EUR / CHF-prisvarsel Q4 2020: Vil sporing slutte under 1,10?

Euro fortsetter å miste terreng mot CHF på lengre tidsrammekart, og faller fra rundt 1,90 på 1990-tallet, da den fremdeles ble kalt ECU, til 1.05 tidligere i år, da oppmerksomheten vendte mot trygge havner på grunn av coronavirus. utbrudd. Det ser ut til å være bunnen for nå, selv om dette paret gikk ned til 0,87 da SNB fjernet pinnen for dette paret ved 1.20. Det var en engangssituasjon, men det åpnet døren for at dette paret kunne falle under paritet. Siden midten av mai har vi imidlertid sett at EUR / CHF sporer høyere, ettersom sentimentet forbedret seg i finansmarkedene, men retrace virker ganske svakt, og glidende gjennomsnitt ligger over for å gi motstand rundt 1.10, slik at retrace kan snart slutt, bare noen få uker før utgangen av året.  

Strøm EUR / CHF Pris: $

Nylige endringer i ringprisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager -0,01 -1,0%
6 måneder +0,21 +19,4%
1 år -0,07 -6,5%
5 år -0,06 -5,5%
Siden 2000 -0,53 -49,1%

 

EUR / CHF er et merkelig par, for mens de to valutaene spres på motsatte sider av valutaspekteret, er CHF et trygt tilfluktssted, mens euroen er en risikovaluta til en viss grad, er de to nært knyttet til hverandre , fordi Sveits er midt i eurosonen, og derfor driver mesteparten av sin internasjonale handel i euro. Som et resultat prøver den sveitsiske nasjonalbanken SNB å holde dette paret stabilt, men uten mye suksess så langt. Den griper kontinuerlig inn ved å kjøpe EUR / CHF, for å svekke CHF. Sist gang var i mai i år, som var en av hovedårsakene til reverseringen fra 1.05, og retrace er fortsatt på, men det ser ut til at det snart vil ta slutt, fordi prisen har stoppet de siste ukene og retrace var ikke overbevisende til å begynne med. Så, 1.10 virker som målet for denne tilbaketrekningen, før du går til paritet.    

EUR / CHF-prognose: 4. kvartal 2020      EUR / CHF-varsel: 1 år EUR / CHF-varsel: 3 år 
Pris: 1,08 – 1,10

Pris drivere: COVID-19 i EU, Brexit, Risikosentiment                                                                                      

Pris: 1,70 – 1,75  

Pris drivere: ECB, SNB, Post Brexit, Global Risk Sentiment, Valg etter USA, Global Economic Recovery

Pris: 1,40-1,50

Pris drivere: Markedsstemning, global økonomi, global politikk, ECB, SNB

 

EUR / CHF Live-diagram

EUR / CHF

EUR / CHF-prisforutsigelse for de neste fem årene

Markedsstemning og COVID-19 


Dette paret er ganske påvirket av markedssentimentet; siden Euro og CHF beveger seg i motsatt retning, uansett om risikoen er på eller av. Risikosentimentet har vært negativt siden begynnelsen av 2018, på grunn av handelskrigen mellom USA og Kina, derav den bearish flyttingen ned fra 1.20 de siste to årene. Men følelsen har forbedret seg noe siden mai, ettersom verden åpnet igjen etter 2 til 3 måneders låsing, og eurosonens økonomi begynte å komme seg tilbake. Dette paret har trukket seg høyere opp, som nevnt ovenfor, men følelsen blir mykere igjen nå, med all snakk om den andre bølgen av coronavirus og sporadiske regionale restriksjoner og muligens låsing. Dette hjelper ikke med å forbedre følelsen, så lenge coronavirus og restriksjoner henger over hodet på oss, vil handelsmenn vende seg til trygge havner og EUR / CHF vil gjenoppta sin bearish trend.    

ECB, SNB og eurosonens økonomi 

Sentralbankene var allerede i en lettelsessyklus i fjor, da den globale økonomien avtok. Men de trykket på panikknappen i mars etter koronavirusbruddet, som tvang regjeringer til å stenge grenser. Den europeiske sentralbanken satte refinansieringsrenter til 0,00% og innskuddsrenter til -50%, mens den sveitsiske nasjonalbankens styringsrente ligger på -0,75%. Men de innførte noen ekstreme tiltak, som for eksempel pandemisk nødkjøpsprogram (PEPP) på 1,35 milliarder euro, i et forsøk på å gjøre midler mer tilgjengelige ved å tilby lavere utlånskostnader for europeiske borgere og bedrifter. M3-pengemengden økte drastisk, fra rundt 4% før mars til over 10% i august. Den sveitsiske nasjonalbanken og den sveitsiske regjeringen introduserte også noen store programmer for å hjelpe økonomien i slike tider. Men eurosonens økonomi bremser opp igjen, med tjenestesektoren falt i sammentrekning i september. Dette betyr at ECB vil beholde lettelser, mens den amerikanske økonomien holder rytmen i returen. Dette vil føre til en svakere euro etter hvert, og vil sende EUR / CHF ned. Men SNB fortsetter å gripe inn i markedene og kjøpe dette paret, og de vil gjøre det hvis euroen svekkes, som de har lovet. Så nedgangen vil ikke være for jevn, og jeg håper ikke mange handelsmenn blir fanget av DNB-sprettene.     

EUR / CHF Teknisk analyse – Pullback virker utmattet 

Den tekniske analysen for dette paret er ganske grei. Dette paret har hatt en bearish trend, og vi har prøvd å selge tilbaketrekningene høyere. Nedgangen har vært overhengende siden tidlig på 1990-tallet, da den handlet på rundt 1,90. Den bratteste nedgangen skjedde fra finanskrisen i 2008 til 2011, da dette paret mistet mer enn 60 cent. I januar 2011 så vi en ny bratt nedgang, etter at SNB fjernet pinnen for dette paret klokken 1.20, og sendte det til å krasje lavere til 0,87. Men prisen trakk seg opp igjen, og den har vært over paritet siden den gang – skjønt, det er der EUR / CHF ser ut til å være på vei.

Dette har vært den svakeste retrace i EUR / CHF

I løpet av denne tiden gjorde glidende gjennomsnitt en god jobb med å gi motstand for dette paret under tilbakeslag, og akkurat nå handles prisen rett under 20 SMA (grå) i det månedlige diagrammet. Tilbaketrekningen ser ut til å ha stoppet nå, så det kan like godt være over. Bare i tilfelle 50 SMA (gul) står på 1.10, som er et stort rundt nivå, slik at det ser ut som et bra sted å åpne et langsiktig salgssignal. Selv om den globale økonomien forbedres, noe som også vil føre til at risikosentimentet forbedres i finansmarkedene, vil trygge havner trekke seg tilbake, og EUR / CHF kan nå 1,15, der 100 SMA (lilla) ligger på lur. Men jeg tror at det mest sannsynlige scenariet er at reverseringen vil finne sted rundt 1.10, og den større bearish trenden vil gjenoppta igjen.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector