Euro-prisvarsel for H2 i 2020: Retrace for EUR / USD ser ut til å ha avsluttet klokka 1.20

Euro har hatt en bearish trend mot den amerikanske dollaren siden 2008, og mange analytikere har spådd paritet for EUR / USD, på 1: 1 eller lavere, mange ganger siden 2015, da dette paret var på vei som USD økte høyere, mens problemene i EU var / slutter aldri. Selv om dette paret har motstått paritet, siden det kom opp under 1: 1 de første par årene etter at euroen ble introdusert, i 2001-02. Etter svakheten i 2014-16 så vi en rebound fra 1.03, som tok prisen mer enn 20 prosent høyere i løpet av 2017. Men den bearish trenden gjenopptok igjen, til tidlig i år da den snur høyere opp igjen fra 1.0650, etter å ha dannet noen få bullish reverserende lysestaker på det månedlige diagrammet. Coronavirus-situasjonen har bidratt til å forbedre stemningen rundt Euro, men både det grunnleggende og den tekniske analysen peker på en bearish reversering i dette paret snart, siden det ikke klarte å holde over 1,20 i august. I stedet snudde EUR / USD ganske raskt derfra, noe som antyder sterkt salgspress der oppe, og jeg vil ikke bli overrasket, siden Europa og USA skiller seg fundamentalt, selv om vi vil se nærmere på alle faktorer som påvirker dette paret. i denne EUR / USD-prognosen.

Les den siste oppdateringen på EUR / USD Pris 2021 Værvarsel

 

Strøm EUR / USD Pris: $

Nylige endringer i EUR / USD-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +$ 0,008 +0,6%
6 måneder +$ 0,104 +8,8%
1 år +$ 0,085 +7,2%
5 år $ 0,043 3,6%
Siden 2000 +0,184 dollar +15,5%

EUR / USD

Euro var et modig foretak fra EU fra begynnelsen, og først gikk det nedstrøms mot USD, med EUR / USD som falt til nivåer fra 0,82 til 0,83, men etter hvert som tiåret gikk, fikk Euro tillit og EUR / USD var bullish frem til 2008 og nådde 1,60, også på grunn av nedgangen i USD-indeksen. Men 2008-krisen avslørte svakhetene i eurosonen, med den greske gjeldskrisen, den italienske gjelden og senere politiske hendelser i landet, etterfulgt av Brexit og nå nedfallet fra Covid-19. Euro overlevde den greske krisen godt, men det er fortsatt andre problemer som vil skade Euro, spesielt hvis Italia går mot et Brexit-scenario, noe som vil være til skade for Euro. Det er sant at EUR / USD har hatt fordeler i løpet av COVID-månedene, men gevinsten har i stor grad gått på bekostning av USD, og ​​nå skifter situasjonen, noe som betyr at den nylige tilbaketrekningen til 1,20 bør være over og den større nedturen er vil sannsynligvis gjenopptas snart.    

EUR / USD Prognose Q4 2020: 1.14-1.15 EUR / USD Prognose 1 år: 1.06-1.07 EUR / USD Prognose 3 år: 1: 1?
Prisdrivere: Covid-19 Restriksjoner i Europa, Technicals, USDX korrelasjon Prisdrivere: EUs økonomiske gjenoppretting, brexit, valg etter USA, markedssentiment Prisdrivere: Grunnleggende, politikk i Europa, USD

EUR / USD-prisforutsigelse for de neste 5 årene

Covid-19-situasjonen har vært positiv for EUR / USD, hovedsakelig på grunn av nedgangen i USD, men det nærmer seg slutten nå, som den tekniske analysen nedenfor, i EUR / USD-prognosen, viser. I følge den tekniske analysen vil dette paret gå mot 1,15 og sannsynligvis 1,10 innen utgangen av 2020 eller begynnelsen av 2021, og den grunnleggende analysen støtter også dette scenariet. Oddsen for en vellykket Brexit-tilbakegang med hver dag som går, når vi går mot fristen på slutten av året, forblir den italienske situasjonen et spørsmål som vil bite ganske snart og sende Euro tumbling. Den økonomiske gjenopprettingen etter nedleggelsen avkjøles også raskt, slik at fremtiden ikke ser for lys ut for Euro.   

Er dette slutten på COVID-19 Push for EUR / USD?                      

EUR / USD reagerte ganske bra på spredningen av coronavirus i Europa. Pandemien eksploderte først i Italia, og kort tid etter i Spania mot slutten av februar, og euroen ble bullish i stedet for bearish. Det varte til 10. mars, til tross for at viruset spredte seg over hele Europa, og land som begynte å låse seg etter hverandre. Situasjonen i Europa virket veldig dårlig, med EU som forlot de hardest rammede landene for å klare seg selv på det verste tidspunktet, men EUR / USD samlet likevel opp til 1,15. Imidlertid spredte viruset seg over hele verden og panikk begynte, med handelsmenn som vendte seg til USD som en global reservevaluta. Det var årsaken til reverseringen av EUR / USD fra 1.15 10. mars, som varte til 20. mars, da handelsmenn skjønte at verden ikke ville ta slutt, og markedet vendte seg helt mot USD, som den enorme lange USD. ordrene slapp av fra den innledende panikken, og deretter ble følelsen enormt baisse for USD, og ​​dermed bullish for EUR / USD, som klatret over 1,20 kort til 1. september. Euro hadde også en rolle å spille i denne bullish trenden , med EU som introduserte en rekke programmer for å hjelpe økonomien i eurosonen, til en verdi av 2.364,3 milliarder euro. På toppen av EUR 540 milliarder for arbeidsplasser / arbeidstakere, bedrifter og medlemsland, ble EU-lederne enige om en annen pakke med et beløp på EUR 1824,3 milliarder 21. juli, som kombinerer flerårig finansiell ramme (MFF) og en ekstraordinær gjenopprettingsinnsats, Neste Generasjon EU (NGEU). Målet med pakken er å bidra til å gjenoppbygge EU etter COVID-19-pandemien, og den vil støtte investeringer i grønne og digitale overganger, men på den annen side har alle land også innført ekstraordinære tiltak.

 

Fundamentals og ECB

Den europeiske sentralbanken (ECB) ble først uforberedt da koronaviruspandemien brøt ut. Men de handlet raskt, med den opprinnelige pakken på 750 milliarder euro, som ble økt til 1.350 milliarder euro, som et Pandemic Emergency Purchase Program (PEPP). Det tar sikte på å senke lånekostnadene og øke utlånene i euroområdet. Dette ECB-programmet har som mål å hjelpe europeiske borgere, bedrifter og myndigheter å få tilgang til midler de måtte trenge i disse vanskelige tider. PEPP-programmet kommer på toppen av aktivakjøpsprogrammene som var på plass tidligere. ECB-renter er også rekordlav, med refinansieringsrenter på 0,0%, innskuddsrenter på -0,50% og marginale utlån på 0,25%. De har lovet å ta ytterligere monetære lettelser i fremtiden, hvis eurosonens økonomi svekkes ytterligere eller faller sammen igjen. Det avhenger imidlertid av hvordan situasjonen går i Europa, når det gjelder virus og politikk. Eurosone-økonomien begynte bra å komme seg bra først, ettersom følelsen forbedret seg etter gjenåpningen, noe som hjalp EUR / USD. Men returen var ikke like sterk som nedgangen, så det var ingen V-formet utvinning, og de siste ukene har dataene vist at returen har avtatt, med visse sektorer som fortsatt er i sammentrekning. Hvis det er flere koronavirusbegrensninger på grunn av en andre bølge, som antydet, vil ikke de økonomiske programmene fra EU og ECB hjelpe situasjonen.  

 


Brexit og andre politiske spørsmål i EU

Brexit er en gammel historie nå, selv om den ikke er over ennå. Storbritannia er fremdeles i ferd med å forhandle med EU, før de forlater blokken. Mens hun var på kontoret, klarte Theresa May ikke å få en Brexit-avtale vedtatt av det britiske parlamentet, mens Boris Johnson lyktes i det andre forsøket, etter å ha tatt seg av den irske grensespørsmålet. Men en Brexit-avtale betyr ingenting uten en handelsavtale mellom EU og Storbritannia. Begge sider forhandler fremdeles om en handelsavtale, men med coronavirus og den økonomiske nedgangen fra lockdownene i sentrum, har Brexit vært i skyggen. Skiltene er ikke veldig positive, så oddsen for en handelsavtale er rundt 50-50. Hvis de ikke kommer til en avtale, tar Brexit-avtalen Storbritannia ut av EU uten avtale, noe som vil bety toll på begge sider. Selv om dette ikke vil være like skadelig for økonomien i eurosonen som det vil være for Storbritannia, vil et slikt scenario definitivt være negativt for Euro. I tillegg er ikke hele coronavirus-situasjonen gunstig for EU-politikken. Protester har brutt ut i store europeiske land, og mange gamle frakker i politikken vil bli erstattet av nye politikere. Mateo Salvini utgjør en trussel mot euroen hvis han kommer tilbake til makten i Italia, noe som er veldig sannsynlig. Han er heller ikke veldig glad i EU, og det er blitt dannet et Ital-exit-parti, i likhet med Brexit i Storbritannia, som trolig vil stå sammen med Salvini i neste valg. Alt dette er negativt for Euro, så jeg ser ingen positive hendelser for Euro fra den europeiske politiske scenen.   

EXY – EUR / USD Korrelasjon

Ser vi på Euro-indeksens EXY-diagram, så langt tilbake som det går, til rundt 2007, virker det ganske likt EUR / USD-diagrammet. Dette skyldes også delvis at USD står for en stor del av vekten i kurven med valutaer der euro veies. I løpet av 2000-tallet var EXY-indeksen på en bullish trend, i likhet med EUR / USD. Men den snudde like over 160 poeng under finanskrisen i 2008. EXY var veldig volatil, noe som ga noen store tilbakegang, etterfulgt av raske reverseringer høyere. I 2014 så vi det krasje lavere, etter at forrige ECB-president, Mario Draghi, sa at de ville gjøre alt som trengs for å hjelpe økonomien i eurosonen. Denne indeksen falt under glidende gjennomsnitt, og den har holdt seg der siden. Spesielt 100 SMA har blitt den ultimate støtten for EXY på det månedlige tidsrammediagrammet. Dette glidende gjennomsnittet ga motstand tidlig i 2018, etter tilbaketrekningen fra nedturen, og det virker som om det også gir motstand akkurat nå. Vi vil utvide det videre i den tekniske delen nedenfor. Til tross for at den er negativt korrelert, er DXY-indeksen derimot ikke like god med EUR / USD som EXY. 100 SMA gir støtte for DXY nå, men prisen snur seg langt opp i 2018. Så, USD-indeksen er ikke like nært korrelert med EUR / USD som Euro-indeksen, men det er fortsatt verdt å se hvis du handler EUR / USD på lang sikt.    

Euroindeksen fortsetter nedturen

Euroindeksen fortsetter nedturen

100 SMA har ikke tidligere støttet USD-indeksen

100 SMA har ikke fungert som støtte for USD-indeksen tidligere

Teknisk analyse – Er 100 SMA som snur EUR / USD Bearish Again

Forløperen til Euro, før den ble introdusert, var ECU; det er grunnen til at karthistorikken går lenger tilbake enn 2000. ECU var på en bearish trend fra 1995, så euroen startet livet på baksiden av foten klokka 1,00, og falt videre til januar 2003, da den gjorde den store reverseringen på 0,82 – 0,83. Kjøpere løp inn i 50 SMA (gul) på det månedlige diagrammet, som ble fra motstand til støtte, det ble til slutt ødelagt, og EUR / USD hadde presset høyere, til 1,60, innen 2008. Under den bullish trenden ble glidende gjennomsnitt endret til støtte, med først 100 SMA (grønn), og deretter 50 SMA som tar sin plass, ettersom trenden økte tempoet.

EUR / USD bør gjenoppta sin baisse trend snart etter å ha sviktet på 100 SMA

Men finanskrisen i 2008 snudde dette paret lavere, og sendte Euro krasj mot USD, slik det var tilfelle med de fleste risikovalutaer. 50 SMA ble brutt, noe som var et tegn på at glidende gjennomsnitt hadde mistet viktigheten, ettersom både støtten og trenden endret seg. 200 SMA (grå) holdt som støtte et par ganger, en gang i 2010 og en gang i 2012, men det ble til slutt brutt etter hvert som USD utviklet seg høyere, og de glidende gjennomsnittene ble til støtte. En base dannet ved 1.0330 og EUR / USD snudde seg høyere, men det viste seg bare å være et spor, som endte på 1.2550-tallet, der 100 og 200 SMA ga motstand. Selgerne ga opp og prisen ble bearish igjen, med 50 SMA som presset prisen ned når den gikk ned. Etter låsemånedene og noen lysestaker, som dojier og hamre, ble situasjonen forbedret for dette paret, og det har vært bullish siden den gang. 50 SMA er ødelagt, men 100 SMA står som motstand, til tross for at prisen har beveget seg over den i noen tid. Det ser nå ut til at dette vil være en annen sporing som nærmer seg slutten, og kjøpere viser stor svakhet for øyeblikket, ettersom prisen snur ganske raskt fra over 1.20. Men jeg antar at 1,20 var målet for kjøperne. Det store nivået ble tydeligvis gjennomboret, noe som så ut til å stoppe jakt, noe som vanligvis er tilfelle for disse store nivåene. Selv om, som nevnt, reverseringen var rask, noe som peker på en større bearish reversering til 1,15 først etter at støtten ved 1,17 er brutt, deretter 1,10 og kanskje lavere, hvis det er en klar vinner i det amerikanske valget..

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map