Prisvarsel for naturgass for H2 i 2020: Bullish Short / Mid-Term, Heading for Doomsday in the Long Term

Akkurat som råolje hadde naturgassprisene en langsiktig bullish trend fram til midten av forrige tiår, ettersom etterspørselen etter energiprodukter fortsatte å øke. Naturgass toppet $ 16,50 i desember 2005, selv om kjøperne forsøkte forsiden nok en gang og falt under $ 14,30 i løpet av første halvår 2008. Trykket har vært på nedsiden siden da, med gass som har falt til under 10% av verdien, sammenlignet med med det høye i 2005. Verden endrer seg og bevisstheten har skiftet fra fossilt drivstoff til fornybar energi, noe som har senket etterspørselen etter alle fossile energiprodukter. Produsenter og investorer er klar over økningen og nedgangen i etterspørsel, slik at de justerer produksjonen og investerer i prosjekter for å balansere tilbudet i henhold til etterspørselen. Den langsiktige trenden ser imidlertid baisse ut, og grunnleggende er også baisse, noe som betyr at nedadgående press vil fortsette på lengre sikt, til tross for omvendt høyere de siste månedene, og fortsatt økning i forbruket, som sannsynligvis vil skifte. på et tidspunkt.

Les den siste oppdateringen på Naturgasspris 2021 Værvarsel

 

Periode 3 dager 1 uke 1 måned 3 måneder 6 måneder
Endring +1,1% +3,5% +35,0% +25,3% -23,3%

Som nevnt ovenfor hadde naturgass rekordhøye i 2005, men etter 2008-krisen endret situasjonen seg for alltid. Før det var olje og gass nært korrelert, siden begge energivarene utvinnes. Men den globale bevisstheten har gått over til energieffektive produkter, som har forseglet skjebnen for eventuelt død av fossile brensler, som olje og gass. Selvfølgelig er etterspørselen etter gass sesongmessig, med toppene om høsten / vinteren, noe som kan gi feil inntrykk i disse tider, men prisen har gjort lavere nedturer i mange år og falt til $ 1.529 innen juni i år, som låsing av coronavirus dempet etterspørselen etter alt, bortsett fra trygge havner, og ikke bare etter gass og olje. De siste måneders etterspørsel ser ut som en død kattesprang, så vi forventer at den øvre siden vil være begrenset med gass, med minimale gevinster, om noen, i de kommende månedene, mens den større bearish trenden vil gjenopptas før eller senere, og selgere vil presse prisen til nye nedturer de neste årene.

Naturgassvarsel: 4. kvartal 2020 Naturgassvarsel: 1 år Naturgassvarsel: 3 år
Pris: $ 2,75 – $ 2,80

Prisdrivere: Coronavirus fremgang, markedssentiment, amerikanske protester / valg

Pris: $ 2,40 – $ 2,50

Prisdrivere: Etter amerikanske valg, handelsavtale mellom EU og Storbritannia, tekniske diagrammer

Pris: $ 2

Prisdrivere: Global økonomi, avtaler om ren energi, langsiktig følelse

Prediksjon for naturgass for de neste 5 årene

Risikosentimentvarer – Hvordan påvirker risikosentiment naturgass?

Som vi vet er sikre havner som gull negativt korrelert med følelsen, mens varer er positivt korrelert med følelser i finansmarkedene. Når risikosentimentet er på, går varene høyere, og når sentimentet er negativt, blir de bearish. Men naturgass er ikke egentlig bundet til investorstemning for tett. Vi har sett mange bratte hopp og reverseringer i løpet av de siste to tiårene, men de har ikke vært som et resultat av følelsen. Vi så et krasj under / etter 2008-krisen, som sentimentet rammet varene veldig hardt, men det hadde allerede startet flere måneder før. Under den økonomiske utvinningen de neste årene økte andre varer, men naturgass gjorde det ikke. I stedet har det vært i en langsiktig baisse trend siden 2005. I år ser det ut til at sentimentet drev bensinprisene ned i 1. kvartal, deretter opp i 2. og 3. kvartal. Men det har mer å gjøre med USD enn med følelsen. Dommen er altså at investor / risikosentiment ikke påvirker naturgass for tungt, og vi bør konsentrere oss mer om følelsen angående selve naturgassen.

Etterspørsel etter overskridelse av levering på lang sikt

Bortsett fra følelsen, tilbud og etterspørsel er faktorene som driver prisene på varer hardest, mesteparten av tiden, spesielt på lang sikt. Mens tilbud og etterspørsel har økt kontinuerlig for naturgass, som IEA-dataene viser i diagrammene nedenfor, er ikke spådommene for fremtiden så lyse, ettersom verden skifter fra fossilt brensel til fornybar energi. Dette vises tydelig i gasskartene nedenfor, der vi kan se at prisen falt fra rekordhøye rundt $ 16,50 på 2000-tallet, til $ 1,55 tidligere i år. Mange store selskaper skriver allerede av eiendelene sine i gassfelt, og det verste er ennå ikke kommet.

Markedets etterspørsel etter bensin er sesongmessig – Markedsetterspørselen etter naturgass er veldig sesongbasert, siden gass er det primære drivstoffet eller energikilden som brukes til oppvarming eller elektrisitet, hvorav de fleste også brukes til oppvarming eller kjøling. I tider når somrene er for varme, øker etterspørselen, men den normale sesongen for naturgass er om vinteren. Selv om spekulanter, som handel vanligvis går, gjerne kjøper eiendelen før den faktiske økningen i etterspørselen, det samme gjør lagringsselskaper, så klatringen i gass starter i god tid før vinteren, noen ganger i forrige sommer, med nedgangen som begynner tidlig / midt -vinter. Dette gjør det mye lettere for handelsmenn som liker å handle langsiktige diagrammer. De kjøper i utgangspunktet tidlig på høsten, og selger midt til sen vinter, i en skyllings- og repeteringsstrategi. Mens kjøpere ikke har noen reell garanti for at gass vil bli bullish på høsten, er det nesten sikkert at gass på et tidspunkt, på sen vinter, vil bli bearish og gjenoppta den langsiktige bearish trenden. Dette året var annerledes siden gassprisen falt om vinteren og har vært bullish siden mai, noe som ville være rart i normale tider. Men coronavirus-låsingene endret alt, så vi er ikke i normale tider nå, og volatiliteten har tatt seg opp, sammenlignet med de siste årene. Det forventes at etterspørselen vil falle med totalt 4% i løpet av 2020, og deretter begynne å komme tilbake til det normale, men klimaavtalene vil sørge for at publikum må redusere bruken av gass og gå mot renere energikilder. Så den siste økningen de siste månedene ser ut som en flott mulighet til å gå kort på naturgass, og den tekniske analysen støtter dette, som vi vil forklare nedenfor. Den langsiktige etterspørselen har gått ned etter fossile brensler, siden verden er på vei mot renere, fornybare energikilder, noe som gjør salgshandelen med gass mer fristende.

Etterspørselen etter naturgass økte stadig

Etterspørselen etter naturgass økte stadig

Tilbudet har også matchet etterspørselen


Kilde: IEA https://www.iea.org/reports/natural-gas-information-overview

Korrelasjon mellom naturgass og USD

Korrelasjonen mellom USD og naturgass er negativ, som med de fleste andre varer. Ved første øyekast er det ikke så vanskelig å se at den negative korrelasjonen mellom USD-indeksen og gassprisene ikke har vært spesielt sterk de siste tiårene. I løpet av 1990-tallet var de begge hausse, men de skulle være negativt korrelert, så dette betydde at den negative korrelasjonen ikke var der. I løpet av det meste av 2000-tallet ble USD bearish, mens gass holdt seg på en bullish trend, så korrelasjonen økte noe, men mens gassen toppet seg i 2005 etter den store spissen, la DXY bunnen i 2008, som igjen ikke viser mye av en sammenheng. Selv størrelsen på bevegelsene i begge eiendeler var ikke sammenlignbar, med USD-indeksen som økte rundt 20% i verdi, mens gass mistet nesten 80% av verdien. DXY økte frem til 2016. Bensinpriser, derimot, fortsatte å synke, men USD har handlet innenfor et område siden den gang. Så den svake korrelasjonen gikk tapt igjen. Det tok seg først opp i år, ettersom USD økte i løpet av første kvartal, og deretter snudde det seg igjen, mens gass ble bearish de første tre månedene, men har økt siden da. Men som vi lever, lever vi ikke i normale tider, og markedene handler for det meste USD nå, så råvarer som er notert i USD må følge motsatt retning. Imidlertid tror jeg ikke at denne sammenhengen vil vare for lenge.

DXY trente høyere i løpet av 90-tallet

DXY trente høyere i løpet av 90-tallet

Bensinprisene økte også i løpet av 90-tallet

Bensinprisene økte også i løpet av 90-tallet

Teknisk analyse – Skal naturgass bryte 6-årsområdet?

Naturgass handlet med en bullish trend i flere tiår, og nådde en rekordhøy verdi på $ 16,50s. Selv om økningen i 2008 var lavere enn toppnivået i 2005, kom skiftet i det bullish momentum i de fossile energimarkedene i 2008 under finanskrisen. I løpet av opptrenden ga glidende gjennomsnitt litt støtte på det månedlige diagrammet, som er det eneste som skal tas i betraktning for teknisk analyse, siden det er mye støy i de andre diagrammene, som ganske enkelt er forvirrende for alle..

150 SMA har gitt motstand i perioder da tilbakeslag var sterkere

150 SMA har gitt motstand i perioder da tilbakeslag var sterkere

Trenden skiftet i 2008, og naturgass krasjet lavere, og sendte prisen under alle glidende gjennomsnitt. Disse glidende gjennomsnittene ble til slutt til motstand under tilbakeslag høyere, og de var virkelig gode indikatorer for å selge sprettene i gass. Da piggene var større, ga 150 SMA (grønn) motstand; da tilbaketrekningene høyere var mindre, tok de mindre MAene, for eksempel 50 SMA (gul), over jobben, og det var en gang da 200 SMA (grå) snudde retrace i 2011. At glidende gjennomsnitt har gitt motstand siden tidlig i 2017, og det var en anledning i 2018 da prisen brøt ut over det, men snudd på 150 SMA. Prisen fortsetter å forbli under 50 SMA, ettersom det langsiktige bearish momentum fortsetter, men de siste månedene har vi sett en bullish reversering på grunn av den økte svakheten i USD. Selv om alle odds peker mot en slutt på dette bullish tilbaketrekningen, når prisen innhenter den 50 månedlige SMA igjen, og den langsiktige bearish trenden sannsynligvis vil gjenoppta derfra. Så vi følger bensinpriser for å åpne et langsiktig salgssignal for forex, så snart det skjer.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector