Kornprisvarsel Q4 2020: Vil kjøpere bryte 100 SMA?

Historisk sett har mais handlet innenfor områder i lang tid, bortsett fra en periode mellom 2007 og 2014, da det gjorde noen få store bølger, og presset US corn futures ZC fra rundt $ 200 og $ 250, til over $ 700, i løpet av finanskrisen i 2007, og over $ 800 på et tidspunkt i 2012. Men mais kunne ikke holde på disse gevinstene; det kom tilbake på slutten av det siste tiåret som de fleste varer og har dannet et annet utvalg siden 2014.

Det nye sortimentet strekker seg mellom $ 300 og $ 430, med prisen som spretter opp og ned innenfor dette området i seks år. Det brøt bare over dette området i midten av 2019, men 100 SMA (grønn) stoppet klatringen på det månedlige diagrammet, som vist ovenfor, og prisen vendte tilbake innenfor området. Av en rekke årsaker, som vi vil forklare nedenfor, har de siste fire månedene kornfutures økt fra bunnen av området til toppen, hvor prisen handles akkurat nå, og 100 SMA har tatt igjen prisen en gang til. Nå er spørsmålet om mais vil snu seg ned fra toppen av området eller øke over det, og bryte også 100 SMA.    

Nylige endringer i kornprisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +$ 9 +2,2%
3 måneder +$ 105 +33,1%
6 måneder +$ 43 +11,3%
1 år +$ 62 +17,2%
3 år +$ 62 +95,4%

Faktorer som påvirker kornpriser

Hovedårsaken til verdsettelse eller avskrivning av en hvilken som helst vare er tilbud og etterspørsel etter den varen, men det er flere faktorer som påvirker tilbud og etterspørsel etter mais. Den økonomiske nedgangen over hele verden, og spesielt i Kina, er en viktig faktor som fikk prisen til å synke i løpet av de første månedene i år. Men siden gjenåpningen etter låsning av koronavirus, har prisen kommet tilbake igjen, siden den har fulgt oljeprisene høyere siden april. Kina har også kommet seg bra etter låsemånedene tidlig i år, og dette har også vært en stor faktor som påvirker kornprisene. Svakheten i USD har også hjulpet kornprisene til å bevege seg høyere, så det er ganske mange faktorer som påvirker mais akkurat nå, siden alt har vært i en konstant forandring i år.    

Maisvarsel Q4 2020: $ 440-450 Maisvarsel 1 år: $ 400 Maisvarsel 3 år: $ 480-500
Pris: $ 440-450

Pris drivere: Teknikk, kinesisk etterspørsel, COVID-19, vær

Pris: $ 400 

Pris drivere: Global politikk, kinesisk økonomi, oljepriser

 

Pris: $ 480-500

Pris drivere: Global økonomi, risikosentiment, oljeetterspørsel, global politikk

Corn Live Chart

KORN


Prediksjon av mais for de neste 5 årene

Tilbudssiden til mais bestemmes av produksjonen i store produserende land som USA, Kina, Brasil, Ukraina og India, og været, selv om dette er en sesongmessig faktor som ikke har en langvarig effekt, spesielt siden produksjonen forutsier det , og justeres etter behov. På den annen side avgjøres etterspørselen av flere faktorer, en av de viktigste er prisen på olje og etanol. Rundt 40% av produsert mais brukes til etanolproduksjon, og noen regioner, inkludert EU, har mål på plass for biodrivstofforbruk, som sannsynligvis vil vokse ytterligere, noe som vil øke etterspørselen etter mais.

Råolje i seg selv er også en frontløper for mais, siden prisen på etanol følger råoljeprisene. Jo høyere oljeprisen er, desto større er etterspørselen etter etanol og mais, som selvfølgelig driver prisen opp. Den bullish trenden i mais de siste 4 til 5 månedene skyldes også delvis den bullish trenden i råolje, og med nyheter om koronavirusvaksine de siste dagene øker den bullish momentum.

Den kinesiske økonomien er massiv. Vekst i Kina fører til en økning i kjøttforbruket, og mais er en av de viktigste husdyrforene, noe som betyr en økning i etterspørselen etter mais. Sprett i den kinesiske økonomien siden våren, etter COVID-19-låsingene, har vært en annen faktor for det bullish trekket i mais de siste månedene. Den amerikanske dollaren har også vært ganske baisse siden mars 2020, og tilførte mer drivstoff til det bullish momentet i mais.  

Teknisk analyse – Kommer mais til å fortsette å sprette innenfor rekkevidden?

Kommer Corn til å reversere fra 100 SMA?

Som vi nevnte ovenfor handlet US Corn futures: ZC handlet i en rekkevidde, omtrent mellom $ 200 og $ 300, i løpet av 1990-tallet, bortsett fra en økning til $ 550 i ‘96. Mais er et sesongbasert produkt, og den praktiske prisaksjonen, som beveger seg til toppen av serien og deretter tilbake til bunnen i løpet av et år, gir bevis på dette. I 2008 skjøt prisen imidlertid til $ 760, og snudde seg deretter ned rett før finanskrisen, noe som godt kunne ha vært en advarsel for det som skulle komme. 

US Corn futures fortsetter områdeshandel siden 2015

Prisen krasjet kort tid etter denne økningen, men bølgene fortsatte til 2012, med Corn futures når $ 840. Glidende gjennomsnitt har fungert som støtte i mellomtiden, men i 2013 endte endelig de bullish tidene, og prisen falt ned og danner et nytt område, denne gangen over $ 300. 100 SMA (grønn) har blitt motstand siden 2019, og kjøpere tester det akkurat nå. Hvis 100 SMA holder, kan vi se en reversering ned til bunnen av området på $ 300. Hvis toppen av området på $ 440, og 100 SMA pause, vil vi sannsynligvis se priser på $ 480 og $ 500 innen 2. kvartal neste år.   

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector