GBP / USD Prisforutsigelse for 2021: Går det etter 1,4350?

GBP / USD – Sammendrag av prognoser

GBP / USD Værvarsel: H1 2021 Pris: $ 1,3900 – $ 1,4700 Prisdrivere: Nedadgående Trendline Breakout, Bullish Engulfing Candles, MACD & RSI Crossover GBP / USD Værvarsel: 1 års pris: $ 1,4700 – $ 1,5010 Prisdrivere: Svakere dollar midt i COVID-19-basert stimulans, synkende trekantutbrudd, 50 EMA-crossover GBP / USD Værvarsel: 3 år Pris: $ 1,3500 – $ 1,4300 Prisdrivere: Svak økonomisk vekst i Storbritannia, bearish correction, trendline motstand, overkjøpt indikasjon

I det siste har det vært noen solide bullish bevegelser i det britiske pundet (GBP), som så GBP / USD-paret sveve fra 1,2800-området, og handlet til 1,3900, med en vekstspurt på 6,64% de siste seks månedene. Sterling har gått høyere mot den amerikanske dollaren de siste månedene, midt i den vellykkede Brexit-handelsavtalen mellom Storbritannia og EU. Den friske styrken i Sterling kan også tilskrives den enorme distribusjonen av koronavirusvaksiner i Storbritannia, noe som økte forventningene om en retur til normal økonomisk aktivitet..

I 2020 forårsaket koronaviruspandemien et brått fall i prisen på GBP / USD, spesielt i første kvartal. GBP / USD-paret falt til det laveste nivået siden finanskrisen i 2009, da lockdown ble introdusert for å dempe spredningen av viruset, og påvirket økonomisk aktivitet i Storbritannia sterkt. I andre og tredje kvartal 2020 begynte imidlertid prisen på GBP / USD å stige, midt i en bullish korreksjon og lette låsingsrestriksjonene i Storbritannia. I begynnelsen av 2021 rykket GBP / USD-paret høyere da Storbritannia endelig tok permisjon fra EU, med en handelsavtale i januar, og ble igjen en uavhengig nasjon. Dette så at GBP / USD-parprisene nådde sitt høyeste nivå siden mai 2018, på 1.37586.

Gjeldende pris GBP / USD:GBP / USD $

 

Nylige endringer i GBP / USD-prisen

Periode Endre ($) Endring (%)
30 dager +0,0283 2,07%
6 måneder +72.46 66,86%
1 år +114,73 173,54%

 

GBP / USD Prisforutsigelse for de neste 5 årene

På kort sikt antyder de tekniske indikatorene at markedet forblir konsolidert ettersom den relative styrkeindeksen (RSI) ennå ikke har bekreftet bruddet over 1,3700-nivået mot amerikanske dollar. Ifølge Commerzbank fra Tyskland kalte analytikerne bruddet på GBP / USD over 1,3700-nivået i januar som et mulig falskt brudd ettersom det var for tidlig, og også fordi RSI ikke bekreftet bruddet høyere ennå. Derfor mistenker markedet at GBP / USD-paret vil konsolidere seg ytterligere på kort sikt. På lang sikt spådde Commerzbank at GBP / USD-paret siktet seg mot 2018-toppen over 1.4377-nivå for å nå i 2021. Fra Citibank-analytikerne er prognosen for første kvartal 2021 laget for GBP / USD å nå 1,3800 nivå og for andre kvartal foreslo banken en prognose for at valutaparet GBP / USD skulle nå 1,40 nivå på lang sikt. Analytikerne av en britisk high-street långiver HSBC sa at utsiktene for British Pound ikke var lovende etter deres syn på grunn av den bredere underliggende strømningsdynamikken. De fortalte klienter fra sin kommersielle og investeringsbankenhet at British Pound vil slite i løpet av 2021. Inntil nå har det britiske pundet hatt en blandet bevegelse ettersom valutaen har økt omtrent 0,70% mot Euro og omtrent 0,18% mot amerikanske dollar. Sterling har imidlertid tapt mot norske kroner, newzealandske dollar og australske dollar. Ifølge HSBC syntes det haussehåpene som ble utløst på grunn av optimismen etter signeringen av en avtale mellom Storbritannia og EU å være uthvilt på grunn av den langsiktige posisjonen for undervekt. Kort fortalt opprettholdt HSBC et syn på det britiske pundet som en underpresterende blant G10-valutaene i 2021. Med tanke på det grunnleggende og tekniske, ser den britiske økonomien ut til å komme seg de neste årene, men den amerikanske økonomien er sannsynligvis også stabilisert. på baksiden av COVID19-likviditetsinjeksjoner, og vi kan derfor forvente at GBP / USD-paret vil handle i området 1.3500 – 1.5000 i løpet av de neste fem års perioden, da det ikke forventes noe eksepsjonelt her.

GBP / USD Faktorer som påvirker det britiske pundet (GBP)

De siste fire årene har den viktigste driveren til det britiske pundet vært utviklingen i Brexit-forhandlinger med EU, og effekten av disse forhandlingene på Storbritannias økonomi. Det britiske pundet ble også påvirket av det grunnleggende, som drev andre faktorer, som bruttonasjonalprodukt, industriproduksjon, sysselsetting, renter og inflasjon også.

I fjor hadde coronaviruspandemien en enorm innvirkning på den globale økonomiske ytelsen. Deretter, etter ganske sunn utvinning, tok Sterling noen ekstra treff på baksiden av en mer smittsom belastning av coronavirus, som ble identifisert i Storbritannia i desember 2020. Den nye varianten av COVID-19-viruset resulterte i en økning i antall infeksjoner i landet, som tvang regjeringen til å bestille en ny runde med nasjonale lockdowns, som igjen forstyrret den britiske økonomien, og til slutt det britiske pund, nok en gang.

Coronavirus – Innvirkning på britisk pund:

Uansett hvilken økonomi eller valuta vi snakker om, påvirket det dødelige viruset økonomisk helse og valutaverdi. Som vi alle vet, oppsto COVID-19 i byen Wuhan i Kina og nådde Storbritannia i slutten av januar 2020. Siden da har det totale antallet tilfeller av coronavirus nådd 3.959.784, med et dødstall på 112.798. Storbritannia har blitt markert som landet med den fjerde høyeste dødsfrekvensen per hundretusen innbyggere over hele verden, og det er også landet med det høyeste antallet tilfeller av koronavirus i hele Europa.

I mars 2020 innførte landet en hjemmebestilling som forbød alle ikke-essensielle reiser og resulterte i stenging av de fleste samlingsstedene. I samme måned sendte koronavirus-pandemiinduserte låsinger det britiske pundet til sitt laveste nivå mot den amerikanske dollaren på 35 år. I oktober 2020 møtte Storbritannia mange vanskeligheter med å kontrollere pandemien, ettersom en ny, raskere spredende virusstamme dukket opp, og til slutt økte både antall tilfeller og dødstall. I desember ble Storbritannia imidlertid også det første landet som godkjente og begynte å bruke Pfizer-BioNTech coronavirus-vaksine i et massevaksinasjonsprogram som fortsatt er i gang. Takket være dette enorme vaksinasjonsprogrammet har Storbritannia begynt å komme seg, og dette kan fortsette å gi styrke til det britiske pundet i 2021.

Effekten av brexit på det britiske pundet:


Det hele startet 23. juni 2016, da de fleste stemmer i en folkeavstemning gikk inn for at Storbritannia skulle forlate EU. I mars 2017 utløste presidenten for Det europeiske råd, Donald Tusk, artikkel 50, som startet den 2-årige nedtellingen til Storbritannia formelt ville forlate EU. Senere ble dette referert til som Brexit.

Storbritannia var først forventet å forlate EU 29. mars 2019, men avstemningen i Underhuset la regjeringen ikke annet valg enn å søke tillatelse fra EU til å utvide artikkel 50 og bli enige om en senere Brexit-dato. Tillatelse til utvidelsesrettigheter ble gitt av 27 EU-ledere bare en dag etter den tidlige formelle anmodningen fra den britiske statsministeren, Theresa May.

Statsminister May kunngjorde deretter, i april 2019, at hun ville søke en ytterligere utvidelse av artikkel 50-prosessen, ettersom hun ønsket å jobbe for å nå en avtale med opposisjonen som ville vinne støtte fra parlamentsmedlemmene. På et møte i Det europeiske råd 10. april 2019 ble Storbritannia og EU enige om en forlengelse av fristen til 31. oktober 2019. Imidlertid klarte ikke statsministeren i oktober 2019 å få godkjenning fra Underhuset, noe som resulterte i en ny anmodning om å forlenge Brexit-prosessen til 31. januar 2020. EU-ambassadørene innvilget denne forespørselen 28. oktober 2019. I mellomtiden tapte Theresa May mot Boris Johnson i Storbritannias generalvalg i 2019, hvorpå den nyvalgte statsministeren lovet å få Brexit avsluttet innen den nye fristen som var satt. 23. januar 2020 ble uttaksavtalen, under European Union Act of 2020, tildelt Royal Assent, og 31. januar 2020 forlot Storbritannia endelig EU og gikk inn i et års overgangsperiode.

Hele 2020 ble brukt på å prøve å sikre en avtale om de viktigste fiskepunktene for fiskeriene, like vilkår, Nord-Irlands grenser og forskjellige andre forhold. I de siste ukene av desember nådde imidlertid Storbritannia og EU endelig en avtale, etter en lang og utfordrende samtalerunde, som ble hemmet av coronavirus og lockdowns. I løpet av denne perioden fikk pund sterling juling.

31. desember 2020 tok overgangsperioden slutt, og Storbritannia forlot EUs indre marked og tollunion. Gjennom året fortsatte fremdriften i Brexit-forhandlingene prisen på det britiske pundet, og når en endelig avtale var sikret, begynte det britiske pundet å stige, og det har bare blitt sterkere mot amerikanske dollar siden.

Virkningen av Bank of England på det britiske pundet:

Bank of England Guvernør Andrew Bailey kunngjorde et ekstra Quantitative Easing (QE) -program i november 2020, midt i det økende behovet for å støtte den britiske økonomien på en tid som ble dramatisk påvirket av pandemien. I mars 2020 var QE på 645 milliarder britiske pund, som ble utvidet til 745 milliarder i juni. Kvantitativ lettelse i Storbritannia, av Bank of England, har nå nådd 895 milliarder britiske pund. Økningen i QE resulterte i en reduksjon i verdien av det britiske pundet, og disse QE-tiltakene veide kontinuerlig på GBP / USD-valutaparet gjennom året.

I mars reduserte Bank of England også rentene til halvparten, til 0,25%, og i november 2020 sank Banken rentene igjen, til det laveste nivået på rekorden, på 0,10%. Rentesenkninger påvirker alltid en valuta negativt, noe som betyr at det britiske pundet var svakt på grunn av dovishrekk fra Bank of England i løpet av 2020. Nylig har Bank of England vurdert å kutte renten til under null. På det siste pengepolitiske møtet i februar 2021 spurte BOE bankene om det ville påvirke deres evne til å låne ut.

Svingninger i britisk pund i 2020:

Pound Sterling anses å ha vært undervurdert de siste årene, ettersom usikkerheten rundt effekten av Brexit har begrenset oppsvinget i valutaen og påvirket GBP-trenden mot andre valutaer. Sterling startet 2020 kl 1.308 mot greenback, men på grunn av coronavirus-pandemi-induserte lockdowns, falt valutaen til 1.163 i slutten av mars. Dette utsalget ble drevet over finansmarkedene, på grunn av den økte etterspørselen etter skjult havn blant den økende frykten for en pandemikrise..

Mot slutten av august hadde det britiske pundet nådd 1.335-nivået, etter at antall koronavirustilfeller i landet begynte å synke om sommeren. Håpene om en Brexit-avtale mellom Storbritannia og EU før 31. desember begynte å øke. Så, i slutten av september, falt det britiske pundet igjen, til 1.275, da antall koronavirus tilfeller begynte å øke igjen. Videre kom Brexit-forhandlingene opp mot et dødvann over fiskeri og noen andre spørsmål. På slutten av året nådde det britiske pundet 1.367, blant økende håp om en Brexit-avtale og lette låsingsrestriksjoner i landet. Pound Sterling startet 2021 i et område mellom 1,352 og 1,373, og nå oppstår spørsmålet: Vil det britiske pundet stige ytterligere i 2021? Jeg tror de fleste bevegelsene avhenger av hvor vellykket vaksinasjonsprogrammet i Storbritannia viser seg å være. En raskere utrulling av vaksiner antyder en raskere gjenåpning av økonomien, som vil støtte landets BNP.

Gjeldende Bullish Sentiment rundt GBP / USD:

Det britiske pundet har beholdt sin posisjon som årets utkonkurranse på det globale valutamarkedet, midt i de falmede forventningene om en rentenedsettelse fra Bank of England. Torsdag nektet Bank of England å utvide sitt Quantitative Easing-program og å redusere rentene, og sendte sterke signaler til markedene. Som et resultat forsvant forventningene om rentenedsettelser, og det britiske pundet begynte å få grep. Så langt i 2021 har pundet sterling registrert gevinster mot alle større G10-valutaer. Utsiktene for det britiske pundet forbedret seg markant med vellykkede Brexit-forhandlinger og fjerning av trusler knyttet til negative renter.

Noen analytikere mener at til tross for den beste ytelsen til Sterling blant G10-valutaene i 2021, vil GBP / USD-paret synke, ettersom den amerikanske dollaren også har begynt å få grep i markedet på grunn av sin sikre havnestatus og dens brede -basert popularitet. En sterk dollar kan trekke tilbake gevinster i GBP / USD og tvinge en reversering i parisens momentum i de kommende ukene.

Amerikansk dollar styrke:

De siste ukene har amerikanske dollar hatt store kjøp, ettersom investorene har gått videre fra den svakere euroen. Den felles valutaen Euro har kommet under press på grunn av den langsomme utbredelsen av vaksine i eurosonen. Dette kan bety at låsing forblir på plass lenger, med Storbritannia og USA som etterlater Euro-økonomien.

Bortsett fra forsinkelsen når det gjelder vaksiner, slet EU-økonomien allerede i forhold til USAs økonomi av flere grunner: antall tilfeller av coronavirus i USA var allerede på vei ned, låsingstiltakene hadde nesten blitt løftet i mange områder, og håpet var stort om at den nye demokratiske regjeringen snart skulle tilføre store penger i den amerikanske økonomien.

Teknisk analyse, GBP / USD – Vil GBP / USD sprette av 50 SMA?

På den månedlige tidsrammen antyder de tekniske indikatorene en sterk bullish bias for GBP / USD-paret, ettersom Relative Strength Index (RSI) og MACD har krysset 50-nivået, noe som tyder på sterke odds for en kjøpstrend i kabelen. Lukkingen av et tre hvite soldatmønster på den månedlige tidsrammen støtter sterke odds for fortsettelse av den bullish trenden. På den høyere siden kan GBP / USD-paret fortsette å handle bullish frem til 1.4393-området, mens fortsettelsen av en bullish trend kan utvide kjøpet til 1.4393-nivået.

GBP / USD – Månedlig diagram – Tre hvite soldater

Med MACD-krysset over midtnivået og avsluttende histogrammer over 0, har den bullish biasen til GBP / USD fått ytterligere støtte. På lang sikt vil GBP / USD-paret sannsynligvis være målrettet mot 2018 høyt, over 1.4377-merket i 2021. I løpet av første kvartal 2021 vil GBP / USD trolig nå 1.3800, og i andre kvartal kan kabelen gå etter 1.40-nivået.

GBP / USD – Ukentabell – Breakout of the Descending Triangle Pattern

På den nedre tidsrammen har GBP / USD-paret stengt en serie med bullish oppslukende lys rundt 1.3855-området, noe som støtter en sterk bullish trend. På det ukentlige diagrammet kan vi se at paret har forstyrret det synkende trekantmønsteret, som er et tegn på bullish dominans; MACD indikerer imidlertid at oksene er oppbrukt, og selgere kan komme inn i det sikre markedsoverskuddet. Kabelen kan vise korreksjon på undersiden, frem til 1.3565 og 1.3360, før den viser ytterligere kjøpstrender i markedet.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector