Soybean Price Forecast Q4 2020: Buyers in Charge, as the 100 Monthly SMA Breaks

Soyabønner, som er en vare, som mais og hvete, var svært ustabile i omtrent et tiår, fra 2003 til 2013. Det var noen store stigninger, etterfulgt av store tilbakegang, av en rekke grunner som vi vil forklare nedenfor, som det ganger i 2012 da amerikanske soyabønne-futures nådde $ 1780-tallet. Prishandlingen i soyabønne-futures har vært mye roligere det siste tiåret, med en skjevhet på baksiden, som det har vært tilfelle med de fleste varer.

Handelskrigen mellom USA og Kina har ikke hjulpet situasjonen, men siden juni har vi sett en økning i prisene for soyabønner, med soyabønne-futures: ZS vinner rundt $ 350 og bryter over glidende gjennomsnitt, noe som tegner et veldig bullish bilde for den nærmeste fremtiden. , selv om det er et annet stort nivå som skal brytes til $ 1.200, hvis det bullish momentum skal fortsette.

Nylige endringer i soyabønnen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager +111 +10,4%
3 måneder +348 +41,8%
6 måneder +283 +31,4%
1 år +318 +36,8%
3 år +712 +155%

 

Faktorer som påvirker soyabønnepriser  

Tilbud og etterspørsel er de viktigste faktorene som avgjør om en vare vil verdsette eller avskrives. Tilbudssiden avgjøres av produksjon, hovedsakelig i USA og Brasil, og i mindre grad i Argentina, Kina og India. De fleste av disse landene er påvirket av El Nino / El Nina, så værforholdene har stor innvirkning på produksjon og forsyning. Etterspørselen er vanligvis drevet av forbruk i kinesisk dyrehold, da soya brukes som både dyrefôr og biodrivstoff. 

Soyabønner Prognose: 4. kvartal 2020 Soyabønner Prognose: 1 år Soyabønner Prognose: 3 år
Pris: $ 84 – $ 1200

Prisdrivere: Choppy Trading Range, Boosted safe-haven appeal in gold, Bullish Bitcoin (positiv korrelasjon).

Pris: $ 1000 

Prisdrivere: Bullish Breakout, Double Bottom Support

                                                                      

Pris: $ 1.300-1.400

Prisdrivere: Fullføring av W-mønster, ABCD-mønster fullføring, Bounce of Over Fibonacci 61,8% støtte

Soybean Live Chart

SOYBEAN

 

Prediksjon for soyabønner for de neste 5 årene


I likhet med mais og hvete, produksjonen av soyabønner er avhengig av været. Men de viktigste produsentlandene er på østkysten av Amerika, som USA, Brasil og Argentina, noe som gjør dem utsatt for effekten av La Nina, som ligner på El Nino på vestkysten av Stillehavet. Dette påvirker avlingsproduksjonen. Spådommene er at Amerika vil ha en kald, tørr sesong på grunn av disse værfenomenene, noe som er en av årsakene til at soyabønneprisen har blitt veldig bullish de siste månedene. Men dette er en sesongmessig faktor i stedet for en langvarig faktor.

De etterspørsel fra Kina er en annen viktig faktor, siden kjøttproduksjonen har steget i Kina de siste tre tiårene, og det vil fortsette å gjøre det etter hvert som landet utvikler seg videre. Den kinesiske økonomien falt i lavkonjunktur i begynnelsen av 2020 på grunn av koronaviruset, men det har kommet seg ganske bra siden slutten av andre kvartal, noe som betyr at kjøtt- og soyabønneforbruket har økt, noe som har ført til høyere soyabønnspriser siden juni. Tempoet for økonomisk oppgang øker, så etterspørselen vil være høy fra Kina.    

Soyabønner brukes også til biodrivstoff, akkurat som mais. Dette betyr at når råoljeprisen øker, øker også etterspørselen etter alternative drivstoff, det samme gjør etterspørselen etter soyabønner, noe som igjen fører til høyere priser. Økningen i råoljeprisene har trukket prisene på mais og soyabønner høyere, selv om den nye runden med låsing om høsten kan ha en negativ innvirkning på verdensøkonomien og drivstoffetterspørselen, men det håper jeg ikke. Den amerikanske dollaren er også en faktor, siden soyabønner omsettes i USD, noe som betyr at når USD svekkes, øker soyabønneprisen. USD har vært ganske svak siden mars, noe som er en annen grunn til at landbruksprodukter, som soyabønner, har vært bullish.   

Teknisk analyse – Vil den nylige overspenningen slutte ved 50 SMA for soyabønnepriser?

Ut fra det månedlige diagrammet, handlet amerikanske soyabønns fremtidige priser sidelengs på 1990-tallet. Denne trenden fortsatte til 2006, men skjevheten var oppad, som det fremgår av hoppene i 1997 og 2003-04. Men prisen kom til slutt ned igjen, siden årsakene til hoppene ikke hadde noen langvarige effekter. Men den virkelige økningen startet i 2006, og soyabønneprisene økte til $ 1.660. Men reverseringen ned kom rett før den globale finanskrisen i 2008, og signaliserte at noe stort kom. Nedgangen endte med det glidende gjennomsnittet på det månedlige diagrammet, og det bullish momentumet tok seg opp igjen, og sendte amerikanske soyabønner: ZS til $ 1.790 innen 2012.

Alle glidende gjennomsnitt er brutt nå

 Den hausse tiden har vært over for varer siden 2011-12, og vi så at prisen snur i 2012. Men den største nedgangen kom i 2014, da USD ble bullish det året. Men 200 SMA (lilla) holdt som støtte for soyabønnepriser, rundt $ 850, og prisen sprang av det glidende gjennomsnittet på det månedlige diagrammet. Spretten strakte seg til $ 1200 og ble der, og var fortsatt bearish fra da til 2. kvartal i 2020. De 50 SMA (gule) ga motstand i 2018, og gjennom 2019 fungerte 200 SMA som motstand. Men i H2 av 2020 ble prisen bullish av årsakene nevnt ovenfor, og den har brutt over glidende gjennomsnitt, selv om den nå står overfor den forrige motstanden på $ 1200.

 Det bullish trekket får fart 

På det ukentlige diagrammet har 200 SMA holdt presset nede for amerikanske soyabønne-futures, og har gitt motstand under tilbakeslag høyere siden 2018. Nederst har et støtteområde dannet seg rundt $ 800, hvor prisen har holdt flere ganger. Siden juni har prisen imidlertid steget og bryter alle glidende gjennomsnitt, og den går mot $ 1200 for øyeblikket. Hvis soyabønne-futures bryter det nivået, vil det bullish momentumet fortsette ytterligere. Ellers ser vi kanskje en tilbaketrekning til 200 SMA.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector