Prisvarsel for USD / ILS for 2021: Vil støtten klokka 3.20 holde seg?

USD / ILS handlet på 2.60-tallet på begynnelsen av 1990-tallet. Det var på en langsiktig bullish trend, som strakte seg lenger opp på siden, da paret nesten doblet i verdi på begynnelsen av 2000-tallet, da det kort brøt over 5,00. Prisen ble ikke der for lenge, før den vendte tilbake, og den har holdt seg baisse siden den gang.

Fra 2006 til den globale finanskrisen i 2008 gjennomgikk dette paret en akselerert nedgang, og tok prisen ned til 3.20, før den gikk tilbake høyere i omtrent ett år etter krisen. Men tilbakegangen gjenopptok igjen i 2009, og den har fortsatt i bølger siden den gang. Et støtteområde, som varte i løpet av forrige tiår, dannet rundt 3.40, men det ble til slutt brutt i slutten av 2020. BNP i Israel har vært i en jevn ekspansjon de siste to tiårene, som globale grunnleggende forhold har vist i våre forex-briefer som har vært en av årsakene til nedturen i USD / ILS. Coronavirus har rotet opp det grunnleggende overalt nå, men dette paret holder opp det bearish momentum, og det står nå overfor forrige lav på 3.20.

Strøm USD / ILS Pris: $

Nylige endringer i USD / ILS-prisen

Periode Endre ($) Endring %
6 måneder -0,22 -6,4%
1 år -0,27 -7,8%
3 år -0,29 -8,3%
5 år -0,64 -16,4%
Siden 200 -0,94 -22,7%

Faktorer som påvirker USD / ILS 

Akkurat nå er coronavirus og restriksjoner en massiv faktor mellom lavkonjunktur og økonomisk ekspansjon i de fleste land, og de vil i det minste fortsette å være det de neste månedene. De økonomiske faktorene som vanligvis driver en valuta, avhenger av den, noe som også holder sentralbankene avhengige av hvordan situasjonen vil gå. Teknikken favoriserer den israelske shekelen, men hvis situasjonen endres, kan alt snu, selv om Israels sentralbank har økt valutareservene, noe som er med på å holde den innenlandske valutaen godt budd.   

USD / ILS – prognosesammendrag

USD / ILS-varsel: H1 2021

Pris: $ 3,35

Prisdrivere: USD-sentiment, FED-retorikk, amerikansk politikk, Covid-19

USD / ILS-varsel: 1 år

Pris: $ 3,40

Prisdrivere: Post COVID-19, tekniske indikatorer, FED

USD / ILS-varsel: 3 år

Pris: $ 3,60 – $ 3,70

Prisdrivere: FEDs pengepolitikk, global politikk, global økonomi

 

USD / ILS Direkte diagram

USD / ILS-prisforutsigelse for de neste 5 årene

Den amerikanske dollaren hadde en bullish trend i flere år, og økte spesielt tempoet fra 2018 til mars 2020. Men situasjonen har snudd siden den gang, og USD har hatt en bearish trend siden økningen i den første panikken. Den amerikanske økonomien har hatt gode resultater siden gjenåpningen i mai, og den holdt tritt også om høsten, i motsetning til andre steder, der økonomien sannsynligvis går mot en annen lavkonjunktur. Imidlertid har den amerikanske dollaren vært i en konstant nedgang, som akselererte i november etter det amerikanske valget. Økonomer forbinder dette med den kommende økonomiske stimulansen, som bør være rundt 2 billioner dollar, noe som sannsynligvis vil svekke USD, selv om en lignende pakke i eurosonen hadde en positiv innvirkning på euroen.

Israels økonomi kom derimot tilbake til sammentrekning om høsten, da de nye låsingene ble innført, selv om begrensningene har blitt lettere litt siden november. Økonomien spratt pent tilbake i 3. kvartal, da BNP utvidet seg med 37,9, i motsetning til 29,8% nedgang i 2. kvartal, under den første låsen. Likevel forble fortsatt årets BNP negativt i 3. kvartal og falt med 1,9%, etter 7,1% nedgang i 2. kvartal. 4. kvartal burde være verre på grunn av forsterkede restriksjoner, selv om den israelske shekelen har vunnet terreng mot USD, slik nedgangen i diagrammet viser. Men det kan også tilskrives fallet av USD i løpet av 2020. Økningen i valutareserver er en annen faktor, selv om YOY KPI-inflasjonen har vært negativ siden oktober 2020. Men Bank of Israel (BOI) er sannsynligvis sentralbanken som har kuttet renten minst i 2020, og bringer dem ned til 1,60% fra 1,75%, som bare er et minimalt kutt. Dette har holdt Shekel stødig, mens USD har falt, og presset USD / ILS ned.    

USD / ILS teknisk analyse – Den første støtten 3.40 er ødelagt

I denne delen vil vi ta en titt på teknisk analyse for USD / ILS, som ser bearish ut, med mindre de tidligere lave eldre. På begynnelsen av 1990-tallet handlet dette paret på rundt 2,60, som vi nevnte i åpningen, men med en sterk skjevhet på oppsiden, som varte gjennom hele tiåret. Tempoet i opptrenden var ganske sterkt, og den akselererte ytterligere, og presset prisen over 5 innen midten av 2002. Men det var det for kjøpere, og reverseringen begynte å skje. Vi så et nytt forsøk på oppsiden på slutten av året, men kjøperne klarte ikke å nå 5-nivået, og prisen dannet en lysestake med en opp-ned-pin i februar 2003, som er et bearish reverseringssignal etter opptrenden..   

 

 Det månedlige diagrammet ser bearish ut for USD / ILS, med mindre støtten holder

Siden den gang har presset vært på nedsiden, til tross for sprett av lavt nivå 3.20, etter krisen i 2008. Det bekreftes av de lavere høyder i USD / ILS-paret, som har gått ned under hvert høyere spor. Glidende gjennomsnitt har gjort en god jobb som motstand, spesielt 200 SMA (lilla) på månedskartet, som stoppet stigningene det siste tiåret, mens bunnen ble gitt i området rundt 3.40-nivået. I februar i år spratt prisen for den støttesonen for siste gang, og prisen steg til 3.89 under panikken i mars, men 200 SMA satte en stopper for bølgen og prisen endelig brøt støttesonen i andre halvparten av 2020. Nå går USD / ILS lavere, og hvis 2008-lavpunktet på 3,20 er brutt, vil dette paret gå mot 3,00.  

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me