Prisforutsigelse for Polkadot (DOT) for 2021: Vil DOT utvide januar gevinster?

Polkadot – Sammendrag av prognoser

Polkadot-varsel: H1 2021

Pris: $ 50 – $ 60

Prisdrivere: Positiv kryptosentiment, ETH-ytelse, USD-devaluering, teknisk motstand på $ 20,00, potensiell regulering

Polkadot-varsel: 1 år

Pris: $ 100

Prisdrivere: Bullish crypto sentiment, USD devaluering, utvidelse av blockchain

Polkadot-varsel: 3 år

Pris: $ 200 – $ 300

Prisdrivere: USD rebound, slutten av COVID-19, økt regulering av kryptovaluta, redusert vekst av blockchain på grunn av myndighets- og sentralbankintervensjon

 

Polkadot var den siste av de viktigste kryptovalutaene som fulgte krypto-mani som fortsatt fortsetter, ettersom denne kryptovalutaen økte over $ 42. Men etter et dypt retrett i slutten av februar til $ 26, ser det nå ut til at kjøperne er tilbake i kontroll, etter å ha presset over $ 35 igjen. DOT / USD begynte bare å bli bullish de siste dagene i desember. 28. desember handlet Polkadot til rundt $ 5, men ble med på den bullish løpeturen i kryptomarkedet, og 23. februar handles den til $ 37, etter å ha trukket seg tilbake under $ 30. Dette betyr at den satte pris på mer enn åtte ganger på en halvannen måned. 20 SMA gjør også en god jobb på det daglige diagrammet, og presser prisen høyere, noe som holder polkadot helt økende, selv om den ikke har klart å ta igjen prisen siden begynnelsen av februar.

Overgangen til slutten av 2020 til begynnelsen av 2021 var en positiv tid for aktivaklassen for kryptovaluta. Fremhevet av bransjestandarden Bitcoin (BTC) som formørker $ 50000 per BTC, opplevde hele kryptosfæren en bullish deltakelse. En av myntene som fikk stor berømmelse var nykommer Polkadot (DOT). Lansert i mai 2020, tok Polkadot-protokollen sikte på å tilby tilkoblingsmuligheter for spesialbygde sidekjeder og offentlige blokkjeder.. 

Opprettet av Ethereum medstifter Gavin Wood, så Polkadot opprinnelig begrenset offentlig interesse. Som et resultat handlet DOT-mynten i et relativt flatt område mellom $ 2,50 og $ 5,00 fra mai til slutten av desember 2020. Imidlertid viste desember 2020 til februar 2021 seg eksepsjonell for DOT, da prisene steg til en heltidshøyde like over $ 30,00 så langt. Selv om Bitcoin og Ethereum kan ha fått en stor del av medieoppmerksomheten, formet Polkadot seg til å være en enestående investering.

 

Strøm DOT / USD Pris: $

 

Nylige endringer i Polkadot-prisen

Periode Endre ($) Endring %
1 uke +11.5 +43%
1 måned +19.1 +105%
3 måneder +22.3 +146%
6 måneder +18.7 +135%
Mai 2020 +35,24 +1,264%

 


Som alle kryptovalutaer er DOT underlagt en samling unike markedsdrivere. Blant de mest bemerkelsesverdige er bedriftens rykter, statlig regulering, hacking, svindel og søksmål. Imidlertid, der Polkadot er unik fra andre kryptoer, er dens økonomiske ressurser. Siden starten i 2017 har Polkadot samlet inn omtrent 200 millioner dollar fra investorer via crowdfunding og flere mynttilbud. Følgelig er Polkadot blant de mest velfinansierte blockchain-oppstartene i historien.

Siden lanseringen av DOT i mai 2020 har det vært kontrovers rundt hva som gjør Polkadot og Ethereum forskjellige. På grunn av det faktum at de to kryptoene har samme grunnlegger Gavin Wood, er disse bekymringene legitime. Begge myntene er like ved at de driver en primær blockchain som letter transaksjoner og tillater tillegg av mindre uavhengige blockchain. Både ETH og DOT er avhengige av “staking” i stedet for “mining” for å sikre at nettverket vokser effektivt. Til slutt arbeides det for å muliggjøre transaksjoner mellom mynter mellom Ethereum og Polkadot. Gitt den slående likheten mellom DOTs teknologi og ETH, er det ikke rart at de to myntene har vist periodiske sterke sammenhenger. 

Faktorer som påvirker Polkadot (DOT) 

På mange måter vil verdsettelses- og vekstpotensialet til Polkadot stole på utvidelsen av selve blockchain. Hovedmålet med DOT er å fungere som en bro mellom offentlige og private nettverk. I utgangspunktet tar Polkadot sikte på å forene den offentlige blockchain til fallskjerm. I tilfelle mainstream-adopsjon av kryptovaluta utløser langvarig utvidelse av blockchain, kan det tenkes at Polkadot vil være en viktig del av kryptovalutaøkosystemet. Omvendt, hvis sentralbankmyndigheter og regjeringer griper inn, kan DOT-verdivurderinger stagnere blant regulatoriske bekymringer.

 

Pokadot Live-diagram

 

Polkadot (DOT): 5-års prisforutsigelse

Det er en utfordring å forutsi prishandlingen på eiendeler over en femårsperiode nøyaktig. For en kryptovaluta som Polkadot, til og med mer. Imidlertid er det fire markedsdrivere som sannsynligvis vil påvirke den langsiktige markedsverdien av DOT. På den bullish siden av ligningen, devaluerer den amerikanske dollaren (USD) og blockchain-ekspansjonen drivstoffet til Polkadot. Ikke desto mindre trues bearish faktorer som sentralbankpolitikk og statlig inngripen ikke bare DOT, men hele krypto aktivaklassen. Mens tiden vil være den ultimate dommeren for hvordan Polkadot presterer, kan vi redegjøre for disse faktorene og deres potensielle innvirkning på DOT-priser..

Hvordan vil inflasjon og devaluering av amerikanske dollar påvirke DOT?

En av de største faktorene som kryptoer står overfor er velferden til den amerikanske dollaren. Fra og med den amerikanske regjeringen og Federal Reserve (Fed) svar på coronavirus (COVID-19) pandemien, har USD slitt med å holde verdien. For å bekjempe den økonomiske nedgangen fra COVID-19, vedtok den amerikanske regjeringen under Trump-administrasjonen CARES-loven på $ 2000000000 dollar. Under CARES ble enorme mengder direkte stimulansebetalinger sendt til borgere og katastrofehjelpsmidler tildelt bedrifter. For å utfylle CARES-loven lanserte Fed det åpne programmet for ubegrenset kvantitativ lettelse (QE). Begge retningslinjene utvidet tilgangen på dollar til enestående nivåer, og sendte USD-indeksen lavere med 6,8% for 2020. 

Når vi går inn i 2021 og utover, er mer stimulans og Fed QE sikkerheter. En av de første aksjonene til den amerikanske presidenten Joe Biden var å kunngjøre planer om en COVID-19 hjelpepakke på 1,9 billioner dollar som ble lansert tidlig i 2021. I tillegg lovet Fed å opprettholde gjeldskjøp på 120 milliarder dollar per måned og holde renten fast på 0,0-0,25% til maksimal sysselsetting, 2% gjennomsnittlig inflasjon og måløkonomisk vekst ble gjenopprettet. Selv om disse retningslinjene vil fremme vekst, er de langsiktige konsekvensene USD vender mot. I tilfelle nye COVID-19-stammer forlenger denne utvinningsorienterte politikken i flere år, er det sannsynlig at dollar devaluering og inflasjon er. For DOT vil sannsynligvis en svak dollar være en bullish markedsdriver. Når dollaren forsvinner, vil investorer se etter å lagre kapital i andre eiendeler; råvarer, aksjer og kryptovalutaer er alle levedyktige alternativer til USD.

Vil Polkadot og Blockchain gå mainstream?

Siden Bitcoins lansering i 2009 lurte finansverden på om og når blockchain-teknologi ville bli vanlig. Etter kryptowinteren i 2018 virket det som om kryptoer snart skulle bli en ettertanke. Med utbruddet av COVID-19 og en spiss etterspørsel etter digitale valutaer ble Polkadots teknologi en ettertraktet vare.

En innledende faktor som tiltrukket legioner av seriøse investorer til Polkadot, var vekstpotensialet. Det primære målet med Polkadot er å øke interoperabiliteten mellom offentlige og private blokkjeder. Hvis teknologien blir mye integrert, kan den de facto bli “broen” mellom nettverk, blokkjeder og kryptovaluta. Enkelt sagt er Polkadot posisjonert til å vokse når blockchain vokser – en potensielt lukrativ korrelasjon.

Anslag fra begynnelsen av 2020 forventet at den globale blockchain-markedsstørrelsen skulle øke fra 3 milliarder dollar i 2020 til 39,7 milliarder dollar innen 2025. Dette tallet er imponerende og antyder en årlig sammensatt vekstrate på 67,3%. Fra et praktisk synspunkt representerer disse veksttallene vanlig adopsjon av forskjellige blockchain-teknologier. Hvis realisert, er det ikke utenfor muligheten for å se DOT-verdivurderinger vokse i takt med det samlede markedet. Avkastningen kan imidlertid være mye høyere hvis Polkadot stiger opp som blockchain viktigste oversetter.

Kommer sentralbanker til å komme inn i kryptosfæren?

For enhver valuta, krypto eller annet, spiller sentralbankmyndigheter en integrert rolle i verdsettelsene. Selv om slike som Bitcoin, Ethereum og Polkadot er desentraliserte elektroniske former for penger, har de absolutt oppmerksomheten til verdens sentralbankfolk. Midt i COVID-19-pandemien i 2020 eksploderte interessen for kryptoer – dette gikk ikke ubemerket av bankene. I en uttalelse fra januar 2021 hadde den europeiske sentralbanken (ECB), sjef Christine Lagarde dette for å si om Bitcoin: “[Bitcoin] er en veldig spekulativ ressurs som har drevet morsomme forretninger og noen interessante og helt forkastelige hvitvaskingsaktiviteter. Det må være regulering. Dette må brukes og avtales … på et globalt nivå. ” Med henvisning til ingen spesifikke bevis for slike tilfeller, viste Largarde motivasjon for ECB til å regulere Bitcoin og sannsynligvis hele aktivaklassen.

På adopsjonsfronten ser det ut til at den amerikanske sentralbanken utvikler sin egen sentralbank digitale valuta (CBDC). Uttalelser fra US Federal Reserve (Fed) styreleder Jerome Powell fra begynnelsen av 2020 skisserte en potensiell lansering av en “FedCoin”: “Vi [FOMC] gjør ting, det er viktigere å få det riktig enn å være først. Å gjøre det riktig betyr at vi ikke bare ser på de potensielle fordelene med en CBDC, men også de potensielle risikoene, og også anerkjenner de viktige avveiningene som må vurderes nøye. ” Siden Powell sa dette, har Fed bygget en eksperimentell CBDC angivelig basert på blockchain-teknologi. På dette tidspunktet ser det ut som det bare er et spørsmål om tid før CBDCer blir en del av vanlig finans.

Så, hva er de potensielle effektene av sentralbankintervensjon i kryptomarkedene på Polkadot? For det første ville vedtakelsen av omfattende global regulering som foreslått av Lagarde øke rapporteringen og begrense transaksjoner. Begge disse problemene ville redusere blockchain-veksten, noe som gir omfanget av Polkadots virksomhet. For det andre kan lanseringen av CBDC-er alvorlig påvirke etterspørselen etter kryptovalutaer som overføringsmåter og formue. Nok en gang er dette en negativ markedsdriver for DOT; hvis verdens sentralbanker overtar en betydelig del av blockchain, vil tradisjonell ekspansjon være begrenset. Denne faktoren vil redusere markedsandelen for tilretteleggere som Polkadot. Skulle blockchain bli innsnevret eller kontrollert, vil DOT være i en ekstremt sårbar posisjon.

Er den amerikanske myndighetens regulering uunngåelig?

Det amerikanske parlamentsvalget i 2020 førte en periode med enestående politisk usikkerhet til den globale markedsplassen. Aksjer, valutaer og råvarer opplevde økt volatilitet da investorer grublet over implikasjonene av en amerikansk regimeskifte. Etter at den endelige avgjørelsen ble gitt tidlig i januar 2021, flyttet makten i både den amerikanske kongressen og presidentskapet fra republikansk til demokratisk kontroll. Til tross for den sterkt omstridte valgsyklusen, så kryptovalutaer vedvarende budgivning. DOT var ikke noe unntak, og samlet seg fra $ 4,23 2. november 2020 til $ 17,99 da den nye POTUS og kongressen ble sverget 20. januar 2021.

Den kanskje største driveren for kryptovolatilitet er myndighetsregulering. Og når du projiserer mulige verdier av Polkadot i løpet av de neste fem årene, er det viktig å vurdere holdningen til Joe Biden-administrasjonen mot regulering av kryptovaluta. Bidens snakkepunkter fra kampanjesporet ga ikke kryptoinvestorer mye mat til ettertanke. Imidlertid valgte Biden tidligere Commodities Futures Exchange Commission (CFTC) -hode Michael Barr å lede kontoret til valutaovervåkeren (OCC). Barr satt tidligere i Ripples rådgivende styre; hvis bekreftet som OCC-leder, vil Barr være den første kryptoinnsideren til å bemanne stillingen. Implikasjonene kan være store for regulering, ettersom Barr kan ha innovative nye ideer om hvordan man kan regulere og kontrollere blockchain. 

Innenfor Biden-kabinettet er det noen få medlemmer med track records vs cryptos. Som Fed-leder fra 2014-2018 tok den nye finansminister Janet Yellen gjentatte ganger en praktisk tilnærming til kryptovalutaer. Ikke desto mindre har Yellen uttalt at “hun vil si direkte at hun ikke er en fan,” spesielt av Bitcoin. Videre har U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) anlagt sak mot Ripple (XRP) og hevdet at ledere solgte XRP i syv år uten å først registrere dem som verdipapirer. Denne rettssaken vil skape presedens for selskaper som solgte mynter, men ikke gjennomførte et første mynttilbud (ICO). Nedfallet fra SEC vs Ripple kan vise seg omfattende og videre avgjøre om XRP, og kryptoer generelt, er verdipapirer eller valutaer. Hvis SEC lykkes, vil DOT og hele aktivaklassen trolig gjennomgå mer intensiv granskning de neste årene.

Til syvende og sist er statlig innblanding en negativ markedsdriver for kryptokurrencypriser. Gitt den reguleringsvennlige Biden-administrasjonen og potensiell SEC-intervensjon, kan mange mynter bli kantet ut av markedet. For Polkadot er det viktig at 2021 er et robust år med blockchain-adopsjon og operativ vekst. Reguleringsmiljøet for kryptokurver vil utvikle seg betydelig de neste fem årene – dette kan veldig godt føre til en sammentrekning av aktivaklassen, noe som gjør mange mynter foreldet. 

Polkadot (DOT) teknisk analyse

Fjerde kvartal (Q4) i 2020 var en nøkkelperiode for kryptovalutaer. Sentimentet var gjennomgående positivt og løftet slike som Bitcoin og Ethereum til heltidshøyder. Polkadot deltok i suksessen senere som Polkadot-diagrammet viser, og samlet seg fra et åpent beløp på $ 4,35 1. oktober 2020 til en 31. desember 2020 på $ 9,27. Etter å ha lagt ut mer enn 200% Q4-gevinst, fullførte DOT 2020 bare $ 0,25 fra sin heltidshøyde.

Opprinnelig viste januar 2021 seg å være en mye annen historie for DOT. I løpet av de første to ukene trakk prisen seg tilbake fra heltidshøyder over $ 10,00 til $ 7,00-området. 11. januar-tilbakeslag posterte et lavt nivå på $ 7,20 og testet 62% Fibonacci retracement av desember lav ($ 4,72) til januar høy ($ 10,70). Imidlertid kjøpte budgiverne raskt dukkert, og økte DOT til nesten $ 20,00 16. januar. Frem til slutten av måneden konsoliderte prisene mellom høyeste $ 19,39 og 38% Fibonacci retracement til $ 14,73.

Den langsomme retretten indikerer at selgerne er svake

Prishandlingen i desember 2020 og januar 2021 er et tegn på et trendmarked. På det daglige diagrammet er en klassisk bullish trend tydelig – bratte utbrudd etterfulgt av mislykkede tilbaketrekninger. I tillegg stengte DOT januar 2021 godt over det 100-dagers glidende gjennomsnittet ($ 7,67) og levetids midtpunktet ($ 11,04, august 2020 lavt til januar 2021 høyt). 

I skrivende stund er de tekniske utsiktene for Polkadot hausse da kjøperne ser ut til å kjøpe hver eneste betydelig dukkert. De viktigste motstandstallene på toppen for 2021 vil være $ 20,00, $ 25,00 og $ 30,00; Dette er primære nivåer for konsolidering eller dannelse av mellomtids topper. Viktige støttenivåer vil være de daglige og ukentlige 38% og 62% Fibonacci-tilbaketrekningene. Hvis januar-toppen på $ 19,38 holder seg i en lengre periode, vil 38%, 50% og 62% tilbaketrekninger av DOTs levetid på $ 13,01, $ 11,04 og $ 9,08 være viktige støtteområder. Inntil prisen legger ut en større korreksjon og handler under $ 10,00 i en lengre periode, vil en bullish bias være berettiget til 2021.

Polkadot sprang av 20 SMA i januar

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector