Sølvprisvarsel for 2021: Vil støtten holde på sølv?

Et merkelig fenomen har skjedd i finansmarkedene de siste ukene mens detaljhandlere og investorer prøver et korstog mot Wall Street; det startet med at handelshandlere og investorer fulgte et innlegg på Reddit for å kjøpe GameStop-aksjer som snødekte til en bølge. Bitcoin hoppet også rundt $ 8000 høyere etter at Elon Musk også postet i Reddit #Bitcoin mot slutten av februar. Silver var den siste ressursen for å få et løft fra Reddit-samfunnet av handelsmenn, etter at et innlegg på Reddit i forrige uke erklærte Silver “THE STOREST SHORT IN THE WORLD” og oppfordret handelsmenn til å pile seg inn i iShares-tilliten som en måte å holde det til stort banker. BlackShock Inc.s iShares Silver Trust, det største børshandlede produktet som sporer metallet, noterte en enestående nettotilgang på 944 millioner dollar fredag.

Resultatene i eiendeler i trygge havner har vært blandede i løpet av 2020. De startet året på litt bullish grunnlag på grunn av spenninger i Midtøsten, men krasjet lavere i februar og mars på grunn av den innledende panikken etter at coronavirus reiste til Europa. Safe havens gjenopptok sin bullish trend etter at panikkmodus ble slått av, med sølv og gull marsjerte høyere da den globale økonomien gikk inn i en massiv resesjon. Sølv tredoblet nesten i verdi i løpet av noen få måneder, økende fra over $ 10 til $ 30, mens gull gjorde noen rekordhøyder og klatret over $ 2000.

I vår siste langsiktige prognose, la vi sølv med et sterkt bullish momentum, selv om momentum ikke varte lenge, og i løpet av den andre uken i august så vi en bearish reversering i metaller med trygge havner. Gull mistet mer enn $ 300, og falt under $ 2000 igjen, der det har handlet siden, mens sølv har spratt innenfor et område, omtrent mellom $ 22 og $ 30. Så sølv har prestert mye bedre enn gull i løpet av denne tiden , med forholdet mellom gull og sølv, som vist i diagrammet lenger nede, og avtatt siden midten av mars 2020. Samlet endte sølv året med anstendige gevinster, selv om 2021 kanskje ikke var veldig bullish for det, som du vil se fra analyse nedenfor.      

Strøm SØLV Pris: $

 

Nylige endringer i sølvprisen

Periode Endre ($) Endring %
6 måneder +4,62 +17,8%
1 år +8,21 +46,4%
3 år +8,86 +52,1%
5 år +11.65 -81,5%
Siden 2000 +20.48 +379%

 

Som nevnt ovenfor hadde sikre havner et blandet år i 2020; selv om det kan virke som om de har fått verdi, noe de gjorde i USD-termer. Dette kan imidlertid tilskrives den uttalte svakheten i USD i løpet av denne tiden. Allikevel har safe haven-metaller, som gull og sølv, trukket seg tilbake lavere siden august, mens gevinsten i safe haven-valutaene har vært mye mindre enn nedgangen i USD, noe som viser at de sikre havnene har stagnert siden midten av 2020.

Den industrielle etterspørselen etter sølv har økt, men vi har ikke sett noe større bullish momentum. Selv desember-rallyet i gull og sølv er over nå, da prisen ble baisse igjen de første to ukene i januar. Volatiliteten har sikkert vært ganske høy, med kursen som svinger noe, noe som har gitt gode handelsmuligheter, selv om risikoen også har vært ganske høy. For sølv går kursen ned igjen, og hvis USD-situasjonen forbedres i 2021, noe den burde på noen punkter, kan dette være et bearish år for sølv og gull.

 

Kommende hendelser som påvirker sølvprisen

 

Tirsdag 2. februar 2021 4. kvartal BNP QoQ eurosone

Onsdag 3. februar 2021   Januar KPI Eurosone (ÅÅÅ)

 


Silver – Prognose Sammendrag

Sølvvarsel: H1 2021

Pris: $ 122 – $ 23

Prisdrivere: Markedsstemning, COVID-19, Global økonomi, Politikk

Sølvvarsel: 1 år

Pris: $ 21

Prisdrivere: Innlegg COVID-19, Safe haven status, Mindre dovisk sentralbankretorikk?

Sølvvarsel: 3 år

Pris: $ 30 – $ 32

Prisdrivere: Global økonomi, Safe haven status, Market sentiment

 

Sølv Live Chart

 

Sølv – Prisen på XAG / USD for de neste 5 årene

Sølv var på en bearish trend i omtrent et tiår, etter å ha toppet rett under $ 50 i 2011, under eurosonens gjeldskrise, som sendte trygge havner høyere og råvarer lavere. Det så ut som den hausse trenden kunne ha gjenopptatt igjen etter økningen i første halvdel av 2020, men det var ingen oppfølging i andre halvdel av fjoråret, og 2021 har startet bearish for sølv, som har trukket seg tilbake lavere og tapt nesten $ 4 så langt. I løpet av disse usikre tidene, da den globale økonomien ser ut til å endre seg, kanskje sammen med den politiske scenen, burde gull og sølv ha vært ekstremt hausse, men kryptovalutamarkedet fikk status som fristed i 2020 og stjal rampelyset fra de tradisjonelle trygge havnene . Kommentarer fra Bank of Japan guvernør Haruhiko Kuroda forsterket dette i desember. Så uansett hvordan du ser på det, peker alt mot en ytterligere tilbaketrekning de neste månedene, spesielt hvis den globale økonomien begynner å komme seg om våren..   

Silver mister sin sikre havnestatus under Coronavirus-krisen?

Edle metaller som sølv og gull pleide å være de ultimate sikre havnene, noe som betyr at de blir bullish når følelsen i finansmarkedene blir negativ, ettersom handelsmenn og investorer overfører sine midler til slike instrumenter for sikkerhet. Imidlertid så vi et krasj i edle metaller i februar / mars, da koronaviruspandemien traff Europa. Det var som et resultat av enorm panikk, som vendte handelsmenn til USD, som en global reservevaluta. Så snart panikken var over, snudde trenden, og sølv og gull gikk inn i en sterk bullish trend, som varte til andre uke i august.

I august endte det bullish trekket etter hvert som følelsen ble bedre, og begge disse instrumentene trakk seg lavere. De økonomiske dataene fra hele verden viste en sterk rebound etter gjenåpningen etter COVID-19-låsingene våren. De tradisjonelle trygghemmene har ikke gjenopptatt sin bullish trend, selv om den globale økonomien har slått ned igjen siden oktober, ettersom restriksjonene øker og låsingene kommer tilbake i noen land, spesielt i Europa, etter kunngjøringen fra EUs president Ursula Von Der Leyen i januar for flere restriksjoner og en oransje sone i Unionen. Det var et bullish trekk i desember, men det var for det meste et USD-trekk, som så greenbacken falle ytterligere etter det amerikanske presidentvalget. Nå, i midten av januar, er sølv fortsatt på vei nedover, noe som ikke samsvarer med den forverrede følelsen.

Til tross for utviklingen av vaksiner, er coronavirus fortsatt i Vesten, og Europa og Storbritannia er på vei mot en dobbeltdypresesjon. Men sølv og gull blir ikke bullish, og dette forverres av det faktum at den amerikanske dollaren har vært ekstremt baisse siden mars i fjor. Trygge havner burde ha vært økende, men de tradisjonelle edle metaller har ikke fått siden august. Dette viser at de kanskje mister sin sikre havnestatus, ellers har den minimert betraktelig. Kryptovalutaer har stjålet rampelyset deres, etter å ha fått status som trygg havn, som så dem absolutt bølge i nesten et år. Så de tradisjonelle trygge havnene har gått glipp av muligheten siden august, og når USD blir bullish, noe som kan komme snart, vil de være i reelle problemer.      

Forhold mellom gull og sølv

Forholdet mellom gull og sølv, som viser hvordan disse to edle metaller sammenlignes med hverandre, har økt siden 2011. Da var forholdet rundt 32, mens det høye i midten av 2020 lå på 93,50. I løpet av opptrenden gjorde glidende gjennomsnitt en god jobb med å yte støtte, mens de mindre MA-ene som 50 SMA (gule) gjorde det når økningstempoet var sterkere, mens de større støttet prisen når trenden avtok og tilbakeslag lavere var sterkere. Det økende XAU / XAG-forholdet betyr at prisen på disse metallene har vært divergerende, noe som kan sees fra diagrammene nedenfor i den tekniske analysen, med gull som ble ganske bullish siden 2018, mens sølv handlet sidelengs til midten av mars i fjor..

200 SMA har blitt til en stor motstandsindikator for å skyve over nå

Det varte til begynnelsen av dette året, da forholdet ble fra bullish til å eksplodere høyere, da spenningene mellom USA og Iran opprinnelig, etterfulgt av koronavirusbruddet i Kina og deretter i Europa, sendte tradisjonelle trygge havner som økte høyere og gullproduksjon. noen rekordhøyder over $ 2000. Sølv økte også høyere, og fikk nesten $ 20 under coronavirus-bølgen til august, men gull økte rundt $ 625. Som et resultat økte gull / sølv-forholdet fra 87 til 127 i slutten av februar og de to første ukene av mars. Men økningen endte den gang, og forholdet hadde falt under 70 innen august. Glidende gjennomsnitt snudde fra støtte til motstand på det ukentlige diagrammet, med 20 SM (grå) som gjorde det først, deretter 200 SMA (lilla) avviste prisen i september, etter at retrace høyere.

Forholdet forblir til fordel for sølv  

På det daglige diagrammet ble glidende gjennomsnitt også omgjort til motstand etter den bearish reverseringen, som fulgte økningen. Vendingen ble signalisert av doji daglig lysestake på toppen. 100 SMA (grønn) ga motstand på dette tidsrammekartet i løpet av november, mens 50 SMA har snudd fra støtte til motstand de siste ukene. Så gull / sølv-forholdet har handlet nær lavpunktene på nivåene 2015-17, noe som viser at etterspørselen etter sølv har vært høyere enn etterspørselen etter gull, og sølv har holdt seg bedre enn gull under den bearish reverseringen siden august . Dette har vært positivt for sølv, og det har minimert tapene, men vi kan se en sprett i XAU / XAG-forholdet hvis de glidende gjennomsnittene blir brutt på det ukentlige diagrammet. Hvis det er tilfelle, og etterspørselen etter tradisjonelle trygge havner stadig faller, kan vi se at sølvnedgangen akselererer, selv om det også vil avhenge av den amerikanske dollaren.    

Flere COVID-19 stimuleringspakker som hjelper alle eiendeler

I løpet av koronavirus-tidene har mye penger, til en verdi av titalls billioner dollar, strømmet ut i markedene. Den globale gjelden har økt med rundt 20 billioner dollar. Den første runden av coronavirus sendte alle økonomiene rundt i verden i en dyp lavkonjunktur, ettersom de fleste virksomheter ble stengt. Sentralbanker og regjeringer innførte noen store økonomiske stimulanseprogrammer for å bekjempe den økonomiske krasjen. Etter den første runden med lock-down, åpnet økonomien seg igjen, og livet startet på nytt i en viss grad, så om sommeren så vi en rebound, men en lignende situasjon gjentar seg for øyeblikket med nye restriksjoner og lockdown, mens sentralbanker og regjeringer legger til de forrige stimulansepakkene, og sender den globale gjelden høyere.

Presidenten for Den europeiske sentralbanken, Christine Lagarde, kunngjorde i slutten av desember at ECB vil øke koronavirusstimuleringsprogrammet med 500 milliarder euro, fra 1,35 billioner euro til 1,85 billioner euro. EU-kommisjonen vedtok også budsjettet, som inkluderte koronavirusgjenopprettingspakken, til sammen mer enn $ 2 billioner, etter måneder med forhandlinger. I USA vedtok Kongressen en regning på mer enn 2 billioner dollar i desember, hvorav rundt 900 milliarder dollar vil gå til coronavirusfondet. Disse tiltakene inkluderer et føderalt arbeidsledighetstillegg på $ 300 / uke og $ 284 milliarder dollar i Paycheck Protection Program-lån. Programmet inkluderte også 600 dollar i direktebetalinger og 8 milliarder dollar for Covid-19-vaksinedistribusjon.

Ytterligere 1,4 billioner dollar skal finansiere regjeringen frem til september, mens FED-leder Jerome Powell har kunngjort at sentralbanken ikke har planer om å redusere kjøpet av eiendeler snart. Det har vært bekymringer for at en skarpere enn forventet inflasjonsøkning kan føre til en avsmalning av Feds obligasjonskjøpsprogram. Men Powell har bekreftet at kvantitativ lettelse vil fortsette som den er, så det vil ikke være mangel på kontanter i overskuelig fremtid, og de fleste markeder vil ha nytte av dette. Aksjemarkeder og risikovalutaer vil absolutt dra nytte av det, det samme gjør varer. Imidlertid har gull og sølv gått ned siden august, til tross for overdreven mengde kontantstrømmer til markedene.

Teknisk analyse – kan vi forvente en bearish korreksjon i sølv – XAG / USD? 

Handelsområdet har beveget seg over det forrige

Ser vi på det månedlige diagrammet ovenfor, kan vi se at så langt tilbake som historien viser, har det vært en liten oppadgående skjevhet i XAG / USD, med glidende gjennomsnitt som gir støtte under tilbakeslag lavere. I det meste av 2000-tallet ga 20 SMA (grå) støtte, og trenden var ganske sterk. Prisen var å finne motstand under $ 15, som var en viktig støtte- og motstandssone i lang tid, men det motstandsområdet ble brutt, og en annen motstandssone ble dannet fra $ 21 til $ 22. I 2008 så vi en bearish reversering og en tilbakesporing ned til $ 8,50. Men 100 SMA (grønn) ble til støtte denne gangen og snudde prisen opp igjen etter den globale finanskrisen. Eurosone-krisen gjorde risikosentimentet enormt negativt de neste årene, og i 2011 kom sølv ganske nær $ 50, etter en kraftig økning. Men det store runde nivået var for stort av en psykologisk barriere for kjøpere som ga opp, og prisen falt etter at sentimentet begynte å forbedre seg i finansmarkedene.

Men tilbakegangen har ikke vært en rett linje, med glidende gjennomsnitt som gir støtte på vei ned og stopper høsten i flere måneder i det minste. De 20 SMA (grå) og de 50 SMA (gule) fungerte som støtteindikatorer i utgangspunktet, deretter ga 100 SMA (grønn) og sist 200 SMA (lilla) støtte til sølv frem til 2019. I fjor steg sølv høyere i løpet av første omgang, som nevnt, brøt ut over den andre motstanden rundt $ 21-22, som ser ut til å ha blitt til støtte nå, i likhet med det første motstandsnivået rundt $ 15.      

De 20 SMA har tatt igjen prisen på ukentabellen

På det ukentlige diagrammet ser vi at XAG / USD handlet innenfor et område fra 2014 til juli 2020, til tross for den korte pause i midten av mars i fjor, da alt krasjet på grunn av koronavirusbruddet i Europa, før den store bullish reverseringen . Så det teller ikke som en skikkelig pause. Prisen steg høyere og kom ganske nær $ 30, noe som er en annen stor rund psykologisk barriere, men den snudde seg ned i august, selv om den forrige motstandssonen over $ 21 ble til støtte og har holdt siden den gang. De 20 SMAene tok opp prisen mot slutten av fjoråret og presset prisen høyere, men sølvkjøperne klarte ikke å oppnå nye høyder, og prisen vender tilbake. Unnlatelsen av å nå minst den forrige høyden under $ 30 er et tegn på at kjøpere ikke er sikre på å holde sine posisjoner nær den motstandssonen og ikke presser på for at trenden skal bli bullish på det ukentlige diagrammet. Så nå har selgerne ansvaret igjen.    

100 SMA fungerer som støtte igjen nederst

På det daglige diagrammet ser vi at prisen spratt i et område i omtrent et år, bortsett fra dykket i mars i fjor, og de ignorerte glidende gjennomsnitt, siden de ikke fungerer så bra når en eiendel snur seg sidelengs for en lang tid. Men prisen økte i juli og begynnelsen av august, og skrev en høyde på $ 29,90 ifølge megleren min. Bølgen endte den gang skjønt, og den har trukket seg tilbake lavere og funnet støtte i glidende gjennomsnitt. Retretten stoppet ved forrige motstandssone under $ 22 og spratt deretter høyere. Selv om sølv, som nevnt ovenfor, snudde under $ 28, som er nesten $ 2 lavere enn de forrige toppene, viser det at kjøpere ikke er villige til å gjenoppta den bullish trenden snart. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Like this post? Please share to your friends:
Adblock
detector
map