USD / CAD-prisvarsel Q4 2020: Kommer opptrenden å gjenopptas snart?

 

Handelen i [[USD / CAD]] var bullish i løpet av første halvdel av det siste tiåret, men siden 2016 har dette paret konsolidert sidelengs. Lavene har imidlertid blitt høyere i denne perioden, noe som indikerer kjøpspress på lang sikt. I 1. kvartal i år hadde kjøperne et anstendig forsøk på å prøve å gjenoppta den langsiktige bullish trenden, og presset prisen 17 cent høyere, med litt hjelp fra koronavirusutbruddet, noe som ga USD en massiv press høyere.

Men reverseringen i USD, som ble enormt bearish, sendte dette paret ned igjen, og det mistet alle gevinstene i 1. kvartal. Men nedgangen stoppet på 100 SMA på det månedlige diagrammet i september, som har fungert som støtte siden 2017, og vi har sett en sprett de siste to månedene. Dette antyder at tilbaketrekningen er over og den bullish reverseringen kommer, men det gjenstår å se om kjøpere vil være i stand til å bryte over området de siste 4 til 5 årene. 

Strøm USD / CAD Pris: $

Nylige endringer i USD / CAD-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager -$ 0,026 -1,9%
6 måneder $ 0,195 -13,8%
1 år $ 0,010 1,0%

5 år $ 0,022 -1,6%
Siden 2000 -$ 0,140 -9,7%

 

USD / CAD Live-diagram

USD / CAD

Faktorer som påvirker USD / CAD

Som med alle forexpar er det to sider ved denne mynten når du analyserer den. USD påvirkes sikkert av grunnleggende, som ser positive ut akkurat nå, bortsett fra koronavirusproblemet. Men begrensningene er lette, sammenlignet med Canada som har stengt visse tjenester siden begynnelsen av oktober. Råolje er en viktig faktor for CAD, som har hatt nytte av den, men fremtiden er ikke sikker. FED øker ikke renten snart, mens BOC kan lette ytterligere. Den tekniske analysen, som vi vil dekke i dybden nedenfor, peker også opp for dette paret, så fremtiden ser bullish ut for USD / CAD. Ons har hatt ganske mange valutasignaler i dette paret i løpet av dette året. 

 

USD / CAD-prognose 4. kvartal 2020: 1.35 USD / CAD-prognose 1 år: 1,40 USD / CAD-prognose 3 år: 1,40-45
Pris drivere: Etter amerikanske valg, risikosentiment, oljepris, Covid-19      Pris drivere: Global politikk, begge økonomier, global økonomi, teknisk analyse  Pris drivereOljepris, grunnleggende i USA og Canada, global politikk     

Prediksjon for kanadiske dollar de neste 5 årene

Fortsetter tilbakeføringen av USD etter valgene?

Den amerikanske dollaren hadde en bullish trend i årevis, med den amerikanske økonomien som vokste i et anstendig tempo, og den økte først da koronaviruset brøt ut, men det har blitt ganske bearish siden mars, derav reverseringen i USD / CAD, fra 1.4670 til 1.30, innen utgangen av august.

Imidlertid har USD snudd i løpet av den siste uken før det amerikanske presidentvalget, og oddsen er at den kan fortsette å klatre høyere etter valget, til tross for hvem som vinner. Nancy Pelosi er mot å øke selskapsskatten, som Joe Biden nevnte tidligere, noe som vil være positivt for USD hvis han vinner. Etter kommentarer fra visse republikanere er sjansene også store for en tynn regjeringens finanspakke. Valget som vi dekket i vår økonomiske kalender, går mot neste fase nå.

Noen økonomer spår at FED sannsynligvis vil være på vent i lang tid, men hvis det er en ny bølge av optimisme etter valget, vil økonomien blomstre videre, så jeg er ikke enig med dem. Dette betyr at USD vil fortsette sin bullish reversering fra forrige uke og trolig gjenoppta den tiår lange bullish trenden.

Kanadisk økonomi på vei mot en annen lavkonjunktur?

Den amerikanske økonomien virker ikke mye påvirket av coronavirus lenger, men i Canada har vi sett restriksjoner øke de siste ukene, med barer, restauranter osv. Som ble lagt ned igjen, noe som kom etter en svak rebound om sommeren. Dette vil si sin toll på forbrukerstemningen, noe som vil føre til en svakere økonomi.

Råolje har hjulpet CAD, siden det har gjort et bemerkelsesverdig comeback siden april, da USA [[WTI]] tumlet til $ -37,50 og deretter klatret til $ 43,50 innen utgangen av august. Men det ble bearish i september, og etter å ha konsolidert i flere uker, gjenopptok det nedgangen mot slutten av oktober. Dette hjelper ikke CAD, og ​​hvis den globale økonomien blir mykere igjen på grunn av koronavirusrestriksjoner om vinteren, vil etterspørselen etter olje falle ytterligere, noe som vil hjelpe [[USD / CAD]] til å bevege seg høyere.

Det grunnleggende viste allerede en svekkelse av økonomien i Canada i september, så økonomien vil sannsynligvis gå inn i en annen lavkonjunktur. Vinteren kommer også, noe som er ganske tøft i Canada, og dette vil øke den økonomiske frysen ytterligere. Bank of Canada er ganske bearish, som de fleste store sentralbanker på dette tidspunktet, men i motsetning til FED, som i det minste vil forbli på vent, kan BOC til og med lette pengepolitikken ytterligere. Dette går også til fordel for USD / CAD-oksene.    

USD / CAD teknisk analyse – Bounce off Moving Averages har allerede startet

1.30-området holder fremdeles som støtte for USD / CAD

På begynnelsen av 2000-tallet handlet USD / CAD rundt 1,60, men det tiåret viste seg å være ganske bearish, med kursen til 0,90. Under finanskrisen i 2008-09 så vi en økning til 1.30-tallet, men da ble USD / CAD bearish igjen og falt under paritet. Det siste tiåret startet bullish for dette paret, men stigningen endte på rundt 1,47, og i andre halvdel av tiåret har vi stort sett sett konsolidering, selv om nedturen har blitt høyere siden 2017, da 50 SMA (gul ) ble til støtte, og presset nedturene opp siden den gang. På toppen forblir motstanden på 1.47 imidlertid. I løpet av de siste to månedene har vi sett at prisen spretter av 50 SMA, noe som indikerer at det bearish bevegelsen er over og kjøperne vil ta kontroll de neste månedene. Den stokastiske indikatoren bekrefter også dette, siden den er overkjøpt og dukker opp nå.

200 SMA holder fremdeles på nå, men la oss se om det varer

På det ukentlige diagrammet ga 50 SMA (gul) og 100 SMA (grønn) støtte når den bullish trenden var sterk, og deretter tok 200 SMA (lilla) over da USD / CAD sluttet å lage nye høyder. Dette glidende gjennomsnittet ble holdt som støtte den første uken i september, etter den bearish trenden siden mars, og deretter igjen i oktober. Dette antyder at kjøpepresset er sterkt nede på 20 SMA, som ligger på rundt 1.30, og selgere kan ha gitt opp nå, etter det andre mislykkede forsøket på å bryte under det. Dette peker på en bullish reversering, som allerede hadde startet den siste uken i oktober. Så alt peker opp for USD / CAD, og ​​vi forventer at det går mot 1,40 og muligens 1,45 mot slutten av 2020 og begynnelsen av 2021.

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me