Prisvarsel for USD / MXN for 2021: Prisoverskrift tilbake til pre-Covid-nivåer

USD / MXN har hatt en langsiktig bullish trend så langt tilbake som diagrammene viser, og opptrenden har økt tempoet det siste tiåret. Men for øyeblikket risikerer valutaene seg mot USD, og ​​det er også den meksikanske pesoen. Det betyr at USD / MXN har trukket seg tilbake siden april i fjor, og bildet ligner veldig på USD / CAD, siden begge er råvare- og risikovalutaer.

Den amerikanske dollaren har vunnet mot Peso i flere tiår; diagrammet ovenfor viser at USD / MXN handlet på rundt $ 2,50 – $ 3,50 på 90-tallet, mens dette valutaparet i april i fjor presset over $ 25, etter den sterkeste økningen noensinne, noe som betyr en økning på 10 ganger på tre tiår. Oppgangen i USD / MXN pleide å være ganske konsistent, uten store tilbakeslag og glidende gjennomsnitt som holdt presset på oppsiden hele tiden. Siden april 2020 har prisen imidlertid blitt lavere, og kjøperne har ikke satt mye motstand, siden USD har fortsatt å synke. Men prisen har hengt rundt $ 20-området i et par måneder nå, noe som kan signalisere slutten på tilbaketrekningen lavere.  

Strøm USD / MXN Pris: $

Nylige endringer i MXN-prisen

Periode Endre ($) Endring %
3 dager -1.04 -5,2%
6 måneder -1,72 -8,7%
1 år +1.42 +7,1%
5 år +4.34 +21,2%
Siden 2000 +12.08 +56,8%

 

Mexico er et fremvoksende marked som gjør den meksikanske pesoen til en risikovaluta, i likhet med valutaene i BRICK-landene. Fremvoksende markedsvalutaer pleide å være på en langsiktig bearish trend, og det samme var MXN. En av årsakene til dette var den økende amerikanske importen fra Mexico, som holdt pesoen under press. Men grunnleggende synes å ha endret seg. Økonomien i Mexico er i stor grad påvirket av den økonomiske situasjonen over grensen i USA, som har prestert ganske imponerende siden låsingene avsluttet i mai. Men politikken holder USD nede, noe som gagner den meksikanske pesoen og andre risikovalutaer. Vi vil dekke disse problemene nedenfor. Nedgangen siden april i fjor kan være overbelastet nå, og vi kan se en reversering eller en sprett snart, selv om det grunnleggende ser ganske blandet ut for begge valutaene for øyeblikket.

USD / MXN Prognose Sammendrag

USD / MXN Værvarsel: H1 2020

Pris: $ 21

Prisdrivere: USD-korrelasjon, amerikansk politikk, COVID-19

USD / MXN Værvarsel: 1 år

Pris: $ 25 – $ 26

Prisdrivere: Global økonomisk gjenoppretting, Risikostilling, valg etter USA.

USD / MXN Prognose: 3 år

Pris: $ 30 / sterk>

Prisdrivere: Global økonomi, Markedsstemning, USD-korrelasjon, Grunnleggende i Mexico

USD / MXN Live-diagram

USD / MXN-prisforutsigelse for de neste 5 årene

Risikovalutaer burde ha vært synkende siden mars 2020, med koronavirus som holdt risikosentimentet dempet i finansmarkedene, ettersom regjeringer fortsetter å slå begrensninger på og av og den globale økonomien går fra en lavkonjunktur til en sterk rebound, og deretter tilbake til en annen resesjon. Men den for store mengden penger som har strømmet til markedene fra regjeringer og sentralbanker over hele kloden, har holdt dem i gang. På den annen side har USD falt av politiske årsaker, fordi økonomiske fundamentale forhold virker solide akkurat nå. Den store mengden USD som er injisert i markeder har også bidratt til svakheten i USD, og ​​mer penger er på vei i USA, noe som vil være til fordel for utviklingsland som Mexico og Peso. De økende amerikanske statsrentene og det tekniske bildet får det til å se ut som om dette paret er oversolgt, så USD / MXN-bjørnene burde se røde flagg, fordi dette godt kan være slutten på den bearish tilbaketrekningen før den bullish trenden gjenopptas igjen.  

Bedre grunnleggende i USA

Under den innledende COVID-19-pandemikrasj, gikk økonomiene i både USA og Mexico gjennom en stor lavkonjunktur, og endte 2020 i sammentrekning. Men den amerikanske økonomien ser ut til å ha avviket i andre halvdel av 2020, etter oppgangen i sommer i fjor, ettersom den fortsetter å holde et godt ekspansjonstempo. Grunnleggende var ganske solide for Mexico før coronavirus, siden denne fremvoksende økonomien vokste kontinuerlig, mens eksporten til USA økte og fortsatt er stadig. Men den meksikanske økonomien har noen problemer med de nye koronavirusrestriksjonene, som demper etterspørselen etter meksikansk eksport fra steder som Europa.

Mexico har vært en amerikansk handelspartner siden 2019, til sammen 614,5 milliarder dollar. Importen fra USA utgjorde 256,4 milliarder dollar, mens eksporten utgjorde 358,1 milliarder dollar. Dette betyr at Mexico har et overskudd på 100 milliarder dollar med USA, og derfor trenger den en sterk USD, ellers vil inntektene synke i verdi. Imidlertid har det grunnleggende skjev noe siden starten på coronaviruspandemien. USAs produksjon og industriproduksjon har økt og er nå nær rekordhøyder, mens den meksikanske økonomien har avtatt igjen i vinter, etter oppgangen i sommer. Ifølge Moody’s Investors Service, som ga ut en rapport i januar, vil Mexico ikke nå sine økonomiske produksjonsnivåer fra 2019 før koronavirus til minst 2023.

Markedsstemning under COVID-19 Times

Følelsen mot forskjellige eiendeler og forskjellige valutaer har vært unormal i løpet av disse koronavirus-tidene. Risikomidlene har økt, hvorav noen kan forklares med kontantstrømmen gjennom alle pengeprogrammene fra sentralbankene og stimulanspakker fra regjeringer over hele verden. USD / MXN økte mer enn 7 cent i løpet av den innledende panikken, men den har trukket seg tilbake siden april, selv om retrace ned har som nevnt vært mye svakere enn i andre USD-par. En av årsakene til økningen var frykten for hva som kunne skje med de fremvoksende markedene, siden de ikke har så mye å falle tilbake på som de utviklede økonomiene og regjeringene har. Usikkerheten er fortsatt høy, derav den langsomme tilbaketrekningen i perioder med svakhet i USD siden april. Samlet sett er den meksikanske økonomien prisgitt den amerikanske økonomien, noe som vil holde trenden bullish for dette paret i lang tid, til tross for den nylige tilbaketrekningen. 

Rentene var over 8% i Mexico i fjor, men Bank of Mexico begynte å kutte dem i slutten av 2019, og i år kuttet de dem drastisk, da den globale økonomien sank. Selv om de vil være på vent foreløpig, som presidenten for BoM Alejandro Díaz de León sa. Per september 2019 ligger hovedrenten på 4,25%, mens FED har renter på 0,10%, slik vi dekket i vår økonomiske kalender. Denne renteforskjellen ser ut til å være til fordel for den meksikanske pesoen, men de høyere rentene i Mexico gir mer rom for sentralbanken å kutte dem ytterligere. Markedene handler på forventningene i stedet for på de faktiske hendelsene, så dette gjør at MXN er sårbar for flere rentenedsettelser fra Bank of Mexico. Noen økonomer forventer at det vil bli implementert flere kutt i løpet av de neste møtene, så tilbaketrekningen lavere i USD / MXN bør snart avsluttes. 

2021 har knapt startet, og det viser seg allerede å være et tøft valg for valutaer i vekstmarkedet. Mens bredere, mer amerikansk finanspolitisk stimulans er gode nyheter for risikoappetitt, har EM FX blitt dobbelttappet av økende lockdown og økende amerikanske statsrenter. Et kortsiktig miljø med svakere forbrukernes etterspørsel fra utviklede vestlige økonomier tar form og bulker vekstvalutarommet – som bare er det som EM FX opptar.

Men den meksikanske pesoen, til tross for at den befinner seg på et svakere grunnlag gjennom begynnelsen av året, fremdeles presterer ganske bra. Alt i alt har det amerikanske statsministeriets 10-årige avkastning steget til sitt høyeste nivå siden mars 2019, men USD / MXN-kursene holder fortsatt under de avsluttende høydepunktene i desember 2020. Kontekstmessig antyder prisaksjonen at den nylige reverseringen høyere kan bare vær en pustepause før vi ser et nytt trykk lavere. Selv om innsatsen mot USD har økt til sitt høyeste nivå på omtrent et tiår, noe som antyder at USD shorts kan synke fra nå av. I tillegg til det, sier analytikere at statens avkastning, som gikk ned mesteparten av 2020, har vært den viktigste driveren. Nå som de har økt over 1% igjen og forventes å øke ytterligere, kan de forårsake USD / MXN-selgere mer smerte.

USD / MXN Teknisk analyse – Vil glidende gjennomsnitt holde som støtte? 

USD / MXN handlet mellom $ 2 og $ 3 i første halvdel av 90-tallet, men den hoppet høyere på midten av 90-tallet, noe som markerte begynnelsen på den langsiktige bullish trenden, og den har vært bullish siden deretter, etter å ha fått rundt 1000%. I løpet av denne tiden har glidende gjennomsnitt gjort en god jobb med å gi støtte under tilbakeslag, eller under konsolideringer, på både månedlig og ukentlig diagram. De mindre glidende gjennomsnittene har gitt støtte når den bullish trenden har vært sterkere, mens større glidende gjennomsnitt har gitt støtte når trenden har avtatt og tilbakeslag har vært dypere. På det månedlige diagrammet nedenfor ser vi at prisen i USD / MXN har gått opp i bein, med den siste økningen de første månedene i 2020. USD / MXN handlet i en trekant fra 2017, men den brøt ut tidlig i fjor, etter at prisen spratt av 50 SMA (gul), da koronaviruset brøt ut. Men økningen endte i april da USD ble bearish. Den har trukket seg tilbake lavere siden den gang, men retrace kan ha kommet til en slutt nå. 50 SMA (gul) og 100 SMA (grønn) har gitt støtte på det månedlige diagrammet, mens de stokastiske indikatorene nå er oversolgt, og 50 SMA fungerer som støtte igjen, som begge peker på en bullish reversering, siden retrace virker komplett, og hovedtrenden er fortsatt bullish.

Retrace virker komplett på det månedlige diagrammet

På ukekartet så vi et hopp i 50 SMA den siste uken i september, fra under 21 til 22.60, etter at prisen trakk seg tilbake i flere måneder. Men 20 SMA (grå) stoppet klatringen igjen, og ga motstand for andre gang i år. USD / MXN har reversert lavere igjen, men den bearish bevegelsen bør slutte på et tidspunkt, og den bullish trenden vil gjenoppta, som det månedlige diagrammet ovenfor antyder. Prisen falt til 2 uker siden da USD fortsetter å gli lavere, men USD / MXN har spratt av 200 SMA (lilla) som har vært den ultimate støtten på ukekartet. Dette glidende gjennomsnittet ble også brutt kort i begynnelsen av fjoråret, og prisen ble bullish etter det og økte nesten 8 cent høyere. Så hvis 100 SMA (grønn) som fungerer som motstand snart går i stykker, kan det hende at USD / MXN gjenopptar den større bullish trenden. Men vi går ikke lenge på dette paret akkurat nå, før vi får et bullish reverseringssignal, for eksempel en stift eller doji-lysestake, i et av disse tidsrammediagrammene. 

Retrace nedre er ikke over ennå på det ukentlige diagrammet

På det daglige diagrammet ser vi imidlertid at 100 SMA (grønn) har gitt motstand, men 50 SMA (gul) har vært den ultimate motstanden for dette paret siden den bearish reverseringen i april i fjor. Det har stoppet tilbaketrekningene høyere, og det fortsetter å presse prisen lavere. De siste to dagene har USD / MXN økt, og nå går prisen mot 50 SMA igjen. Men vi vil se om dette bare blir et spor igjen før den bearish trenden gjenopptas, eller om kjøpere vil skyve over 50 SMA, noe som kan være begynnelsen på den større bullish reverseringen.  

Vil 50 SMA avvise USD / MXN igjen?

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me