GBP / AUD Prisvarsel Q4 2020: Bouncing in a Triangle

På slutten av 1990-tallet og begynnelsen av 2000-tallet var GBP ganske overvurdert i forhold til AUD, men over tid har [[GBP / AUD]] – valutakursen beveget seg lavere og mistet over halvparten av verdien på et tidspunkt og bundet til 1,43 -44 i 2013-2014, etter en tiår lang nedadgående trend. Dette representerer en nedgang fra 3,04 i 2011. Siden den gang har kjøperne kommet tilbake til scenen, siden GBP / AUD gir høyere nedturer, men på den annen side blir også høydepunktene lavere, som man kan se i månedlig diagram. Dette indikerer usikkerhet i det lange løp, men trekkene blir mindre alvorlige, med kursen mot spissen av trekanten i GBP / AUD.

Strøm GBP / AUD Pris: $

Nylige endringer i ringprisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +0,01 +1,0%
6 måneder -0,20 -10,5%
1 år +0,02 +1,0%
5 år -00.33 -15,3%
Siden 2000 -1.18 -39,0%

 

Både GBP og AUD er ganske ustabile, men GBP tar overtaket, spesielt siden Brexit. Så langt tilbake som diagrammet viser, har GBP / AUD imidlertid aldri manglet volatilitet. Dette er faktisk et av de mest ustabile valutaparene der ute, sammen med GBP / JPY og en håndfull andre par. Det som er interessant i dette paret, er det faktum at mens andre par er drevet av grunnleggende, og tekniske indikatorer brukes som handelsnivå, følger prisen her det tekniske bildet, nemlig trekanten og glidende gjennomsnitt, og grunnleggende funksjoner tjener bare til å flytte prisen mellom de tekniske indikatorene. Aussie hadde nytte av den store utvidelsen av den kinesiske økonomien på 2000-tallet, mens Brexit sendte dette paret ned etter 2016. For øyeblikket driver coronavirus følelsen for dette paret.. 

 

GBP / AUD-prognose: 4. kvartal 2020      GBP / AUD-varsel: 1 år GBP / AUD-varsel: 3 år     
Pris: 2,0 – $ 2,3 

Pris drivere: Brexit, COVID-19-tiltak i Australia, Risikosentiment, teknisk informasjon

Pris: 1,70 – 1,75  

Pris drivere: Post Brexit, Global Risk Sentiment, Valg etter USA, Global Economic Recovery

Pris: 1,40-1,50

Pris drivere: Handelsforhold mellom EU og Storbritannia, markedssentiment, global politikk

 

GBP / AUD Live-diagram

GBP / AUD

GBP / AUD Prisforutsigelse for de neste 5 årene

COVID-19 og Kina for AUD 

Som nevnt ovenfor er Australia en nær handelspartner i Kina, etter å ha dratt fordel av den økonomiske boom der borte. Eksport til utlandet, hovedsakelig til Kina, har hjulpet den australske dollaren siden 2000, ettersom den kinesiske økonomien har vokst. Handelsforholdene med Kina har bidratt til å forbedre stemningen for AUD igjen siden mars, da Kina begynte å legge COVID-19-pandemien bak seg, mens den akkurat startet for resten av verden. Men handelskrigen mellom USA og Kina, som forøvrig fortsatt er på farten, er ikke veldig gunstig for den australske økonomien og AUD. Hvis Donald Trump vinner valget i november, forventes handelskrigen å fortsette. 


Forresten, Australia var et av landene som minst ble rammet av coronavirus, og det ble ikke berørt av lockdown først. Det var positivt for AUD, og ​​som et resultat har Aussie blitt ganske bullish siden mars, med AUD / USD som økte rundt 19 cent fram til september. GBP / AUD mistet rundt 25 cent i løpet av denne tiden. Men så ble restriksjonene implementert, og Aussie begynte å vise tegn på svakhet, derav sprett fra bunnlinjen i trekanten i september, som vi vil forklare i seksjonen for teknisk analyse nedenfor.

Brexit og COVID-19 i Storbritannia

I Storbritannia virker ikke coronavirus-situasjonen veldig lovende for bedrifter som ønsker å lage planer for fremtiden. Da koronaviruset begynte å spre seg i Storbritannia, nektet Boris Johnson først låsing, men han begynte deretter å støtte dem etter å ha blitt offer for viruset selv. Storbritannia så noen alvorlige lockdowns fra mars til mai, og økonomien gikk gjennom en stor sammentrekning, men da spratt den tilbake etter gjenåpningen. Akkurat nå holder den britiske økonomien opp tempoet, og tjenestene har ikke falt i sammentrekning som de har gjort andre steder i Europa, noe som er et godt tegn, ettersom den globale økonomien bremser opp igjen. Men trusler om kontinuerlige lockdowns skader den økonomiske følelsen og GBP. Brexit-situasjonen virker heller ikke så positiv, ettersom Storbritannia kanter nærmere et Brexit-scenario uten handel, med begge sider som holder fast i sine posisjoner, mens klokken fortsetter å tikke. Selv om de kom sammen, ville de trenge år for å nå en handelsavtale, noe som er en veldig komplisert sak. Så 2021 burde være bearish for GBP, men det tekniske og grunnleggende er kanskje ikke alltid enige, så la oss se på det tekniske bildet.   

Teknisk analyse – Vil GBP / AUD respektere trekanten?

[[GBP / AUD]] handlet over $ 3 tilbake i 2000, etter en sterk bullish trend som begynte i 1996. Men 2000-tallet var et forferdelig tiår for dette forexparet, siden GBP mistet betydelig verdi mot AUD og over styret etter finanskrisen i 2007. 200 SMA (lilla) ga litt støtte i midten av tiåret, men etter at 100 SMA (grønn) ble til motstand på det månedlige diagrammet, akkumulerte trykket til nedsiden i dette paret, og det krasjet lavere til 2013 og falt til 1,44. Dette betyr at GBP / AUD mistet mer enn halvparten av verdien under nedgangen, men den ble deretter høyere, og til slutten av 2015 steg paret.

 

100 SMA har blitt til støtte nå på det månedlige diagrammet

Imidlertid har 200 SMA blitt til motstand denne gangen, og avviste dette paret, som ble bearish etter å ha dannet noen få hammerlysestaker under det glidende gjennomsnittet, og signaliserte en bearish reversering. Selgere presset prisen lavere, men de kunne ikke gjenoppta den større bearish trenden. De høyere lavpunktene i 2016 drepte håpet om et ytterligere bearish trekk. Prisen rykket over $ 2 igjen tidlig i år, men coronavirus-utbruddet gjorde AUD ekstremt baisse frem til september, og prisen falt tilbake. Men den stigende trendlinjen og 50 og 100 SMA-er var for mye, noe som fikk prisen til å trekke seg tilbake over glidende gjennomsnitt. Denne lysestaken fra september og selve trekanten indikerer en bullish reversering nå, og det er veldig sannsynlig at GBP / AUD vil sprette til toppen av trekanten på rundt $ 2 til slutten av 2020. Men da vil prisen trolig snu ned og bryt trekanten til nedsiden, da Storbritannia drar ut av EU uten handelsavtale.    

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector