Ripple (XRP) Prisforutsigelse for 2021: Kan XRP gå tilbake til tidligere høyder?

Ripple (XRP) – Sammendrag av prognoser

XRP-varsel: H1 2021

Pris: $ 0,55

Prisdrivere: Positivt kryptovaluta-sentiment, XRP-er i omløp, SEC-juridisk kamp blir priset i markedet

XRP-varsel: 1 år

Pris: $ 0,30

Prisdrivere: Avtagende bullish kryptosentiment, forsinket USD-ytelse, Ripple-myntsalg, SEC-dom

XRP-varsel: 3 år

Pris: 0,15 dollar

Prisdrivere: Økt konkurranse, ytterligere regulering, mulig juridisk nedfall fra 2021 SEC-dom

Shain Vernier, amerikansk analytiker

Fjerde kvartal 2020 (4. kvartal) vil bli husket som en sentral tid for kryptovalutaer. Sterkt bullish stemning dominerte aktivaklassen da koronavirus (COVID-19) og politiske usikkerheter begynte å herske. En delvis global økonomisk gjenåpning, en beslutning i USAs valgvalg og en endelig konklusjon for Brexit-sagaen, førte til optimisme i mange aktivaklasser. COVID-19-panikksalget i mars 2020 var lenge borte – i stedet var utvinningsdrevet optimisme.

Q4 2020 viste seg å være en bullish periode for de ledende kryptoene. Blant de største vinnerne var Bitcoin (BTC) og Ethereum (ETH), som begge etablerte nye rekordhøye rekorder. Dessverre viste Ripple (XRP) ikke det episke budet som mange andre kryptoer gjorde. I løpet av 4. kvartal toppet XRP til $ 0.78; bare om lag 24% av toppene i januar 2018 på $ 3,30. Sent i 2020 førte euforisk kjøp til det meste av aktivaklassen for kryptovaluta; for XRP fortsatte kryptovinteren.

 

Strøm XRP / USD Pris: $

 

Nylige endringer i ringprisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +$ 0,29 +104%
3 måneder +$ 0,30 +1,11%
6 måneder +$ 0,27 +90%
1 år +$ 0,26 +86,7%
3 år -$ 0,56 -47,5%

Ripple Live-diagram

 

I likhet med andre kryptovalutaer er XRP-markedet drevet av en mangfoldig samling av underlag. Rykter, myndighetsregulering, vanlig adopsjon og bedriftshelse er fire vanlige markedsdrivere som XRP deler med resten av aktivaklassen. XRP er imidlertid et ekstremt unikt produkt. Ripple ble lansert i 2012 og har hatt en lang historie som en av de ledende myntene etter markedsverdi. XRP anses av mange for å være “sølv av kryptovalutaer”, med en enorm flottør på 100 milliarder enheter og en ekstremt lav pris. Hvis du ikke har råd til BTC eller ETH, ser XRP ut til å være et passende alternativ. 

Siden oppstarten har XRP-priser med jevne mellomrom falt ut av takt med de ledende kryptovalutaene. En av hovedårsakene til dette er at XRP bare er en av flere eiendeler markedsført av morselskapet Ripple. I tillegg blir ikke XRP “utvunnet” av publikum som BTC, ETH eller Litecoin (LTC). Tilbake i 2012 myntet Ripple 100 milliarder XRP, som med jevne mellomrom skulle selges til publikum av Ripple. Fra og med 2021 er det bare rundt 45 milliarder som er i omløp – de andre 55 milliardene holdes av Ripple for fremtidig formidling. Dette er et ekstremt kontroversielt aspekt av XRP-priser; teoretisk sett kan Ripple “dumpe” store blokker av XRP på markedet etter behov. Gitt denne funksjonaliteten, er det et spørsmål om prisen på XRP kan manipuleres direkte av morselskapet.

Faktorer som påvirker ringmynt

Verdien av kryptokurver med hensyn til tilbud og etterspørsel er en interessant studie. Faktisk hevder eksperter at den stramme forsyningen av BTC er den viktigste årsaken til det bratte 2020/21-rallyet fra $ 3500 til $ 50.000. Per januar 2020 var det rundt 18,5 millioner BTC i omløp, med en maksimal forsyning på 21 millioner. I utgangspunktet førte BTCs iboende knapphet til en betydelig økning i verdien ettersom etterspørselen økte. Tilbud / etterspørsel dikotomi for XRP er nesten 180 ° fra BTC – det er massevis av XRP tilgjengelig og enda mer holdt i reserve. Forholdet mellom Ripple, XRP og tilbud / etterspørsel er nøkkelfaktoren som påvirker fremtidige prognoser for myntens verdi.

Ripple (XRP): 5-års prisforutsigelse

Gjennom hele 1. kvartal 2021 ville det være en utfordring å argumentere mot den bullish følelsen som dominerte det meste av aktivaklassen for kryptovaluta. Prisene nådde astronomiske høyder da den vanlige adopsjonen av kryptoer så ut til å være rett rundt hjørnet. Likevel var fremtiden til Ripple og XRP ekstremt usikker. En søksmål anlagt av US Securities Exchange Commission (SEC) mot Ripple truet med å få alvorlig innvirkning på selskapet. I tillegg sto en rekke utenforstående klare til å bringe ny konkurranse til kryptobanksektoren. Til syvende og sist vil den femårige verdien av XRP avhenge av hvordan det går mot SEC, bransjekonkurranse, tilbud i omløp og samlet ytelse av kryptovaluta..

Hvordan vil tilbud og etterspørsel påvirke XRP-priser?

Uansett om du handler aksjer, råvarer, valutaer eller krypto, er tilbud og etterspørsel en viktig driver for verdivurderinger. Den generelle regelen er denne: hvis forsyningene er lave og etterspørselen er høy, stiger prisene. Fra midten av 2020 til februar 2021 drev en robust offentlig og institusjonell etterspørsel etter kryptoer prisene til rekordhøye nivåer. XRP var en outlier – hvorfor? Svaret ligger i tilbudssideforholdet mellom XRP, morselskapet Ripple og handelspartnere.

Før du forstår XRP-tilbudet / etterspørselskurven, er det viktig å se på Ripples metodikk mot mynthåndtering. Per februar 2021 hadde Ripple Inc. omtrent 6,3 milliarder XRP, mens de plasserte ytterligere 48 milliarder på en kryptografisk sikret sperrekonto. Det etterlot omtrent 45,6 milliarder XRP av de totale 100 milliardene i offentlig sirkulasjon. Faktisk kontrollerte Ripple omtrent 55 milliarder XRP, mens publikum hadde 45 milliarder; en flertallssplitt på 55/45. Fra midten av februar 2021 ble XRP priset til $ 0,60, noe som gjorde hele markedsverdien til omtrent 60 milliarder dollar – Ripple eide direkte 33 milliarder dollar. Det er naturlig at når Ripple bestemmer seg for å frigjøre mer XRP i omløp, vil prisene bli betydelig påvirket.

For å øke den sirkulerende forsyningen av XRP, må Ripple selge mynter til kjøpere. Her ser du på Ripples offisielle salgsregler: “Siden 2012 har Ripple metodisk solgt XRP og brukt det til å stimulere market maker-aktivitet for å øke XRP-likviditet og styrke den generelle helsen til XRP-markedene.” Med andre ord, Ripple selger XRP for å sikre effektivitet i drift og priser. Så, hvordan vil Ripple klare dette fremover? Det er et vanskelig spørsmål. I løpet av andre halvdel av 2020 ble Ripple stadig mer aktiv i XRP-markedene. I 3. kvartal 2020 (1. juli – 30. september) solgte Ripple XRP i verdi av 81,39 millioner dollar og kjøpte 45,55 millioner dollar for netto $ 35,84 millioner. Q4 (1. oktober – 30. desember) viste seg enda mer aggressiv. I 4. kvartal solgte Ripple XRP til en verdi av 111,12 millioner dollar, kjøpte 34,85 millioner dollar, for netto 76,27 millioner dollar. 

Konklusjonen: ettersom prisene steg, solgte Ripple mer XRP. I Q3 2020 var XRP rekkevidde mellom $ 0,17 og $ 0,25; Q4 så dette området strekke seg nordover, og ble etablert mellom $ 0,25 og $ 0,75. Prisen på Q4 er verdt en nærmere titt. For å begynne i oktober handlet XRP i nærheten av $ 0,23; midten av november brakte en topp på $ 0,76; som desember avsluttet, falt prisene til $ 0,21. I utgangspunktet begynte Ripple å selge XRP, handelsmenn fulgte etter, og prisene gikk raskt lavere. 

Når vi vurderer den enorme tilførselen av XRP som Ripple direkte kontrollerer, er salg av nye mynter en ekstremt baisse markedsdrivende. I tilfelle Ripple trenger en injeksjon av kapital, eller blir tvunget til å spre kastede mynter, vil XRP-prisene lide. Inntil XRP-reserver er oppbrukt og myntene i omløp blir størstedelen av den samlede forsyningen, vil Ripple XRP-salg utgjøre en formidabel ulemperisiko. Omvendt, hvis Ripple opphører XRP-salget over lengre tid, vil prisene sannsynligvis stabilisere seg eller gå høyere.

Kan SEC Vs Ripple ødelegge verdivurderinger?

22. desember 2020 kunngjorde United States Securities and Exchange Commission (SEC) at de reiste sak mot Ripple Labs Inc. SECs krav var basert på beskyldninger om at mer enn 1,3 milliarder dollar ble samlet inn via et pågående, uregistrert, verdipapirutbud. I følge SECs klage hjalp medstifter Christian Larsen og administrerende direktør Bradley Garlinghouse fra Ripple fra 2013 til uregistrert salg av milliarder XRP for å finansiere bedriftsvirksomhet. I tillegg solgte Garlinghouse og Larsen XRP for 600 millioner dollar for personlig vinning. I utgangspunktet hevder SEC at disse XRP-salgene var i strid med føderale verdipapirlover. Håndhevelsesavdelingsdirektør Stephanie Avakian oppsummerte SEC-er stilling: “Utstedere som ønsker fordelene ved et offentlig tilbud, inkludert tilgang til detaljistinvestorer, bred distribusjon og et sekundært handelsmarked, må overholde de føderale verdipapirlovene som krever registrering av tilbud, med mindre unntak fra registrering gjelder. Vi hevder at Ripple, Larsen og Garlinghouse ikke registrerte sitt løpende tilbud og salg av milliarder XRP til detaljistinvestorer. ” 

Kjernen til SEC vs Ripple er spørsmålet om XRP er en sikkerhet eller ikke. I sitt første svar på anklagene sier Ripple at XRP ikke er en investeringskontrakt, men en kryptovaluta. Andrew Ceresney, ekstern rådgiver for Ripple, hadde dette å si om påstandene: “SECs sak er enestående og dårlig tenkt. SEC har ignorert XRPs klare status som en virtuell valuta, og motsier ikke bare funnene fra andre reguleringsbyråer, men også internasjonale reguleringsregimer. SEC strekker nå konseptet med en ‘investeringskontrakt’ utover bruddpunktet. “ I teorien har Cerenskey et poeng. XRPs funksjon er å legge til rette for grenseoverskridende transaksjoner. Det handles også på hundrevis av børser over hele verden, langt utenfor rekkevidden til USAs SEC. I et 2019-intervju med CNBC sa SEC-styreleder Jay Clayton dette om aktivaklassifiseringen av kryptoer: “Kryptovaluta; dette er erstatninger for suverene valutaer. Den typen valuta er ikke et verdipapir. ” Tidligere gjentok Clayton at alle innledende mynttilbud (ICO) er verdipapirer, og “Hvis det er en sikkerhet, regulerer vi den [SEC].”

Selv om det alltid er vanskelig å forutsi hva som vil skje i retten, ser det ut som om Ripple har et formidabelt forsvar. De viktigste sidene i saken er at Ripple aldri hadde en ICO for XRP og XRP-innehavere ikke har rett til noen andel av bedriftens fortjeneste. I det minste med hensyn til Claytons kommentarer ser det ut til at disse to elementene diskvalifiserer XRP fra å bli klassifisert som sikkerhet. Det er imidlertid ikke tilfeldig at denne saken blir brakt som kryptosamling til nye høyder. Ideen om å holde kryptovalutaer som investeringer – i stedet for å bruke dem til handel – fanger opp med institusjonelle investorer. Gjennom SEC vs Ripple, det ser ut som den amerikanske regjeringen er interessert i å etablere en kraftig ny presedens for kryptovalutaer, og merke dem verdipapirer. Dette er et ekstremt invasivt trekk, ettersom hvert kryptokjøp, salg eller overføring potensielt kan falle under SEC-jurisdiksjon.  

SEC-arkivering i desember 2020 førte til enorm salg til XRP. I kjølvannet løp handelsmenn for åssene og startet et 50% to-dagers stup i XRP fra $ 0,50 til $ 0,25. Selv om prisene kom tilbake i januar 2021, var virkningen av søksmålene enorm. Fremover er en ting sikkert – Ripple og XRP er på den amerikanske regjeringens radar. Uansett hva som skjer i SEC vs Ripple 2021, er denne saken sannsynligvis bare begynnelsen. Skulle SEC lykkes med å definere XRP som sikkerhet, vil hele kryptosfæren, ledet av Ripple, være i en massiv korreksjon.

Har XRP en bærekraftig konkurransefortrinn?

I kjernen er XRP et verktøy for effektivisering av grenseoverskridende overføringer mellom finansinstitusjoner. Tilbake i 2012 ble det markedsført som et billigere, raskere alternativ til Bitcoin. Ved å bruke Ripples sentraliserte digitale infrastruktur klarte XRP å unngå blockchain-logg-jams ved å eliminere konsensusalgoritmen som var nødvendig for å lette transaksjoner. Ved å bruke en samling på rundt 35 XRP “validatorer” kan Ripple behandle transaksjoner raskt, i løpet av 3-5 sekunder. På den tiden ble Ripple og XRP av mange antatt å være fremtiden for banknæringen. Bedrifter som American Express, MoneyGram og PNC var blant de første til å ta i bruk spirende teknologi.

Selvfølgelig har mye endret seg siden 2012. Konkurrenter som Stellar, DrumG Technologies, IOTA og Ethereum har også rettet innsatsen mot banknæringen. I tillegg må man lure på muligheten for at sentralbanker autonomt går krypto. Foreløpig blir beta-tester på kryptovalutaprodukter utført av U.S. Federal Reserve (Fed) og European Central Bank (ECB). Spådommer fra ECB-president Christine Lagarde fra november 2020 antyder at en “Digital Euro” ble lansert innen 2-4 år. Hvis en FedCoin eller Digital Euro blir en realitet, vil sannsynligvis rollen som kryptovalutaer i banksektoren komme under intensiv gransking. Hvis verdens ledende sentralbanker oppretter egne digitale hovedbøker, vil funksjonaliteten til XRP være nødvendig? 

Realistisk er det umulig å forutsi utviklingen av en aktivaklasse som er så avansert som kryptokurver. Likevel, hvis digitale valutaer blir dominert av sentralbanker og myndigheter, kan XRP ha vanskelig for å finne en nisje i det nye økosystemet.

Ripple (XRP) teknisk analyse

Q4 2020 var en ekstremt aktiv periode for XRP. Under COVID-19-markedssmeltingen i mars 2020 la XRP lavt nivå i området 0,12 dollar. Fram til slutten av november ble et relativt stramt handelsområde etablert mellom $ 0,15 og $ 0,32. Da kryptokurrencyprisene eksploderte i løpet av 4. kvartal, steg XRP til det høyeste på $ 0,78 før de stupte til $ 0,17 etter kunngjøringen om SECs søksmål. Januar og februar førte til gjenoppretting, med prisene som testet november ‘s høyder.

14. februar handlet XRP godt over 100-dagers ($ 0,40), 150-dagers ($ 0,34) og 200-dagers ($ 0,33) Simple Moving Averages (SMAs). Disse områdene er satt til å være viktige støttenivåer gjennom første halvdel av 2021. Det er også viktig å merke seg de flate banene til disse SMA-ene. Bortsett fra det enorme mars 2020-stupet og slutten av november, toppet XRP det meste av året. Ikke desto mindre samlet XRP seg med mer enn 10% i løpet av 2020 (+ $ 0,02); prisingen var representativ for pigger og krasj – ikke tradisjonelle topper og kummer.      

Fra et makroperspektiv er den bullish aktiviteten i 4. kvartal 2020 og tidlig på 2021 første gang XRP har vist liv siden 2018. Og selv midt i november økte til $ 0,78, var prisene fortsatt godt under de høyeste tidene som ble lagt ut over $ 3,00. Videre falt november 2020-rallyet godt under 38% Fibonacci retracement i 2017-2018s breakout range ($ 1,33). Dette er et sentralt langsiktig motstandsnivå og et som ennå ikke er testet.

I skrivende stund er de tekniske utsiktene for XRP mangesidig. På den daglige tidsrammen kan man gjøre seg gjeldende for en bullish bias, ettersom prisene har holdt linjen på $ 0,50 gjentatte ganger og er plassert over de mellomliggende SMA-ene. Omvendt viser tekniske tekniske data et bearish marked godt under XRPs 38% Fibonacci retracement ($ 1,33). Viktige langsiktige støttenivåer vil være de store rundene på $ 0,20, $ 0,15 og $ 0,10; motstandsnivå på toppen er den psykologiske barrieren på $ 1,00, 38% ($ 1,33), 50% ($ 1,71) og 62% ($ 2,08) Fibonacci-tilbaketrekninger. 

For 2021 er en moderat bullish bias garantert så lenge XRP holder over 100, 150 og 200-dagers glidende gjennomsnitt. Skulle disse nivåene bli kompromittert, må den langsiktige baisse skjevheten og konsolideringsmønsteret ha forrang.   

Ripple løper ikke noe for øyeblikket

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me