EUR / INR-prognose Q4 2020: Vil vi se en anstendig tilbakebetaling?

Euro har gått gjennom noen store forstyrrelser siden oppstarten i 2000. Vi har dekket dette i vår økonomiske kalenderseksjon. Det har vært mange påvirkningsfaktorer, som begynte med finanskrisen i 2008, etterfulgt av den greske gjeldskrisen, Brexit og nå coronavirus. Ikke desto mindre har EUR / INR hatt en bullish trend siden Euro ble introdusert i 2000. Verdien på dette paret har mer enn doblet seg siden begynnelsen av 2000-tallet, og kjøpere er fortsatt i full kontroll med dette forexparet. Høydene på 92,35 i 2013 vil trolig bli brutt snart, med det store nivået på 100 som målet for EUR / INR. Imidlertid ser vi et bearish reverserende mønster som dannes på de større tidsrammekartene, som peker på en tilbaketrekning lavere før neste bullish etappe, som sannsynligvis vil starte innen 2022. Hvis tilbaketrekningen utfolder seg i sin helhet, bør prisen falle med rundt 10 cent, fra rundt 87 til 77-78, før de gjenopptok den langsiktige bullish trenden.

Strøm EUR / INR Pris: $

 

Periode Endring (Eur) Endring %
30 dager -0,03 -3,5%
6 måneder +0,04 +4,6%
1 år +0,07 +8,1%
5 år +0,13 +15,1%
Siden 2000 +0,41 +47,7%

 

India er en utviklingsøkonomi som er attraktiv for utenlandske direkteinvesteringer (FDI), og dette bør gi støtte til rupien. Men landet er også en nettoimportør av varer, noe som betyr at mer utenlandsk valuta går ut av landet enn det som kommer inn, slik at etterspørselen etter USD, EUR, CNY, GBP etc. opprettholdes. Dette er en av hovedårsakene til at den indiske rupien har vært baisse i flere tiår, mens den europeiske handelsbalansen derimot er positiv, derav opptrenden i EUR / INR. Rentene er fortsatt til fordel for den indiske rupien, med ECB som holder dem på 0,0% og -0,50%, mens RBI-rentene ligger på rundt 4%, til tross for noen store kutt de siste årene. Men akkurat nå er ikke sentralbankrentene så viktige, siden situasjonen rundt coronavirus og den økonomiske rebounden, kombinert med internasjonal politikk, driver følelsen i markedene, inkludert EUR og INR. INR begynte å få litt styrke i august, etter etterslep sammenlignet med andre risikovalutaer, men stigningen i INR har stoppet opp de siste ukene, og det samme har tilbaketrekningen i EUR / INR.    

 

 

USD / INR-prognose: 4. kvartal 2020       USD / INR-varsel: 1 år USD / INR-varsel: 3 år        
Pris: $ 78 – $ 80 

Prisdrivere: Covid-19, Risk Sentiment, RBI Rates                                                                   

Pris: $ 82 – $ 84  

Prisdrivere: Markedsstemning, økonomisk gjenoppretting, utviklende markeder, USD korrelasjon

Pris: $ 88 – $ 90

Prisdrivere: Prisdrivere: Inflasjon, økonomisk gjenoppretting, utviklingsmarkeder, RBI-tiltak, inflasjon

 

EUR / INR Live-diagram

EUR / INR

EUR / INR Prediksjon for de neste fem årene 

Market Sentiment and Covid-19 

Både den indiske rupien og euroen er risikovalutaer, selv om denne statusen er sterkere i INR, siden India er et stort utviklingsland, som forventes å øke i de kommende tiårene. Men koronavirus-situasjonen og de politiske hendelsene rundt om i verden har gjort fremtiden mindre sikker for slike økonomier, så det kommer an på hvordan hele situasjonen blir i løpet av flere måneder. Det siste tiåret var imidlertid ikke veldig bra for hovedvarer og risikovalutaer. Derfor forventes den bullish trenden i EUR / INR, hvis konverteringskurs ligger på 87, å fortsette for dette paret, men bare etter en lavere tilbaketrekning, ettersom sentimentet har forbedret seg den siste tiden for INR. Risikomidler har hatt fordeler av risikosentimentet i løpet av koronavirus-tidene, og de har gjort noen anstendige gevinster siden mars, men INR har ligget etter. Men det begynner å ta igjen, med EUR / INR som trekker mer enn 3 cent lavere i løpet av august. Imidlertid har tilbaketrekningen stoppet de siste ukene, så det er hvor langt sentimentet tar oss i dette paret. La oss nå se på andre grunnleggende og tekniske detaljer.   

Inflasjon og RBI-policy     

Som vi nevnte ovenfor, er India i motsetning til Kina en nettoimportør. Som et resultat er etterspørselen etter utenlandsk valuta alltid høy, noe som holder rupien under press. Det økende underskuddet i Indias handelsbalanse var en av hovedfaktorene som utløste et krasj i den indiske rupien i 2013, og EUR / INR gjorde rekordhøye den gang, på 92,35. Eurosonen er en nettoeksportør, noe som betyr at den har en positiv handelsbalanse. Med 4% har India, som en utviklingsøkonomi, et høyere inflasjonsmål, mens ECB-målet er rundt 2%, men det er langt fra det for øyeblikket. Som et resultat er rentene fra Reserve Bank of India (RBI) høyere. Nedenfor kan du se ECB- og RBI-kursene per september 2020:      

INR-policypriser

Innskuddsrente:  -0,50%
Hovedrefi-rate:   0,00%
Marginal utlånsrente:   0,25%

 

Kilde: ECB

ECB-renter

 

Repo-rate for policy:   4,00%
Omvendt reporate   3,35%
Marginal stående anleggsrate:   4,25%
Bankkurs:   4,25%
Kilde: RBI

EUR / INR Korrelasjon med Euro og INR

Som vist fra ukentabellen har EUR / INR hatt en bullish trend siden 2000, med noen ganger lavere tilbaketrekninger. Bølgen i 2013 var uvanlig, men det presset stangen høyere for dette paret, som nærmer seg det store nivået på 100. Bevegende gjennomsnitt har ikke vært til stor hjelp på denne stigningen, men 200 SMA (grå) har blitt til støtte siden i fjor, det er her vi planlegger å kjøpe dette paret, hvis det er et spor der nede.

Lavene blir stadig høyere for EUR / INR

På den annen side har Euro-indeksen EXY hatt en bearish trend i seg selv. Glidende gjennomsnitt har heller ikke fungert her, og trenden er ikke en rett linje, men høydepunktene har blitt lavere og siste høyde er fortsatt under siste høyde i 2018. Den siste retrace virker også utmattet nå, etter å ha unnlatt å presse over 120, så nedtrenden vil sannsynligvis fortsette, om enn i et lavere tempo, hvis EU ikke går i oppløsning snart. Dette betyr at den bullish trenden i EUR / INR ikke skyldes selve euroen, men fordi rupien har vært enda svakere i løpet av denne tiden. Så hvis vi handler dette paret, bør vi fokusere mer på den indiske rupien enn på euro.

 

Euroindeksen er på en bearish trend 

 

EUR / INR Teknisk analyse – en tilbakebetaling forventet før angrepet på all-time highs  

EUR / INR startet sitt liv på rundt 45 i 2000, og etter en liten tilbaketrekning i begynnelsen har den hatt en bullish trend siden den gang. Tilbakekallinger har vært systematiske, men kjøpere har fortsatt kontroll. Glidende gjennomsnitt har gjort en god jobb som støtte, med 50 SMA (gule) som holder prisen når nedgangene har vært grunne, og 100 SMA tar sin tur når tilbakeslag har vært dypere.

 

100 SMA har fungert bra som den ultimate støtten

100 SMA (grønn) reverserte prisen opp i 2010, etter en doji månedlig lysestake over den – dette er et bullish reverseringssignal. Så snudde prisen igjen i 2015 og 2017. Den siste retrace lavere var grunnere, og EUR / INR har spratt av 50 SMA siden februar, men den forrige lysestaken fra august stengte som en morgenstjerne, som er et bearish reverseringssignal etter klatringen. Lysestaken i september ser ut som en slags bearish. Dette peker på en mulig tilbaketrekning lavere, til 50 SMA i det minste, eller kanskje 100 SMA. Hvis det skjer, vil vi gå lenge på dette paret, men det er ikke sikkert om vi vil se en slik tilbaketrekning. Vi vil holde dere oppdatert.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me