GBP-prognose H2 2020: The Retrace virker over for GBP / USD

Det britiske pundet (GBP) har vært veldig ustabilt de siste årene, med alt som har skjedd i Storbritannia, og gitt volatiliteten i USD i år, har GBP / USD blitt til et av de mest ustabile parene i forex, med en rekkevidde på 19 cent så langt i år. Bare den GBP / JPY har overgått volatiliteten til GBP / USD, med en rekkevidde på 21 cent, men det paret inkluderer også GBP, noe som betyr at volatiliteten i GBP-par hovedsakelig har kommet fra GBP. GBP / USD krasjet lavere i 1. kvartal 2020, slik de fleste valutakursene gjorde, men det har gjort et ganske comeback siden mars, og virker ganske bullish akkurat nå, og det har vært en rekke vellykkede valutasignaler i løpet av denne tiden. Men vil dette bullish momentum fortsette, og i så fall hvor lenge? Generelt er det mange usikkerheter i finansmarkedene for øyeblikket, men usikkerheten er enda høyere for GBP / USD, da det også vil bli påvirket av Brexit-prosessen. Så la oss bruke denne GBP / USD-prognosen for å se på alle faktorene som sannsynligvis vil påvirke GBP i nær fremtid..

Les den siste oppdateringen på GBP / USD Pris 2021 Værvarsel

 

Strøm GBP / USD Pris: $

Nylige endringer i GBP / USD-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +$ 0,027 +2,0%
6 måneder +$ 0,057 +4,3%
1 år +0,124 dollar +9,3%
5 år 0,198 dollar 12,9%
Siden 2000 -$ 0,279 -17,2%

 

GBP / USD

GBP / USD har hatt en bearish trend siden september 2008, etter å ha gjort en rask reversering under den globale finanskrisen og krasjet rundt 75 cent lavere fra toppen. Høydepunktene har blitt lavere for dette paret, mens lavene også har blitt lavere, noe som viser at selgerne forblir i kontroll i det lange løp. Grunnleggende har vært på motsatt side av GBP / USD, med Brexit-usikkerheten som tynger britiske Sterling, mens handelen mellom USA og Kina har hjulpet USD, tilført drivstoff til det bearish trekket, og sendt dette paret til 1.1410 i mars i år, da koronavirusepidemien spredte seg i Europa og Storbritannia. Men siden mars har vi sett en økning på nesten 20 cent, hovedsakelig drevet av reverseringen i GBP-indeksen (BXY). Men usikkerheten er fortsatt høy for GBP, av en rekke årsaker, og jeg ser oppsiden begrenset for GBP / USD. De tekniske diagrammene peker på ytterligere gevinster etter bruddet på 50 SMA på det månedlige diagrammet, men stigningen vil sannsynligvis slutte på et tidspunkt. Det kan imidlertid ta flere måneder før reverseringen kommer og den større bearish trenden å gjenoppta. 

GBP / USD Prognose 4. kvartal 2020: 1.40 GBP / USD Prognose 1 år: 1.25-26 GBP / USD Prognose 3 år: 0,55-0,60
Pris drivere: Forbedret risikosentiment, teknisk analyse, Bearish USD Momentum Pris drivere: Etter amerikanske valg, Post Coronavirus, økonomisk gjenoppretting, EU-UK Trade Deal? Pris drivere: Fundamentals in UK, DXY Correlation, Global Sentiment, Post Brexit

GBP / USD-prisforutsigelse for de neste fem årene

Som med de fleste land over hele verden, har den globale handelskrigen svekket veksten i Storbritannias økonomi de siste to årene, noe som også har avveket følelsen for risikovalutaer, for eksempel GBP. Men det er en annen grunn til nedgangen i GBP; usikkerheten som følge av Brexit-prosessen etter “Leave” -stemmingen i 2016. På toppen av det må GBP-handelsmenn takle volatiliteten som følge av COVID-19-pandemien, som sendte alle valutaene dykker lavere mot USD, og ​​deretter bølgende opp igjen. Akkurat nå er følelsen positiv og GBP / USD kjører på denne bølgen, men ingen vet når de to store hendelsene som påvirker GBP, nemlig coronavirus og Brexit, vil komme til en slutt, og dette bør holde GBP bearish generelt . Men de siste månedene i 2020 vil vi sannsynligvis få en ide om hvor GBP / USD kan være på vei neste år, siden det amerikanske valget og slutten på Brexit-forhandlingene er planlagt i november-desember.     

Hvordan vil Brexit ende? 

Siden folkeavstemningen har Brexit vært på berg og dalbane. Theresa May, som overtok som statsminister etter Brexit-avstemningen i 2016, implementerte påkallingen av artikkel 50 i mars 2017. Hun klarte imidlertid ikke å få mer støtte fra velgerne under valget i juni 2018, men hennes etterfølger Boris Johnson, som vant med klart flertall, presset seg frem med Brexit og gjorde det klart at Storbritannia ville være ute, avtale eller ingen avtale. EU og Storbritannia kom til enighet med hensyn til tilbaketrekningsloven, men de trenger fortsatt å ratifisere en handelsavtale før utgangen av 2020, ellers vil Storbritannia ende opp med å betale toll for eksport til EU og omvendt. Storbritannia er mye mer påvirket av EUs eksport, siden den eksporterer rundt 300 milliarder pund årlig, noe som utgjør 43% av all britisk eksport, mens eksporten fra EU til Storbritannia utgjør en mye mindre del. Fra september 2020 er det fremdeles ingen klarhet i om en avtale vil bli ratifisert, spesielt siden coronavirus har tatt all oppmerksomhet og verden endrer seg raskt. Men i tilfelle en handelsavtale, bør GBP vokse i noen måneder, sannsynligvis i løpet av Q1 og Q2 i 2021. Så i tilfelle avtale, bør GBP / USD bli bullish tidlig i 2021, men det vil også avhenger av det amerikanske valget, som vil bli avholdt i november. Hvis Donald Trump blir gjenvalgt, vil det bety slutten på koronavirusbegrensninger i USA, og følelsen for USD vil bli enormt bullish som et resultat, noe som igjen kan føre til at GBP / USD slutter lavere generelt. Men handelsavtalen bør være et positivt element for GBP på sikt, spesielt mot andre valutaer. Hvis Storbritannia ender opp med å forlate EU uten en avtale, vil det legge en ekstra belastning, på toppen av den eksisterende økonomiske krisen, den negative følelsen som følge av koronavirus og forskjellige andre faktorer, og den bearish trenden vil gjenopptas for GBP. Men vi må holde øye med EU / UK-forhandlingene i denne forbindelse, og handle deretter.    

COVID-19 og gjenåpningen Send GBP / USD høyere

Coronavirus begynte å spre seg i Storbritannia litt senere enn det gjorde i andre europeiske land, som Italia og Spania. Statsminister Boris Johnson nektet å håndheve tiltak i begynnelsen, men etter å ha fått viruset selv, sluttet han seg til flertallet av andre land, og satte landet i lockdows, noe som sendte økonomien i en dyp resesjon. Storbritannias økonomi var allerede i trøbbel på grunn av den globale økonomiske nedgangen de siste årene, og som et resultat av Brexit. GBP var på en bearish trend, men nedgangen økte tempoet i de tidlige stadiene av COVID-19-pandemien, i februar og mars, fra en høyde på 1,35 i desember i fjor, til 1,14 innen midten av mars, som var en av de største fallene i store valutaer. Men situasjonen har endret seg for GBP siden den gang, som den har gjort for alle risikomidler, for eksempel aksjemarkedene. Alle regjeringer har kastet alt de kan inn i økonomien, for å prøve å hjelpe den med å komme seg fra en av de dypeste og merkeligste nedgangstidene noensinne. Dette har hjulpet både risikosentimentet og GBP. Den britiske regjeringen har introdusert flere gjenopprettingspakker til en verdi av rundt 400 milliarder pund, hjulpet av Bank of England (BOE), for å gjennomføre operasjonene, som obligasjonskjøp, gjeldslettelse og forretningslån, og dette har også spilt en rolle i å hjelpe i disse krisetider. BOE har kuttet renten til 0,10%, mens den økte “Asset Purchase Facility” til £ 745 milliarder. COVID-19-pakkene og gjenåpningen av den globale økonomien har hatt store effekter på den britiske økonomien. De fleste sektorer er for fullt nå, og fremdriften er i gang for Storbritannia, i motsetning til i Europa hvor økonomien har svekket seg etter det sterke hoppet i mai og juni. Storbritannias kjerne-KPI (Consumer Price Index) økte til 1,8%, PMI for produksjon økte til 55,3 poeng i august og Services steg til 60,1 poeng, noe som betyr et stort ekspansjonstempo. Brittenes penger holder seg i landet i sommer på grunn av reisebegrensninger, derav økningen i tjenester. Så den britiske økonomien ser fremdeles ut til å være robust og gjenoppretter bedre enn sine europeiske kolleger. Det er grunnen til at opptrenden i EUR / GBP endte i juli, mens valutaparet i august trakk seg lavere. GBP / USD, derimot, er fortsatt ganske bullish etter å ha hevdet alle tapene siden starten på COVID-19-problemene.    

BXY – GBP / USD Korrelasjon


Sammenligning av månedskartene for GBP-indeksen – BXY og USD-indeksen – DXY, er likhetene med GBP / USD månedlig tidsramme større for GBP-indeksen. Indeksen viser bare historien frem til 2009, men likevel er bildet i begge nesten identisk fra da av. Fra 2010 til juli 2014 handlet BXY sidelengs, innenfor et 200-punktsintervall mellom 148 og 168, mens GBP / USD også handlet innenfor et 20-prosentintervall, fra 1,48 til 1,68. Dette ble fulgt av en nedgang til 120 poeng i DXY, mens GBP / USD falt til 1,20.  

 

Det første målet for BXY er på 140 poeng

50 SMA (gul) holdt prisen i begge diagrammer nede fra 2015, men siden desember i fjor har 50 SMA mistet viktigheten som motstandsindikator, siden prisen har beveget seg over den to ganger og har holdt seg der, uten å se tilbake . I DXY var det 100 SMA (grønn) som ga motstand i første halvår i fjor, og deretter ble det støtte. Imidlertid har prisen beveget seg under det glidende gjennomsnittet for nå, men det gjenstår å se om den vil klatre tilbake over den. Så vi må følge GBP-indeksen nærmere enn DXY, for å handle GBP / USD, siden BXY er veldig nært korrelert til GBP / USD.   

Den bullish trenden er i fare for USD-indeksen       

Teknisk analyse – Vil GBP / USD nå 100 MA på 1.140?

 

 50 SMA er brutt igjen

Ser vi på det månedlige diagrammet for GBP / USD, ser vi at det ser ut som de fleste varer, for eksempel olje og kobber, og andre risikovillige eiendeler. Fram til 2007 hadde dette paret en bullish trend og nådde rekordhøyder da det klatret over 2.10, men da krasjet det, og det har hatt en bearish trend generelt, til tross for noen anstendige tilbaketrekninger høyere. Prisen dannet noen doji-lysestaker i 2009, etter det store krasj fra GFC, men glidende gjennomsnitt ble til motstand på det månedlige diagrammet, og dette paret har holdt seg under dem siden. 50 SMA har gitt motstand de siste årene, som vi nevnte ovenfor, men det glidende gjennomsnittet er brutt nå, og prisen går høyere når DXY synker, så det månedlige diagrammet peker til mer bullish momentum til 100 SMA (grønn) klokka 1.40.

 

 Oppsiden er åpen på det ukentlige diagrammet nå

På ukekartet GBP / USD ser bildet også ganske bearish ut, fra 2014, med prisen som ligger under glidende gjennomsnitt fra 2015, spesielt 200 SMA (grå), som har gitt anstendig motstand. Men prisen steg over det glidende gjennomsnittet i juli, og det ser ut til at de 20 SMA-ene ble omgjort til støtte umiddelbart. Prisen spratt høyere den siste uken i august, da USD-indeksen gjenopptok sin tilbakegang. Dette peker også på ytterligere gevinster for GBP / USD, sannsynligvis til slutten av året, da det amerikanske valget er over og Brexit er fullført, sannsynligvis uten en handelsavtale, i hvilket tilfelle den større bearish trenden vil gjenoppta.    

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector