Prisvarselet for USD / JPY 2020: Vil USD / JPY fortsette å stige i 4. kvartal?

USD / JPY er sterkt påvirket av faktorer som påvirker verdien av den amerikanske dollaren og den japanske yenen. Rentedifferansen mellom Federal Reserve (FED) og Bank of Japan (BOJ) påvirker verdien av disse valutaene, sammenlignet med hverandre. For eksempel når Federal Reserve tar noen beslutning om aktiviteter i åpent marked, for å styrke den amerikanske dollaren, kan verdien av USD / JPY-valutaparet øke, på grunn av styrking av den amerikanske dollaren, sammenlignet med den japanske yenen. Samlet sett har 2020 overveiende drevet hakkete økter, siden det samlede handelsområdet har vært 112.250 til 101.155. Ta en titt på de siste prisendringene i valutaparet USD / JPY.

Les den siste oppdateringen på USD / JPY Pris 2021 Værvarsel

 

Strøm USD / JPY Pris: $

Nylige endringer i USD / JPY-prisen

Periode Endring (JPY) Endring %
30 dager -2.071 -1,87%
6 måneder -2.65 -2,51%
1 år -2.878 -2,87%

USD / JPY-prisene konsoliderte innenfor et sidelengs handelsområde, med en årlig høy til lav endring på 9%, ettersom handelsmenn virket forvirrede på om de skulle kjøpe USD eller JPY, blant bekymringer i trygg havn, spesielt på grunn av COVID-19-pandemien. La oss ta en titt på USD / JPY-prisprognosen for 4. kvartal 2020 og kommende år.  

USD / JPY-prognose: 4. kvartal 2020 USD / JPY-varsel: 1 år USD / JPY-varsel: 3 år
Pris: 100,171

Prisdrivere: Andre bølge av COVID-19, Økt safe haven haven appell, Double top resistance, Feds dovish pengepolitikk, BOJs uendrede pengepolitikk.

 

Pris: 108,535 – 110

Prisdrivere: COVID-19 utvinning, Dobbelt topp motstand, Bearish retracement i overkjøpt USD / JPY.

Pris: 94,50

Prisdrivere: Fallende trekantbrudd, Svakere amerikansk dollar, Bearish retracement i overkjøpt USD / JPY.

 

USD / JPY

Vanlige faktorer som påvirker USD / JPY-priser

Som vi vet er den japanske yenen en sikker havnevaluta, noe som betyr at investorer søker tilflukt i den japanske yenen i tider med uro på markedet. På baksiden har yenen en tendens til å svekkes når verdensøkonomien står sterk og aksjemarkedene beveger seg høyere. Før lavkonjunkturene var dette tydelig hvor den japanske yenen sakte mistet verdien mot den amerikanske dollaren ettersom den globale økonomien forbedret seg. Det er noen få vanlige faktorer som påvirker prisbestemmelsen for USD / JPY-paret. La oss utforske dem en etter en for å bestemme USD / JPY-prisvarselet.

Safe-Haven etterspørsel Investorer stormet til tryggere eiendeler

Som vi allerede har nevnt, er den japanske yenen en safe-haven valuta, derfor foretrekker handelsmenn å investere pengene sine i safe-haven eiendeler i stedet for å sette dem i risikofylte eiendeler. I år kan årsaken til den høye etterspørselen etter skjult havn være forbundet med koronaviruskrisen. Coronavirus-utbruddet, som først løftet sitt stygge hodet i Kina, har smittet mennesker i 188 land og etterlatt en betydelig negativ innvirkning på de globale økonomiene i kjølvannet, noe som øker etterspørselen etter trygt tilfluktssted i markedet og understøtter den japanske yenen, sving har forårsaket USD / JPY-parets bearish bias. Antall tilfeller av COVID-19 over hele verden nærmer seg 14,5 millioner, og mer enn 600 000 mennesker har dødd så langt, ifølge data utgitt av Johns Hopkins University.

Som et resultat vendte investorer seg til eiendeler i fristed, som den japanske yenen, som påvirket USD / JPY-valutaparet negativt. Dette viruset var også ansvarlig for “aksjemarkedskrasj.” Det er verdt å merke seg at aksjemarkedskrasjet i 2020, som startet på

20. februar 2020 var global. 12. februar, Dow Jones Industrial Average, NASDAQ Composite og S&P 500-indeksen avsluttet alle rekordhøye (mens NASDAQ og S.&P 500 nådde påfølgende rekordhøyder 19. februar). Fra 24. til 28. februar rapporterte aksjemarkedene over hele verden sin største nedgang på en uke siden finanskrisen i 2008. Den 9. mars rapporterte de fleste globale markedene alvorlige fall. Til slutt stormet investorer for å parkere investeringene i tryggere eiendeler, som JPY og gull. Som et resultat har handelen i USD / JPY vært litt bearish gjennom hele året.  

Geopolitiske spenninger Handelskrig mellom Kina og USA

Årsaken til den høye grad av usikkerhet i markedet kan også tilskrives den langvarige geopolitiske spenningen mellom USA og resten av de globale økonomiene, som EU, Storbritannia og Kina. Enhver aktivitet som forsterker handelskrigen mellom USA og Kina, har en tendens til å øke styrken til den japanske yen som er i fristed. Imidlertid har Kina og USA avfyrt nye sanksjoner mot hverandre i den pågående kranglingen, og dette har styrket den sikre japanske yenen, ved å svekke aksjemarkedet..

Japan og USAs makroøkonomiske data 

En annen driver av USD / JPY-priser kan være knyttet til amerikanske økonomiske data. Den bullish trenden i japansk yen styrkes også av nedslående globale økonomiske data. Økonomiske hendelser, som jobbrapporter, lønnsdata, produksjonsdata og detaljhandel, og bredere baserte data som BNP-vekst, påvirker Federal Reserves pengepolitiske beslutninger, som direkte påvirker markedsrisikotonen, og har en tendens til å gi støtte til trygge eiendeler.

Som et resultat av skadene som følge av COVID-19-pandemien, har svakere vekst på arbeidsmarkedet, økende arbeidsledighetstall, svake produksjonsdata, redusert detaljhandel og svekket BNP-vekst, økt etterspørselen etter fristed i markedet, som har en tendens til å understøtte yenen og skyve valutaparet mot det bearish sporet.

Som et resultat kombinerte ovennevnte svakere vekst når det gjelder arbeidsplasser, økende arbeidsledighet, svake produksjonsdata, redusert detaljhandel og svekket BNP-vekst for å skape et dovish Fed-scenario på renten, noe som presset USD / JPY-prisene lavere. I april økte prisene for edelt metall, gull, over 1600 pips, for å plassere en høyde på rundt 1746, i kjølvannet av dårligere enn forventede amerikanske arbeidsledige krav, og allerede før det korrelerte negativt USD / JPY valutapar falt til 101.180, blant økt etterspørsel etter trygg havn. I april økte antall amerikanere som søkte om dagpenger med rekord 6,6 millioner, og brakte de siste arbeidsløse tilfellene til 10 millioner, ettersom den totale kampen for å redusere spredningen av coronavirus slo økonomien. USD / JPY-prisene falt dermed med over 5,7% i mars, kort tid etter at den økonomiske nedgangen startet.

Amerikansk dollar og FED-pengepolitikk (kutt med negative renter)

Selv om globale investorer klarer å løpe med den amerikanske dollaren gjennom perioder med usikkerhet, ble denne typen bevegelse dempet i løpet av året før, til tross for handelskrigen med Kina. De foretrakk å gå med USD / JPY. I år har den viktigste innvirkningen på USD / JPY-prisene vært drevet av den amerikanske pengepolitikken, som er kontrollert av Federal Reserve. Rentene har betydelig innvirkning på bullionprisene på grunn av faktoren kjent som “mulighetskostnad”. 

Mulighetskostnad er ideen om å gi opp en nesten garantert gevinst i en investering for å oppnå større gevinst i en annen. I følge de historiske utsiktene eksisterer det en sterk positiv sammenheng mellom amerikanske renter og USD / JPY-priser. Imidlertid kan små fall i USD / JPY-prisene tilskrives de lave rentene fra alle sentralbanker over hele verden, spesielt den amerikanske sentralbanken, som ble drevet ned for å dempe den økonomiske nedgangen som ble utløst av lockdown som ble indusert. av koronaviruspandemien. 

Den amerikanske sentralbanken reduserte rentene fra 1,75% til 1,25% i mars, noe som førte til skarp salg i amerikanske dollar og utløste en bullish bias for det sikre havneparet USD / JPY. Senere, med tanke på det massive utbruddet av COVID-19, bestemte Federal Reserve seg for å kutte kursen ytterligere 16. mars, fra 1,25% til 0,25%, noe som har gjort USD / JPY enda mer bearish i år. På den annen side holdt Bank of Japan rentene uendret, siden de allerede var i negativt territorium. 

USD / JPY-prisforutsigelse for de neste 5 årene

De fleste handelsmenn driver hovedsakelig sine spådommer på grunnlag av ett poeng. “Rentene vil stige, så USD / JPY vil få støtte.” Det er få andre faktorer som jeg tror vil påvirke prisen på USD / JPY i år:

1: Den japanske yenen vil samle seg i en ny svak dollartrend, og det er det siste Japan trenger.

3: Den japanske yenen er fortsatt en trygg havn.

4: Den japanske økonomien er noe motstandsdyktig mot eksterne sjokk, og understøtter JPY.

5: BOJ er forsvarsløs for å stoppe en voksende japansk yen.

6: Japans offentlige pensjonsinvesteringsfond stopper sine utenlandske investeringer.

7: Perioden med overaktiv BOJ-intervensjon er over.

8: Kapitalforvaltere kjøper JGB-er på ikke-sikret basis.

9: CHF er heller ikke lenger en EU-spesifikk safe haven strategi.

10: En kraftig sammentrekning i Kina, den største makrorisiko i regionen.

Tatt i betraktning alle disse faktorene, kan prisen på USD / JPY utvide en bearish forspenning, for å treffe trippelbunnstøttenivåer på 101.160 i løpet av de neste 6 til 9 månedene. 

Dragkamp mellom den amerikanske dollaren og den japanske yenen

Til tross for alle disse støttende faktorene for den japanske yen i fristed, har ikke valutaparet falt betydelig i løpet av denne usikre perioden, ettersom den bredbaserte amerikanske dollaren har tatt bud på sikre havn siden pandemien startet. Dermed spilte den bredbaserte amerikanske dollarens langvarige styrke en rolle som den viktigste nøkkelfaktoren som var å begrense ytterligere ulemper i USD / JPY-valutaparet. De langvarige geopolitiske spenningene mellom USA og resten av de globale økonomiene som Den europeiske union (EU), Storbritannia og Kina støttet også den amerikanske dollaren som et fristed.. 

Faktorer som drev Bearish Impact på amerikanske dollar

1: Spekulasjoner om lavere rater for å undergrave amerikanske dollar

2: Federal Reserve forventninger om å gjøre mer innebærer ytterligere svakhet i amerikanske dollar

3: Ekstra fordeler uten arbeidsløshet er borte

4: Amerikansk dollar for å handle omvendt til antall nye Covid-19 saker

5: Iran og Kina på randen til en enorm avtale

6: Federal Budget underskudd skriver ut nytt rekordbeløp

7: Fed-tjenestemenn er stadig mer tvilsomme om bærekraften til den amerikanske økonomiske utvinningen som undergraver dollaren

8: Fed-drevet gjeldskrise forverres

9: Spike i amerikanske Covid-19-tilfeller i motsetning til Europa og Kina

10: Stimulusmidler er fordelt uten overvåking.

Teknisk analyse – kan vi forvente en bearish-korreksjon i USD / JPY? 

 

For øyeblikket handler safe haven currency pair, USD / JPY, på 105.750-nivået, og de tekniske utsiktene for paret antyder odds for en fortsettelse av salgstrenden, til det tredoble bunnstøttenivået på 101,162. I den månedlige tidsrammen har USD / JPY-paret dannet et synkende trekantmønster, som gir solid motstand på 108.900 nivå, og de nylige bearish oppslukende lysene støtter en salgsforstyrrelse. I tillegg til dette holder de ledende indikatorene, for eksempel MACD og RSI, under henholdsvis 0 og 50, noe som viser den baisse skjevheten i USD / JPY.. 

USD / JPY synkende trekantmønster, RSI, MACD og 50 EMA - alt foreslår salg

USD / JPY synkende trekantmønster, RSI, MACD og 50 EMA – alt Suggest Selling

Når det gjelder årsprognosen, forventer jeg ikke noen massiv prishandling i USD / JPY, spesielt med tanke på begge havnenes status som trygg havn. Imidlertid kan USD / JPY sprette av, etter å ha testet trippelbunnstøttenivået på 101.160. Over handelsnivået på 101.160 kan USD / JPY-paret sveve til 108.900 handelsnivå, ifølge en årlig USD / JPY-prisvarsel.

USD / JPY årlig prognose - synkende trekantmønster

USD / JPY årlig prognose – synkende trekantmønster

USD / JPY 3 års prognose - synkende trekantmønsterutbrudd

USD / JPY 3 års prognose – synkende trekantmønsterutbrudd

Vi kan forvente at USD / JPY-prisene vil falle lavere, etter å ha testet motstandsnivået på 108.920. Trekantmønstrene skal bryte ut på undersiden, derfor kan brudd på støttenivået på 100.850 utvide salget til 94.500-nivået de kommende årene. Svingningene i valutaparet USD / JPY har vært ubetydelige siden begynnelsen av 2020. Årsaken til dette kan være knyttet til den felles støttende faktoren for begge valutaene, for eksempel en investering i sikre havn eller hjelpepakker fra begge sentralbankene. La meg minne deg om: den bredbaserte amerikanske dollaren spilte rollen som en safe-haven eiendel, og ble nøkkelfaktoren som bidro til å begrense dypere tap for valutaparet, som ble støttet av den sterkere japanske japanske yen. Dermed kan vi se en fortsettelse av hakkete økter i løpet av de kommende månedene og årene.

Lykke til!

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me