USD / MXN Prisvarsel 4. kvartal 2020: Vil opptrenden fortsette snart?

Den amerikanske dollaren har tjent mot den meksikanske pesoen i flere tiår, en av årsakene til dette er den økende amerikanske importen fra Mexico, som holder MXN under press. Diagrammet ovenfor viser at USD / MXN handlet til rundt $ 2,50 på begynnelsen av 1990-tallet, mens det på et tidspunkt i løpet av 2. kvartal i år handlet over $ 25, noe som betyr en ti ganger økning på tre tiår. Det bemerkelsesverdige her har vært at kjøpere ikke har hatt mye motstand; opptrenden har gått ganske mye fremover, uten store tilbakeslag. Presset har vært på oppsiden hele tiden, med den vanlige økningen hvert par år, sist i løpet av de første månedene i år. Siden den gang har vi sett en retrace lavere, men det ser ut til at retrace kan ha avsluttet nå, selv om det ikke er sikkert om opptrenden snart vil gjenopptas.     

Les den siste oppdateringen på USD / MXN Pris 2021 Værvarsel

 

Strøm USD / MXN Pris: $

Nylige endringer i MXN-prisen

 

Periode Endre ($) Endring %
30 dager -0,27 -1,2%
6 måneder +2.23 +10,3%
1 år +2,86 +13,2%
5 år +4,69 +21,7%
Siden 2000 +12.30 +56,9%

Mexico er en utviklingsland og den meksikanske pesoen er en risikovaluta. Men Mexico ligger rett ved den amerikanske grensen, og gitt den enorme størrelsen på den amerikanske økonomien, er også innvirkningen på den meksikanske økonomien enorm. Som et resultat er den meksikanske pesoen følsom for den amerikanske økonomien, det samme er den amerikanske dollaren. Dette betyr at når USD er sterk, for eksempel i løpet av februar og mars, da handelsmenn vendte seg mot greenback som en global reservevaluta, hadde det en innvirkning på den mexanske pesoen. Når USD er svak, er ikke MXN den valutaen som gagner mest. 

 

USD / MXN Prognose: 4. kvartal 2020      USD / MXN Prognose: 1 år USD / MXN Prognose: 3 år        
Pris: 21 

Pris drivere: USD-korrelasjon, amerikansk politikk, COVID-19                                                               

Pris: 25-26 

Pris drivere: Global økonomisk gjenoppretting, Risikosentiment, Valg etter USA.

Pris: 30

Prisdrivere: Global økonomi, markedssentiment, USD-korrelasjon, grunnleggende i Mexico

USD / MXN Live-diagram

USD / MXN

 

USD / MXN-prisforutsigelse for de neste 5 årene

COVID-19 og grunnleggende  


Det grunnleggende har vært solid for Mexico, ettersom denne fremvoksende økonomien fortsetter å vokse, og eksporten til USA også øker konstant. Mexico har vært den største eller nest største amerikanske handelspartneren i total handel siden 2019, til sammen 614,5 milliarder dollar. Importen fra USA utgjorde 256,4 milliarder dollar, mens eksporten utgjorde 358,1 milliarder dollar. Dette betyr at Mexico har et overskudd på 100 milliarder dollar med USA, og derfor trenger den en sterk USD, ellers vil inntektene synke i verdi. Imidlertid har det grunnleggende skjev noe siden starten på coronaviruspandemien. USD / MXN økte mer enn 7 cent i løpet av den første panikken, men den har trukket seg tilbake siden april. Selv om retrace ned, som vi nevnte, har vært mye svakere enn i andre USD-par. En av årsakene til økningen var frykten for hva som kunne skje med de fremvoksende markedene, siden de ikke har så mye å falle tilbake på som de utviklede økonomiene og regjeringene har. Usikkerheten er fortsatt høy, derav den langsomme tilbaketrekningen i perioder med svakhet i USD siden april. Samlet sett er den meksikanske økonomien prisgitt den amerikanske økonomien, noe som vil holde trenden bullish i lang tid for dette paret, til tross for den nylige tilbakeslaget.     

Inflasjon og Bank of Mexico Policy

Rentene var over 8% i Mexico i fjor, men Bank of Mexico begynte å kutte dem i slutten av 2019, og i år kuttet de dem drastisk, da den globale økonomien sank. Per september 2019 ligger hovedrenten på 4,25%, mens FED har renter på 0,10%, slik vi har dekket i vår økonomiske kalender. Denne renteforskjellen ser ut til å være til fordel for den meksikanske pesoen, men de høyere rentene i Mexico gir mer rom for sentralbanken å kutte dem ytterligere. Markedene handler på forventningene mer enn på de faktiske hendelsene, så dette gjør at MXN er sårbar for flere rentenedsettelser fra Bank of Mexico. Noen økonomer forventer flere kutt fra dem de neste møtene, så tilbaketrekningen lavere i USD / MXN bør snart avsluttes. 

EUR / MXN Teknisk analyse – en tilbakebetaling forventet før angrepet på all-time highs 

Lysestaken i september peker på en bullish reversering på det månedlige diagrammet

Som vi nevnte handlet USD / MXN mellom $ 2 og $ 3 på begynnelsen av 90-tallet, men det har hatt en bullish trend siden den gang, etter å ha fått rundt 1000%. I løpet av denne tiden har glidende gjennomsnitt gjort en god jobb med å gi støtte under tilbakeslag, eller under konsolideringer, på både månedlig og ukentlig diagram. De mindre glidende gjennomsnittene har tatt over denne jobben når trenden har økt tempoet, mens større MA har gitt støtte når tilbakeslag har vært dypere. På det månedlige diagrammet over ser vi at prisen i USD / MXN har gått opp i bein, med den siste økningen de første månedene i år. Dette paret handlet i en trekant fra 2017, men det brøt ut tidlig i år, etter at prisen spratt av 50 SMA (gul) da koronaviruset brøt ut. Det har trukket seg tilbake lavere siden april, men retrace kan ha kommet til en slutt nå. De 20 SMA (grå) gir støtte på det månedlige diagrammet, mens lysestaken i september stenges som en doji, som begge peker på en bullish reversering, siden tilbakesporingen virker fullstendig og hovedtrenden forblir bullish.

Retrace nedre er ikke over ennå på det ukentlige diagrammet

På ukekartet så vi et hopp på 50 SMA den siste uken i september, fra under 21 til 22.60. Men 20 SMA (grå) stoppet klatringen igjen, og ga motstand for andre gang i år. USD / MXN har reversert lavere igjen, men den bearish bevegelsen bør slutte på et tidspunkt, og den bullish trenden vil gjenoppta, som det månedlige diagrammet antyder. Omvendingen kan skje i området rundt 21, eller ved et av de glidende gjennomsnittene under det, for eksempel 200 SMA (lilla) som har vært den ultimate støtten på ukeskartet. Så vi vil følge den siste bearish flyttingen lavere for å se hvor den vil ende, slik at vi kan åpne en langsiktig kjøp av valutahandel. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me
Adblock
detector