Palladium-prisvarsel for H2 i 2020: Både grunnleggende og tekniske forhold peker opp

Palladium har opptrådt på en helt hektisk måte så langt i 2020, men på den annen side har det vært en stor investeringsressurs som har mange muligheter. Palladium er et annet skinnende metall som betraktes som både en vare og dermed til tider en risikovarsel, så vel som en trygg havn. Den brukes i et bredt spekter av produkter innen bil- og elektronikkindustrien og til smykker, noe som betyr at både etterspørselen og prisen øker når den globale økonomien gjør det bra. På den annen side er det en sjelden vare, 30 ganger sjeldnere enn gull, noe som gjør den til en trygg havn i tider med usikkerhet, og den har faktisk opptrådt slik i nyere tid. Faktisk økte palladium høyere i løpet av de to første månedene i år, da koronavirusepidemien brøt ut i Wuhan, steg nesten $ 1000, og overgikk gullprisen og kom nær $ 2900-marken, fra rundt $ 1900 på slutten. av 2019. Så generelt sett har palladium bare økt i verdi – det være seg i tider med økonomisk boom eller økonomisk undergang – både som en vare, der etterspørselen vil fortsette å øke, og som en trygg havn. Palladium var en stor investering i utgangspunktet, da tolltariffen for tat mellom USA og Kina startet, det var en stor investering om sommeren i fjor, før den store økningen, og det var en god investering teknisk, i begynnelsen av denne måneden, etter tilbaketrekningen fra bølgen. Men de fantastiske handelsmulighetene ser ikke ut til å ende med palladium, så vi vil aktivt handle XPD / USD.

Les den siste oppdateringen på Palladium-pris 2021 Værvarsel

 

Periode 3 dager 1 uke 1 måned 3 måneder 6 måneder
Endring +2,7% +9,1% +16,7% +13,6% -11,3%

 

Palladium handlet til rundt $ 200 – $ 300 frem til slutten av 1990-tallet, da det gjorde et sterkt bullish trekk, delvis drevet av økt bruk i dotcom-industrien, som steg i den perioden. Den brøt da over det store rundetallet på $ 1000 for første gang, men det kom tilbake til sitt normale område igjen på begynnelsen av 2000-tallet. I løpet av 2008-krisen økte ikke palladium så mye som gull, og det handlet i en langsom, men jevn oppgangstrend til 2008, noe som viste at det økte i verdi som en etterspurt vare, ettersom den globale økonomien var på vei tilbake fra økonomisk krise 2008-09. Men handelstariffene mellom USA og Kina har sendt den til å klatre høyere siden 2018, da det ble klart at en handelskrig var i gang. Palladium begynte å opptre som en trygg havn, og ble ekstremt bullish i usikre tider. Dette viste seg spesielt når XPD / USD økte i januar og februar 2020, da koronaviruspandemien traff Kina. Det dirret i løpet av mars og april, men gjenopptok sin oppgang i juli og bekreftet statusen som trygg havn. Så når vi handler palladium, bør vi først bekrefte om det fungerer som en vare eller som et trygt tilfluktssted – selv om dette er en langsiktig bytte, så vi trenger ikke ta noen raske beslutninger.

Palladium-varsel: 4. kvartal 2020 Palladium-varsel: 1 år Palladium-varsel: 3 år
Pris: $ 2500- $ 2600

Prisdrivere: Covid19, Risikosentiment, teknisk

Pris: $ 2800 – $ 3000

Prisdrivere: Risikosentiment, Økende etterspørsel, Geopolitiske spenninger

Pris: $ 3500- $ 4000

Prisdrivere: Risikosentiment, forskjell i etterspørsel / tilbud,

Prediksjon for Palladium for de neste 5 årene

Som med de fleste finansielle eiendeler akkurat nå, er det et nytt handelsmiljø for palladium, og på kort til middels sikt vil dette ikke endre seg mye. Eiendeler som dette blir alle påvirket av koronaviruspandemien og de daglige nyhetsutgivelsene, som fortsetter å rote med følelsen i finansmarkedene. USD har vært i et fritt fall i noen tid, noe som har holdt risikovermidler og trygge havner godt budd, med palladium som igjen ble bullish i juli. Men situasjonen kan endres veldig raskt. Den amerikanske økonomien trakk seg mest sammen under låsingen, men den har kommet seg bra tilbake siden mai, selv om det er feil og usikkerheter. Men hvis disse feilene forsvinner, vil USD trolig bli bullish, noe som vil være en negativ faktor for XPD / USD. Risikostemningen snur seg stadig, mens geopolitiske og handelsspenninger sannsynligvis vil holde trygge havner som palladium i budet. Det forventes også at etterspørselen vil øke, spesielt i bilindustrien, og ukentlige og månedlige diagrammer peker høyere, så den langsiktige analysen for palladium virker positiv.  

 

COVID-19 Pandemi – Risikosentiment 


COVID-19-krisen hadde alvorlige implikasjoner for platinagruppemetaller. Både tilbud og etterspørsel ble hardt rammet av de omfattende lockdowns som ble pålagt for å dempe spredningen av viruset, og dette hadde en massiv innvirkning på verdensøkonomien. Den raske spredningen av COVID-19 i Europa, USA, Midtøsten, Kina og resten av Asia førte til at palladiumprisene falt med mer enn 10%. Låsingene påvirket den globale forsyningskjeden og bilindustrien over hele verden, og til slutt påvirket palladiumprisene. Imidlertid har følelsen rundt palladium vært positiv det meste av det siste tiåret, med prisene som har økt kraftig i 2019 og 2020, og med nesten 80% de siste seks månedene, til en rekordhøyde på mer enn US $ 2800 per unse. Siden begynnelsen av året har investorer vendt seg til fristeder, og denne følelsen har blitt opprettholdt på grunn av frykt for den andre bølgen av coronavirus. Som et resultat beveger det globale aksjemarkedet seg ofte lavere, mens handel i trygge havner, som amerikanske dollar og palladium, fortsatt er bullish.

Som vi alle vet, økte også den etterlengtede handelsavtalen mellom USA og Kina, som ble signert tidligere i år, prisene. Næringsdrivende forventer at denne avtalen vil bidra til å lette presset på global økonomisk vekst og redusere nedgangen i kinesisk bilsalg. Men foreløpig er coronaviruspandemien den store, dårlige ulven, så til den er over vil de andre problemene ikke ha så stor betydning – de vil bare ha en innvirkning på risikosentimentet hvis coronavirus trekker seg tilbake.   

Vil Palladium-etterspørselen øke?

Bruken av palladium vil øke i kjøretøy med forbrenningsmotorer, ettersom bilprodusenter klatrer for å oppfylle strengere utslippslovgivning i Europa og Kina ved å øke palladium, platina og rodium med minst 30% for treveiskatalysatorer i de fleste større kjøretøyer. markeder. Dette vil øke etterspørselen til over 10 millioner gram, til tross for at den økonomiske veksten bremser og fallende bilsalg i viktige markeder som Europa, USA og Kina. Som et resultat vil prisene sannsynligvis forbli høye, siden tilbudet ikke vil følge med i etterspørselen. I tillegg økte 14% økning i bruk av palladium i kjøretøy med forbrenningsmotorer etterspørselen til rekordhøye 9,7 millioner gram i fjor..

På tilbudssiden kan de primære forsyningene fra gruveproduksjonen falle noe som følge av rasjonalisering ved sørafrikanske gruver og uttømming av palladiumrike overflatematerialer i Russland. Imidlertid vil de høye prisene på palladium fortsette å øke sekundær utvinning fra gjenvinning, men dette vil ikke være tilstrekkelig til å redusere underskuddet på en meningsfull måte. Et gapende tilbudsunderskudd vil sannsynligvis understøtte prisene på grunn av usikkerhet på markedet på kort og mellomlang sikt, som et resultat av den raske spredningen av COVID-19 fra Kina til USA og resten av verden. En kortsiktig negativ innvirkning på bilsalget i 2020, på grunn av den økonomiske nedgangen, kan også påvirke palladiumprisene.

Geopolitiske og handelsspenninger vil sannsynligvis fortsette

Årsaken til den høye grad av usikkerhet i markedet kan også tilskrives den langvarige geopolitiske og handelsspenningen mellom USA og resten av de globale økonomiene. Disse inkluderer EU (EU), Storbritannia og Kina. Videre vil enhver aktivitet som forsterker kranglingen mellom USA og Kina trolig presse prisene på palladium til rekordhøye nivåer. I mellomtiden har Kina og USA avfyrt nye sanksjoner mot hverandre i den pågående konflikten. Begge land har utvist en rekke av det motsatte lands diplomater, blant gjensidige beskyldninger om spionasje. Kina prøver også å overta Hong Kong, mens USA har økt sin militære tilstedeværelse i Øst-Kinahavet, så situasjonen er ikke så rolig, til tross for falske smil for fotografene. Dette har ført til at palladium-futures har klatret til levetidshøyder, ettersom trygge tilfluktssteder gir ly i tider med usikkerhet. Fase 1-avtalen mellom de to landene betyr heller ikke slutten på handelskrigen – striden mellom de økonomiske gigantene vil holde de sikre havnene etterspurt de neste årene, selv etter at coronavirus trekker seg tilbake, hvis pandemien slutter i år.

Børskrakk

Den siste krasjen i 2020 på den amerikanske børsen var ikke bare begrenset til USA. Snarere var det et globalt aksjemarkedskrasj som startet 20. februar 2020. Den 12. februar var Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite og S&P 500-indeksen avsluttet alle rekordhøye (mens NASDAQ og S.&P 500 nådde påfølgende rekordhøyder 19. februar). Fra 24. til 28. februar rapporterte aksjemarkedene over hele verden sin største nedgang på en uke siden finanskrisen i 2008. 9. mars rapporterte de fleste globale markedene om kraftige fall, hovedsakelig utløst av COVID-19-pandemien og en oljekurs mellom Russland og OPEC-landene, ledet av Saudi-Arabia. Dette ble uformelt kjent som Black Monday. På den tiden var det det verste aksjedallet siden den store lavkonjunkturen i 2008. Forholdet mellom palladiumprisene og aksjemarkedene er invers. For det meste vil palladiumprisene synke når aksjemarkedene klarer seg godt og omvendt. Når aksjemarkedet kollapser, øker etterspørselen etter palladium, ettersom flere og flere investorer ser på tryggere alternativer. Selv om USD akkurat nå faller raskt, noe som holder både trygge havner og risikovurderte eiendeler i etterspørsel, med palladium som drar nytte av begge.  

XPD / USD-korrelasjon

Korrelasjonen mellom USD og palladium er ikke så sterk som den er med gull eller andre risikovurderte eiendeler, men det er likevel korrelasjon, siden den er notert i USD. Åpenbart har palladium et sinn for seg selv, og bytter fra en trygg havn til en vare, men drar stort sett fordel av begge, siden prisen har økt siden 2009. Mens palladium har fulgt sin vei mesteparten av tiden, i visse perioder USD har vært driveren av XPD / USD. Fra 2014 til 2016 steg USD-indeksen, som vist i DXY-diagrammet nedenfor.

DXY blir først bullish, deretter bearish

DXY blir først bullish, deretter bearish

XPD / USD ble først bearish, deretter bullish

XPD / USD ble først bearish, deretter bullish

I samme periode trakk XPD / USD seg lavere, noe som betyr at økningen i USD hadde en negativ innvirkning på prisen på palladium. Fra 2016 til 2018 ble DXY bearish, og falt fra 103 poeng til 88 poeng, og XPD / USD økte fra $ 480 til $ 1.140. Under sjokket i første halvdel av mars 2020 steg DXY fra 94 poeng til 103 poeng, mens palladium krasjet lavere, bare for at ting skulle snu de neste månedene. Så når vi handler palladium i løpet av de kommende månedene / årene, må vi holde et øye med DXY, spesielt under USAs valg senere i år.    

Teknisk analyse – Will the Bounce Off the 20 SMA Last?

Palladium det ble bearish, etter å ha trukket seg ned lavere til 20 SMA på det månedlige diagrammet

Palladium det ble bearish, etter å ha trukket seg ned lavere til 20 SMA på det månedlige diagrammet

På 1990-tallet handlet palladium i et område mellom $ 200 og $ 400, men det steg over $ 1000 på slutten av 90-tallet. Til slutt flyttet prisen seg ned igjen på begynnelsen av 2000-tallet, men det trekket over $ 1.000-nivået var et psykologisk bruddpunkt, og følelsen ble til slutt bullish for palladium. Trenden for palladium var bullish og jevn, fra 2006 til september 2018, da XPD / USD steg høyere, da palladiumhandlere innså at handelstaksten mellom USA og Kina kom til å være mer enn bare trefninger og den globale økonomien gikk å lide av effektene. XPD / USD steg fra $ 900 til over $ 1.620 innen mars 2019, men den største stigningen var ennå ikke kommet, fra september 2019, da palladium, som handlet til $ 1500s, hoppet til $ 2,880, med den største økningen kommer i januar og februar 2020. Etter hvert så vi en reversering i løpet av mars, slik det var tilfelle for de fleste eiendeler, og dette fortsatte også i april. De 20 SMA (grå) ble gjennomboret på det månedlige XPD / USD-diagrammet, men prisen kom tilbake over det nivået i samme måned, så det regnet ikke som en pause. Dette glidende gjennomsnittet holdt seg bra i mai og juni, og bekreftet seg selv som en støtteindikator på denne tidsrammen. Forresten stengte lysestakene de to foregående månedene som dojis, som er bullish reverserende signaler, og den bullish reverseringen er allerede i gang, nå i juli. Prisen har steget fra $ 1 880 til $ 2 208 så langt denne måneden, noe som betyr en verdiøkning på 15%. I henhold til dette månedlige diagrammet bør palladium fortsette sitt bullish momentum, nå som tilbakesporingsnivået er fullført og 20 SMA holder som støtte.

150 SMA har forvandlet seg fra motstand til støtte for XPD / USD

 150 SMA har forvandlet seg fra motstand til støtte for XPD / USD

Foruten det månedlige diagrammet som peker oppover, peker det ukentlige diagrammet også opp for palladium. Prisen har steget over alle glidende gjennomsnitt på denne tidsrammen, og 150 SMA ble til støtte umiddelbart etter at den ble brutt. Alle de tre siste lysestakene har stolt på dette glidende gjennomsnittet som støtte. De to foregående ukentlige lysestakene stengte som dojis, som i dette tilfellet er baisse reverseringssignaler etter klatringen, men 150 SMA holdt som støtte, og denne uken flyttet prisen seg høyere igjen, og danner en ganske bullish lysestake. Så den tekniske analysen på begge tidsrammekartene peker opp, og grunnleggende er også hovedsakelig hausse for palladium, noe som gjør det til en god kjøpsinvestering.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector