Prisvarsel for australske dollar for H2 i 2020: Den langsiktige nedturen vil sannsynligvis gjenopptas snart for AUD / USD

Australia er en stor produsent / eksportør av råvarer, og gjør dermed den australske dollaren til en handelsvaluta. Som sådan er den veldig sårbar for bevegelsen i råvarepriser, som igjen er korrelert med følelsen i finansmarkedene, noe som også betyr at AUD er positivt korrelert med følelsen. Følelsen har vært positiv for denne valutaen, mens USD har blitt ganske baisse de siste månedene, som et resultat av coronavirus og den politiske scenen i USA. Den økonomiske returen fra COVID-19-krasj har også hjulpet AUD / USD til å øke kraftig, ettersom råvarer og råvarer også har kommet seg tilbake. Men returen er avtagende og risikosentimentet slites av, noe som har fått kjøpere til å tenke seg om før de har gjort noen nye høyder de siste ukene, så stigningen kan komme til en slutt for dette paret. Den tekniske analysen peker også på en bearish reversering på det månedlige diagrammet, i likhet med grunnleggende, som vi vil forklare nedenfor i denne mellomlangsiktige prognosen for AUD / USD, men det er også andre faktorer som vi vil ta i betraktning her.

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +$ 0,017 +2,3%
6 måneder +$ 0,071 +9,8%
1 år +$ 0,074 +10,2%
5 år $ 0,013 1,9%
Siden 2000 +$ 0,069 +9,5%

 

Siden midten av 1990 – tallet har AUD / USD vært lite endret, sammenlignet med volatilitet vi har sett i løpet av de siste to tiårene, noe som betyr at dette paret har beveget seg opp og ned, og havnet omtrent der det var for 25 år siden. I løpet av det siste tiåret hadde dette paret imidlertid en jevn bearish trend, hovedsakelig som et resultat av styrking av amerikanske dollar. På et tidspunkt falt prisen i AUD / USD til 0,55 i mars 2020, da den australske dollaren fikk et dobbelt spark nedover linjen, mens USD steg høyere, da handelsmenn fikk panikk på grunn av coronavirus og lockdown. Men krasjet endte, og AUD / USD har vært bullish siden den gang, da følelsen forbedret seg etter den store gjenåpningen av verden. Comeback ble ytterligere forsterket av de kinesiske økonomiske dataene, noe som indikerer at Kina har forlatt koronavirus-sammentrekningen og er nesten tilbake på sporet nå. Likevel, dette har vært noen veldig rare tider, som ikke forventes å vare for lenge – før jeg antar USA-valg – så ting vil til slutt komme tilbake til det normale og nedgangen i visse varer vil innhente AUD, og ​​som en resultat, stigningen i de siste månedene burde være nesten over og kjøperne må være forsiktige fra disse nivåene, fordi høydepunktene vil være svært begrensede fra nå av.

AUD / USD Prognose 4. kvartal 2020: 0,68-0,70 AUD / USD Prognose 1 år: 0,63-0,65 AUD / USD Prognose 3 år: 0,55-0,60
Pris drivere: Global risikosentiment, COVID-19 i Australia, RBA, teknisk informasjon Pris drivere: Amerikanske valg, økonomisk gjenoppretting, markedssentiment, USD-korrelasjon Pris drivere: Grunnleggende i Australia, global økonomi

Prediksjon for den australske dollaren for de neste 5 årene

I denne artikkelen har vi sett på den australske dollaren, både fra et grunnleggende og teknisk synspunkt, og sammenlignet den med den amerikanske dollaren for å se hvilken som vil ha overtaket de neste månedene / årene. Som nevnt ovenfor har dette paret hatt en bearish trend i et tiår, men følelsen har endret seg siden mars, selv om vi for øyeblikket gjennomgår noen verdensendrende tider, så prishandlingen siden mars bør ikke nødvendigvis tas for mye, spesielt på lang sikt. Men vi kan bruke den til å forutsi fremtiden for AUD / USD de neste månedene, etter prisaksjonen de siste månedene; imidlertid er ikke coronavirus-situasjonen noe som sannsynligvis vil gjenta seg.

AUD / USD har hatt nytte av markedssentimentet under COVID-19

Siden Australia er en stor eksportør av råvarer og mineraler, er AUD nært knyttet til disse råvarene, og følgelig til risikosentimentet i finansmarkedene. Når følelsen er positiv, beveger AUD seg høyere, slik det var i løpet av mai og juni, ettersom verdens økonomier åpnet igjen og de økonomiske dataene viste en sterk rebound fra styrten i mars-april. AUD / USD steg mer enn 12 cent fra bunnen, på 0,55, tilbake 19. mars, selv om den bullish reverseringen i mars og april var en attributt til den amerikanske dollaren, som ble veldig baisse, etter økningen i første halvdel av Mars, men vi ser nærmere på det nedenfor. I løpet av de første månedene av den store reverseringen økte AUD / USD mer enn 11 cent høyere, til 0.7180, men siden da har tempoet sunket betydelig, og siden slutten av juli har dette paret fått mindre enn 1 cent, noe som viser at den positive følelsen de første månedene etter gjenåpningen blir svakere, ettersom de økonomiske dataene viser en langsommere rebound. Foruten det globale sentimentet, som svekkes, som det fremgår av forbruker- og investortilliten etter de siste rapportene, blir også følelsen angående den australske økonomien negativ, ettersom Victoria fortsetter å holde koronavirusrestriksjoner på plass. Økonomer spår en sammentrekning på over 6% for 2020, noe som demper følelsen ytterligere. Så hvis den generelle følelsen blir negativ, vil AUD bli bearish, siden følelsen i Australia også blir negativ sammenlignet med andre regioner i verden. Ikke desto mindre bør tradere på lang sikt holde øye med markedssentimentet når de handler dette paret, fordi det kan ødelegge en konto hvis du blir fanget på feil side, selv om du følger den generelle trenden.

Grunnleggende og RBA-policy

Det globale risikosentimentet er en viktig aktør i råvarevalutaer som Aussie, men grunnleggende spiller også en stor rolle i valutaen, og de påvirker også følelsen. Følelsen ble positiv ettersom grunnleggende utvikling hadde en sterk bedring i løpet av mai, juni og juli, hvor sysselsettingen spratt tilbake igjen, og tjenester og industri økte høyere. Men med de nye restriksjonene i Victoria, dyppet australske tjenester ned i sammentrekning igjen, fra 58,1 poeng i juli til 48,1 i august. Det hadde ikke stor innvirkning på AUD, bortsett fra en kortvarig nedgang i AUD / USD, men hvis andre sektorer faller i sammentrekning igjen, vil de begynne å veie på AUD og sende dette paret lavere. Den forverrede følelsen og den kontraherende økonomien vil gi en giftig kombinasjon for AUD / USD, spesielt hvis restriksjonene og lockdowns fortsetter, så det meste er relatert til coronavirus akkurat nå, og det grunnleggende vil være avhengig av hvordan coronavirus utvikler seg i Australia og resten av verden. Men vi bør også holde øye med det økende handelsoverskuddet i Australia, som har økt siden 2015-16, da handelsbalansen var på rundt – 3,5 milliarder dollar. Spesielt de siste fire årene har vært veldig positive, med handelsoverskuddet over $ 8 milliarder dollar. Det er en ting du må huske på lang sikt, ikke at det har hjulpet AUD for mye. Både Reserve Bank of Australia (RBA) og FED har rentene på 0,25%, etter å ha kuttet dem noen ganger i mars. De siste rate-beslutningene har vært et resultat av coronavirus, så det er ikke mye forskjellen mellom de to sentralbankene. Men hvis restriksjonene fortsetter i visse deler av Australia, vil RBA lene seg mer mot dovesiden, men som vi sa, vil forskjellene være små på kort sikt når det gjelder å bestemme retningen til AUD / USD.

Kilde: www.dfat.gov.au

AUD / USD Korrelasjon

Som vist i det månedlige diagrammet, ser den australske dollarindeksen, eller AXY, veldig ut som AUD / USD-indeksen. AXY klatret i løpet av 2000-tallet, bortsett fra den store krasj i 2008. Men trenden snudde for AXY i 2011, som har vært på en bearish trend siden den gang. Samme scenario kan sees i AUD / USD månedlig diagram nedenfor, i delen teknisk analyse. I løpet av de første fem årene, frem til 2016, var tilbakegangen sterkere og 20 måneders SMA (grå) ga AXY motstand. Så avtok trenden, og 50 SMA tok sin tur, som vil gi offisiell motstand til den er brutt. Prisen er rett under 50 SMA nå, men det er fortsatt plass oppover for et halvt poeng.

AXY er fortsatt bearish, så lenge den forblir under 50 SMA
AXY er fortsatt bearish, så lenge den forblir under 50 SMA

USD-indeksen var derimot bearish i løpet av 2000-tallet, men det ble bullish i 2014, etter en viss konsolidering i flere år. Opptrenden varte ikke lenge skjønt – bare rundt to år – og siden 2016 har DXY handlet innenfor et område, som det månedlige diagrammet nedenfor viser. Men høydepunktene har blitt høyere, og 100 SMA (grønn) gir støtte. DXY prøver å bryte under dette glidende gjennomsnittet, men akkurat nå er det ikke sikkert om det vil lykkes. AUD-indeksdiagrammet ser likevel mye nærmere sammen med AUD / USD, og ​​de står begge overfor den 50 månedlige SMA-en nå. 50 SMA har definert trenden for dem begge, så de er offisielt baisse til prisen beveger seg over 50 SMA og blir der. Så for å være mer nøyaktig når du handler AUD / USD, bør vi følge AXY-indeksen.

Tilbaketrekningen i DXY virker komplett på det månedlige diagrammet


Tilbaketrekningen i DXY virker komplett på det månedlige diagrammet

Teknisk analyse – Vil den siste bølgen slutte ved 50 SMA for AUD / USD?

AUD / USD gikk ned mot slutten av 1990-tallet, men den begynte deretter å følge varer. Deretter snudde trenden ettersom det nye årtusenet begynte, og dette paret forble bearish frem til 2011, og det har vært bullish siden den gang, og har etterfulgt nedgangen i store råvarer som olje, gass, kobber etc. Under den globale krisen i 2008, AUD / USD fulgte også varer etter hvert som de krasjet lavere. AUD / USD krasjet 40 cent lavere på bare noen få måneder og mistet nesten 40% av verdien da den snudde under $ 1 før krisen. Men krasjet endte og opptrenden gjenopptok, med AUD / USD som fikk nye høyder over 1,10. I løpet av opptrenden presset 50 SMA (gul) prisen høyere, siden den ga støtte på månedskartet gjennom hele tiåret, med sporadisk hjelp fra 20 SMA (grå). Men da råvarer ble bearish, i begynnelsen av det nye tiåret, ble AUD / USD også bearish, hvor den forble til begynnelsen av den nye.

50 SMA venter på en økning høyere for å gi motstand for AUD / USD

50 SMA venter på en økning høyere for å gi motstand for AUD / USD

Kan dette være begynnelsen på et nytt bullish tiår for AUD / USD? Jeg tror ikke det, med mindre en ny utvikling bringer tilbake etterspørselen etter noe råstoff / metall / mineral som bare finnes i Australia. Økningen i handelsbalansen har heller ikke hjulpet AUD de siste 4-5 årene. Så jeg tror ikke vi vil se et annet bullish tiår som 2000-tallet. Det er mer sannsynlig at det vil være et høyere spor, som er i gang og sannsynligvis vil slutte snart. Det 50 glidende gjennomsnittet ga motstand tidlig i 2018, etter at 2-åringen var høyere, avsluttet og reverserte prisen nedover. Så det virker som den 50 månedlige SMA har slått fra støtte til motstand på dette tidsrammekartet, men det vil bare bevises etter en ny test, som sannsynligvis vil skje snart. Hvis kjøperne ikke klarer å bryte over det for andre gang på få år, vil det være bekreftelsen på at vi trenger å gå kort på dette paret på lang sikt. Inntil da må langsiktige handelsmenn vente.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector