CHF-prognose 4. kvartal 2020: USD / CHF for å fortsette konsolideringen

Den sveitsiske franc (CHF) er mindre ustabil enn de fleste valutafagene, til tross for sporadiske inngrep fra den sveitsiske nasjonalbanken (SNB). Men volatiliteten i [[USD / CHF]] har økt i år, etter de globale hendelsene. I februar så vi en nedgang på 8 cent, og deretter en tilbakeslag opp igjen i mars, men dette trekket var hovedsakelig et resultat av USD, som økte som en global reservevaluta, ettersom markedene begynte å få panikk som et resultat av coronavirus utbrudd. Volatiliteten har gått ned siden den gang, men skjevheten for dette paret har vært bearish i løpet av denne tiden, med også USD-indeksen (DXY) som har gått ned, noe som betyr at det bearish trekket siden slutten av mars har kommet fra USD igjen. Selv om [[USD / JPY]] har vært stort sett uendret i flere måneder, noe som tyder på at CHF i det minste ikke har sunket som JPY, som fulgte USD, ettersom verden åpnet igjen og risikosentimentet ble bedre. På den annen side har CHF ikke akkurat svingt som gull, som brøt over $ 2000 i august. SNB har tatt flere tiltak for å motvirke kontraktsøkonomien, på grunn av COVID-19-sperrer og den sterkere sveitsiske franc mot USD. Men situasjonen kan endres for dette paret nå, som de tekniske indikatorene viser i delen for teknisk analyse nedenfor.

 

Strøm USD / CHF Pris: $

Nylige endringer i USD / CHF Pris

Periode Endre ($) Endring %
30 dager -$ 0,004 -0,4%
6 måneder $ 0,043 4,7%
1 år $ 0,067 -7,3%
5 år $ 0,053 5,8%
Siden 2000 -$ 0,823 -46,6%

 

USD / CHF

Som nevnt ovenfor har USD / CHF hatt en bearish trend siden slutten av mars, ettersom USD har falt på den ene siden, mens CHF var i verste fall, eller litt bullish, som en trygg havn i disse usikkerhetstider, som vi vil se fra CHF-indeksen (SXY) nedenfor. Men situasjonen er i endring, med den amerikanske økonomien å komme seg godt, mens de europeiske økonomiene bremser opp, noe som vil påvirke den sveitsiske økonomien negativt, noe som igjen betyr at nedgangen i USD kan komme til en slutt, og den nærmeste -tidsutviklingen i [[USD / CHF]] vil trolig skifte. Den tekniske analysen peker også på en bullish reversering snart. Selv om dette paret har handlet innenfor 15-centreområdet siden 2010, som sannsynligvis vil strekke seg ut i dette tiåret, da dette paret reverserer høyere fra de lavere nivåene i området, som strekker seg mellom 0,87 og 1,03. Men verden endrer seg raskt nå, og ingen vet hvordan dette vil ende og hvordan verden vil bli omorganisert, men hvis fremtiden forblir usikker, vil både USD og CHF forbli i etterspørsel, noe som også peker mot ytterligere sidelengs prishandling på større tidsrammekart.        

USD / CHF-prognose 4. kvartal 2020: 0,95-0,96 USD / CHF-prognose 1 år: 0,63-0,65 USD / CHF-prognose 3 år: 0,55-0,60
Pris drivere: COVID-19, Global Risk Sentiment, amerikanske valg  Pris drivere: Etter amerikanske valg, risikosentiment, global økonomisk gjenoppretting,  Pris drivere: Eurosone økonomi / politikk, USD korrelasjon, global økonomi

USD / CHF-prisforutsigelse for de neste fem årene

Den sveitsiske økonomien er veldig nært knyttet til eurosonens økonomi, siden Sveits er en liten nasjon omgitt av en stor union, og det meste av virksomheten med omverdenen gjøres med eller gjennom EU. Derfor vil SNB holde CHF fast til Euro, siden dette eliminerer mye hodepine for bedrifter på grunn av prissvingninger i begge valutaer. De prøvde å holde CHF knyttet til Euro klokka 1.20. Men pinnen ble fjernet i januar 2005, og USD / CHF mistet rundt 20 cent på få timer, med mange meglere som gikk konkurs. Imidlertid vendte prisen seg innenfor området, selv om det er en rekke faktorer som kan påvirke dette paret sterkt. Vi vil ta dem i betraktning i denne USD / CHF-prognosen.     

Vil COVID-19 skyve Safe Haven videre for CHF?

Trygge havner har hatt nytte av koronaviruspandemien, som fremfor alt skadet følelsen blant forbrukerne. Den globale økonomien fikk en stor suksess, og vi var vitne til en lavkonjunktur i låsemånedene i mars og april, noe som økte risikosentimentet og etterspørselen etter trygge havner økte høyere. Som et resultat har CHF klatret høyere siden mars, etter berg-og-dal-bane-turen de foregående ukene. Den globale økonomien begynte å komme seg tilbake etter gjenåpningen, men returen har avkjølt seg i det meste av verden, noe som holder forbrukerstemningen ganske lav og investorens tillit fremdeles i negativt territorium. Vi vet ennå ikke når COVID-19 kommer til å høre fortiden til, ettersom dødsfall og infeksjoner faller, men de fortsetter fortsatt, og restriksjonene fortsetter også visse steder, med trusler om flere restriksjoner eller kanskje låsing, som i Victoria, Australia, som er og vil holde risikostemningen dempet, mens etterspørselen etter trygge havner er på. Men hele situasjonen med coronavirus er i ferd med å dø ut og vil slutte på et tidspunkt. Restriksjonene blir lettere hvis det er noen, siden folket allerede er lei av dem, noe som vil bety at følelsen som følge av COVID-19 vil begynne å bli bedre og etterspørselen fra trygge havner vil avta. Vi har allerede sett en bearish reversering i gull de siste ukene, da den trekker seg tilbake under $ 2000, mens den siste uken endte med å danne en ganske bullish lysestake for USD / JPY, som også peker på en bullish reversering for dette paret. Så jeg antar at bortsett fra små hikke, vil følelsen som følge av coronavirus fortsette å forbedres herfra, noe som vil være negativt for CHF og positivt for USD / CHF.     

Forholdet til Euro

Forholdet mellom EU og Sveits er veldig nært, siden Sveits er et lite land som bruker sin egen valuta, omgitt på alle sider av land i eurosonen som bruker Euro. Dette betyr at EU er Sveits viktigste handelspartner, mens Sveits også er en viktig handelspartner for EU, til tross for størrelsen. Sveits står for 7% av EUs eksport av varer og 6% av EUs import. Når man tar hensyn til tjenester og varer, ender Sveits med et handelsoverskudd på 75 milliarder dollar fra EU, fra og med 2019, noe som betyr like over 80 milliarder CHF. Hvis CHF setter pris på for mye, vil sveitsisk eksport bli for dyr og mindre attraktiv for EU og resten av verden. Så den sveitsiske nasjonalbanken holder øye med EUR / CHF og griper inn fra tid til annen. De gjorde en sterk inngripen i midten av mars, og kjøpte dette paret rett over 1.05, noe som viser at dette er en terskel for dem, og de truer også med mer inngripen om nødvendig. Så området over det nivået ser ut som et flott sted å kjøpe, med SNB på ryggen. Du bør imidlertid aldri stole på sentralbankene 100%; unnlatelsen av å holde pinnen på 1,20 i dette paret i 2015 sendte EUR / CHF krasj lavere og mange kontoer ble brent, inkludert mange meglere. Men, i tillegg til fortjenesten og eksporten selv, er den sveitsiske nasjonalbanken også bekymret for forstyrrelsen i det normale livet, siden mange mennesker flytter inn og ut av Sveits daglig, og en veldig ustabil valutakurs med euroen vil skade både virksomheter og normalt liv. Så til tross for at CHF øker som en trygg havn, er SNB på selgernes side. Når sentimentet forbedres, vil også USD / CHF øke, og SNB vil være veldig fornøyd med det.  

SXY – USD / CHF-korrelasjon

Ser vi på både månedskartene for CHF-indeksen SXY og USD-indeksen DXY og sammenligner dem med USD / CHF, ser vi at SXY-indeksen er nærmere korrelert enn DXY, selv om den er opp ned, siden CHF er den andre valutaen i dette paret. SXY-indeksen starter i 2007, men når du sammenligner den med DXY, virker den nesten identisk, men omvendt. SXY var på en bullish trend i løpet av 2000-tallet, og den økte høyere i 2011, blant problemer i eurosonen og Grexit-situasjonen. USD / CHF var bearish i denne perioden, og den krasjet lavere i 2011, da CHF steg som en trygg havn.   


 

 La oss se om SXY vil strekke årets bullish trekk lenger opp

 

 Tilbaketrekningen i DXY virker komplett nå

Senere samme år så vi en nedgang for SXY, mens USD / CHF ble bullish. Siden den gang har prishandlingen i begge diagrammer hovedsakelig vært sidelengs, SXY med en liten bearish bias og USD / CHF med en liten bullish bias. Imidlertid er denne skjevheten ikke lenger i spill i år, og prisen snur i begge diagrammer. I USA går den økonomiske gjenopprettingen fortsatt sterkt, og ekspansjonstakten øker i de fleste sektorer, i motsetning til i Europa og det meste av verden, der den økonomiske oppgangen har avtatt. Dette har vært positivt for USD de siste ukene, og reverserte DXY fra 100 SMA (grønn) på 92, og sendte den høyere til 93 poeng. USD / CHF begynner også å snu høyere, noe som betyr at USD-korrelasjonen til USD / CHF øker. Men SXY er mye nærmere korrelert med USD / CHF generelt, derfor bør vi konsultere den indeksen når vi handler USD / CHF. 

Teknisk analyse – Vil den siste bølgen slutte ved 50 SMA for USD / CHF?

På slutten av 90-tallet gikk USD / CHF høyere, med 50 SMA (gul) som ga støtte under tilbaketrekninger. Men i løpet av 2000-tallet ble USD / CHF ganske bearish, og gikk ned fra 1,83 til 0,71 innen 2011. USD var ganske bearish i løpet av det tiåret, mens CHF var bullish, noe som holdt presset på for dette paret. Glidende gjennomsnitt ble til motstand, med mindre MA, som 20 SMA (grå), som presset prisen lavere når tempoet var sterkt i løpet av 2003-2005, og 50 og 100 SMA ble til motstand når trenden avtok.

 

 La oss se om dette paret vil gjenoppta handel innen dette området eller falle lavere

Det varte til midten av forrige tiår, da kjøpere endelig presset prisen over glidende gjennomsnitt. I løpet av de siste fem årene har de samme markedsføringene endret seg til støtte igjen, noe som ga kjøpere gode handelsmuligheter når prisen trakk seg tilbake til disse markedsføringene. Men kjøpere har ikke vært i stand til å oppnå nye høyder i dette paret siden 2015, og sendte i år prisdykking til under MA igjen. Selv om det å dømme etter prishandlingen de siste ukene, så vel som fra et grunnleggende perspektiv, forventes en reversering høyere de neste månedene, ettersom den amerikanske økonomien holder tempoet i oppgangen sterk, mens Europa og følgelig Sveits går gjennom en annen fase av økonomisk svakhet. DXY begynner også å sprette av 100 SMA, etter å ha trukket seg ned lavere, men denne prosessen virker fullført nå, så den kortsiktige skjevheten bør være bullish for dette paret.      

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map