Modules som grensesnitt med eksterne blokkjeder. En lytter er ansatt for å levere eksterne data i systemet. Og Notify tjener til å varsle eksterne komponenter om endringene som skjer i det interne systemet.

Jeg tror at dette skal tjene som en god innledende beskrivelse for alle som ønsker å lære mer om de tekniske løsningene som ligger til grunn for Q DAO. Og la oss nå se dypere på hvordan brukere faktisk registrerer og oppretter sikkerhetskontrakter i systemet.

Ny brukerregistrering

For å registrere, krever systemet utførelsen av følgende handlinger:

  1. Opprettelse av en unik BTC-lommebok, designet med multisignaturfunksjonen aktivert
  1. Bekreftelse av brukerens personlige data (e-post, brukernavn). Det er viktigere at vi bruker denne informasjonen utelukkende for varsler til brukerne når det oppstår nødhendelser (f.eks. Behovet for å iverksette tiltak for å forhindre den forestående avviklingshendelsen). Vi kunne ha opprettet systemet som helt anonymt, men vi vil bare at brukerne skal få varsler i tide.
  1. Oppretting av lommeboken som skal brukes til å lagre tokens (som er nødvendig for å forenkle brukergrensesnittet i tråd med tradisjonelt brukte løsninger som allerede er på markedet. Vi sørger for at brukerne fremdeles kan spesifisere sine egne lommebøker og autorisere i systemet via Metamask).

Som du ser er registreringsprosessen vi bruker ganske enkel og elegant. I mellomtiden, for å sikre tilstrekkelig motstandsdyktighet mot potensielle angrep, designer vi systemet slik at alle nøkkelsett alltid er unike. I tillegg har vi designet systemet slik at hver enkelt modul bruker et unikt krypteringsprinsipp.

Låneavsetning til brukere

Figur 2 viser en skjematisk skildring av interaksjoner mellom systemets moduler, som oppstår ved brukerens transaksjon for overføring av Bitcoins til BTC-lommeboken..

Figur 2

Jeg vil gjerne beskrive denne prosessen trinn for trinn, slik at du fullt ut kan forstå alle de underliggende prosessene og interaksjonene. Jeg bruker [] symbolene for å identifisere signaturens ordrenummer.

Stadier for utstedelse av lån

Her er en kort oversikt over scenene vi har designet:

  1. Brukeren overfører midlene til BTC-adressen, som ble generert for dette formålet og som støtter multisignaturfunksjonen.
  1. Brukeren samhandler med det spesielle grensesnittet der han må velge parametere, størrelse og rente for lånet han ønsker å få. Når dette trinnet er fullført, plasserer brukeren sin signatur under den nye posten, inngått i den lokale kjeden.
  1. Modulen “BTC Node Integration” brukes til å verifisere midlene tilstrekkelig og gyldigheten av de spesifiserte dataene. Etter fullføring plasserer modulen sin signatur under den nye posten, inngått i den lokale kjeden.
  1. Lyttermodulen verifiserer at den spesifiserte informasjonen er gyldig og i tråd med gjeldende markedsforhold, samtidig som den sjekker gyldigheten til avviklingsparametrene og dataene om de nåværende markedsforholdene, spesifisert i posten i den lokale kjeden. Etter fullføring plasserer modulen sin signatur under den nye posten, inngått i den lokale kjeden.
  1. Sikkerhetsmodulen verifiserer integriteten til den lokale kjeden og plasserer signaturen under den nye posten, inngått i den lokale kjeden.
  2. ETH Node Integration Module verifiserer gyldigheten til den angitte adressen og tilstrekkelige midler (som vi bruker til å betale for bensin) på den tekniske adressen, som vil bli brukt til å utvinne USDQ / KRWQ. Modulen plasserer signaturen under den nye posten, inngikk i den lokale kjeden og fortsetter deretter med å prege tokens.

Jeg har prøvd å beskrive alle de viktigste trinnene i prosedyrene for å registrere nye brukere og lage sikkerhet. Vi har designet dem basert på beste praksis for sikkerhet, optimalisering og gjennomføringstid.

jeg tror Q DAO vil vinne popularitet blant det bredere kryptosamfunnet, tegnet av det intuitive og enkle grensesnittet og utførte underliggende løsninger for sikkerhet og robusthet. Jeg ønsker spørsmålene dine velkommen i kommentarene nedenfor og hjelper deg gjerne med å forstå systemet vårt bedre.

Etterord

Kanskje du hørte om prosjektet MAKER DAO og deres DAI?

Jeg vil rose disse gutta – de skal først lage en desentralisert stabil mynt.

Vi opptar en hederlig andreplass på dette løpet, og i utgangspunktet ble vi inspirert av teknologiene til MAKER`s DAI.

Noen Q DAO-funksjonalitet ligner på MAKER DAO, så vi bestemte oss for å bruke Maker’s terminologi fordi vi tror – teknologiene deres bør være en referanse for å lage eventuelle desentraliserte stabile mynter.

Hvorfor bruker vi BTC som sikkerhet? 1) Bitcoin er en mest flytende digital eiendel 2) vi har mange venner som er store Bitcoin-holdere (BTC-hvaler) eller Bitcoin OTC-handelsmenn.

Vi håper selv så store gutter som brødrene Winklevoss (Cameron Winklevoss og Tyler Winklevoss) begynner å bruke Q DAO. De har mange Bitcoins, men de vil ikke selge den. Så hvis de trenger penger – kan de pantsette sine bitcoins til Q DAO og umiddelbart få USDQ / KRWQ.

Hvorfor vi bygde Q DAO basert på Ether-smarte kontrakter, men ikke Tron (av Justin Sun) og ikke EOS (av Daniel Larimer)?

Våre geniale ingeniører er kjærlighet ETHEREUM på grunn av masseadopsjon av denne blockchain, også vi respekterer tilnærmingen til Vitalik Buterin (vi møtte ham et par ganger). Kanskje i fremtiden vil vi vurdere å bruke TRON eller EOS, hvis grunnlaget deres kan gi nok midler til å fortsette med utviklingen.

BTCNEXT Exchange – neste generasjons spot- og marginhandelsplattform av PLATINUM Q DAO ENGINEERING-teamet. Det er den første strategiske forretningspartneren til USDQ / KRWQ stabil mynt som er basert på en DAO-teknologi. Alle parene vil være oppført med USDQ / KRWQ. BTCNEXT kundeservice vil svare på alle spørsmålene dine.

Platinum Q DAO Engineering er alltid glad for å dele sine nyeste utviklings- og arkitekturløsninger, og hjelpe interessenter med å spre forbedringer på tvers av kryptoprosjekter. Som et ekspertselskap på markedet har Platinum Q DAO Engineering allerede hjulpet 150 kryptostarter, slik at de effektivt kan skaffe midler og introdusere blokkjeder til forretningsmodellene sine. Med kontorer i Japan, Sør-Korea, Thailand, Russland, Hviterussland og Australia er teamet alltid klar til å ha personlige møter, med fokus på hvordan selskaper kan utnytte blockchain-teknologi for å møte deres unike behov. Teamet ønsker lesere velkommen til å koble seg på Telegram, og Facebook.

Denne oversikten er kanskje ikke fullstendig og vurderer ikke levedyktigheten til noe prosjekt eller teamets legitimitet. Lesere bør utføre sin egen aktsomhet før de bruker eller investerer i noen av de listede Stablecoins. Denne artikkelen representerer kun forfatterens meninger og bør ikke betraktes som investeringsråd. All beskrevet funksjonalitet i artikkelen er fortsatt under utvikling, den kan endres / behandles. Følg oppdateringene.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me