Pris / USD / JPY-prisvarsel for 2021: Vil nedturen vare lenger?

JPY har opptrådt som et fristed for alltid, og slått bullish når handelsmenn og investorer følte seg utrygge og avtagende når verdensøkonomien og risikosentimentet var positive. 2020 var et av de mest usikre og usikre årene på flere tiår, enda mer enn den globale finanskrisen i 2008. Som et resultat har JPY holdt seg bullish siden forrige uke i mars i fjor, noe som gjorde USD / JPY bearish som en resultat, med nedturen som starter etter en stor berg-og-dalbane-tur i februar og mars. Ulempen har vært konsekvent, med glidende gjennomsnitt som gir solid motstand ettersom de fortsetter å presse prisen ned, for øyeblikket med nesten 10 cent.

Men vi kan egentlig ikke tilskrive dette bearish trekket i USD / JPY til den sikre havnestatusen til den japanske yenen, fordi USD har gått ned mot alt. Faktisk har rallyet i EUR / USD eller AUD / USD vært enda større, noe som tyder på at nedgangen i USD / JPY er mer en USD-faktor enn en safe haven-rally for JPY. Imidlertid vil vi se nærmere på JPYs sikre havnestatus i avsnittene nedenfor. Uansett ser det ut som om tilbakegangen kan avta nå, når vi går mot slutten av koronavirusperioden.

Strøm USD / JPY Pris: $

 

Nylige endringer i USD / JPY-prisen

Periode Endre ($) Endring %
6 måneder -3.22 -3,0%
+9,9% -6.26 -5,7%
3 år -6,80 -6,1%
5 år -16.13 -13,5%
Siden 200 +1,87 +1,8%

 

Som nevnt ovenfor har USD / JPY vært bearish i nesten et år, og ukentlige og daglige diagrammer ser også ganske bearish ut. Men det månedlige diagrammet ser mindre dramatisk ut, og det indikerer en mulig bullish reversering snart. Det grunnleggende er heller ikke veldig gunstig for USD / JPY-selgere, og inntektene og husholdningsutgiftene har gått ned i Japan i ett år, mens den amerikanske økonomien derimot har vokst i et betydelig tempo. Men USD har ikke hatt nytte av dette, til tross for at USA er den eneste store utviklede økonomien som utvider seg ganske raskt i begynnelsen av 2021, mens alle andre store økonomier, bortsett fra Kina, går mot en annen lavkonjunktur. Men dette kan endres nå som FED antyder å avslutte den monetære lettelsessyklusen, selv om situasjonen fortsatt er for usikker for øyeblikket, men hvis USA ikke går i stykker, er oddsen for en bullish reversering i Q1 etter en -årnedgang.  

USD / JPY – prognosesammendrag

USD / JPY-varsel: H1 2021

Pris: $ 100 – $ 101

Prisdrivere: Bearish US momentum, Andre bølge av COVID-19, Tekniske indikatorer, Safe haven appeal

USD / JPY-varsel: 1 år

Pris: $ 106 – $ 107

Prisdrivere: Verdensøkonomi, COVID-19 Recovery, teknisk rebound

USD / JPY-varsel: 3 år

Pris: $ 110 – $ 115

Prisdrivere: Post COVID-19 utvinning, Hawkish sentralbanker, Fallende økonomisk stimulans kontanter

 

USD / JPY Live-diagram


 

USD / JPY-prisforutsigelse for de neste 5 årene

Markedsstemningen under Coronavirus

Finansmarkedene har reagert merkelig på følelsen siden koronaviruspandemien brøt ut i februar 2020. Opprinnelig fikk handelsmenn og investorer panikk da viruset reiste til Europa, noe som gjorde risikosentimentet massivt dovish. Forhandlere brukte USD som en global reservevaluta, og fikk den til å øke høyere i flere uker. Trygge havner, som gull og JPY, kunne ikke motstå panikken, og den økende USD sendte dem også ned.

Men situasjonen snudde seg mot slutten av mars, og vi så USD forvandle seg fra den ultimate sikre havnen til den mest baisse eiendelen der ute. Dette gjorde at alle større valutaer var bullish, inkludert valutaene til BRICK-nasjonene. Som et resultat har JPY økt mot Buck, og USD / JPY har hatt en konstant nedadgående trend. I normale tider, som en global reservevaluta, bør følelsen være bullish for USD når usikkerheten er høy, men dette er ikke normale tider, siden verden endrer seg både fra det politiske og økonomiske perspektivet. Uansett vil JPY, som en trygg havnevaluta, være enda mer bullish i normale tider, noe som fortsatt vil peke ned for dette paret.    

Har JPY fortsatt fordeler av Safe Haven-statusen?

Apropos trygge havner, akkurat nå er det ikke sikkert om JPY beholder den statusen eller ikke. Safe haven-valutaer, som CHF og JPY, samlet seg i løpet av de første 2-3 månedene av koronaviruskrisen, da handelsmenn vendte seg til dem for sikkerhet. Gull og sølv samlet seg også ganske hardt, med gull som til slutt brøt terskelen på $ 2000 og fikk nye høyder, da det klatret til $ 2075 den første uken i august. Men den bullish trenden endte for edle metaller den gang, og de har gått ned siden august. Dette reiser spørsmålet om gull og sølv fremdeles beholder sin sikre havnestatus, eller om sikre havner er i tilbaketrekning. Den globale situasjonen er fremdeles veldig usikker, og de nye sperringene i Europa og restriksjonene i Nord-Amerika skader den globale økonomien, men edle metaller har falt i flere måneder.  

CHF og JPY har økt mot USD, til tross for den japanske statsministeren Shinzo Abe, som holder dem bullish, men deres gevinster har ikke vært så store som rallyet i risikovalutaer, som har hatt fordeler av svakhet i USD. Dette antyder at gevinsten i safe haven-valutaene kommer fra nedgangen i USD, snarere enn fra deres safe haven-status. Faktisk har nedgangen i USD-indeksen, DXY, siden mars i fjor vært større enn nedgangen i USD / JPY. DXY har mistet 14 poeng, eller 1400 pips, mens USD / JPY bare har mistet rundt 9 cent, eller 900 pips. Så når man beregner forskjellen, virker det som om JPY faktisk har bidratt til å minimere tapene i USD / JPY, noe som antyder at JPY kanskje også har mistet sin status som trygg havn. Årsaken til denne rare reaksjonen kan være overflatebehandling av kryptovalutaer som et fristedmarked. I en tid da ingen valuta eller råvare der ute er trygg, ser det ut til at handelsmenn og investorer favoriserer kryptovalutaer som et sted å lagre sine kontanter trygt, derav økningen i 4. kvartal 2020. Bitcoin hadde steget nærmere $ 42 000 innen januar 2021, mens Ethereum og andre kryptoer satte kurs mot all-time highs. Så det ser ut til at status for trygg havn endres på en global skala, og JPY ikke har hatt mye nytte av den i løpet av denne tiden, noe som peker på en sterk bearish reversering når USD-nedgangen er over.    

Japanese Fundamentals, og BOJ, Vs US Fundamentals, og FED

Bank of Japan (BOJ) er nå på et tøft sted; den har faktisk vært der en stund, med inflasjon og vekst som har vært svak i lang tid, men den har blitt verre siden starten på coronavirus-sagaen. Mens vi så en sterk rebound i mange utviklede land etter låsingene, var den økonomiske utvinningen i Japan svak, og i løpet av de siste månedene av 2020 gikk økonomien ned igjen. Inntjening og inflasjon ble negativ i november, og forbrukertilliten og den økonomiske følelsen er fortsatt ganske lave. Som et resultat kunngjorde Bank of Japan guvernør Haruhiko Kuroda sin plan om å holde pengepolitikken på vent, og utvidet den med ytterligere 6 måneder, for å oppnå inflasjonsmålet på 2%.

Federal Reserve har også brukt sine aktivakjøp i stor utstrekning for å bekjempe denne krisen, først for å berolige uroen i finansmarkedene og for å bidra til å stimulere økonomien, som har prestert veldig bra, som nesten alle indikatorer viser. FED vil trolig kunngjøre en ny økning snart, for ytterligere å hjelpe den økonomiske utvinningen, noe som sannsynligvis vil bidra til å øke inflasjonen. Men vi har sett blandede kommentarer fra FED-tjenestemenn i det siste, noe som tyder på at neste skritt fra dem kan være å øke eller til og med redusere det kvantitative lettelsesprogrammet. Chicago Fed-president Charles Evans kunngjorde at de “sannsynligvis vil opprettholde tempoet på 120 milliarder dollar i måneden for å kjøpe verdipapirer og amerikanske statsobligasjoner en stund.” På den annen side sa Atlanta Fed-president Raphael Bostic at ”han er håp om at vi i ganske kort rekkefølge kan begynne å kalibrere kvantitativ lettelse”. Dette kan innebære at FED kan begynne å redusere sine obligasjons- og statskjøp allerede i 2021.

Obligasjonsmarkedet spratt høyere den andre uken i januar, med 10-årige statsobligasjonsrenter som presset over 1%. Så det virker som markedet forventer at Federal Reserve vil gå inn i bildet før heller enn senere, vil jeg si. Tanken bak alt dette er at markedene ikke forventer at FED vil holde renten nede på disse nivåene for alltid.

Bruddet over 1% i egne avkastninger den siste uken, og slutten av USAs politiske avrenning, vil endelig tillate FED å komme tilbake til bildet, snarere enn senere, og det er det obligasjonsmarkedet viser. Det kommer ikke de neste månedene, men hvis FED virkelig antyder at de er ferdige med pengelemping etter den siste stimuleringspakken, vil markedene ta dette som et skifte i politikken, som vil være den store reverseringen for USD. Fundamentals støtter en stor reversering, så vi kan forvente at det vil skje en gang for dette paret.

Teknisk analyse

 

USD / JPY har vært baisse i det store bildet, etter å ha falt ned fra 260 på midten av 80-tallet og falt til 75,70 etter den globale finanskrisen i 2008 og den greske gjeldskrisen som fulgte, som sendte trygge havner som økte høyere og USD / JPY dykking lavere. Men trenden snudde seg i 2012, og prisen steg rundt 50 cent høyere til 125,7, fram til 2015. Siden da har prisen imidlertid trukket seg tilbake lavere, men tilbaketrekningen virker ganske svak sammenlignet med bølgen, noe som like gjerne kan være et tilbakeslag før neste bullish etappe høyere. Nedgangen blir ikke lavere, og de tekniske indikatorene gir støtte for dette paret. 100 SMA (grønn) ble til støtte under 100 i 2016, mens 200 SMA (lilla) har holdt som den ultimate støtten siden den gang. Nå har prisen handlet rundt dette glidende gjennomsnittet de siste månedene, beveget seg over og under det, så dette er et avgjørende øyeblikk, og gitt den måten grunnleggende går, kan det virkelig være en bullish reversering snart. Selv om kjøpere må presse over 50 SMA, som har fungert som motstand siden 2017. Lenger nede er støttesonen, er det store runde nivået på 100, som strekker seg fra 99 til 101, hvis de 20 SMA skulle bli brutt..

 Hvis støtten fortsetter å holde, kan vi snart se en rebound

Det ukentlige diagrammet viser tilbaketrekningsperioden siden 2015, etter 50-prosentbølgen tidligere i det siste tiåret, med 200 SMA (lilla) som har gitt motstand på toppen siden 2017, og presset høydepunktene lavere. Men siden juli 2020 har 20 SMA (grå) kommet på plass, og avslutter tilbaketrekningen høyere og danner en jevn bearish trend, ettersom USD har holdt på å synke. Som vi nevnte ovenfor, virker den fallende USD mot JPY imidlertid ikke så overbevisende som i andre par. Men 20 SMA gir ikke slipp. De siste to ukene så vi et forsøk på å reversere prisen høyere, og en mulig pause på 20 SMA, men kjøperne mislyktes igjen og den ukentlige lysestaken er tilbake der den startet. Så foreløpig er trenden fortsatt tydelig på dette diagrammet.

De 20 SMA holder USD / JPY bearish på det daglige diagrammet

På det daglige diagrammet er bildet også ganske bearish, etter berg og dalbane i februar og mars i fjor. I løpet av denne tiden har det vært ganske mange virkelig gode salgsmuligheter på 50 SMA på dette diagrammet. Prisen var bullish i løpet av 4. kvartal 2019 for dette paret, og dette fortsatte de første par månedene i 2020, men etter coronavirus endret alt seg. Nedgangen, som startet i slutten av mars, fortsetter for dette paret, med 50 SMA (gul) som den ultimate motstanden her. Sent i forrige uke så vi en bullish reversering, og et nytt forsøk fra kjøperne på å bryte 50 SMA, men de mislyktes igjen, og prisen går lavere nå. Så fortsetter nedturen i dette paret, selv om nedgangen er treg og den bullish reverseringen bør komme snart, før USD / JPY når 100-nivået.

Det har vært flere gode salgsmuligheter i USD / JPY i 2020

Live / USD / JPY-kurs

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector