AUD / INR-prisvarsel 4. kvartal 2020: Er trenden gjenopptatt igjen?

Den indiske rupien og den australske dollaren er begge risikovalutaer; AUD er en handelsvaluta, mens INR er en valuta i utvikling. Likevel har de langsiktige fundamentene vært til fordel for AUD, derav den langsiktige bullish trenden. AUD / INR toppet på 62,50 i 2013, etter et krasj i INR, ettersom underskuddet økte i India, men det har gått tilbake lavere siden da.

Imidlertid har coronavirus-situasjonen økt usikkerheten enormt, for hver valuta. Så selv om det grunnleggende i Australia kan være usikkert for den langsiktige fremtiden, er de ikke veldig positive for INR, noe som var årsaken til reverseringen i AUD / INR. Dette paret handles for øyeblikket over 52, og det ser ut til at det er på vei mot høyden nå. Spørsmålet oppstår, hva er det sannsynlig at AUD / INR-prisprognosen vil være?

Strøm AUD / INR Pris: $

Nylige endringer i AUD / INR-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager -0,60  -1,1%
3 måneder +4.33 +8,2%
6 måneder +14.84 +28,1%
1 år +17.03 +32,2%
5 år +25.15 +47,6%

AUD / INR – Faktorer som påvirker AUD / INR-prisene

AUD / INR handlet under 20 på begynnelsen av 1990-tallet, men den begynte å øke kontinuerlig til 2013, da den nådde et høydepunkt. Handelskrigen mellom USA og Kina hjalp imidlertid ikke situasjonen for AUD. Dette var årsaken til andre etappe av retrace-nedre, som ble forsterket av utbruddet av coronavirus i første kvartal i år.

Men den australske dollarindeksen AXY har steget høyere siden mars, klatret rundt 17 cent etter hvert som sentimentet ble bedre, og overvunnet den bullish reverseringen i INR, noe som har resultert i en økning på 13 prosent i AUD / INR. Så dette paret er tilbake på den langsiktige bullish trenden, og bildet peker mot ytterligere oppadgående fart, først klatring over 55 og deretter målrettet mot 60 og hele tiden på 62,50.  

AUD / INR-prognose: 4. kvartal 2020 AUD / INR-varsel: 1 år AUD / INR-varsel: 3 år
Pris: $ 50

Prisdrivere: Teknikk, COVID-19-tiltak i Australia, Sentiment i finansmarkedene

   

Pris: $ 50

Prisdrivere: Teknikk, COVID-19-tiltak i Australia, Sentiment i finansmarkedene

  

Pris: $ 64 – 

Prisdrivere: Grunnleggende i India og Australia, RBI, RBA, global politikk, risikosentiment

AUD / INR Live-diagram


AUD / INR   

AUD / INR Prediksjon for de neste 5 årene

Grunnleggende favoriserer AUD over INR 

Den australske dollaren har hatt nytte av den raske utvidelsen av den kinesiske økonomien, siden Dragon Nation er et hovedeksportmål for det australske råvaremarkedet. Dette holdt Aussie i etterspørsel til 2013, mens den indiske rupien krasjet lavere det året, ettersom handelsunderskuddet nådde en heltidshøyde, og satte INR under press. Underskuddet er fortsatt høyt siden India er nettoimportør, og dette har holdt INR under press, men situasjonen har snudd for råvaredollar, siden hovedvarene har gått ned det siste tiåret. Som et resultat har den australske dollaren også gått ned, og siden 2018 har situasjonen blitt forsterket av handelskrigen mellom USA og Kina.

Utbruddet av coronavirus ga AUD et nytt trykk, da råvarer falt lavere, med amerikansk råolje som falt til – $ 37,50. Men varer og risikosentiment har blitt bedre siden den gang, noe som har gjort Aussie bullish. I India er underskuddet fortsatt høyt, mens inflasjonen også har økt betraktelig siden midten av fjoråret, og var over 6% per oktober 2020. På toppen av det har sentralbanken i India (RBI) kuttet rentene i år, med forventninger om ytterligere kutt, siden det er rom for ytterligere lignende handlinger. Alt dette vil holde INR under mer press, mens situasjonen for AUD er ganske nøytral, slik at opptrenden forventes å fortsette i AUD / INR.

Teknisk analyse – Vil MAs skyve AUD / INR under støtten?

 

200 SMA holdt til tross for å være gjennomboret

Den tekniske analysen peker også på ytterligere oppsving for AUD / INR. Hovedtrenden er bullish, med glidende gjennomsnitt som har gitt støtte for dette paret på månedskartet siden tidlig på 2000-tallet. Trenden var ikke så sterk i løpet av ”90-tallet, men den økte tempoet i løpet av 2000-tallet, og enda mer frem til 2013. Prisen dannet et opp-ned-hammerlysestake i 2013, som er et reverseringssignal, hvoretter det startet for å snu ned. Men de 20 SMA (grå) holdt som støtte frem til 2014, da den ble ødelagt. 100 SMA (grønn) tok sin plass skjønt, og det presset dette paret høyere fra 2015 til 2018, da handelskrigen mellom USA og Kina, som skadet AUD, startet. Så kom coronavirus, og AUD / INR falt til 41, og trakk seg tilbake mer enn 21 cent fra det høyeste på 62,50 – bare en tredjedel av verdien.

 

Ved første forsøk holdt de 20 SMA på ukentabellen

Imidlertid endte retrace nedre på 41, og den store reverseringen kom etter det. AUD / INR klatret mer enn 13 cent og kom nærmere 55, men trakk seg lavere i løpet av den siste uken i september. Selv om tilbaketrekningen virker komplett på det ukentlige diagrammet nå, med den stokastiske indikatoren nesten oversolgt og prisen spretter av 20 SMA, som har blitt til støtte. Men det månedlige diagrammet øverst i denne artikkelen er overkjøpt nå, og tilbakesporingsnivået lavere kan fortsette utover september, sannsynligvis til prisen når 100 SMA, som har fungert som støtte før, nå på 50. Det er der 200 SMA ( lilla) står på det ukentlige diagrammet, så oddsen er at retrace kan fortsette til 50, før den bullish trenden gjenopptas i sin helhet.     

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector