USD / NGN Prisvarsel 4. kvartal 2020: CBN forventet å heve pinnen igjen

Den nigerianske Naira som startet livet på 1970-tallet, med en valutakurs på 2-1 mot GBP, er en fast valuta, men pinnen har siden blitt endret til USD, siden USA er Nigerias viktigste handelspartner. Etter fallet i råoljeprisen handlet USD / NGN like under 200, som var pinnen for dette paret etter nedgangen i NGN. Central Bank of Nigeria (CBN) kunngjorde at den ville fjerne pinnen, og USD / NGN steg da til $ 354, før den satte seg til $ 307, som virket som en ny pinne.

Den pinnen varte til mars i år, da coronavirus-utbruddet tvang CBN til å flytte den høyere til $ 360, og deretter opp til $ 380 i juli 2020, hvor den har vært siden. Til tross for svakheten i USD har dette paret beveget seg høyere i år, noe som betyr at bullish er den eneste veien å gå for USD / NGN-handelsmenn, selv om de bør ta inflasjonen, som ligger på rundt 13%, i betraktning..    

Strøm USD / NGN Pris: $

Nylige endringer i USD / NGN-prisen

Periode Endre ($) Endring %
30 dager $ 0,00 0,0%
3 måneder +20 +5,6%
6 måneder +73 +23,8%
1 år +180 -90%
3 år +280 -280%

 

Faktorer som påvirker USD / NGN

Den nigerianske Naira er sårbar for en rekke faktorer. Siden olje er Nigerias viktigste eksport, driver deres oljeeksport og inntektene det genererer NGN. Dette er en stor kilde til utenlandsk valuta, og spesielt USD, for den afrikanske staten. Inflasjon i Nigeria er også en faktor, siden den påvirker pengepolitiske beslutninger fra CBN. COVID-19 har hatt innflytelse overalt, spesielt i utviklingsland. USD har også prestert negativt i løpet av disse COVID-tidene, mens akkurat nå er det amerikanske valgdramaet og det neste stimuleringsprogrammet fra den amerikanske regjeringen de viktigste faktorene for USD..   

 

USD / NGN Prognose Q4 2020 USD / NGN Prognose 1 år USD / NGN Prognose 3 år
Pris: $ 380

Pris drivere: Oljepriser, valutareserver i Nigeria, amerikanske valg, Covid-19

Pris: $ 430-450 

Pris drivere: Etter amerikanske valg, Covid-19, Oil Demand

Pris: $ 500-600

Pris drivere: Global politikk, global økonomi, oljepriser, CBN

USD / NGN Live-diagram

USD / NGN

NGN / USD-prisforutsigelse for de neste 5 årene

Nigeriansk Naira – En grunnleggende analyse

Som nevnt ovenfor spiller valutareserver en stor rolle i verdien av Naira, spesielt USD i forhold til USD / NGN. Valutareservene falt sammen med oljeprisene tidlig i 2020, og til tross for økningen til $ 40 er prisen fortsatt lav. Utsiktene for at olje vil bevege seg mye høyere er lave, og den høyeste prisen forventes på $ 50-55 på det meste, siden det nye koronavirustiltaket i Europa og USA øker og vinteren forventes å bli dyster.

Den nåværende situasjonen har ført til en lavkonjunktur på 4% i Nigeria, mens inflasjonen har steget til 13,2%. Dette har fått CBN til å flytte pinnen høyere for å devaluere valutaen, først fra $ 307 til $ 360 og deretter fra $ 360 til $ 380. Imidlertid er valutakursen på det svarte markedet rundt 470 for USD / NGN, som antyder at CBN sannsynligvis vil øke pinnen igjen for å matche den hastigheten.

USD – grunnleggende faktorer

USD har også blitt påvirket negativt av coronavirus og begrensningene siden mars. Det har vært den svakeste blant de største valutaene, men det har fortsatt prestert bedre enn den nigerianske Naira, som er en risikovaluta, det motsatte av de sikre havnene som gull. Dette forteller oss at når USD begynner å øke mot store valutaer, vil det holde presset mot oppsiden for dette paret. Akkurat nå venter USD fortsatt på at den amerikanske valgprosessen skal komme til en slutt, og det er derfor den har stagnert det meste av november, mens det endelige utfallet av valget også vil være avgjørende for det neste finanspolitiske programmet utgitt av USA. Myndighetene. USD vil trolig bli bullish i noen tid hvis stimulanspakken er anstendig – i størrelse som den forrige. Inntil da forventes USD imidlertid å være områdebundet, og det samme er USD / NGN.  

USD / NGN – En teknisk analyse – 20 SMA har tatt igjen prisen igjen

USD / NGN handlet under 100 på begynnelsen av 2000-tallet, med en skjevhet på oppsiden. Glidende gjennomsnitt ga støtte, men fra 2004 til 2008 så vi en liten tilbaketrekning, og 20 SMA (grå) ble fra støtte til motstand i månedskartet. Så, på slutten av 2008, så vi et hopp under den globale finanskrisen, og kjøperne har hatt ansvaret siden den gang, med tempoet i opptrenden økte betraktelig. De 20 SMA-ene ble igjen støtte fra 2009 til 2014, da oljeprisene startet sin store reversering.

 

USD / NGN beveger seg opp i trinn

USD / NGN hoppet fra 160 til 200 og bosatte seg der i noen tid, til de 20 SMA tok igjen prisen. CBN fjernet pinnen for første gang den gang, og dette paret økte høyere igjen, denne gangen til 355, før de slo seg ned på 307, til mars i år, da pinnen ble satt på plass igjen, til $ 360, med de 20 SMA yter støtte igjen, i mer enn to år.

 Jo høyere Mas legger til topp 20 SMA som støtte på det ukentlige diagrammet

På ukekartet ser vi at 20 SMA har blitt hjulpet av 50 SMA (gul) og 100 SMA (grønn) til tider. Flyttingene her er tydeligere, med den første, som var gradvis, og fant sted i 2014-15, før økningen i 2016, og igjen i mars 2020, da 200 SMA (lilla) nettopp fanget opp, og igjen i første uken i juli. Nå har de 20 SMAene akkurat tatt igjen. Hvis låsingene som ble gjenopptatt i november skulle fortsette, vil den globale økonomien falle i lavkonjunktur igjen og sende oljeprisen ned og USD / NGN høyere. 

Mike Owergreen Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me