Prisprognose for aluminium Q4 2020: Prisen øker i tråd med den kinesiske etterspørselen

Som de fleste varer var aluminium, som brukes mye i alle sektorer, som bilindustri, luftfart, energi, moderne konstruksjon, mat og drikke og mange andre næringer, i tilbakegang fra begynnelsen av forrige tiår til 2016. Aluminiums futures MALTRC1 falt fra all-time high, like under $ 2800 til $ 1430, noe som betyr at den mistet halvparten av verdien, ettersom den globale økonomien var i trøbbel, og også på grunn av den greske / eurosonen gjeldskrise den gang.

Vi så et anstendig comeback fra 2016 til 2018, da den globale økonomien kom seg, men handelskrigen mellom USA og Kina, etter at Donald Trump kom til makten, førte til et fallende krav fra Kina, som er en stor bruker av aluminium. Nedgangen akselererte i de første månedene av dette året, etter at koronaviruspandemien rammet Kina, før den spredte seg til Vesten, noe som resulterte i låsing som sendte den globale økonomien i lavkonjunktur. Men etter hvert som Kina er i gang igjen, har etterspørselen etter aluminium økt, noe som har gjort prisen ganske bullish siden mai.  

Nylige endringer i aluminiumsprisen

Periode Endre ($) Endring %
6 måneder +464 +29,6%
1 år +276 +15,2%
3 år -213 -9,5%
5 år +522 +34,8%
Siden 2010 -110 -5,2%

Faktorer som påvirker aluminiumspriser

 

Aluminium, som alle andre varer, er sterkt påvirket av risikosentimentet i finansmarkedene. Hvis følelsen er positiv, har investorer lyst til å ta større risiko, noe som fordeler varer. Grunnleggende, som den globale økonomien og den kinesiske økonomien spesielt, på grunn av de enorme mengdene aluminium den bruker i industri og industri, spiller en stor rolle på etterspørselssiden av denne varen, i tillegg til å ha en innvirkning på investorstemning. Kina har kommet seg bra etter koronavirusproblemene i 1. kvartal, og det tekniske peker også høyere for aluminium, etter at de kom tilbake fra forrige støttesone til $ 1.430.      

 

Aluminiumprognose: 4. kvartal 2020 Værvarsel for aluminium: 1 år Aluminiumprognose: 3 år
Pris: $ 2050 – $ 2100

Prisdrivere: Covid-19, kinesisk utvinning, risikosentiment

                

Pris: $ 2300 – $ 2400 

Prisdrivere: Global gjenoppretting etter covid, sentiment til råvarer, nytt amerikansk presidentskap

   

Pris: $ 221

Prisdrivere: Global økonomi, global politikk, BRICK-land

        

Aluminium Live Chart

ALUMINIUM

 


Prediksjon av aluminium for de neste 5 årene

Den kinesiske etterspørselen etter aluminium avtok under handelskrigen, noe som førte til lavere priser, og i 1. kvartal i år brøt coronavirus ut i Kina, noe som førte til låsing i visse deler av landet, og senere fulgte hele verden. Dette påvirket tilbudet, som gikk gjennom en glutperiode, men nedgangen i etterspørsel var mye større. Prisene på aluminium har allerede gått ned siden 2018, ettersom handelskrigen mellom USA og Kina skadet kinesisk industri.

Men de første månedene av 2020 var fryktelig for alle markeder, ettersom vi så råvarer krasje lavere. Aluminiums futures MALTRC1 akselererte nedgangen, spesielt i mars, men da begynte den kinesiske økonomien med en sterk rebound, som blir sterkere. Produksjonen har økt, både i Kina og andre steder; ifølge World Bureau of Metal Statistics nådde det globale aluminiummarkedet et overskudd på 1603 kt fra januar til september 2020, på toppen av 480 kt overskudd i 2019.

Men økningen i etterspørsel har overgått økningen i produksjonen, spesielt i Kina. Til tross for at servicesektoren går inn i en annen lavkonjunktur vinteren 2020-21, holder produksjonen seg bra, så etterspørselen etter aluminium vil forbli høy. Dette gjelder spesielt med produksjonen nede i Midtøsten og Europa, samt at den nordamerikanske produksjonen oppnår all den innhentingen den sannsynligvis vil oppnå. Dette bør holde prisen bullish foreløpig.

 

Teknisk analyse – Trend har slått Bullish for aluminium i 2020

 

La oss se om aluminium vil bryte over området tidlig i 2021

Glidende gjennomsnitt har vært veldig gode indikatorer for å vise trenden i aluminiums futures. Før 2014 gjorde de 20 SMA (grå) og 50 SMA (gule) en god jobb med å gi støtte, ettersom prisen økte, så ble de til motstand da prisen ble bearish. Nedgangen endte på $ 1.430s, som nevnt ovenfor, og fra begynnelsen av 2016 til april 2018 ble aluminium ganske bullish. De samme glidende gjennomsnittene ble til støtte, og presset prisen høyere. Prisen nådde $ 1.550, men snudde seg da i begynnelsen av handelskrigen mellom USA og Kina. MA-ene ble til motstand igjen, men tilbakegangen endte på forrige lavpunkt, noe som betyr at området rundt $ 1.430 har blitt til støtte. Nå har prisen klatret over alle glidende gjennomsnitt, noe som betyr at den bullish trenden er på igjen, men den vender mot det høye fra tilbake i 2015, til $ 2100.. 

MAs har gjort formmotstand til støtte siden mai

På det daglige diagrammet er bildet likt, med aluminiumprisen som bearish i 2019, og blir presset ned av glidende gjennomsnitt, mens MA-ene i 2020 har blitt til støtte, noe som betyr at trenden har vært bullish. 50 SMA holdt den dypere tilbaketrekningen i september, mens 20 SMA har presset prisen høyere hele tiden. Trenden er bare i fart, som de 20 SMA indikerer, så det forventes ytterligere bullish momentum, spesielt når Biden tiltrer i USA, da dette kan bety at handelskrigen kan komme til en slutt eller i det minste stille seg.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector