Gullprisvarsel for 2020: Vil gull fortsette å stige i 4. kvartal?

Prisene på edelt metallgull har gått i været siden begynnelsen av 2020. GULL åpnet året på 1517, og tilførte mer enn 2800 pips til toppen av 1800 prisnivå. Forexhandlere handler med det risikofrie markedssentimentet, som for det meste er drevet av COVID19-pandemien for øyeblikket. I denne oppdateringen skal vi forutsi gullpriser ikke bare for i år, men også for de kommende årene.

Les den siste oppdateringen på Gullpris 2021 Værvarsel

 

Strøm GULL Pris: $

Nylige endringer i gullprisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +63.10 +3,62%
6 måneder +250,20 +16,07%
1 år +381,90 +26,80%
5 år +673,60 +59,44%
Siden 2000 +1,519,10 +527,83%

Gullprisene er på sporet for den sjette rygg-til-rygg ukentlige gevinsten, for første gang på over et år. Likevel har det bullish momentum stoppet, med bare spotpriser i forrige uke, og en marginal økning på 0,5%. I sin tur stiller dette spørsmålet: med $ 1800 som allerede er brutt, hva kan vi forvente videre?

Gullvarsel: 4. kvartal 2020 Gullvarsel: 1 år Gullvarsel: 3 år
Pris: $ 1,896

Prisdrivere: Den andre bølgen av COVID19, dobbel toppmotstand, Feds dovish pengepolitikk, økte safe haven.

Pris: $ 1 720 & $ 1,618

Prisdrivere: COVID19 utvinning, dobbel toppmotstand, bearish retracement i overkjøpt gull.

Pris: $ 2160

Prisdrivere: COVID19 utvinning, dobbel toppmotstand, bearish retracement i overkjøpt gull.

 

Gull Live-diagram

GULL

 

Vanlige faktorer som påvirker gullprisene

Det har vært et tøft år for aksjer, men tvert imot har det vært et eksepsjonelt år ikke bare for fysisk gull, men også for gullinvestorer. Som de fleste av dere vet, blir det gule metallet ofte brukt som et fristed, siden ytelsen til gullprisen ofte øker i perioder med usikkerhet. Det er mange faktorer involvert i bestemmelsen av en bullish bias i gull. La oss utforske dem en etter en for å bestemme gullprisvarselen.


  • Amerikanske dollar & FEDs pengepolitikk (Negative Rate Cuts):

Gull og amerikanske dollar er negativt korrelert nesten to tredjedeler av tiden (når den ene går frem, den andre faller, og omvendt). Mens globale investorer klarer å løpe med amerikanske dollar gjennom perioder med usikkerhet, ble denne typen bevegelse dempet i løpet av året før, til tross for handelskrigen med Kina. De foretrakk å gå med gull.

I år har den viktigste innvirkningen på gullprisene vært drevet av den amerikanske pengepolitikken, som kontrolleres av Federal Reserve. Rentene påvirker bullionprisene betydelig, på grunn av faktoren kjent som “mulighetskostnad.” Mulighetskostnad er ideen om å gi opp en nesten garantert gevinst i en investering for å oppnå større gevinst i en annen. I følge de historiske utsiktene eksisterer det en sterk negativ sammenheng mellom renter og gullpriser.

Imidlertid kan skarpe gevinster i gullprisene tilskrives de lave rentene fra alle sentralbanker over hele verden, som ble drevet ned for å dempe den økonomiske nedgangen som ble utløst av lockdown som ble forårsaket av koronaviruspandemien. Den amerikanske sentralbanken reduserte rentene fra 1,75% til 1,25% i mars, noe som førte til kraftig salg i amerikanske dollar og utløste en bullish bias for edelt metall, gull. Senere, med tanke på det enorme utbruddet av COVID19, bestemte Federal Reserve seg for å kutte satsen ytterligere 16. mars, fra 1,25% til 0,25%, noe som har gjort gull enda mer bullish i år.  

  • Børskrakk

Den siste krasjen i 2020 på den amerikanske børsen var ikke bare begrenset til USA. Snarere var det et globalt aksjemarkedskrasj som startet 20. februar 2020. 12. februar var Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite og S&P 500-indeksen avsluttet alle rekordhøye (mens NASDAQ og S.&P 500 nådde påfølgende rekordhøyder 19. februar). Fra 24. til 28. februar rapporterte aksjemarkedene over hele verden sin største nedgang på en uke siden finanskrisen i 2008. 9. mars rapporterte de fleste globale markedene om kraftige fall, hovedsakelig utløst av COVID-19-pandemien og en oljekurs mellom Russland og OPEC-landene, ledet av Saudi-Arabia. Dette ble uformelt kjent som Black Monday. På den tiden var det den verste aksjedråpen siden den store lavkonjunkturen i 2008.

Som et resultat var de fleste investorer forsiktige og vendte seg til investeringer som safe-haven som gull, fordi det gule metallet er kjent for å være en av de sikreste investeringsalternativene, da oddsen for at den mister sin egenverdi nesten ikke eksisterer. . Prisene på edelt metall kan variere, men de vil aldri falle til null. Av denne grunn svever gullprisene kraftig i tider med økonomisk krise eller høye usikkerhetsnivåer. Det er derfor unektelig at handelsmenn heller vil ty til tryggere alternativer enn å holde seg til de som er følsomme for flere økonomiske og geopolitiske faktorer.

Forholdet mellom gullprisene og aksjemarkedene er omvendt. For det meste vil gullprisene synke når aksjemarkedene klarer seg godt og omvendt. På samme måte, når aksjemarkedet kollapser, øker etterspørselen etter gull, ettersom flere og flere investorer ser på tryggere alternativer.

  • Økonomiske data & Gull

En annen driver for gullpriser kan være knyttet til de amerikanske økonomiske dataene. Økonomiske tall, som arbeidsmarkedsrapporter, lønnsdata, produksjonsdata, detaljhandel og BNP-vekst påvirker alt den amerikanske sentralbankens pengepolitiske beslutninger, og dette påvirker gullprisene direkte. COVID-19-pandemien har påvirket samfunn og økonomier i sin kjerne, noe som har ført til økt fattigdom og ulikheter på global skala..

Som et resultat skaper svakere vekst når det gjelder arbeidsplasser, økende arbeidsledighet, svake produksjonsdata, redusert detaljhandel og svekket BNP-vekst et dovisk Fed-scenario på renten, og presser gullprisene høyere. I april økte prisene for edelt metall over 1600 pips, for å plassere en høyde på rundt 1746, i kjølvannet av dårligere enn forventede amerikanske arbeidsløse krav. I april økte antall amerikanere som søkte om dagpenger med rekord 6,6 millioner, og brakte de siste arbeidsløse tilfellene til 10 millioner, ettersom den totale kampen for å redusere spredningen av coronavirus slo økonomien. Gullprisene steg dermed med over 10% i april.

  • COVID19 – Coronavirus-pandemi 

COVID19-utbruddet, som først ble identifisert i Kina, har smittet mennesker i 188 land, og hadde en betydelig negativ innvirkning på de globale økonomiene, og økte dermed etterspørselen etter trygt tilfluktssted i markedet og sendte gullprisene til rekordhøyder. Ifølge data fra John Hopkins University nærmer antallet COVID-19-pasienter seg rundt 14,5 millioner mennesker, og over 600 000 mennesker har dødd. En hel fjerdedel av tilfellene og nærmere en fjerdedel av dødsfallene er rapportert fra USA; i dette landet har antallet drepte på grunn av pandemien USA nettopp nådd 140 000.

Siden begynnelsen av året har investorer vendt seg til det sikre havnemetallet, og denne følelsen har blitt opprettholdt på grunn av frykt for den andre bølgen av coronavirus. Som et resultat beveger det globale aksjemarkedet seg ofte lavere, mens handel i trygge havner, som amerikanske dollar og gull, er bullish.

  • Geopolitiske spenninger

Årsaken til den høye grad av usikkerhet i markedet kan også tilskrives den langvarige geopolitiske spenningen mellom USA og resten av de globale økonomiene. Disse inkluderer EU, Storbritannia og Kina. Videre presser enhver aktivitet som forsterker krigen mellom USA og Kina gullprisene til rekordhøye nivåer. I mellomtiden har Kina og USA avfyrt nye sanksjoner mot hverandre i den pågående konflikten som har gjort at gull futures klatrer til livstidshøyder..

 

Gull – XAU / USD Prisforutsigelse for de neste 5 årene

Før vi begynner, la oss fjerne en ting: de fleste prisvarsler er ikke verdt mer enn en paraply i en orkan, ettersom det er flere faktorer som må vurderes, så mange stadig skiftende variabler, at selv den mest intelligente prognosen vanligvis savner merket.

Imidlertid kjører de fleste handelsmenn hovedsakelig sine spådommer på grunnlag av ett poeng. “Rentene vil stige, så gullet vil falle.” Det er få andre faktorer som jeg tror vil påvirke prisen på gull i år:

1: Den amerikanske dollaren 

2: Investeringskrav 

3: Sentralbank kjøp 

4: Handelsvolumer på COMEX 

5: Tekniske indikatorer 

6: Ny forsyning fra gruvene 

7: Fremtidige økonomiske og monetære faktorer.

Tatt i betraktning alle disse faktorene, vil prisen på gull slå rekordhøy de neste 6 til 9 månedene. “Det er imidlertid en 30% sannsynlighet for at den vil gå over $ 2000 i løpet av de neste 3-5 månedene.”

  • 2020 presidentvalg i USA

Den største politiske begivenheten i året 2020 vil være det amerikanske presidentvalget 3. november. La meg minne deg om hvor god Mr. Trump har vært for Wall Street i sin valgperiode så langt. For øyeblikket står Trump overfor en anklageretterforskning, og sjansen er stor for at han vil vinne den. Men for valget i november er han langt fra å vinne, med meningsmålingene som er mer tilbøyelige til den demokratiske kandidaten, Joe Biden..

Donald Trump har målrettet Kina på alle slags måter, som en del av valgkampen hans, og dette vil være bra for Wall Street. Som nevnt ovenfor har aksjer en negativ sammenheng med gullprisene, og dette betyr at alt som er bra for Wall Street er dårlig for gull og omvendt.

Hvis Trump vinner det kommende valget i november, er sjansen for at amerikanske aksjer vil samle seg, og gullprisene vil stupe. Men hvis hans konkurrent Joe Biden vinner valget, vil amerikanske aksjer lide, og gull vil antagelig gå høyere. 

  • Inflasjon – KPI (konsumprisindeks)

Inflasjon er en økning i prisen på varer og tjenester, og et høyere nivå av inflasjonsnivå har en tendens til å presse gullprisene høyere, mens lavere inflasjon, eller deflasjon, tynger gullprisene. Inflasjon er nesten alltid et tegn på økonomisk vekst og ekspansjon. Når økonomien vokser og utvides, har Federal Reserve en tendens til å øke pengemengden. 

Denne utvidede pengemengden svekker hver eksisterende seddel i omløp, noe som gjør det dyrere å kjøpe eiendeler som er en anerkjent butikk med verdi, for eksempel gull. Dette er grunnen til at det er en økning i pengemengden når kvantitative lettelsesprogrammer og obligasjonskjøpsprogrammer innføres, og gullprisene blir positive som svar.

Nylig, da koronaviruspandemien påvirket den globale økonomien så alvorlig, introduserte alle store økonomier mer kvantitativ lettelse og økte sine obligasjonsoppkjøpsprogrammer, noe som igjen økte pengemengden og økte inflasjonen, og til slutt hjalp dette gullprisene til å øke høyere.

  • Valutabevegelser

En annen sterk innflytelse på gullprisene er bevegelse av valutaer, spesielt amerikanske dollar, ettersom gullprisen er i dollar. Som vi vet har den amerikanske dollaren en negativ korrelasjon med gullprisene, og når den amerikanske dollar blir sterk, hovedsakelig på grunn av den økende amerikanske økonomien, lider gullprisene. Tvert imot, når den amerikanske dollaren faller, har den en tendens til å presse gullprisene høyere, ettersom andre valutaer og råvarer stiger i verdi.

 

Teknisk analyse – kan vi forvente en bearish korreksjon i gull – XAU / USD? 

Når vi snakker om den tekniske siden av markedet, handler gull med en solid bullish bias, etter å ha steget til 1806-nivået. I den månedlige tidsrammen har edelt metall dannet lysestakemønsteret “Tre hvite soldater”, noe som antyder oddsen for en videreføring av den bullish trenden. Foruten dette holder de ledende indikatorene, som MACD og RSI, over henholdsvis 0 og 50, noe som demonstrerer den bullish bias i gull.

XAU / USD Tre hvite soldater, RSI, MACD og 50 EMA - Alle foreslår kjøp

XAU / USD Tre hvite soldater, RSI, MACD og 50 EMA – Alle foreslår kjøp

På det månedlige diagrammet antyder eksponentiell glidende gjennomsnittsperiode en sterk bullish bias, men samtidig antyder den også gode sjanser for en bearish korreksjon, ettersom verdien holder seg på 1,408-nivået, som er langt borte fra dagens markedspris på 1808.

XAU / USD Fibonacci Retracement

XAU / USD Fibonacci Retracement

Når vi snakker om gullprisforutsigelse, kan vi forvente at gullprisene vil fortsette sin bullish handel, for å danne et dobbelt topp motstandsnivå på 1.916. Under 1.916-nivået kan det overkjøpte edle metallet, gull, ta en pustepause og utløse en bearish retracement til 1.729-nivået, som markerer 23,6% Fibonacci-nivå. Under dette kunne neste støtte bli funnet rundt et Fibonacci-nivå på 38,2% på 1.630. Omvendt kan det hausseutbruddet på 1.916-nivået føre til bullish bias frem til 2160-nivået, kanskje i løpet av året som kommer. La oss spenne for andre halvdel av året og holde øye med den grunnleggende siden av markedet. 

Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector