Prognoser for naturgass for 2021 og fremtidige spådommer |

Natural Gas – Prognose Sammendrag

Naturgassvarsel: H1 2021

Pris: $ 2,33

Prisdrivere: Summer Impact, Bearish Correction, Doji Patterns, Weekly Bearish Engulfing

Naturgassvarsel: 1 år

Pris: $ 3,45

Prisdrivere: Svakere dollar midt i COVID-19-basert stimulans, synkende trekantutbrudd, 50 EMA-crossover

Naturgassvarsel: 3 år

Pris: $ 4,45

Prisdrivere: Forbedrede økonomiske forhold, Svakere dollar, Dovish pengepolitikk

 

I det siste har naturgass møtt utmerkede bevegelser, og har fått $ 0,28 i prisene, og rapportert en økning på 10,76% i løpet av bare en måned. [[Natural Gas]] handles for øyeblikket til $ 2,70, og spretter fra laveste punktet i juni 2020 på 1.529. Råvaren har økt + $ 0,21, eller 7,98%, de siste seks månedene. Gjennomsnittsprisen på naturgass ved den nasjonale referanseindeksen Henry Hub i Louisiana var $ 2,05 per million britiske termiske enheter (MMBtu) i 2020, som var den laveste gjennomsnittsprisen på naturgass på flere tiår. 

Ved inngangen til året holdt prisene seg relativt lave på grunn av lavere etterspørsel etter naturgass til romoppvarming i mildt vintervær. Både produksjon av naturgass og forbruk reduserte i løpet av 2020, da økonomien møtte krisen forårsaket av koronaviruspandemien, noe som resulterte i lave priser gjennom året. Prisene ble ytterligere senket i mars, om våren, da svar på koronaviruspandemien resulterte i låsing av økonomiske aktiviteter som drev etterspørselen etter naturgass ned. I juni var Henry Hub-prisen i gjennomsnitt $ 1,66 / MMBtu, som var den laveste månedlige prisen på flere tiår. På grunn av redusert produksjon av naturgass og økt eksport av flytende naturgass (LNG) begynte prisene imidlertid å vokse i andre halvdel av året, med en eksepsjonell årlig ytelse som så naturgass sveve med + $ 1.156, og tilføyde imidlertid totalt 68,64% i fjor. 

Nylige endringer i naturgassprisen

Periode  Endre ($) Endring (%)
30 dager  +0,28 10,76%
6 måneder  +0,21 7,98%
1 år  +1.156 68,64%

Prediksjon for naturgass for de neste 5 årene

Det forventes at den globale etterspørselen etter naturgass vil vokse med 2,8% i 2021, noe som er litt høyere enn nedgangen i 2020, men det muliggjør en gjenoppretting mot 2019-nivået. Denne prognosen er langt fra den årlige endringen på 7,5% som ble observert i 2010, etter finanskrisen i 2009. Denne prognosen fra VVM ble gitt ut med to hovedadvarsler:

1 – Ikke alle regioner påvirkes likt av utvinningen i det globale gassmarkedet. De fremvoksende markedene vil bli ansett som de viktigste drivkreftene for etterspørselsvekst i 2021 og kommende år, mens modne markeder vil trenge gjennom effekten av redusert etterspørsel i 2020. De raskt voksende markedene, som Asia, Afrika, Sør-Amerika, Mellom-Amerika og Midtøsten forventes å være de viktigste drivkreftene for etterspørselsvekst i 2021. Imidlertid vil modne markeder sannsynligvis se en mer gradvis bedring, mens noen kan forbli under deres etterspørselsnivå i 2019.

2 – De sektorielle drivkreftene for vekst er alle relatert til betydelig usikkerhet. Den økende konkurransen mellom drivstoff og den langsomme veksten når det gjelder etterspørsel etter elektrisitet forventes å påvirke forbrenningen av gass i kraftproduksjon, ettersom gassprisene kommer seg fra de lave nivåene i 2020. Industrigassforbruk, spesielt for asiatiske eksportdrevne næringer, er sterkt avhengig av økonomisk bedring, noe som er høyst usikkert på grunn av koronaviruspandemikrisen. De kalde temperaturene har støttet økningen i boligbehovet for gassforbruk; imidlertid vil dette sannsynligvis falle i mildere værforhold.

Naturgassprognoser av VVM i figurer:


Det estimerte forbruket av naturgass i USA var i gjennomsnitt 83,1 milliarder kubikkfot per dag (Bcf / d) i 2020, som var ned 2,5% fra 2019. I 2021 forventer EIA, en organisasjon administrert av Linda Capuano, USA forbruket av naturgass vil synke med 2,8% eller 2,3 Bcf / d, og i 2022 vil det sannsynligvis synke med 2,1% eller 1,7 Bcf / d.

Den estimerte amerikanske produksjonen av naturgass var i gjennomsnitt 90,8 Bcf / d i 2020, som var ned med 2,5% eller 2,3 Bcf / d sammenlignet med 2019. EIA forventer at naturgassproduksjonen vil avta igjen i 2021, til et årlig gjennomsnitt på 88,2 Bcf / d d, og på månedlig basis vil den gjennomsnittlige naturgassproduksjonen falle med 87,3 Bcf / d i mars 2021.

Henry Hub-spotprisene var i gjennomsnitt USD 2,03 / MMBtu i desember 2020. I første kvartal 2021 forventer VVM en økning i gjennomsnittlig spotpris på naturgass til $ 3,01 / MMBtu. Økningen i naturgassprisene i 2021 er tilskrevet relativt lav naturgassproduksjon. I 2022 spår VVM at den gjennomsnittlige spotprisen på naturgass vil nå $ 3,27 / MMBtu. 

  • IMF forventer at Henry Hub-prisen vil øke til $ 2,65 per MMBtu i 2024.
  • Verdensbanken utvider en mer optimistisk prognose: $ 3,16 per MMBtu. 
  • Verdensbanken forventer at naturgassprisen sannsynligvis vil øke til $ 4 per MMBtu innen 2030.

Når det er sagt, er den tekniske siden av naturgass også optimistisk, da det antyder en potensiell bullish bias på naturgass. Siden de ledende og forsinkede tekniske indikatorene, som RSI, MACD og serien med EMA, støtter en bullish trend, kan naturgassprisen øke til et øyeblikkelig motstandsnivå på 3.487 innen utgangen av 2021. Et bullish brudd på 3.48 kan føre til naturgasspris mot 4,40-merket i årene fremover.

Faktorer som påvirker naturgass

Amerikansk naturgassproduksjon – I løpet av 2020 var produksjonen av tørr naturgass i USA i gjennomsnitt 90,9 Bcf / d, noe som var 2,2 Bcf / d mindre enn i 2019. Produksjonsnedgangen i 2020 brøt den tre år lange veksten i naturgassproduksjon i USA Stater. I løpet av vårsesongen begynte antall rigger som borte etter naturgass i USA å synke. I juli nådde tellingen rekordlave på 68 naturgassrigger; riggetallet forble relativt lavt gjennom 2020.

Orkaner – Orkanene og endringene i etterspørsel etter naturgass i Europa og Asia påvirket LNG-eksporten i USA sommeren 2020. På slutten av 2020 viste den totale eksporten av LNG imidlertid ekspansjon. VVM estimerte at USA hadde eksportert 9,4 BC / dag i november 2020; dette volumet tilsvarer 10% av USAs tørre naturgassproduksjon i samme måned.

Sesongbasert etterspørsel – I 2021 økte naturgassprisene i Europa og Asia, midt i den økende vinterbehovet som strammet inn forsyningene. Imidlertid forventes ikke prisøkningene å vare lenge, ettersom grunnleggende marked for 2021 ser skjøre ut. Det forventes at det globale gassbehovet vil komme seg til nivået i 2019, men usikkerheten vedvarer om utvinningsveien til raskt voksende markeder, sammenlignet med mer modne regioner. På den annen side er sektorbehovet avhengig av flere risikofaktorer, inkludert den langsomme industrielle rebounden, drivstoffbyttet og mildere vær.

Coronaviruspandemien og dens innvirkning på naturgass – Den største nedgangen i det globale gassforbruket ble drevet av det eksepsjonelt milde været de første månedene og de dramatiske effektene av koronaviruspandemien, med en 4% år-til-år-nedgang i global gassbehov i første halvdel av året. I løpet av 3. kvartal ble imidlertid en progressiv bedring sett på som låsingstiltak ble lettet, og sesongens strømbehov presset etterspørselen og økte de konkurransedyktige bensinprisene.. 

I 2020 så den globale etterspørselen etter naturgass sitt største fall på rekord, og falt med anslagsvis 2,5% eller 100 milliarder kubikkmeter. Denne nedgangen resulterte i bytte av drivstoff, som løftet gassbehovet for kraftproduksjon, mens hele forsyningskjeden justerte etterspørselsvariasjonene og viste sterk fleksibilitet. Prisene på naturgass opplevde ekstrem volatilitet og historiske lave nivåer i 2020. Gassinvesteringene ventet på grunn av koronaviruspandemien og et velforsynt marked. I store gassforbrukende markeder begynte politikken for ren gass og reformene av gassmarkedet å få fart.  

I 2020 ble økningen i LNG-prisene utløst av de kaldere temperaturene i desember og den strammere gassforsyningen. I begynnelsen av januar tredoblet LNG-prisene i Asia mer enn USD 30 / MBtu. Den siste økningen i bensinpriser reflekterte en kombinasjon av tilbud og etterspørselsfaktorer, snarere enn resultatet av en enkelt hendelse. 

Etterspørselen etter LNG i nordøst-Asia økte med 10% årlig mellom midten av desember 2020 og begynnelsen av januar 2021 midt i de kaldere enn gjennomsnittlige vintertemperaturene rundt om i verden, noe som ble forverret av den lavere atomtilgjengeligheten i Japan og grensene for kullet -fyrt generasjon i Korea. Den økte etterspørselen etter LNG økte også anropene til flere eksterne leverandører, noe som resulterte i høyere priser. Lengre seilaser og overbelastning i Panamakanalen presset spotcharterrater til rekordhøyder på mer enn $ 230 000 per dag. Imidlertid forventes ikke disse høye prisene å vare utover den kortsiktige kaldbølgen, ettersom grunnleggende for 2021 forblir svake.

Teknisk analyse – synkende trekant & MACD Crossover

På den tekniske fronten dominerer oksene etterspørselen etter naturgass. For tiden handler naturgass på 2.79-nivået. Likevel har den ledende tekniske indikatoren, MACD (Moving average konvergens divergence), krysset over midtnivået (0 nivå), som viser en sterk bullish trend i naturgassprisen. Naturgass har lukket et roterende lys på en månedlig tidsramme, etterfulgt av to månedlige selgerlys, som viser at selgerne blir utmattede og oksene kan ta over markedet nå. 

Naturgass – Månedlig tidsramme – synkende trekantmønster 

Videre støtter de forsinkede indikatorene, som 20, 50 og 200 periodene EMA (Exponential Moving Averages) en bullish trend, ettersom naturgassprisene har steget over alle disse EMA-nivåene. På den høyere siden forblir den månedlige motstanden på $ 3, $ 3,52 og $ 4,47. Omvendt kan varen finne støtte på $ 2,70 nivå. Hvis naturgass bryter støttenivået på $ 2,70, kan vi se prisene faller mot $ 1,60-området. Hvis etterspørselen etter naturgass synker ytterligere, og klarer å bryte under $ 1,60-nivået, noe som er tvilsomt, kan prisene synke til områdene rundt $ 1,36 og $ 1,19.

Naturgass – Ukentlig tidsramme – Trendline & Doji mønster

På kort sikt kan naturgass utvise en liten bearish korreksjon til $ 2,33-området, som strekker seg med det siste lavpunktet i desember 2020. Imidlertid vil oddsen for videreføring av den bullish trenden forbli solid hvis varen ikke bryter med å bryte støttenivået på $ 2,33. I følge MACD- og stokastiske indikatorer har naturgass kommet inn i den overkjøpte sonen, og utmattede okser kan begynne å ta fortjeneste før de viser ytterligere fart oppover i markedet. På den ukentlige tidsrammen har naturgassprisene stengt et Doji-lys som antyder ubesluttsomhet blant investorer og vanligvis driver korreksjon, noe som følges av en bullish trend. Så her følges det av en økning på 29,89% i naturgasspriser, noe som tyder på at oksene trenger litt hvile nå. Når det er sagt, kan vi se en liten nedgang i naturgassprisene til 2,36-området, og da vil oddsen for en bullish reversering forbli høy. Brudd på 2,36-nivået kan imidlertid også føre prisene mot 1,62-området. Lykke til! 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector