GBP / JPY-prisvarsel 4. kvartal 2020: Nedturen har gjenopptatt

Å være et av de mest ustabile forexparene, [[GBP / JPY]] fortsetter å tilby noen gode handelsmuligheter. Volatiliteten har redusert siden 2016, sammenlignet med før den perioden, men den er fortsatt enormt høy, sammenlignet med andre par. Bare i september så vi en tilbakegang på nesten 10 prosent, da 50 SMA (gul) avviste prisen etter post covid retrace. Så det virker som den større bearish trenden som startet i juli 2017 gjenopptas igjen, og glidende gjennomsnitt har blitt til motstand på det månedlige diagrammet. Dette paret har fortsatt noen anstendige støttenivåer å se frem til, en under 125 og en annen på 117, hvor den tekniske analysen peker for dette paret, selv om det grunnleggende er litt mer komplisert.

 Strøm GBP / JPY Pris: $

Nylige endringer i GBP / JPY-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +1.32  +0,1%
3 måneder +1.40 +0,1%
6 måneder +1.30 +0,1%
1 år +4.13 +3,0%
5 år -46.02 -33,6%

 

JPY har hatt nytte siden 2017, spesielt etter 2008-krisen og Brexit, ettersom følelsen forverret seg i finansmarkedene, og den japanske yenen er en sikker havnevaluta. GBP derimot er en risikovaluta som går i motsatt retning, derav den høye volatiliteten i dette paret. GBP har hatt en bearish trend siden 2016, siden Brexit-avstemningen, og følelsen har vært litt negativ på grunn av Brexit og handelskrigen mellom USA og Kina, som har kommet Yen til gode. Vi har utstedt ganske mange valutasignaler, og selger dette paret under tilbaketrekning høyere i løpet av denne tiden. Coronavirus gjorde ting mer komplisert, og sendte dette paret krasjet rundt 25 cent lavere fra desember til mars, og reverserte deretter høyere til september, men trykket er fortsatt på nedsiden for GBP / JPY, som diagrammene viser.   

Dashvarsel: Q4  Dashvarsel: 1 år Dashvarsel: 3 år
Pris: $ 135 – $ 140

Prisdrivere: Brexit, risikosentiment, amerikanske valg, Covid-19

   

Pris: $ 40 – $ 45 

Prisdrivere: Post Brexit, markedssentiment, tekniske indikatorer, BOE

    

Pris: $ 180 – $ 200

Prisdrivere: Handelsrelasjoner mellom EU og Storbritannia, global politikk, grunnleggende prinsipper i Storbritannia, BOE

GBP / JPY Live-diagram

GBP / JPY

 


EUR / INR Prediksjon for de neste 5 årene

Brexit og Covid-19

Storbritannia er på vei mot en blindgate angående brexit; Boris Johnson inngikk en Brexit-avtale med EU i fjor, etter at Theresa May ikke klarte å få en på to år. Men Brexit-avtalen betyr ingenting uten handelsavtalen, som det ser ut til å bli stadig vanskeligere å nå, ettersom fristen nærmer seg raskt. Hvis de ikke får en avtale innen 31. desember, vil følelsen rundt GBP bli enda mer negativ, men markedene vil finne ut av dette innen året, ut fra kommentarene fra EU- og UK-tjenestemenn. Akkurat nå er sjansene for en handelsavtale ganske lave, derav den bearish reverseringen i september. Coronavirus-situasjonen ser heller ikke så bra ut, med Storbritannia å sette utgangsforbud etter kl. 22.00, noe som vil skade nattelivet og restaurantvirksomhetene over hele landet. Så når vi ser på situasjonen fra GBP-siden, virker det bearish for nå.

Inflasjon og RBI-politikken

JPY, derimot, er en sikker havnevaluta, og den hadde godt av den svekkende følelsen i september, da den globale utvinningen etter gjenåpningen også begynte å svekkes. Gjenopprettingen ser ut til å gå bra i USA, men Europa og andre økonomier over hele verden mykner betraktelig, spesielt med coronavirus hengende over hodet på oss. Dette vil fortsette å dempe følelsen i finansmarkedene og gi støtte til de sikre havnene. Japans statsminister Shinzo Abe avskjed i september hjalp også JPY, ettersom risikosentimentet fikk en ny hit. Bank of Japan holder renten på -0,10%, og det er ingen forventninger om at de vil bli kuttet ytterligere, noe som vil opprettholde status som safe haven for dette paret.    

GBP / JPY teknisk analyse – Den Bearish-trenden er fremdeles på plass, etter avvisningen av 50 SMA

 

Trykket er fortsatt på baksiden av det månedlige diagrammet

GBP / JPY var bullish fra midten av 1990-tallet til juli 2007, da de gode tidene for dette paret offisielt ble avsluttet. Glidende gjennomsnitt, som ga støtte under opptrenden, ble brutt, og 50 SMA (gul) ble til motstand på det månedlige diagrammet. Prisen spratt av 100 SMA (grønn) den gang, men 50 SMA stoppet sprett, og den globale finanskrisen sendte dette paret til å krasje nesten $ 1 lavere og mistet nesten halvparten av verdien. Etter den greske gjeldskrisen i 2011-12 så vi en anstendig tilbaketrekning høyere, men det endte i 2015, og den bearish trenden gjenopptok igjen. Nedadgående trend fortsetter for dette paret, etter at 50 SMA har avvist prisen to ganger de siste to årene, men støttesonene rundt 125 og 117 er fortsatt.

 

Vil vi se en tilbakeføring til 100 glatte MA igjen?

På det ukentlige diagrammet ga 50 SMA støtte under opptrenden før 2007, men da ble 50 SMA til motstand da prisen krasjet ned. Tempoet i nedadgående trend har avtatt, men presset forblir på nedsiden, ettersom høyder stadig blir lavere på den ukentlige tidsrammen. Nylig har det 100 glatte glidende gjennomsnittet (grå) blitt motstand for dette paret, og avviste prisen den første uken i september, etter en opp ned-hammerlysestake, som er et bearish reverseringssignal. [[GBP / JPY]] ble lavere igjen og mistet nesten 10 cent, men i den siste uken i september så vi et bullish signal, som er hammerlysestaken nederst, og i forrige uke snudde prisen igjen. Så vi prøver å se hvor denne siste bullish retrace vil ta GBP / JPY. Hvis 100 glatt MA gir motstand igjen, kan vi åpne et langsiktig salgssignal.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector